Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα μέλη. Κατά πόσο πιστεύετε αξίζει να πάω σεζόν σε 5αστερο ξενοδοχείο (υποδοχή) όταν εδώ υπάρχει δουλειά (υποδοχή σε κέντρο υγείας). Εδώ παίρνω 500 και εκεί μου δίνουν 800 8ωρο. Το θέμα μου δεν είναι τόσο να μαζέψω λεφτά αλλά να ασχοληθώ σιγά σιγά με τον τουριστικό κλάδο που έχω σπουδάσει κιόλας. Κατά πόσο πιστεύετε ότι αξίζει όταν αυτό είναι για 4 μήνες ενώ η εργασία εδώ θα είναι όλο το χρόνο;  

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

αμα σου παρεχουν και διαμονη χωρις εξτρα κοστος και την παλευεις μακρια απο φιλους/οικογενοια/γκομενα..... γιατι οχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ειναι εργασία για κάθε σεζόν; αν είναι μόνο για μια φορά σκέψου πριν αφήσεις τη τωρινή σου εργασία.

Επεξ/σία από alan2
Δημοσ.

Μου παρέχουν διαμονή και φαγητο, απλά το θέμα μου είναι κατά πόσο αξίζει κάτι τέτοιο. Επίσης θα μετρήσει σαν προϋπηρεσία και θα μπορώ να βρω του χρόνου κάτι καλύτερο υποθέτω αν δεν πάω πάλι εκεί. Απλά σκέφτομαι αυτό το 4 μήνες και μετά χωρίς δουλειά. Δηλαδή θα μαζέψω κάτι παραπάνω εκεί αλλά μετά δεν θα έχω κάτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

800€ σε 5αστερο σεζόν; Είναι τρελοί; Αυτές οι δουλειές μέχρι πριν λίγα χρόνια (εντός κρίσης κιολας) πήγαιναν πάνω από 1200... με 800 πήγαινες σε κανένα rooms to let with shared toilet σεζον... Ε τους κλέφτες !

για κανένα λόγο μη το κανείς!

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

4 μήνες είναι λίγο αλλά είναι μια αρχή. Λογικά θα πάρεις και ταμείο αν βάλεις και τα ένσημα από την τωρινή σου δουλειά.

Τα 800 μπορεί να μην ακούγονται τόσα πολλά άλλα μπορεί να φτάσουν και τα διπλά με τιπς και προμήθειες οπότε το βλέπεις αλλιώς.. 

Δημοσ.

4 μήνες είναι όντως λίγοι και τα λεφτά όχι τόσο καλα για υποδοχή αλλά εφόσον θέλεις να ασχοληθείς με τον κλάδο κάνε το. Λογικά θα έχεις και το ταμείο μετά αλλά του χρόνου θα μπορείς να πας σε πολύ καλύτερο ξενοδοχείο με καλύτερα λεφτά. Κάθε αρχή και δύσκολη. 

Δημοσ.

Ούτε καν φίλε. Διαμονή σε γιαπί, σε κανενα δωματιο ξεχασμένο τελείως. Φαγητό ό,τι απομένει από κουζίνα, δηλαδή αντί για ανακύκλωση, ταίζουν το προσωπικό. Τα λεφτά ή θα στα φέρουν σε επαναδιαπραγμάτευση του στυλ δεν έχει δουλειά, βάλε λίγο πλάτη ή θα σε βάλουν να κάνει κι άλλες εργασίες του στυλ ανέβαζε βαλίτσες ή ό,τι άλλο. Θα υπάρχουν και εξαιρέσεις οπωσδήποτε, αλλά αυτός είναι ο κανόνας.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Nauths είπε

Ούτε καν φίλε. Διαμονή σε γιαπί, σε κανενα δωματιο ξεχασμένο τελείως. Φαγητό ό,τι απομένει από κουζίνα, δηλαδή αντί για ανακύκλωση, ταίζουν το προσωπικό. Τα λεφτά ή θα στα φέρουν σε επαναδιαπραγμάτευση του στυλ δεν έχει δουλειά, βάλε λίγο πλάτη ή θα σε βάλουν να κάνει κι άλλες εργασίες του στυλ ανέβαζε βαλίτσες ή ό,τι άλλο. Θα υπάρχουν και εξαιρέσεις οπωσδήποτε, αλλά αυτός είναι ο κανόνας.

Φιλε δεν είναι όλα ετσι έχω εργαστεί σε 5στερο που όλοι ήταν με χαμηλότερους μισθούς από τον γύρο ανταγωνισμό αλλά η υποδοχή έκανε υποδοχή, ο γκρουμ τον γκρουμ, ο κηπουρός τον κηπουρό και ο συντηρητής τον συντηρητή όχι λίγο απ όλα και ο ιδιοκτήτης όπως απαιτούσε από το προσωπικό να είναι σωστοί και ευγενικοί στους πελάτες ετσι και το ίδιο απ την ανάποδη. Στο θέμα του φαγητού που λες μεσιμερι είχε φαγητό προσωπικού και το βράδυ από τον μπουφέ ( μπουφές 5στερου δεν είναι και άσχημα). Και πάνω απ όλα στις πληρωμές τους κύριοι με τα ένσημα, τα δώρα κλπ

Δημοσ.

Έχοντας εργαστεί αρκετές σεζόν θα σου πω ότι σε κάποια αξίζει με τα χίλια και σε κάποια όχι. Υποδοχή στη Σαντορίνη πριν κάποια χρόνια έπαιρνα 850 ευρώ και οι προμήθειες tips κάθε μήνα είχαν 4ψήφιο αριθμό. 

Όλα είναι σχετικά στη σεζόν. 

• Like 1
Δημοσ.

για 5 αστερο με 800€ δεν αξιζει

σε 2 αστερων που ειμαι η υποδοχη περνει 750€ και καθετε ολη μερα

το 5 αστερο θα εχει τρεξιμο πιο απαιτητικα τα πραγματα σε τετοια ξενοδοχεια

επισης η σαιζον ειναι μικρη για 4 μηνες σε νησι αν πας ειναι 6-7 μηνες

το παν ειναι και η συμφωνια που θα κανεις πχ διαμονη-φαγητο-τιπς και αλλα....

Δημοσ.

Εννοειται πως δεν αξιζει σε σχεση με την τωρινη σου δουλεια.

Αν σου εδιναν κανα 1000ρικο το λιγοτερο και πηγαινες για 6 μηνο τοτε ναι.

Στη τωρινη σου δουλεια θα παρεις τα διπλασια χρηματα σε σχεση με το 4μηνο των 800 ευρω.

Αν εκανες 6 μηνο με κανα 1000ρικο  θα εβγαζες πανω κατω οσα βγαζεις τωρα ολο το χρονο και αν μπεις και σε ταμειο ανεργιας θα εβγαζες παραπανω.Συν την ξεκουραση (αν την επιλεξεις) το χειμωνα.

Θα σου προτεινα να ψαχτεις για 6μηνο με καλυτερες αποδοχες.Εγω μενω στην Κω και μπορω να σου πω 2 3 καλα ξενοδοχεια να πας.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Εννοειται πως δεν αξιζει σε σχεση με την τωρινη σου δουλεια.

Αν σου εδιναν κανα 1000ρικο το λιγοτερο και πηγαινες για 6 μηνο τοτε ναι.

Στη τωρινη σου δουλεια θα παρεις τα διπλασια χρηματα σε σχεση με το 4μηνο των 800 ευρω.

Αν εκανες 6 μηνο με κανα 1000ρικο  θα εβγαζες πανω κατω οσα βγαζεις τωρα ολο το χρονο και αν μπεις και σε ταμειο ανεργιας θα εβγαζες παραπανω.Συν την ξεκουραση (αν την επιλεξεις) το χειμωνα.

Θα σου προτεινα να ψαχτεις για 6μηνο με καλυτερες αποδοχες.Εγω μενω στην Κω και μπορω να σου πω 2 3 καλα ξενοδοχεια να πας.

500*14= 7000

800*4= 3200 + 1000~ αποζημίωση = 4200 + (6*400 αν έχει ταμείο που λογικά έχει λόγο τωρινής εργασίας)= 6700  + τιπς που 100 ευρώ το μήνα να είναι (που θα είναι)  = 7100 

100 ευρώ παραπάνω και θα δουλέψει για 4 μήνες οχί 12 + προυπηρεσία σε 5αστερο + προυπηρεσία στον τομέα του+ κάλυψη εξόδων διατροφής

Με 1000 το 6μηνο θα έβγαζε μόνο απο μισθούς και δώρα 7500 + και δεν υπολογίζω τπτ από τα παραπάνω. 

Κάπου λάθος κάνεις σε ότι γράφεις. 

Δημοσ.

Ψάξε αλλού, να αφήσεις ήδη δουλειά για να πας σεζόν 4 μήνες και μετά ο φτωχός και η μοίρα του δεν λέει. Μην δέχεσαι σεζόν λιγότερο από 5 μήνες (6 με 7 μήνες είναι σπέσιαλ) και το μισθολόγιο σου να το δεις μαζί με τιπς και προμήθεια. 

Αυτό γιατί θες να γράψεις χιλιόμετρα χωρίς μετά να πεινάσεις και επίσης να έχεις και πιθανότητες για την επόμενη χρονιά να ξαναπάς. 

Δημοσ.

Εννοείται οτι αξίζει εφόσων θέλεις να ασχοληθείς στο τομέα του τουρισμού.Ακομα και με λιγοτερα χρηματα θα αξιζε.Μια χαρά είναι τα χρήματα για το ξεκίνημα σου,συν την εμπειρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...