Προς το περιεχόμενο

Image απο HDD σε SSD !!

Da_rudakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα σε ένα laptop το οποίο είναι στο δίκτυο της εταιρίας και έχει πάνω αρκετά εταιρικά προγράμματα να βάλω ssd δίσκο.

Έχει κλασσικό μηχανικό και θα ήθελα να μεταφέρω στον ssd ατόφια τα partitions ώστε να δουλέψει απευθείας με ssd, χωρίς να χρειαστεί να πειράξω τίποτα!

Είναι κάτι ιδιαίτερο που χρειάζεται να προσέξω;

Έχω να το κάνω πάνω απο 15 χρόνια, οπότε θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια δωρεάν εύχρηστη εφαρμογή που να κάνει αυτή τη δουλειά.

Γνωρίζω οτι θα ήταν καλύτερα να στηθεί απο το 0 αλλά είναι δύσκολο να βρω διαχειριστές δικτύου και αυτούς που κάνουν εγκατάσταση τα εταιρικά προγράμματα :(

Λέω να βάλω έναν Samsung 860 evo.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ΑΟΜΕΙ backupper την κάνει μια χαρά τη δουλειά (https://www.backup-utility.com/)

Εγκατάσταση μπορείς να κάνεις σε αυτό το laptop; Αν όχι, θα χρειαστεί να συνδέσεις το δίσκο του σε άλλο PC.

Όσο για το στήσιμο από το 0, εγώ ο αρχιτεμπέλαρος ούτε που θυμάμαι πότε έκανα τελευταία φορά format (πάνω από εξαετία σίγουρα) και πέρασα από Intel σε AMD, από BIOS σε UEFI και από 7άρια (για να μην πω Vista) σε 10άρια...βάλε και γύρω στις 8 εκδόσεις Ubuntu linux. Μια χαρά δουλεύει το μπλιμπλίκι!

Λέω να φέρω και τους 2 δίσκους στο σπίτι και να τους ρίξω στο pc μου.

Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και η εφαρμογή να είναι εύχρηστη,τη τσεκάρω αμέσως.

Χμμ έχω την εντύπωση ότι η δωρεάν έκδοση δεν κάνει αυτό που θέλω.

Τι λές;

Screenshot_20190415-184247.png

Με το δωρεάν AOMEI Backupper Standard πρόσφατα έκανα κλωνοποίηση μηχανικού δίσκου laptop σε ssd (ο οποίος ήταν σε docking station, συνδεμένος με το laptop μέσω usb) κι όλα πήγαν μια χαρά.

• Like 1

εφοσον το πας για τον 860 εβο, η σαμμυ έχει το samsung data migration το οποιο είναι δωρεαν και με λιγα μονο κλικ σου κάνει τον κλώνο που θες.

Σαν δευτερη εναλλακτική το ΑΟΜΕΙ που αναφέρθηκε παραπάνω (για αλλες μαρκες που δεν διαθέτουν αντιστοιχο software και ψάχνεις κάτι γενικό) κάνει πολύ καλά την δουλειά του και το΄ εχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές.

• Like 2

εγραψες παραπάνω οτι θα βάλεις τους δίσκους στον υπολογιστή σου (φαντάζομαι σταθερός πρέπει να είναι) δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε παραπανω εξοδα.

η θύρα για το dvd δεν έχει full sata διαστάσεις, είναι πιο κοντή και ονομάζεται slimline sata, συνεπώς και να θες να βάλεις κάτι άλλο θα χρειαστείς caddy για να μπει ο δευτερος δίσκος είτε μετατροπέα usb σε sata.

• Like 1

@Da_rudakos Η δωρεάν έκδοση δεν θυμάμαι τι δεν κάνει (OS migration ίσως), αλλά full disk κάνει σίγουρα.  Κατά τα άλλα, ο @Xristaras12 έχει δίκιο...εγώ έχω ένα συμπαθητικό κινεζομετατροπέα USB σε SATA/IDE που κάνω τέτοια πραγματάκια (γιατί βαριέμαι ν'ανοίξω το κουτί). SATA -> SATA  είναι πιο γρήγορο πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατι που αξιζει να προσεξεις αφου μιλας για εταιρικο laptop ειναι να δεις αν εχει κλειδωμα Bitlocker ο δισκος σου. Αν εχει, τοτε πρεπει να γινει πρωτα decrypt και μετα να τον κλωνοποιησεις.

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...