bad_freddy Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Έχω απο τον Δεκέμβριο αγοράσει ενα monitor DELL S2419H απο το οποίο σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Τελευταία παρατήρησα ενα θέμα το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω καν αν είναι software/hardware ή και τα δυο. Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης των ρυθμίσεων την δουλεύω σε standard mode και πρόσφατα όπου χρειάστηκε να αλλάξω κάρτα γραφικών (δεν ξέρω αν έχει να κάνει απαραίτητα) παρατήρησα οτι σε διάφορες περιπτώσεις εμφανίζεται ενα "yellow tint" στην οθόνη. Πιο συγκεκριμένα, πχ. όταν σκρολλάρω σε κάποια sites, υπάρχει εναλλαγή αυτου του yellow tint με το λευκό καθώς κατεβαίνω προς τα κάτω. Επίσης πολλές φορές όταν κάνω hover (οχι κλικ) πάνω σε λίνκς σε σελίδες εμφανίζεται και όταν απομακρύνω το ποντίκι εξαφανίζεται. Ενα άλλο σημείο που το παρατηρώ πχ. είμαι στο desktop (η οπουδήποτε) ανοίγω το start menu εμφανίζεται το tint, το κλείνω εξαφανίζεται... Αντίστοιχα μεσα στο start menu (στα tiles) όταν κάνω hover πάνω απο ενα σκούρο tile (ας πούμε του EA Origin που είναι μαύρο) φεύγει το tint, παω στα άλλα tiles το ποντίκι και εμφανίζεται. Όταν βλέπω ενα YT video ολα καλά, εκτός αν κάνω hover το ποντίκι πάνω απο το video -> yellow tint (σε όλη την οθόνη πάντα). Επίσης όταν ανοίγω το OSD Menu της οθόνης κλασσίκα αποκτά ολη η οθόνη το yellow tint και όταν κάνω exit απο αυτό εξαφανίζεται. Προφανώς εχω κι άλλα παραδείγματα αλλά αυτές είναι κάποιες στανταρ καταστάσεις όπου το πρόβλημα εμφανίζεται και μπορώ να το αναπαράγω. Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν θέμα του browser, άλλα όπως είπα είδα και το κάνει παντού στα windows. Έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα, άλλους gpu drivers, άλλο καλώδιο HDMI καθώς και άλλη κάρτα γραφικών. Εχω μπερδευτεί γιατι αρχικά το θεώρησα θέμα hardware της οθόνης, όμως εμφανίζεται με συγκεκριμμένα "κλικ" στο λειτουργικό οπότε δεν ξέρω μήπως είναι καμιά ρύθμιση στα Windows/Nvidia CP... Τέλος να διευκρινήσω οτι χρησιμοποιώντας κάποια απο τα presets της οθόνης με cool χρώματα (όπως το Movie Preset) το πρόβλημα φαίνεται να εξαφανίζεται αλλά παραείναι cool για πολλές ώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα