Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο

Asevastos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω έναν σταθερό υπολογιστή από το 2012 ο οποίος είχε hdd δίσκο 1TB. Πριν ένα χρόνο έβαλα και έναν ssd για να γίνει πιο γρηγορος(πέρασα το λειτουργικό στον ssd) οπότε τώρα έχω και τους δύο. Πλέον ο hdd έχει κάποια προβλήματα. Προσπάθησα σήμερα να δω το GoT και παρατηρούσα ότι κολλούσε κάθε λίγα δεύτερα(περασμένο στον hdd) οποτε είπα να το βάλω στο usb για να το βάλω στο λάπτοπ επειδή είχα υποπτευθεί τον τελευταίο καιρό ότι έχει θεματακια ο σκληρός. Στη προσπάθεια μου όμως να το στείλω στο στικακι ακούγεται ο θόρυβος που ανέβασα στο συνημμένο και η αποστολή δεν ολοκληρώνεται (σταματάει στο 30%). Είναι βλάβη του δίσκου; Έχω πολλές φωτογραφίες μέσα και φοβάμαι μήπως δε μπορώ ούτε αυτές πλέον να τις στείλω κάπου αλλού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν υποψιάστηκες ότι ο δίσκος είχε πρόβλημα έπρεπε να ειχες σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια και να κάνεις backup. Τώρα κάθε φορά που ο δίσκος διαβάζεται και πέφτει η υγεία του τα δεδομένα θα γίνονται πιο δύσκολα αναγνώσιμα . Σταμάτα ότι κάνεις και κάνε backup αμέσως.

zx απλώς δε περιμένα ότι θα ΄ναι κάτι σημαντικό.

donblunts δε θέλω να ρισκάρω απώλεια δεδομένων οπότε θα προσπαθήσω να δω αν μπορώ να στείλω τις φωτογραφίες και τα σημαντικά αρχεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ήχος που κάνει είναι ήχος χτυπήματος κεφαλών..

Αρα είτε έχει bad sectors είτε οχι, δεν παίζει πλέον κανέναν ρόλο...

Shit high and look...☠️

Επεξ/σία από ZELOMOTH

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα να τον ανοίξω και να προσπαθήσω να τραβήξω καμιά φωτό ή όσο το δουλεύω θα φθείρεται περισσότερο; Άμα αφαιρέσω τον σκληρό θα μπορώ μετά κάπως αλλιώς να τις πάρω;

Επεξ/σία από Asevastos

1 ώρα πριν, Asevastos είπε

Τώρα να τον ανοίξω και να προσπαθήσω να τραβήξω καμιά φωτό ή όσο το δουλεύω θα φθείρεται περισσότερο; Άμα αφαιρέσω τον σκληρό θα μπορώ μετά κάπως αλλιώς να τις πάρω;

click of Death φίλε. Τι δεν καταλαβαίνεις στη φράση "Πάρε backup ΑΜΕΣΩΣ"; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να πάρω backup χρειάζομαι σκληρό για να βάλω τα αρχεία. Θα πάω αύριο-μεθαύριο να αγοράσω.

O SSD και ο υπόλοιπος υπολογιστής δεν επηρεάζονται από όλο αυτό, έτσι; Το λειτουργικό το έχω στον SSD.

Επεξ/σία από Asevastos

1 ώρα πριν, Asevastos είπε

Για να πάρω backup χρειάζομαι σκληρό για να βάλω τα αρχεία. Θα πάω αύριο-μεθαύριο να αγοράσω.

O SSD και ο υπόλοιπος υπολογιστής δεν επηρεάζονται από όλο αυτό, έτσι; Το λειτουργικό το έχω στον SSD.

Αναλογα. Μπορεί ενίοτε κάποιο πρόγραμμα να διαβάζει τον άλλο δίσκο για πληροφορίες και εκείνη τη στιγμή το λειτουργικό να κολλάει λίγο. Βγάλε τον κατευθείαν και άσε τον στην άκρη μέχρι να πάρεις καινούργιο και να μεταφέρεις τα αρχεία. Δοκίμασε να συνδέσεις τον χαλασμένο με καποιο USB και τρέξε εργαλειο όπως easeus κτλ για data recovery. Είναι επί πληρωμή αλλά αξίζει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...