Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εννοείται οτι αξίζει εφόσων θέλεις να ασχοληθείς στο τομέα του τουρισμού.Ακομα και με λιγοτερα χρηματα θα αξιζε.Μια χαρά είναι τα χρήματα για το ξεκίνημα σου,συν την εμπειρία.

Αλλη 100 σαν και σενα αν εμφανιστουν τον καταστρεψατε τον κλαδο.

17 λεπτά πριν, kourtembeu είπε

Κάπου λάθος κάνεις σε ότι γράφεις. 

Δεν υπολογισα επιδομα ανεργιας παρολα αυτα ειναι μικρο το διαστημα και δεν γνωριζω αν παιξει ρολο στην επομενη ανεργια που θα βγει.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Αλλη 100 σαν και σενα αν εμφανιστουν τον καταστρεψατε τον κλαδο.

Δεν υπολογισα επιδομα ανεργιας παρολα αυτα ειναι μικρο το διαστημα και δεν γνωριζω αν παιξει ρολο στην επομενη ανεργια που θα βγει.

Προφανώς είσαι βολεμενος γιαυτό τα λες αυτά.

1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Αν σου εδιναν κανα 1000ρικο το λιγοτερο και πηγαινες για 6 μηνο τοτε ναι.

Κάντο 2 χιλιάρικα για να αξίζει,και ενα 8μηνο τουλάχιστον. Τώρα ξεκινάει να δουλεύει υπάλληλος σε υποδοχή,με 1000 ευρώ μόνο θα ξεκινήσει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, jmmys είπε

Προφανώς είσαι βολεμενος γιαυτό τα λες αυτά.

Κάντο 2 χιλιάρικα για να αξίζει,και ενα 8μηνο τουλάχιστον. Τώρα ξεκινάει να δουλεύει υπάλληλος σε υποδοχή,με 1000 ευρώ μόνο θα ξεκινήσει;

Το βολεμενος θα το προσπερασω,μα ειναι δυνατον αυτα που του λες του ανθρωπου να παει και με λιγοτερα χρηματα απο 800?Γι αυτο εχουν πιασει οι μισθοι πατο στα τουριστικα.

Εχω γνωρισει σεφ που δεχτηκε ο αθεοφοβος σε 5στερο να του δινουν 1900 ευρω.Τραγικα πραγματα γι οποιον ειναι γνωστης.

Εγω προσωπικα ξεκινησα σε 5στερο με 950 ευρω αλλα παιζει ρολο και η θεση.Για τον ts που μιλαει για υποδοχη το λιγοτερο 900 ευρω.Εκτος αν παει σαν μαθητης εκει αλλαζει ολο το πραγμα.

24 λεπτά πριν, jmmys είπε

Eγω λεω να τους πληρωσει και απο πανω για να τον παρουν.

Επεξ/σία από FromDusk_TillDawn
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Το βολεμενος θα το προσπερασω,μα ειναι δυνατον αυτα που του λες του ανθρωπου να παει και με λιγοτερα χρηματα απο 800?Γι αυτο εχουν πιασει οι μισθοι πατο στα τουριστικα.

Εχω γνωρισει σεφ που δεχτηκε ο αθεοφοβος σε 5στερο να του δινουν 1900 ευρω.Τραγικα πραγματα γι οποιον ειναι γνωστης.

Εγω προσωπικα ξεκινησα σε 5στερο με 950 ευρω αλλα παιζει ρολο και η θεση.Για τον ts που μιλαει για υποδοχη το λιγοτερο 900 ευρω.Εκτος αν παει σαν μαθητης εκει αλλαζει ολο το πραγμα.

Eγω λεω να τους πληρωσει και απο πανω για να τον παρουν.

Φίλε μου ο TS είπε οτι το θέμα του δεν είναι τοσο να μαζέψει λεφτά αλλά να μπει σιγά σιγά στο κλάδο.Οποτε πέρα απο ενα χαρτί ΙΕΚ μάλλον δεν έχει καμμία επαφη και εμπειρία με το τομέα αυτό.

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει, αν είναι να περιμένει να βρει δουλεια με τις απολαβές που λες και τη διαρκεια που του λες,μακάρι δηλαδή, μπορεί να χαθεί η φετινή σεζόν,επειδή ένας που δεν έχει καμμία προϋπηρεσία,αν καταλαβα καλα δηλαδη,είναι πιο δύσκολο να βρει θέση που να τον ικανοποιεί πλήρως.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Θα σου προτεινα να ψαχτεις για 6μηνο με καλυτερες αποδοχες.Εγω μενω στην Κω και μπορω να σου πω 2 3 καλα ξενοδοχεια να πας.

Φιλε μου από περιέργεια δοκίμασα την τύχη μου στην κω να δω τι παίζει και αν κατέχω το άθλημα με τις συνεντεύξεις κλπ. 

Το ένα ήταν λογικά οικογενειακή επιχείρηση 5 αστέρων ξενοδοχείο και το άλλο γνωστή αλυσίδα 5 με ξενοδοχεία Χαλκιδική Κέρκυρα κω και στην Ισπανία. Και τα δυο με έκαναν να ντραπώ με αυτά που με είπαν 600 ευρώ που για την ίδια θέση έπαιρνα 950. Βέβαια στην κω υπάρχουν και ξενοδοχεία Μίτσης ο οποίος ξέρω ότι είναι κύριος με τα όλα του 

Δημοσ.

Ο Μίτσης που κατέχει και μέρος του Sofitel σε αρκετά ξενοδοχεία έχει καθυστερήσεις στις πληρωμές του. 

29 λεπτά πριν, Thaninho είπε

Φιλε μου από περιέργεια δοκίμασα την τύχη μου στην κω να δω τι παίζει και αν κατέχω το άθλημα με τις συνεντεύξεις κλπ. 

Το ένα ήταν λογικά οικογενειακή επιχείρηση 5 αστέρων ξενοδοχείο και το άλλο γνωστή αλυσίδα 5 με ξενοδοχεία Χαλκιδική Κέρκυρα κω και στην Ισπανία. Και τα δυο με έκαναν να ντραπώ με αυτά που με είπαν 600 ευρώ που για την ίδια θέση έπαιρνα 950. Βέβαια στην κω υπάρχουν και ξενοδοχεία Μίτσης ο οποίος ξέρω ότι είναι κύριος με τα όλα του 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα μου εκαναν μια προταση Σαντορινη 1200 ευρω maximum το 12ωρο οδηγος σε minu bus ως κατοχος διπλωματος ή 1000 ευρω ρεσεψιον για 8ωρο συν το οτι θα εχω την επιλογη να κανω και αλλες δουλειες που εχουν σχεση με εισητηρια και κατι γραφειοκρατικα αν θελω να ανεβασω παραπανω το μισθο, free διαμονη σε ''σπιτι'' οπως μου ειπαν με shared toilete χωρις να μου παρεχουν φαγητο (μεσημεριανο, βραδινο) οποτε τα εξοδα φαγητου τα βαζω απο τη τσεπη μου.

Επισης δε μου εχουν ξεκαθαρισει απο εδω Αθηνα με λεπτομερειες τι και πως παροτι μου ειπαν να παω εκει να τα συζητησουμε, αυτη τη στιγμη ειμαι ανεργος και ο κλαδος που ασχολουμαι χρονια σε περιπτωση που ψαξω και βρω κατι αντιστοιχο του κλαδου μου που δεν εχει σχεση με τα τουριστικα στην Αθηνα ειναι maximum βασικος (550), δεν εχω καποια προυπηρεσια ουτε εχω σπουδασει κατι με τα τουριστικα, πιστευετε πως ειναι καλη ευκαιρεια ή οχι?

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgosmcmc είπε

Εμενα μου εκαναν μια προταση Σαντορινη 1200 ευρω maximum το 12ωρο οδηγος σε minu bus ως κατοχος διπλωματος ή 1000 ευρω ρεσεψιον για 8ωρο συν το οτι θα εχω την επιλογη να κανω και αλλες δουλειες που εχουν σχεση με εισητηρια και κατι γραφειοκρατικα αν θελω να ανεβασω παραπανω το μισθο, free διαμονη σε ''σπιτι'' οπως μου ειπαν με shared toilete χωρις να μου παρεχουν φαγητο (μεσημεριανο, βραδινο) οποτε τα εξοδα φαγητου τα βαζω απο τη τσεπη μου.

Επισης δε μου εχουν ξεκαθαρισει απο εδω Αθηνα με λεπτομερειες τι και πως παροτι μου ειπαν να παω εκει να τα συζητησουμε, αυτη τη στιγμη ειμαι ανεργος και ο κλαδος που ασχολουμαι χρονια σε περιπτωση που ψαξω και βρω κατι αντιστοιχο του κλαδου μου που δεν εχει σχεση με τα τουριστικα στην Αθηνα ειναι maximum βασικος (550), δεν εχω καποια προυπηρεσια ουτε εχω σπουδασει κατι με τα τουριστικα, πιστευετε πως ειναι καλη ευκαιρεια ή οχι?

Το μόνο που θα σου πω είναι μακριά από οδηγός αν δεν θες να είσαι με το φόβο ότι θα πας κρατητήριο σε τυχόν έλεγχο. Εκτός αν δεν είναι τύπου ταξί (τουριστικού γραφείου) και είναι ξενοδοχείου οπότε άφοβα. Δυστυχώς δεν κόβουν νόμιμα παραστατικά και όσο βρισκόμουν εγώ στην Σαντορίνη τουλάχιστον 4 οδηγοί που γνώριζα πέρασαν πολλές "όμορφες" βραδιές στη Νάξο (εκεί τους πάνε για ακρόαση). 

Κατά τ'άλλα η Σαντορίνη λόγο των καταμαράν έχει τρελό χρήμα σε προμήθειες αν είσαι ρεσεψιονιστ που κλείνει εκδρομές.  Εγώ έφτανα 4 ψηφια νούμερα τους δυνατούς μήνες μόνο σε tips και προμήθειες.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kourtembeu είπε

Το μόνο που θα σου πω είναι μακριά από οδηγός αν δεν θες να είσαι με το φόβο ότι θα πας κρατητήριο σε τυχόν έλεγχο. Εκτός αν δεν είναι τύπου ταξί (τουριστικού γραφείου) και είναι ξενοδοχείου οπότε άφοβα. Δυστυχώς δεν κόβουν νόμιμα παραστατικά και όσο βρισκόμουν εγώ στην Σαντορίνη τουλάχιστον 4 οδηγοί που γνώριζα πέρασαν πολλές "όμορφες" βραδιές στη Νάξο (εκεί τους πάνε για ακρόαση). 

Κατά τ'άλλα η Σαντορίνη λόγο των καταμαράν έχει τρελό χρήμα σε προμήθειες αν είσαι ρεσεψιονιστ που κλείνει εκδρομές.  Εγώ έφτανα 4 ψηφια νούμερα τους δυνατούς μήνες μόνο σε tips και προμήθειες.  

Παντως εμενα δε μου ειπε κατι για tips και χωρις να ειμαι σιγουρος φοβαμαι να το ρισκαρω να παιρνω τα χιλια-χιλια κατι και να δινω 400-500 ευρω φαγητα (μιας και δε μου τα παρεχουν) και λοιπα εξοδα μιας και ειναι στο θεο οι τιμες στα νησια και φτάσω να παίρνω πιο λιγα και απο οσα θα επαιρνα εδω με το βασικο που εδω τα γλυτωνω κιολας τα φαγητα και τα σουπερ μαρκετ στη τελικη μιας και μενω με την οικογένεια 😕

Δίλλημα..

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kourtembeu είπε

Αυτό με τους οδηγούς πρώτη φορά το ακούω. Τι εννοείς τύπου ταξί; Στην περιοχή που είμαι τα ξενοδοχεία έχουν s 500 για πολυτέλεια και μίνι μπας για περισσότερο κόσμο και παρατηρώ ότι η αστυνομία δεν ασχολείται καν με αυτούς ( που όλοι τρέχουν ειδικά με τις μερσεντές)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Thaninho είπε

Αυτό με τους οδηγούς πρώτη φορά το ακούω. Τι εννοείς τύπου ταξί; Στην περιοχή που είμαι τα ξενοδοχεία έχουν s 500 για πολυτέλεια και μίνι μπας για περισσότερο κόσμο και παρατηρώ ότι η αστυνομία δεν ασχολείται καν με αυτούς ( που όλοι τρέχουν ειδικά με τις μερσεντές)

Καλησπέρα φίλε μου.

Στη Σαντορίνη όπως και στη Μύκονο (και σε άλλα πολλά νησιά) λειτουργούν mini bus ( ή τα περιβόητα vito) σαν ταξί από τα τουριστικά γραφεία. 

Όπως είπα και στο φίλο δεν αναφέρομαι στων ξενοδοχείων αφού αυτά είναι (σχετικά) νόμιμα.

Των τουριστικών γραφείων όμως τα Vito, evalia που βλέπεις στο νησί, κόβουν  παραστατικά μεταφοράς για ένα άτομο (συνήθως τυχαίο όνομα) και μεταφέρουν σαν ταξί 200 μέσα στη μέρα μην κόβοντας ξεχωριστά παραστατικά μεταφοράς. Κάτι που σαν οδηγός αν σου γίνει έλεγχος και το παραστατικό που έχεις δεν αφορά το πρόσωπο που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο πας str8 to jail. 

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2017 που έγινε ένα ξέσπασμα ελέγχων με οδηγούς mini van να κρύβονται και να μην έχουν που να πάνε.

Αλλά και πληρώματα καταμαράν να αράζουν σε παραλίες και να αφήνουν τον κόσμο (και καλά ότι τα καταμαράν είχαν βλάβη) για να μην τους πιάσουν στα λιμάνια αφού και τα καταμαράν έβγαζαν μια λίστα επιβατών και με αυτή κάνανε 4 εκδρομές στη μέρα πληρόνωντας ουσιαστικά φόρους για 10 άτομα όταν μετέφεραν και εισέπραταν για 50-60 μέσα στη μέρα. Και κρύβανε τουρίστες στις τουαλέτες λέγοντας στον έλεγχο πως οι πόρτες δεν ανοίγουν γιατί είναι χαλασμένες :D . Κι άλλα πολλά τραγελαφικά.

Ο έλεγχος δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία γίνεται από κλιμάκια της εφορίας μαζί με αστυνομία που συνήθως έρχεται από Αθήνα ή Νάξο. Από 2014-2018 και κυρίως τα 2 τελευταία έτη έγινε πανικός με τους ελέγχους. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...