Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Σε ολοκαίνουργιο build που αποτελείται από

aorus pro z390

i9-9900k

kraken x62

corsair vengeance rgb pro 2x16gb στα 3200 (https://www.corsair.com/fr/en/Categories/Products/Memory/Vengeance-PRO-RGB-Black/p/CMW32GX4M2C3200C16)

msi 1060 6gb gaming x

2x ssd & 1 hdd

τροφοδοτικό corsair 650w

Απο το Σάββατο που στήθηκε σε random στιγμές μου επιστρέφει blue screens (system service exception, pfn ust corrupt, kmode exception not handled, memory managment). Η aorus pro φορά το τελευταιο bios το f9. Σε δοκιμή που έκανα να βάλω εναλλάξ το ενα dim απο τις μνήμες κάθε φορά το πρόβλημα σταματάει να υπάρχει. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ασυμβατότητα στις μνήμες αλλά μου κάνει εντύπωση καθώς οι συγκεκριμένες μνήμες είναι αρκετά δημοφιλής (τουλάχιστον οι 2x8gb).

Έχει κανείς ιδέες σε πράγματα που θα μπορούσα να δοκιμάσω για επίλυση του προβλήματος?

Σας ευχαριστώ!

Επεξ/σία από GnG
Δημοσ.

Δεν είναι ασυμβατότητα ένα από τα δυο έχει errors .. Μονο το memtest θα σε διαφωτίσει. Μην παιδεύεσαι άδικα με κάτι άλλο πριν από αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Σήμερα το βράδυ θα τίς αφήσω να κάνουν το memtest86. Στο μικρό τεστ των windows που κάνει δύο περάσματα δεν βρήκε κάποιο error.

Αν έφταιγε ένα απο τα δύο dimm όμως δεν θα έκανε την στραβή ενώ το έχω μόνο του πάνω στην μητρική? 

Τα δοκίμασα και τα δύο εναλλάξ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε

Τα βάζεις στις θέσεις Α2 ΚΑΙ Β2? 

Έχω δοκιμάσει στο B2 μαζί με Α2 και Β1 μαζί με Α1...δηλαδή 2-4 και 1-3. Όταν βάζω το ένα απο τα δύο slot και παιζουν ok τις βάζω στο 2(Β2)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι τα windows βλέπουν κανονικά και τα 2 dimms. Ξέχασα να πώ ότι το κάνει και με ενεργοποιημένο το XMP και χωρίς.

Επεξ/σία από GnG
Δημοσ.

Τώρα είναι ή των μνημών το θέμα ή της μητρικής. Εγώ θα πρότεινα ένα RMA, το memtest θα στο επιβεβαιώσει αυτό. Τρέξτο σε στοκ. Μπορεί να έχει θέμα και ο IMC του CPU όμως. Το πιο ευκόλο που μπορείς να κάνεις είναι να δανειστείς ένα σετάκι μνημών να τις βάλεις επάνω. Αν το κάνει και με άλλες μνήμες, μένει CPU-MOBO. 

Γράψε και στο forum της Corsair θα σε βοηθήσουν και από εκεί...

Θέμα ασυμβατότητας δεν τίθεται πάντως 

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα,

Έκανα το memtest86.

1.) Στις θέσεις Α2 και Β2 οι μνήμες full στα errors(600+ error). 2 φορές το test με ενεργοποιημένο και μη το XPM ίδια αποτελέσματα.

2.) Πάλι το test μια μια τις μνήμες και στο Α2 και στο Β2 κανένα error.....

Τι συμβαίνει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες αν ο επεξεργαστής είναι σωστά τοποθετημένος. Δες αν υπάρχουν στραβά πινακια στο σοκετ. Για κάποιο λόγο δε δουλεύει το dual channel. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε

RMA τις μνήμες .. αρκετό χρόνο και κόπο χαλάλισες..

Αφού αν τις βάλει μόνες τους δεν βγάζουν σφάλματα, πως το πρόβλημα είναι οι μνήμες? 

Πιο πιθανό είναι να φταίει η μητρική.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αφού αν τις βάλει μόνες τους δεν βγάζουν σφάλματα, πως το πρόβλημα είναι οι μνήμες? 

Πιο πιθανό είναι να φταίει η μητρική.

Δεν έχω δει ποτέ μητρική να βγάζει σφάλμα στο Memtest..  αν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα η μητρική δεν θα ξεκινούσε καν, δεν θα εβγαζε blue screens.

Μάλλον με μονό chipaki δεν έγινε σωστά το test.

Αυτό είναι το πιθανότερο,αν κάνει reset το cmos και τρέξει τις μνήμες μια - μια στο A1 και περιμένει να ολοκληρωθεί έχω την αίσθηση ότι θα δείξουν τα error τους.

Επεξ/σία από MoviemakerGr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε

Δεν έχω δει ποτέ μητρική να βγάζει σφάλμα στο Memtest..  αν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα η μητρική δεν θα ξεκινούσε καν, δεν θα εβγαζε blue screens.

Μάλλον με μονό chipaki δεν έγινε σωστά το test.

Αυτό είναι το πιθανότερο,αν κάνει reset το cmos και τρέξει τις μνήμες μια - μια στο A1 και περιμένει να ολοκληρωθεί έχω την αίσθηση ότι θα δείξουν τα error τους.

Η προηγούμενη μητρική που είχα asrock z370 extreme 4 πέταγε random bsod με error Codes που παρέπεμπαν σε πρόβλημα με τις μνήμες , ακόμα και στο memtest έβγαζαν χιλιάδες error και τα 2 στικ μνήμης  με την συγκεκριμένη mobο , αλλά τελικά δεν φταίγανε  οι μνήμες οι οποίες παίζουν απροβλημάτιστα εδώ και κάτι μήνες επάνω σε Asus  prime a Z-370 

Αλλά τα άθλια bios versions της asrock  που είναι Τίγκα στα bugs 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...