panagi0tisgr Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Προσωπικά από την πρώτη γενιά του Xbox one δεν χρησιμοποίησα ποτέ το δισκάκι.ολα τα παιχνίδια τα αγόραζα ψηφιακά οπότε δεν θα μου λείψει
nzeppos Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 14 ώρες πριν, firepc είπε και τα παιχνιδια λεγανε οτι αν γινουν digital θα ειναι πιο φθηνα Αμ δε.. Είναι σχετικά φθηνά αν ξέρει κάποιος από που, πότε και πως να αγοράζει. Όποιος βλέπει έναν digital τίτλο στο ευρωπαϊκό store στα 70 ευρώ και πάει και τον αγοράζει με κλειστά τα μάτια, δεν δικαιούται να ομιλεί περί ακρίβειας τιμών. Αν κάποιος ψαχτεί λίγο παραπάνω και ρωτήσει, θα μάθει πως να χρησιμοποιεί store άλλης χώρας (US για PSN, κάμποσες άλλες χώρες για Xbox), πως να πληρώσει σε άλλο νόμισμα ή με gift cards, πως να χτυπάει αποκλειστικά ολιγοήμερες προσφορές λαμβάνοντας ειδοποιήσεις από psprices κλπ. Γενικά πως να αγοράσει το ίδιο παιχνίδι με 20, 30, 40 ευρώ αντί για 70. Ομοίως και για το Steam. Τα κλειδάδικα συνήθως πουλάνε στη μισή τιμή ή λιγότερο αλλά υπάρχει κόσμος που γκρινιάζει επειδή αγόρασε από το ίδιο το Steam σε εξωφρενικό κόστος και μετά του φταίνε συλλήβδην οι ψηφιακές πλατφόρμες διανομής. Όταν τα παραπάνω πάψουν να ισχύουν, τότε η κουβέντα μπορεί να ξαναγίνει. Με την παρούσα κατάσταση όμως το κύριο "πρόβλημα" των ψηφιακών τίτλων δεν είναι οι τιμές, αλλά η αδυναμία μεταπώλησης σε τρίτους, η απώλεια εσόδων των retailer και φυσικά ότι δεν έχει βρεθεί ψηφιακός τρόπος να γεμίζει κάποιος ντουλάπες, κούτες ή πατάρια με σαβούρα θήκες φυσικών παιχνιδιών ώστε να λέει μετά στο instagram καφενείο του χωριού ότι έχει απίθανη συλλογή. Πίσω στο θέμα μας, νομίζω πως είτε μας αρέσει η ιδέα του digital only είτε όχι, όλοι συμφωνούμε ότι η τιμή του νέου Xbox είναι επιεικώς απαράδεκτη για αυτό που προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Απομένει να δούμε τη συνολική αποδοχή από το κοινό και τις τυχόν αντιδράσεις της Microsoft (που γενικά είναι πιο ευέλικτη σε σχέση με το παρελθόν). 2
xavier Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 10 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε Placeholder τιμή και εικόνα από leak από κατάστημα. Για να δούμε ποιος θα φάει κοράκι στο τέλος... Αν τώρα ξεφορτώνουν απόθεμα από τα racks του xcloud που ετοιμάζουν και το σπρώχνουν στην αγορά με αυτήν την τιμή τι να πω... Θα μιλήσει το αγοραστικό κοινό... δια της απουσίας του. αν η τιμη ειναι διαφορετικη προφανως θα αλλαξει και η αποψη μας...το κραξιμο ειναι καθολικο παντως και ελπιζω να παρουν τα μηνυματα τωρα που υπαρχει καιρος...ο ανταγωνισμος μας ωφελει σαν καταναλωτες και αν ισχυει η τιμη, δεν δινει κατι... 1
billxl Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 1TB για digital only δεν φτάνει. Εγώ με δισκάκια και έχω γεμίσει 1,5 . 2
nzeppos Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, billxl είπε 1TB για digital only δεν φτάνει. Εγώ με δισκάκια και έχω γεμίσει 1,5 . Σωστό. Αυτό ακριβώς πήγα να γράψω τώρα. Πως με τα νέα ΑΑΑ παιχνίδια να είναι πλέον στα 40-50 ή ακόμα και 100GB, το 1ΤΒ δεν φτάνει με τίποτα. Προφανώς υπάρχει πάντα η επιλογή για εξωτερικό δίσκο, αλλά η MS θα έπρεπε να σκεφτεί την περίπτωση να διαθέσει την νέα κονσόλα με μεγαλύτερη χωρητικότητα (πχ. 2TB). Αν αυτό γινόταν σε μια λογική τιμή (πχ. 250 ευρώ) τότε πιθανότατα θα τραβούσε κόσμο που ούτως ή άλλως παίζει digital only ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να πάρουν το απλό digital μοντέλο του 1ΤΒ στα 199 ευρώ ή λιγότερο με το παλιό S να παραμένει ως έχει. Τουναντίον με τις παρούσες συνθήκες το τελευταίο είναι πρακτικά μονόδρομος. 1
Retromaniac Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 39 λεπτά πριν, billxl είπε 1TB για digital only δεν φτάνει. Εγώ με δισκάκια και έχω γεμίσει 1,5 . Τα δισκάκια πια είναι μόνο για το ξεκλείδωμα. Όλο το content αντιγράφεται στο σκληρό και τις περισσότερες φορές κατεβαίνει και επιπλέον από το internet. Επομένως δεν πρόκειται να δεις διαφορά στις απαιτήσεις σε χώρο από physical σε digital. 1
k_dinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Το disk driver θεωρώ ότι είναι αποκλειστικά για τα blu ray. Τα παιχνίδια εύκολα μπορεί να πει η κάθε Microsoft ότι θα βγάζει κάποιο usb mini Drive με το portable κλειδί του κάθε παιχνιδιού και αυτόματα θα γυρίσουμε στις κασέτες τύπου game boy.
sils Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Ελπιζω να μην το παρει κανεις ....... ! Να παρει το μαθημα της η microsoft στο φιναλε τοσο κανει και το κανονικο.
nzeppos Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, k_dinos είπε Το disk driver θεωρώ ότι είναι αποκλειστικά για τα blu ray. Γιατί ποιος ασχολείται πια με Blu-ray;* 😛 Όλος ο κόσμος στριμάρει. Και με την έλευση του 5G το streaming θα φτάσει σε άλλο επίπεδο (ίσως όχι αμέσως στα μέρη μας αλλά κάποια στιγμή θα ακολουθήσουμε κι εμείς). * Το άρθρο μεταξύ άλλων γράφει: Αναφορά σε κείμενο The 4K UHD Blu-ray market is growing fast, but disc sales in general fell by double digits (11.5 percent in Q3 2018, per Variety) and the growth of streaming may have left the format without much of a future. Last year, competitor Oppo also dropped out of the Blu-ray market. As Engadget noted, the Digital Entertainment Group said that 2.3 million devices capable of playing 4K Blu-rays were purchased in the U.S. in the first nine months of 2018, “but those included game consoles that might never play a disc-based movie.” Σαν να λέμε το δισκάκι βαστάει μεν αλλά για πόσο ακόμα. Ο καθένας το βλέπει όπως τον συμφέρει βέβαια. Το σωστό είναι να υπάρχουν και οι δύο επιλογές και ο καθένας να διαλέγει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Σε βάθος χρόνου όμως νομίζω φαίνεται προς τα που πηγαίνει το πράγμα. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από nzeppos
Friksoulas Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 H Microsoft προσφέρει ένα προϊόν το οποίο δίνει την αίσθηση ότι όχι απλώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους λοιπούς παίκτες αλλά ούτε καν την ίδια τη Microsoft. Πουλάει λοιπόν μία κονσόλα η οποία παρέχει λιγότερα από την προ 6ετίας ίδια. Χωρίς να είναι ούτε καν ο ηγέτης της αγοράς δεν θα είναι σε θέση ούτε συμπεράσματα να εξάγει ως προς τις "ψηφιακές πωλήσεις" αλλά ούτε και να διαμορφώσει τις τάσεις στην αγορά σε αυτή την κατεύθυνση.
johncorfas Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Retromaniac είπε Αν το βγάλει 229 θα είναι τελείως άκυρη κίνηση. Απλά περιμένω να δω τι θα γίνει τελικά. Δε θα γράψω ακόμα ότι "στα λεγα". Θα περιμένω... ... Λίγο... ..........΄Οχι, δε θα πω τίποτα.... .........ναι, ναι δε θα πω... ........λίγο ακόμα.... Εντάξει, δε μπορώ να κρατηθώ άλλο: "στα λεγα"!!!😂😂😂 Φυσικά σου κάνω πλάκα. Δεν είναι καν του τύπου μου να γράφω "στα λεγα"... Peace... Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από johncorfas
kotsos1983 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Τραγικοι πραγματικα,οι περισσοτεροι που δεν κανουν συλλογη απο παιχνιδια οταν τερματιζεις ενα τιτλο μετα τον μεταπουλας τουλαχιστον ετσι κανω εγω,π.χ οταν αγοραζεις παιχνιδι 60€ οταν το τερματιζεις το δινεις 50€ ή το βρισκεις μεταχειρισμενο μετα απο λιγο καιρο γυρω στο 25€,εγω γιατι να κατεβασω ενα digital και μετα να μου μεινει αμανατι..
Retromaniac Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 59 λεπτά πριν, johncorfas είπε Δε θα γράψω ακόμα ότι "στα λεγα". Θα περιμένω... ... Λίγο... ..........΄Οχι, δε θα πω τίποτα.... .........ναι, ναι δε θα πω... ........λίγο ακόμα.... Εντάξει, δε μπορώ να κρατηθώ άλλο: "στα λεγα"!!!😂😂😂 Φυσικά σου κάνω πλάκα. Δεν είναι καν του τύπου μου να γράφω "στα λεγα"... Peace... Αν η τιμή είναι τελικά ψεύτικη ή αν δίνει κάποιο γαμάτο bundling με gamepass και gold για κάμποσο καιρό (φυσιολογικό αφού μιλάμε για full digital), τότε έχει καλώς. Αν όμως είναι γυμνό στα 229, τότε τελείως άκυρο. Μόνο αν θες να κάνεις τον έξτρα χώρο κουμπαρά. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Μένει να δούμε τι ισχύει τελικά. Θέλω να πιστεύω κάποιο από τα 2 πρώτα. Όχι για να μην βγω λάθος, αλλά γιατί θέλω να πάει καλά, αφού θα ήθελα κονσόλα πιο φθηνή χωρίς drive.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Για εμένα είναι εντελώς λάθος η εμπορική πολιτική κονσόλα + digital games δώρο, απορώ τι ακριβώς κάνει το τμήμα marketing της MS. Η κονσόλα έπρεπε να έχει €150 με ένα χρόνο Gamepass + XBLG μαζί. Δηλαδή ουσιαστικά να πλήρωνες μόνο το Pass + Gold και η κονσόλα να ήταν δωράκι (θα μπορούσαν ιδανικά να σου έκαναν και μία έκπτωση της τάξης του 10% σε περίπτωση που ήθελες να ανανεώσεις και για επόμενα χρόνια). Έχουν τεράστια ευκαιρία να εγκαταστήσουν τα GaaS και την πετάνε στον Καιάδα με αυτόν τον τρόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα