Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, είμαι κάτοχος της LG M2550D την οποία αποφάσισα μετά από πολλά χρόνια να την αποχωριστώ καθώς την είχα πάρει και για TV άλλα σαν τηλεόραση δεν την δούλεψα τελικά ποτέ και ούτε θα την δουλέψω όποτε θα την δώσω στην μητέρα μου για τηλεόραση κυρίως και εγω θα προχωρήσω σε αγορά καινούριας οθόνης (καθαρά οθόνης οχι TV).

1. Ποίο είναι το budget  (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε 150-170 ευρώ
  2. Για τι χρήση προορίζεται ; γενική χρήση και μη απαιτητικό gaming
  3. Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες ; 25" - 27"
  4. Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών 660ti αλλά σύντομα θα αναβαθμιστεί ολόκληρο το σύστημα

Είμαι λίγο άσχετος με το θέμα. Θέλω να πάω σε IPS πάνελ καθώς αυτό προτείνεται γενικότερα. Ποια είναι η γνώμη σας? Ισχύει οτι τα IPS έχουν χάλια μαύρο - άσπρο? Τώρα είμαι στις 25 ίντσες και με βολεύουν αρκετά. Ένας φίλος έχει την BenQ GW2780 και μου άρεσε απίστευτα αλλά μου φάνηκε λίγο "μεγαλη".Μου ειπε οτι συνηθίζετε η διαφορα σχεδόν αμέσως και να μην ανησυχώ. Εσείς τι λέτε ειναι μεγάλο ρίσκο να πάω απο 25 σε 27? Η αλήθεια ειναι πως θα ηθελα να παω σε λιγο μεγαλύτερη. Αυτη την οθόνη θα την έπαιρνα  απλα οταν την ειχε παρει ο φιλος την ειχε παρει 160 τωρα εχει ανέβει αρκετά.

Σε 25 αρα η μονη που βλεπω με τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα ειναι αυτη:

https://www.skroutz.gr/s/7052297/Iiyama-ProLite-XU2590HS-B1.html

Σε 27αρα ειναι αυτη:

https://www.skroutz.gr/s/16209471/Dell-SE2719H.html

Τεινω αρκετά προς την DELL καθώς διαβάζω αρκετά καλά σχολια.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη θέση σου θα έπαιρνα την Dell 2719H. Την έχω δει πρόσφατα και είναι αρκετά καλή στα 170 ευρώ. Αν είσαι Αθήνα μπορείς να τη δεις σε λειτουργία (νομίζω τη μικρότερη), στο κατάστημα της Dell στο Mall (Μαρούσι). 

Σχετικά με το μαύρο χρώμα. Μια χαρά "μαύρο" χρώμα έχουν οι IPS.  Λίγο καλύτερο έχουν οι PVA, αλλά υστερούν αλλού. Προφανώς παίζει και το οικονομικό το ρόλο του. Το καλύτερο μαύρο θα το βρεις στις OLED και πιο παλιά στις Plasma (TV). 

Αν σε καλύπτει η μικρότερη (24 ίντσες) και μπορείς να ανέβεις 50 ευρώ, δες και την Dell 2418D που έχει πολύ καλό πάνελ.

Επεξ/σία από marios28
Δημοσ.

Τελικά παιδιά κατέληξα στην DELL! Κάπου διάβασα το glossy που αναφέρει ο φίλος παραπάνω ότι οφείλεται στο εμπρόσθιο τμήμα ύπαρχει επιφάνεια από γυαλί. Ισχύει αυτό η λέω σαχλαμάρες. Αν ισχύει αυτό θέλει κάποια ιδιαίτερη καθαριότητα με οδικό υγρό για οθόνες η καθαρίζει και με ΑΖΑΧ ας πούμε??

Δημοσ.
3 ώρες πριν, flogerakos είπε

Τελικά παιδιά κατέληξα στην DELL! Κάπου διάβασα το glossy που αναφέρει ο φίλος παραπάνω ότι οφείλεται στο εμπρόσθιο τμήμα ύπαρχει επιφάνεια από γυαλί. Ισχύει αυτό η λέω σαχλαμάρες. Αν ισχύει αυτό θέλει κάποια ιδιαίτερη καθαριότητα με οδικό υγρό για οθόνες η καθαρίζει και με ΑΖΑΧ ας πούμε??

Νερο απιονισμενο σε πανακι με μικροινες.Τιποτα αλλο.

Δημοσ.
Στις 18/4/2019 στις 9:58 ΜΜ, flogerakos είπε

Η διαφορά της glossy με τις μάτ είναι ότι δεν έχουν μπροστά ένα έξτρα φιλμ (το antiglare coating) που μειώνει την αντανάκλαση . Συνήθως όμως απο μπροστά βάζουν ένα έξτρα φίλμ (καθαρό όχι ματ) η γυαλί για να προστατέψουν το polarizer.

Δές πως είναι αυτό το antiglare coating (Δικό μου βίντεο):

Δημοσ.

Λοιπόν παρέλαβα την SE2719H. Σε γενικές γραμμές είμαι απογοητευμένος. Περίμενα μετά από 7 χρόνια που αλλάζω οθόνη και μετά από μετάβαση ΤΝ se IPS να πω "ουαου". Στα θετικά, ωραία λεπτή και στιβαρή κατασκευή με απειροελάχιστα bezels. Πολυ ωραία έγχρωμα χρώματα. Πολυ καλή ανάλυση και το μέγεθος είναι ότι πρέπει σχεδόν ανύπαρκτη διαφορα από τις 25 σε 27. Αυτά μόνο. Τα αρνητικά τώρα. Χάλια άσπρο - χάλια μαύρο. Το λευκό κιτρινίζει, το μαύρο γκριζάρει . Αποτέλεσμα να υπάρχει ένα γκριζάρισμα γενικό σαν ξεθώριασμα, να μην υπάρχει ζωντάνια, να φαίνονται όλα κάπως φωτεινά. Στην βάση δεν υπάρχει κάποιο κόλπο να πιάνονται η να κρύβονται τα καλώδια με αποτέλεσμα να φαίνονται κρεμασμένα όλα από πίσω.  Μπορώ να πω ότι είχε πιο ζωντανό panel η LG. Ακόμη και το φθηνό lenovo laptop δίπλα με το ίδιο φόντο έχει πιο ζωντανά χρώματα. Ενα άλλο κοίλο είναι πως μέσα από το site της DELL μου την βγάζει την εγγύηση οτι εχει ξεκινήσει απο αρχές Μαρτίου, αλλά δεν ξερω αν μπορώ να κάνω κατι γ'αυτο μάλλον αυτός ο ένας μήνας και κατι παει χαμένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...