Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έκανα αναβάθμιση στο πλαίσιο σε vga και σκληρό ( έβαλα ssd ), με ρώτησαν αν στα 6 1/2 χρόνια που έχω το pc έχω αλλάξει πάστα στην μαμα  ψήκτρα του επεξεργαστή και απάντησα όχι, αυτό με έβαλε σε σκέψεις διότι θυμάμαι ζεστές μέρες ο μαμισιος ανεμιστήρας του επεξεργαστή της υπογραφής  δούλευε έντονα,  έτσι κατέβασα το core temp και έκανα stress test με το prime95 για 3 λεπτά και είδα τους 4 πυρήνες στο core temp 90-95 και 100C βαθμούς, δεν περιμενα να ανέβει τοσο πολυ, ετσι σημερα παρήγγειλα μια ψήκτρα των 23€.

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι οτι, ελπίζω να μην έγινε καμία ζημιά στην μητρική ή στον επεξεργαστή ανεβάζοντας τόσο την θερμοκρασία κατά το stress test?

Επεξ/σία από GIANNIS400
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Δεν έγινε καμία ζημιά πουθενά μην αγχώνεσαι!

Ποια ψύκτρα πήρες?

Πηρα αυτη, εχει καλες κρητικες στο skroytz και μπαινει χωρις να βγάλω μητρικη, οχι οτι θα με κουραζε γιατι πιανουν τα χερια μου, άλλα αφου υπάρχει η λυση του κουμπόματος γιατι να παιδευομαι  https://www.skroutz.gr/s/8441672/CoolerMaster-Hyper-TX3i.html , τι λες καλή?

Επεξ/σία από GIANNIS400
Δημοσ.

Καλή είναι, σίγουρα καλύτερη από τη μαμά, αλλά στα 23 ευρώ ή με λίγα παραπάνω παίρνεις αρκετά καλύτερη.

Βέβαια όπως λες έχει την ευκολία τοποθέτησης και θα την κάνεις τη δουλειά σου.

Αν έβαζες με 4-5 heatpipes και 120άρη ανεμιστήρα έχεις καλές πιθανότητες για near silent ακόμα και καλοκαίρι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Καλή είναι, σίγουρα καλύτερη από τη μαμά, αλλά στα 23 ευρώ ή με λίγα παραπάνω παίρνεις αρκετά καλύτερη.

Βέβαια όπως λες έχει την ευκολία τοποθέτησης και θα την κάνεις τη δουλειά σου.

Αν έβαζες με 4-5 heatpipes και 120άρη ανεμιστήρα έχεις καλές πιθανότητες για near silent ακόμα και καλοκαίρι.

τωρα που ειδα αυτην λεω να αλλαξω την παραγγελια και να παω σε αυτην https://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685 τι λες?

Επειδη μενω σε Επαρχια με βολεει το e-shop γιατι δεν εχει μεταφορικα

Επεξ/σία από GIANNIS400
Δημοσ.

Υπολόγισε και  την πρώτη απο αριστερα μνήμη δίπλα στην cpu μήπως είναι με καμιά μεγάλη ψύκτρα και θα έχεις θέμα αμα έχει κανα ματζαφλάρι απο πάνω..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Υπολόγισε και  την πρώτη απο αριστερα μνήμη δίπλα στην cpu μήπως είναι με καμιά μεγάλη ψύκτρα και θα έχεις θέμα αμα έχει κανα ματζαφλάρι απο πάνω..

Τελικά παράγγειλα αυτή https://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685  , ελπίζω να χωράει εδω https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z87M-HD3-rev-1x#ov  φαίνεται πολύ καλή σαν ψήκτρα 

Επεξ/σία από GIANNIS400
Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι να χωράει στην μητρική. Πρέπει να χωράει (σε ύψος) στο κουτί (το Corsair Carbide 400R δεν έχει πρόβλημα) και να μην εμποδίζει την πρώτη μνήμη (συνήθως ο ανεμιστήρας, το κοντινότερο slot μνήμης στον επεξεργαστή). Εδώ ίσως υπάρχει θέμα με τις ψηλές ψύκτρες που έχουν οι μνήμες σου (Kingston HyperX Beast).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/4/2019 στις 9:48 ΜΜ, TopCLR είπε

Το πρόβλημα δεν είναι να χωράει στην μητρική. Πρέπει να χωράει (σε ύψος) στο κουτί (το Corsair Carbide 400R δεν έχει πρόβλημα) και να μην εμποδίζει την πρώτη μνήμη (συνήθως ο ανεμιστήρας, το κοντινότερο slot μνήμης στον επεξεργαστή). Εδώ ίσως υπάρχει θέμα με τις ψηλές ψύκτρες που έχουν οι μνήμες σου (Kingston HyperX Beast).

σημερα μου ηρθε, θα το δοκιμασω και θα σου πω

Δημοσ.

ο topSLR είχε απόλυτο δίκιο, παλι καλα που την επαιρνε ανάποδα την ψυκτρα αλλιώς θα αναγκαζόμουν να την γυρισω πίσω και αν την επαιρνε το e-shop.

Επισυνάπτω μερικες φωτο απο core temp και τοποθετηση ψυκτρας, κοιτάξτε ποσο στριμωχτα τα κατάφερα, ελπίζω να έβαλα σωστή ποσότητα πάστας, τι λετε?

Οσο για θερμοκρασιες, αν εχω βάλει σωστη ποσοτητα παστας θα εχω πολυ καλυτερες, αν δεν εβαζα την ψυκτρα παράλληλα και οχι καθετα προς τις ram που συνηθως μπαινουν θα επρεπε να θυσιασω ενα slot για ram

εικ2.jpg

θερμοκρασια.png

εικ3.jpg

εικ333.jpg

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εχεις βαλει πολυ παστα παντως.

λες ε, αντε να τα ξαναβγάζω και να ξαναβάζω παστα λιγοτερη, μεγάλη αγγαρεία, εσυ θα το κανες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GIANNIS400 είπε

λες ε, αντε να τα ξαναβγάζω και να ξαναβάζω παστα λιγοτερη, μεγάλη αγγαρεία, εσυ θα το κανες

Οτι δουλευει δεν το πειραζουμε, εκτος και αν εισαι εγω και εχεις τα ψυχολογικα σου :P

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Οτι δουλευει δεν το πειραζουμε, εκτος και αν εισαι εγω και εχεις τα ψυχολογικα σου :P

Θα το δω και στα παιχνιδια, δεν προλαβα να παίξω σημερα. Εσυ πιστευεις οτι εβαλα πολυ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...