Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, TheSubZ3r0 είπε

Το ερωτημα ειναι απλο οπως εγω προσωπικα ασχολουμαι με αγορες και πωλησεις εκτος ινσομνια αρκετα χρονια και αποστολη - ληψη πραγματων πολλων εκατονταδων ευρω και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα η αντικαταβολη ειναι δυστηχως ταλαιπωρια για εμενα ..

Δεν καταλαβαινω καποιος ανθρωπος αν θελω εγω το προιον του και του καταθεσω 20 ευρω πχ και εξαφανιστει τι κερδιζει ?θα σωθει με τα 20 ευρω τα δικα μου?Ειναι πιο μαγκας απο τους υπολοιπους? 

Τηλεφωνικη επικοινωνια και μια καλη "γνωριμια" ειναι υπεραρκετα για να κανεις μια καταθεση για αγορα ενος προιοντος ειναι η γνωμη μου

Δεν μιλάμε για 20€ αλλά για μεγάλο ποσό.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

58 λεπτά πριν, Hatsos είπε

Δεν μιλάμε για 20€ αλλά για μεγάλο ποσό.

Δεν βρισκω λεξη να χαρακτηρισω καποιον που θα μπει σε μια διαδικασια για 200 ευρω τοτε αν απλα το νουμερο ηταν το προβλημα 'η να στειλει σε ενα κουτι ενα αλκατελ των 20 ευρω αντι για  ενα huwaei των 200 τα οποια πληρωθηκε ..Δεν ειναι μαγκια να κοροιδευεις καποιον και να παιζεις με τις αναγκες και τα θελω του

• Like 1
Δημοσ.

Πρίν μερικούς μήνες  πούλαγα ένα drone στα 950ε, το είχα βάλει εδώ αλλά και σε διάφορα άλλα site όπως και σε γνωστό site με αγγελίες αυτοκινήτων.

Αφού πέρασε μια περίοδος ξηρασίας και αργόσχολων με πήρε ένα παιδί απο Κρήτη (με πολύ βαριά προφορά) που είχε δει την αγγελία στο site με τα αυτοκίνητα.

Στην αρχή θεώρησα οτι μου κάνει πλάκα κανένας φίλος με τη χαλαρότητα της συζήτησης: 

-έλα φίλε με ενδιαφέρει το drone, μπορείς να μου το στείλεις Κρήτη?

- Οκ του λέω το στέλνω μόνο με Γ.Τ (αν και εγώ δεν συμφωνώ με την αντικαταβολή τι να του πείς να κάνει κατάθεση)?

Με ρίσκο λοιπόν 15ε μεταφορικά και άλλα τόσα αν δεν παραλάμβανε το στέλνω και τελικά όλα οκ.

950ε χωρίς παζάρι και με 5 φώτο που είχα ανεβάσει στο site... ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως το πήρε αυτός ο άνθρωπος.

Φυσικά ήταν άριστο και φυσικά τον πήρα μέρες μετά να τον ρωτήσω αν όλα ειναι καλά!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheSubZ3r0 είπε

..... και να παιζεις με τις αναγκες και τα θελω του

.... μάλλον με τις επιθυμίες μας. 

Προφανώς τπτ απ' όσα αγοράζουμε εδώ δεν αποτελεί "ανάγκη" αλλά επιθυμία.

Και επίσης - προφανώς - όταν αγοράζουμε μτχ από site συμβιβαζομαστε, τόσο ως πωλητές όσο και ως αγοραστές. 

Εκείνο που έχει μου κάνει μεγάλη εντύπωση σε όλα τα ελληνικά sites είναι τόσο η απροθυμία του πωλητή να συμβιβαστεί με την απώλεια όσο και η φαντασίωση του αγοραστή να αγοράσει τσάμπα. 

Προσωπικά κινούμαι με μια λογική του 20% και αν αντιληφθώ παρόμοια στάση απο τον άλλον, τότε προχωράμε 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε

.... μάλλον με τις επιθυμίες μας. 

Προφανώς τπτ απ' όσα αγοράζουμε εδώ δεν αποτελεί "ανάγκη" αλλά επιθυμία.

Και επίσης - προφανώς - όταν αγοράζουμε μτχ από site συμβιβαζομαστε, τόσο ως πωλητές όσο και ως αγοραστές. 

Εκείνο που έχει μου κάνει μεγάλη εντύπωση σε όλα τα ελληνικά sites είναι τόσο η απροθυμία του πωλητή να συμβιβαστεί με την απώλεια όσο και η φαντασίωση του αγοραστή να αγοράσει τσάμπα. 

Προσωπικά κινούμαι με μια λογική του 20% και αν αντιληφθώ παρόμοια στάση απο τον άλλον, τότε προχωράμε 

Συμφωνω και εγω σε αυτο,μα ναι εννοειται ο ελληνας οταν πουλαει δινει χρυσαφι κι οταν αγοραζει τα θελει κοψοχρονια

• Moderators
Δημοσ.
On 15/04/2019 at 11:02, Hatsos said:

Καλημέρα/Καλησπέρα και καλή βραδιά σε όλους. 

Ασχολούμαι καιρό με το ινσομνια και έχω κάνει πολλές πετυχημένες συναλλαγές κτλ. Δεν είχα γενικά ποτε κάποιο πρόβλημα με κάποιες μικρές εξαιρέσεις που λύθηκαν στο τέλος, ποτε μου όμως δεν προηγήθηκε κατάθεση η να δώσω λεφτά με κάποιο τρόπο μπροστά πριν πάρω το προϊόν. Τελευταία αρχίζω και παρατηρώ ένα τρεντ που πρώτα πρέπει να κανεις κατάθεση το ποσό στην τράπεζα και μετά θα ακολουθήσει η αποστολή, κάτι τέτοιο το φοβάμαι πολύ όμως καθώς δεν ξέρω αν ο φίλος που θέλει να μου πουλήσει το προϊόν απλά δεν εξαφανιστεί, σβήνει τον λογαριασμό του βρε παιδί μου και φτιάχνει άλλον, σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται ρε παιδιά;;; Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι επιμένουν για κατάθεση, τόσο πολύ τους ενοχλεί η αντικαταβολή; 

Να τονίσω ότι δεν μιλάω για κάποιο συγκεκριμένο μέλος του φόρουμ αλλά γενικότερα για το πως έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα και πως θα μπορούσα να προστατευτώ; Θα μου πείτε ότι έχω τα στοιχεία του από την τράπεζα, ε και; με προστατεύει αυτό από κάτι; 

Θα ήθελα πολύ τις απόψεις σας πάνω στο θέμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλό Πάσχα. 

Προσωπικά, αγοράζω και πουλάω μόνο κατόπιν κατάθεσης. Δεν μπαίνω στη διαδικασία του χεριού παρόλο που μένω Αθήνα, γιατί δεν έχω διάθεση να τρέχω στο κέντρο για να πάρω μια βλακεία που κάνει €20. Επίσης, αφού έχω πληρώσει δυο φορές κερατιάτικα για πράγματα που δεν τα παρέλαβαν οι αγοραστές τελικά, η αντικαταβολή είναι no no από εμένα. Οπότε μόνο κατάθεση όποιος θέλει. Όποιος δεν θέλει, υπάρχουν άπειροι πωλητές στο insomnia και αλλού για χέρι-χέρι και αντικαταβολές, κανένας δεν μένει παραπονεμένος.

Αν επιθυμείς να προστατεύεσαι, τότε θα πρέπει να ξεχάσεις την αγορά των μεταχειρισμένων από αγγελίες, δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτείς. Η προστασία είναι κάτι που πρέπει να το πληρώνεις παραπάνω, αγοράζοντας μόνο από καταστήματα. Έτσι πάει το πράγμα, ευτυχώς ή δυστυχώς.

Κατά τ' άλλα η πιο καλή ένδειξη ότι ένας πωλητής θα είναι φερέγγυος είναι η συμμετοχή στο forum, περισσότερο από τις αξιολογήσεις του. Και βασικά τι να λένε οι αξιολογήσεις, για κάποιον που έχει 2 κόκκινες στις 100 δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα ποιός έφταιξε στις 2, ενώ από κάποιον που έχει 5 στις 5 κόκκινες δεν πρόκειται να ψωνίσεις ούτως ή άλλως.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω απο επαρχια καταθεση και μονο. Εχω 100% αξιολογησεις και αυτο μπορει να το δει οποιοσδηποτε. Αν δεν του κανει και θελει αντικαταβολη τοτε σιγουρα θα βρει και αλλου το ιδιο αντικειμενο που πουλαω , ισως και σε καλυτερη τιμη. 

Το ιδιο κανω και σαν αγοραστης. Καταθεση , εφοσον πειστω απο το μελος(φωτογραφιες, συμμετοχη στο φορουμ, αξιολογησεις) , οτι ειναι αξιοπιστο. 

Προς το παρον δεν εχω καμια δυσαρεστη εμπειρια αλλα στις αγοραπωλησιες μεταχειρισμενων αντικειμενων μεσω ιντερνετ, παντα υπαρχει η πιθανοτητα να στραβωσει κατι . 

• Like 1
Δημοσ.

Η αντικαταβολή με ΕΛΤΑ προσφέρει μια ασφάλεια με την προϋπόθεση ότι ανοίγεις το δέμα εντός του καταστήματος ώστε να πιάσουν οι κάμερες το περιεχόμενο. Αν σου έχουν στείλεις κρεμμύδια πας καρφί στην αστυνομία και κάνεις καταγγελία μήνυση, φαντάζομαι το υλικό το υλικό από τις κάμερες τψν ΕΛΤΑ είναι αποδεικτικό στοιχείο. Γενικά και εγώ πιστεύω με αντικαταβολή ο άλλος φοβάται να κάνει πουστια

Δημοσ.

μετα απο 4 σελιδες για να ανακεφαλαιωσουμε οι αποψεις ειναι σχετικες. Κανεις δεν μπορει να σου διασφαλησει το οτιδηποτε οταν προκειται για συναλλαγη εξ'αποστασεως, αν και εδω υπαρχουν περιπτωσεις ατομων που την πατησαν και με χερι χερι.

Γενικος κανονας βλεπεις αξιολογησεις και ενεργητικοτητα στο φορουμ, στη συνεχεια εγω αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι καταθεση μονο σε καποιον που ειναι με πολλες αξιολογησεις και ισως να ξαναεχεις συνεργαστεις στο παρελθον. Καποιος φιλος εγραψε οτι αν εχει αριθμο τραπεζης εισαι διασφαλισμενος, δυστυχως δεν ισχυει, τρεχεις δικαστηρια οπως εγω που πηγα ποσες φορες αθηνα μετα απο καταγγελια που ειχα κανει με την γνωστη υποθεση που καταδικαστηκε σε μερικα χρονια φυλακισης. Αντικαταβολη ψιλοπονεμενη ιστορια με μεγαλους χρονους αναμονης. Αν εισαι επαρχια μονοδρομος να εχεις καποιον δικο σου στη περιοχη του πωλητη αλλιως προκαταθεση και ο θεος βοηθος. Ατομα με λιγες αξιολογησεις δυστυχως καιγονται αλλα ετσι ειναι.

Δημοσ.
Στις 15/4/2019 στις 12:20 ΜΜ, paylidis είπε

Όταν φας 4-5 πιστόλια με αντικαταβολες που δε παρέλαβε ο άλλος θα καταλάβεις...

και δεν είναι τα 5-8€ που χανεις ανα αποστολη αλλά το ότι για 1 μήνα δεν έχεις στα χέρια σου αυτό που ήθελες να πουλήσεις......συν το συναίσθημα ότι σε κορόιδεψαν..! Εγώ είχα χρόνια να στείλω για τον παραπάνω λόγο και πριν από 3 εβδομάδες έστειλα μια αποστολη έτσι σε έναν που με παρακαλούσε και μου έλεγε ότι είναι 40 χρόνων σοβαρός ανθρωπος, μάντεψε...μου γυρνάει πίσω!

εγω πλέον μόνο χέρι χέρι ή κατάθεση και αποστολη. Οποιοσ Είναι από επαρχία και δε θέλει κατάθεση ας βρει έναν ξάδερφο φίλο θείο οτιδήποτε να έρθει να παραλάβει χέρι χέρι. Και εν τελει Οποίος δεν με εμπιστεύεται μετά από 12 χρόνια εδώ μέσα ας πάει στον επόμενο πωλητή-δεν εχουμε μονοπώλιο!

Άσε που όταν στο επιστρέφουν πίσω,έχεις ήδη χάσει και τους υπόλοιπους που έδειξαν ενδιαφέρον για το προϊόν σου!!

Στις 16/4/2019 στις 12:12 ΠΜ, xaerialtwistx είπε

Αντικαταβολη: Πιθανοτητα ο αποστολέας να χρεωθεί τσάμπα τα μεταφορικά

Κατάθεση: Πιθανότητα ο αγοραστής να χάσει όλα του τα λεφτά.

Είναι νομίζω εύκολο να δουν και οι 2 πλευρές ποιος τρόπος αποστολής έχει μικρότερο ρίσκο.

Όσο για τον έλεγχο, τουλαχιστον σε Γενικη Ταχυδρομικη δεν ειχα ποτέ θεμα. Τονιζω στον πωλητη να το στειλει με Γεν. Ταχ. και να διευκρινήσει πως δεν παραλαμβάνω αν δε γίνει έλεγχος. (στο κατάστημα μέσα να γίνει ο έλεγχος, όχι να στο φέρει ο courier σπίτι).

Όπως και να έχει, αν βλέπεις αγγελία που λέει "αποστολή μετά από κατάθεση" κάνε πως δεν τη διάβασες ποτέ σου και πήγαινε παρακάτω.

Διαβάζω από την αρχή το νήμα κ αρκετοί έχετε αναφερθεί στον έλεγχο πριν την παραλαβή από γενική ταχυδρομική αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι κ θέμα καταστήματος τα 3 τελευταία χρόνια που ζω Αθήνα είχα μόνο ένα δέμα από γενική κ ζήτησα έλεγχο πριν δώσω τα χρήματα,ο πωλητής συμφώνησε αλλά το κατάστημα μου είπε ότι δεν γίνεται να το ανοίξουν για κανένα λογο ,ενώ στο κατάστημα που είναι στην περιοχή που ζουν οι γονείς μου όσες φορές ζήτησα το άνοιξαν τα παιδιά μπροστά μου.

Δημοσ.
Στις 16/4/2019 στις 1:03 ΜΜ, Geo4ever είπε

Η αντικαταβολή με ΕΛΤΑ προσφέρει μια ασφάλεια με την προϋπόθεση ότι ανοίγεις το δέμα εντός του καταστήματος ώστε να πιάσουν οι κάμερες το περιεχόμενο. Αν σου έχουν στείλεις κρεμμύδια πας καρφί στην αστυνομία και κάνεις καταγγελία μήνυση, φαντάζομαι το υλικό το υλικό από τις κάμερες τψν ΕΛΤΑ είναι αποδεικτικό στοιχείο. Γενικά και εγώ πιστεύω με αντικαταβολή ο άλλος φοβάται να κάνει πουστια

Μη φαντάζεσαι. Και μη λέτε παιδιά πράγματα που "φαντάζεστε" επειδή σας φαίνεται λογικό, γιατί κάποιος μπορεί να το θεωρήσει δεδομένο (ενώ δεν είναι).

Μπορεί το υλικό από ΝΟΜΙΜΑ τοποθετημένες κάμερες να είναι αποδεικτικό στοιχείο αλλά άδεια για πρόσβαση και χρήση αυτού του υλικού παρέχεται μετά σοβαρά εγκλήματα. Σαφώς και αν μπει κάποιος με όπλο στο κατάστημα των ΕΛΤΑ θα τσεκάρουν τις κάμερες (όπως και όλης της γύρω περιοχής) αλλά δεν "παίζει" να κάνεις καταγγελία για παραλαβή κρεμμυδιών αντί για το laptop που παρήγγειλες και να δοθεί εντολή για τσεκάρισμα στην καταγραφή των καμερών.

Δημοσ.

ΕΙναι απλα τα πραγματα.

Εχει ο πωλητης χρονια στο ινσομνια και πανω απο 20 αξιολογησεις ( σε σοβαρα προιοντα)?  κανε καταθεση αφοβα.

Ο πωλητης εχει 5-10 αξιολογησεις και ειναι κανενα χρονο στο ινσομνια ? ειναι ρισκο η καταθεση

Ο πωλητης δεν εχει αξιολογησεις και ειναι προσφατος στο ινσομνια και ζηταει καταθεση? 99% απατεωνας

Και χερι με χερι και εκει δεν κατοχυρωνεσαι. Μου εχει τυχει με λαπτοπ να διαπιστωσω προβλημα μετα την αγορα απο ατομο με 4 αξιολογησεις.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μη φαντάζεσαι. Και μη λέτε παιδιά πράγματα που "φαντάζεστε" επειδή σας φαίνεται λογικό, γιατί κάποιος μπορεί να το θεωρήσει δεδομένο (ενώ δεν είναι).

Μπορεί το υλικό από ΝΟΜΙΜΑ τοποθετημένες κάμερες να είναι αποδεικτικό στοιχείο αλλά άδεια για πρόσβαση και χρήση αυτού του υλικού παρέχεται μετά σοβαρά εγκλήματα. Σαφώς και αν μπει κάποιος με όπλο στο κατάστημα των ΕΛΤΑ θα τσεκάρουν τις κάμερες (όπως και όλης της γύρω περιοχής) αλλά δεν "παίζει" να κάνεις καταγγελία για παραλαβή κρεμμυδιών αντί για το laptop που παρήγγειλες και να δοθεί εντολή για τσεκάρισμα στην καταγραφή των καμερών.

Και αυτό που λες είναι δική σου φαντασία, καθώς ούτε συγκεκριμένη δικογραφία έχεις στα χέρια σου ούτε έψαξες όλα τα δεδικασμενα που σχετίζονται με αυτές τις υποθέσεις. Και η υπόθεση απάτης είναι σοβαρή όπως και να έχει. Τεσπά τα έχουμε πει 1000 φορες είναι φόρουμ τεχνολογίας και όχι δικηγορικό γραφείο ή ιατρείο πάσης φύσεως και ακόμα και έτσι να ήταν και κάποιος να είναι γιατρός ή δικηγόρος η ξέρω εγώ τι με ένα μήνυμα και μια περιγράφη στον αέρα δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα. Οπότε όποιος δε μπορείς να κατανοήσει απλές λογικές πρόβλημα του.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Geo4ever είπε

Και αυτό που λες είναι δική σου φαντασία, καθώς ούτε συγκεκριμένη δικογραφία έχεις στα χέρια σου ούτε έψαξες όλα τα δεδικασμενα που σχετίζονται με αυτές τις υποθέσεις. Και η υπόθεση απάτης είναι σοβαρή όπως και να έχει. Τεσπά τα έχουμε πει 1000 φορες είναι φόρουμ τεχνολογίας και όχι δικηγορικό γραφείο ή ιατρείο πάσης φύσεως και ακόμα και έτσι να ήταν και κάποιος να είναι γιατρός ή δικηγόρος η ξέρω εγώ τι με ένα μήνυμα και μια περιγράφη στον αέρα δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα. Οπότε όποιος δε μπορείς να κατανοήσει απλές λογικές πρόβλημα του.

Έχεις δίκιο. Δεν τα έψαξα :wacko:

ΥΓ Φιλική παρατήρηση (δεν θα το πω συμβουλή, αφού ποιος είμαι εγώ για να σου δώσω συμβουλές). Το να χρησιμοποιείς λέξεις όπως "δεδικασμένα" και "δικογραφία" δεν δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα post που έτσι κι αλλιώς δεν λέει κάτι συγκεκριμένο. Το πολύ πολύ να δείξει ότι έχεις δει κάποιες αμερικάνικες δικαστικές ταινίες.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Έχεις δίκιο. Δεν τα έψαξα :wacko:

ΥΓ Φιλική παρατήρηση (δεν θα το πω συμβουλή, αφού ποιος είμαι εγώ για να σου δώσω συμβουλές). Το να χρησιμοποιείς λέξεις όπως "δεδικασμένα" και "δικογραφία" δεν δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα post που έτσι κι αλλιώς δεν λέει κάτι συγκεκριμένο. Το πολύ πολύ να δείξει ότι έχεις δει κάποιες αμερικάνικες δικαστικές ταινίες.

Γιατί με γνωρίζεις και έχεις άποψη απόλυτα λογικό. Classic insomnia sit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...