AonDuine Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, Hatsos είπε Χμμμ ναι ίσως είναι η μόνη λύση. Απλά είναι κρίμα να φτάσεις ως αυτό το σημείο και εκτός αυτού να πληρώσεις τον δικηγόρο κτλ. Άσε που δεν ξέρω κατα πόσο είναι νόμιμο να πουλάς κάτι έτσι. Δεν είναι στα "μαύρα"? Δεν θεωρώ ότι είναι ''μαύρα'' χρήματα να πουλήσω ένα προϊόν που έχω αγοράσει νόμιμα και έχω πληρώσει το ΦΠΑ , κανονικά . Πλέον θεωρείται περιουσιακό στοιχείο οπότε το κάνω ότι θέλω . 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, Hatsos είπε Χμμμ ναι ίσως είναι η μόνη λύση. Απλά είναι κρίμα να φτάσεις ως αυτό το σημείο και εκτός αυτού να πληρώσεις τον δικηγόρο κτλ. Άσε που δεν ξέρω κατα πόσο είναι νόμιμο να πουλάς κάτι έτσι. Δεν είναι στα "μαύρα"? Είναι ιδιωτική συναλλαγή και όχι εμπορική. Και αφορά αντικείμενα μικρής (σχετικά) αξίας και αυτο καταδεικνύεται από το ιστορικό. Από την άλλη συμφωνώ πως είναι κρίμα αλλά απλά το λέω για να είναι κανείς έτοιμος σε περίπτωση που χρειαστεί. Άλλωστε δε θα αγοραζα δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ. 😉
LouCi4er Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 17 λεπτά πριν, Ola150 είπε Προσωπικά έχω πουλήσει/αγοράσει με όλους τους τρόπους, μέχρι και να στείλω πριν κάνει κατάθεση ο αγοραστής. Ευτυχώς έχω πέσει σε καλούς ανθρώπους μέχρι στιγμής. Αμα εισαι λιγο πονηρεμενος καταλαβαινεις απο το τηλ τι ρολο βαραει καποιος,εγω τουλαχιστον το καταλαβαινω.Το 2015 αγορασα 2 καρτες γραφικων απο ενα παιδι εδω μεσα(το εχω ξαναγραψει).Αφου μιλησαμε 5-6 φορες στο τηλεφωνο (και βγηκαμε και κοντοχωριανοι στο τελος) καταλαβα οτι ο ανθρωπος ειναι διαμαντι,μαλλον και το παλικαρι καταλαβε οτι ειχα πραγματικα σκοπο να αγορασω και οτι δεν ειχα καμια διαθεση να παιξω πουστια.Τεσπα να μην τα πολυλογω δεχτηκα να κανω καταθεση γιατι οντως το παλικαρι μου εκανε για κορυφη(και ηταν),απλα επειδη η τραπεζα απεχει 30 χλμ απο το χωριο μου(εγω ειμαι επαρχια,αυτος Αθηνα) του ειπα του παιδιου οτι αν μπορεις κανε λιγο υπομονη,μια-δυο μερες να παω τραπεζα.Οκ κανενα θεμα μου λεει.Τελικα την επομενη και χωρις να εχω κανει καταθεση τα χρηματα με παιρνει και μου λεει τις εστειλα τις καρτες(600€ αν θυμαμαι καλα).Καλα ρε του λεω,δεν σου ειπα να μην διανοηθεις και στειλεις χωρις να σου βαλω τα χρηματα(μου το ειχε πει οτι θα μου τις στειλει και να του βαλω τα λεφτα οποτε μπορω και μαλωναμε)?Τεσπα,φευγω και εγω κατευθειαν και πηγα και του εκανα καταθεση.Ηρθαν οι καρτες,σφραγισμενες οπως ελεγε στην περιγραφη της αγγελιας και ολα κομπλε. Λιγο προσοχη θελει και να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα. 4
Hatsos Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μάλιστα, πάνω κάτω δλδ είναι να καταλάβεις με ποιον έχεις να κάνεις και να προσέχεις απο ποιον αγοράζεις. Να κόβεις τον άλλον δλδ. Ευχαριστώ κιολας για όλες τις απαντησεις σας παιδιά. 1
nightwalker1990 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Hatsos είπε Καλημέρα/Καλησπέρα και καλή βραδιά σε όλους. Ασχολούμαι καιρό με το ινσομνια και έχω κάνει πολλές πετυχημένες συναλλαγές κτλ. Δεν είχα γενικά ποτε κάποιο πρόβλημα με κάποιες μικρές εξαιρέσεις που λύθηκαν στο τέλος, ποτε μου όμως δεν προηγήθηκε κατάθεση η να δώσω λεφτά με κάποιο τρόπο μπροστά πριν πάρω το προϊόν. Τελευταία αρχίζω και παρατηρώ ένα τρεντ που πρώτα πρέπει να κανεις κατάθεση το ποσό στην τράπεζα και μετά θα ακολουθήσει η αποστολή, κάτι τέτοιο το φοβάμαι πολύ όμως καθώς δεν ξέρω αν ο φίλος που θέλει να μου πουλήσει το προϊόν απλά δεν εξαφανιστεί, σβήνει τον λογαριασμό του βρε παιδί μου και φτιάχνει άλλον, σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται ρε παιδιά;;; Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι επιμένουν για κατάθεση, τόσο πολύ τους ενοχλεί η αντικαταβολή; Να τονίσω ότι δεν μιλάω για κάποιο συγκεκριμένο μέλος του φόρουμ αλλά γενικότερα για το πως έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα και πως θα μπορούσα να προστατευτώ; Θα μου πείτε ότι έχω τα στοιχεία του από την τράπεζα, ε και; με προστατεύει αυτό από κάτι; Θα ήθελα πολύ τις απόψεις σας πάνω στο θέμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλό Πάσχα. Θα μιλήσω για εμένα, τα χριστούγεννα μέλος ζήτησε να του στείλω το δέμα εφόσον κάνει πρώτα την κατάθεση μιας και έχω θετικές αξιολογήσεις, δεν μιλάω για 10-20€ μιλάω 200+... Επειδή είμαι χρόνια στο φόρουμ και τα τελευταία 2 χρόνια έχω αρχίσει να ασχολούμαι με τις αξιολογήσεις προσπαθώ να φτιάξω ένα προφίλ για εμένα τον Βασίλη ώστε κάθε άτομο που συνεργάστηκε μαζί μου, πούλησε η αγόρασε να έχει να λέει έναν καλό λόγο και να με προτείνει σε κάποιον, Δούλευα σε εταιρία courier και του έδωσα tracking number και παρακολουθούσα ο ίδιος την αποστολή και φρόντισα φυσικά η συσκευασία να είναι όπως θα ήθελα να μου την στείλει κάποιος. Το παλικάρι ευγενέστατο, παρέλαβε την επόμενη μέρα και χάρηκε. Δεν μου λείπουν ούτε 20€ ούτε 200€ ξέρω πολύ καλά πως βγαίνουν για να *δαγκώσω κάποιον* Το καλύτερο είναι συναλλαγή με Γενική Ταχυδρομική που έχει υπηρεσία να ελέγξεις το δέμα πριν το πληρώσεις.. Πριν 2 χρόνια γλύτωσα 150€+ έτσι... μόλις είπα στην υπάλληλο: Δεν θα το παραλάβω, το έστειλε πίσω εννοείται. Προτείνεται πάντα συναλλαγή χέρι-χέρι προς αποφυγή παρεξηγήσεων όμως!!! Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από nightwalker1990 1 1
polaki Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 10 ώρες πριν, paylidis είπε Όταν φας 4-5 πιστόλια με αντικαταβολες που δε παρέλαβε ο άλλος θα καταλάβεις... και δεν είναι τα 5-8€ που χανεις ανα αποστολη αλλά το ότι για 1 μήνα δεν έχεις στα χέρια σου αυτό που ήθελες να πουλήσεις......συν το συναίσθημα ότι σε κορόιδεψαν..! Εγώ είχα χρόνια να στείλω για τον παραπάνω λόγο και πριν από 3 εβδομάδες έστειλα μια αποστολη έτσι σε έναν που με παρακαλούσε και μου έλεγε ότι είναι 40 χρόνων σοβαρός ανθρωπος, μάντεψε...μου γυρνάει πίσω! εγω πλέον μόνο χέρι χέρι ή κατάθεση και αποστολη. Οποιοσ Είναι από επαρχία και δε θέλει κατάθεση ας βρει έναν ξάδερφο φίλο θείο οτιδήποτε να έρθει να παραλάβει χέρι χέρι. Και εν τελει Οποίος δεν με εμπιστεύεται μετά από 12 χρόνια εδώ μέσα ας πάει στον επόμενο πωλητή-δεν εχουμε μονοπώλιο! Ακριβώς το ίδιο έχω πάθει και εγώ. Τουλάχιστον 5-6 φορές θυμάμαι να εξαφανίζεται ο άλλος και να πρέπει ΚΑΙ να περιμένω το δέμα να γυρίσει, αλλά και να πληρώσω εις διπλούν τη μεταφορά του. Από τότε, όποιος θέλει ας έρθει να το πάρει χέρι χέρι. Είμαι εδώ από το 2002. Αν κάποιος δεν με εμπιστεύεται, δεν πειράζει, θα με εμπιστευτεί κάποιος άλλος. 4
turbat0s Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 42 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε ο καλύτερο είναι συναλλαγή με Γενική Ταχυδρομική που έχει υπηρεσία να ελέγξεις το δέμα πριν το πληρώσεις.. Πριν 2 χρόνια γλύτωσα 150€+ έτσι... μόλις είπα στην υπάλληλο: Δεν θα το παραλάβω, το έστειλε πίσω εννοείται. Ερωτήσεις: α. Αυτός που στο έστειλε δεν ήξερε ότι το πακέτο θα ελεγχθεί πριν την παραλαβή? β. Αν εσύ μετάνιωσες και χρησιμοποιούσες σαν δικαιολογία το ότι "δεν είναι αυτό που περίμενα" πώς διασφαλίζεται ο πωλητής? γ. Η Γενική Ταχυδρομική τί το κάνει το πακέτο (όπως θα είναι ανοιγμένο για τον έλεγχο) αφού δεν το παρέλαβες? δ. Ποιός πληρώνει τα έξοδα για επιστροφή στον αρχικό αποστολέα? ε. Αν ο αρχικός αποστολέας ισχυριστεί ότι το περιεχόμενο του πακέτου (που του επιστράφηκε) έχει αλλοιωθεί τί γίνεται? Ποιός τον αποζημιώνει?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Hatsos είπε Μάλιστα, πάνω κάτω δλδ είναι να καταλάβεις με ποιον έχεις να κάνεις και να προσέχεις απο ποιον αγοράζεις. Να κόβεις τον άλλον δλδ. Ευχαριστώ κιολας για όλες τις απαντησεις σας παιδιά. σωστα. εγω πχ την ειχα πατησει παλια απο αγγελια της χρυσης ευκαιριας (ή οπως λεγονται αυτα) και μαλιστα σε συναλλαγη χερι με χερι παρολο που εκανα ελεγχο. ηταν ενα κινητο το οποιο ενω ειχε ζημια απο νερο ολα λειτουργουσαν εκτος απ το gps το οποιο ομως λειτουργουσε τοσο οσο ωστε να μη παρω χαμπαρι οταν το εξετασα (εδειχνε τη τοποθεσια). το κακο ειναι οτι για μενα το gps ειναι πολυ βασικο, οποτε εφαγα τρελη φολα και ηταν σα να μην εχω κινητο. (κατα τ αλλα ακομα λειτουργει το ατιμο, το χω δωσει στο πατερα μου πλεον, τρεχει lineage os σε pie με την χθεσινη ενημερωση και παει σφαιρα) αμα ειναι να τη φας θα τη φας, σιγουρα οι πιθανοτητες ειναι καλυτερες οταν μιλας προσωπο με προσωπο και μπορεις να εξετασεις το προιον, αλλα ποτε δεν μπορεις να σαι 100% σιγουρος.
polaki Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, turbat0s είπε Ερωτήσεις: α. Αυτός που στο έστειλε δεν ήξερε ότι το πακέτο θα ελεγχθεί πριν την παραλαβή? β. Αν εσύ μετάνιωσες και χρησιμοποιούσες σαν δικαιολογία το ότι "δεν είναι αυτό που περίμενα" πώς διασφαλίζεται ο πωλητής? γ. Η Γενική Ταχυδρομική τί το κάνει το πακέτο (όπως θα είναι ανοιγμένο για τον έλεγχο) αφού δεν το παρέλαβες? δ. Ποιός πληρώνει τα έξοδα για επιστροφή στον αρχικό αποστολέα? ε. Αν ο αρχικός αποστολέας ισχυριστεί ότι το περιεχόμενο του πακέτου (που του επιστράφηκε) έχει αλλοιωθεί τί γίνεται? Ποιός τον αποζημιώνει? Οι ερωτήσεις γ/δ/ε απαντόνται με ένα τηλέφωνο στη Γενική Ταχυδρομική. Είναι υπηρεσία που προσφέρουν και είναι ευθύνη τους, άρα και θα ξέρουν να σου απαντήσουν (ενδιαφέρον έχει πάντως, θα ρωτήσω την επόμενη φορά). Για το β και ο πωλητής όπως και ο αγοραστείς συμφωνούν στο να πάρουν ένα ρίσκο, γιατί και που ανοίγω εγώ το κουτί και βλέπω τί έχει μέσα, δεν μπορώ να κάτσω να παίξω μαζί του επί 2ώρες για να βεβαιωθώ ότι όλα τα κουμπιά λειτουργούν, πχ στην περίπτωση ενός laptop. Για το α που λες εγώ προσωπικά έχω στείλε με ΓΤ πάρα πολλά δέματα. Πρώτη φορά ακούω ότι μπορούν να ανοιχτούν πριν την παραλαβή, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό γιατί *ΠΟΤΕ* δεν έχω αγοράσει κάτι αξίας 50/60€+ από επαρχία για αυτόν ακριβώς το λόγο... Μένω Αθήνα, και πολλές φορές που έβλεπα πωλητές από απομονωμένες περιοχές πάντα σκεφτόμουν μα καλά ποιός θα τον εμπιστευτεί αν δεν έχει 20-30 θετικές αξιολογήσεις.. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από polaki 1
nightwalker1990 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 50 λεπτά πριν, turbat0s είπε Ερωτήσεις: α. Αυτός που στο έστειλε δεν ήξερε ότι το πακέτο θα ελεγχθεί πριν την παραλαβή? β. Αν εσύ μετάνιωσες και χρησιμοποιούσες σαν δικαιολογία το ότι "δεν είναι αυτό που περίμενα" πώς διασφαλίζεται ο πωλητής? γ. Η Γενική Ταχυδρομική τί το κάνει το πακέτο (όπως θα είναι ανοιγμένο για τον έλεγχο) αφού δεν το παρέλαβες? δ. Ποιός πληρώνει τα έξοδα για επιστροφή στον αρχικό αποστολέα? ε. Αν ο αρχικός αποστολέας ισχυριστεί ότι το περιεχόμενο του πακέτου (που του επιστράφηκε) έχει αλλοιωθεί τί γίνεται? Ποιός τον αποζημιώνει? Πολύ καλές οι ερωτήσεις σου και θ'απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια μιας και έχω δουλέψει στον τομέα των πωλήσεων ώστε να γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω 1) Φυσικά και το ήξερε, έλεγε ότι το Laptop λειτουργούσε άψογα, το άψογα για εμένα σημαίνει δεν έχει θέμα ούτε με θερμοκρασίες ούτε τίποτα.. 2) Δεν μπορεί να διασφαλιστεί ο κάθε πωλητής στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για δέμα το οποίο δεν ήταν όπως υποστήριξε ο ίδιος εξ'αρχής 3) Η συσκευασία δεν αλλοιώθηκε απλά την εξωτερική ταινία έβαλα μπροστά στην υπάλληλο η οποία με βοήθησε να ξανα κλείσουμε το δέμα όπως είχε σταλεί. 4) Τα έξοδα ήταν ήδη πληρωμένα σε περίπτωση επιστροφής απο εκείνον... Κανονικά τα χρεώνεται ο αποστολέας, όλες οι εταιρίες courier έτσι λειτουργούν 5) Ενημερώνει την εκάστοτε εταιρία, πρέπει να σταλεί η αποστολή είτε αφορά φάκελο είτε δέμα, εάν πρόκειται για υπαιτιότητα της εταιρίας (κακή μεταχείριση της αποστολής κλπ) αποζημιώνει στην αξία κτίσης του περιεχομένου, αν πχ η αποστολή σου αφορούσε ένα Laptop με τιμή 1000€ η κανονική του τιμή είναι 806.45€ το οποίο θα αποζημιωθείς. Δηλαδή δεν σου πληρώνουν το ΦΠΑ + ότι πρέπει να έχεις τα κατάλληλα παραστατικά - έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι προκύπτει απο εκεί η τιμή, Εξετάζεται η κάθε περίπτωση απο το αρμόδιο τμήμα, ότι και να ισχυριστεί ο πελάτης είτε μιλάμε για 1€ είτε για 3000€ (Το οποίο μου συνέβει με τα 3K!) Ελπίζω να σε κάλυψα!! 37 λεπτά πριν, polaki είπε Οι ερωτήσεις γ/δ/ε απαντόνται με ένα τηλέφωνο στη Γενική Ταχυδρομική. Είναι υπηρεσία που προσφέρουν και είναι ευθύνη τους, άρα και θα ξέρουν να σου απαντήσουν (ενδιαφέρον έχει πάντως, θα ρωτήσω την επόμενη φορά). Για το β και ο πωλητής όπως και ο αγοραστείς συμφωνούν στο να πάρουν ένα ρίσκο, γιατί και που ανοίγω εγώ το κουτί και βλέπω τί έχει μέσα, δεν μπορώ να κάτσω να παίξω μαζί του επί 2ώρες για να βεβαιωθώ ότι όλα τα κουμπιά λειτουργούν, πχ στην περίπτωση ενός laptop. Για το α που λες εγώ προσωπικά έχω στείλε με ΓΤ πάρα πολλά δέματα. Πρώτη φορά ακούω ότι μπορούν να ανοιχτούν πριν την παραλαβή, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό γιατί *ΠΟΤΕ* δεν έχω αγοράσει κάτι αξίας 50/60€+ από επαρχία για αυτόν ακριβώς το λόγο... Μένω Αθήνα, και πολλές φορές που έβλεπα πωλητές από απομονωμένες περιοχές πάντα σκεφτόμουν μα καλά ποιός θα τον εμπιστευτεί αν δεν έχει 20-30 θετικές αξιολογήσεις.. Πήγαινε σε κατάστημα αύριο να ρωτήσεις η τηλεφώνησε, το έκανα στο κατάστημα περιστερίου μπροστά στην υπάλληλο, της λέω, έχω των αποστολέα στην γραμμή να ελέγξω την συσκευή, θα το βάλω στην πρίζα να δω ότι λειτουργεί 10' και δεν θα κάνει τίποτα κουλά και μετά θα το πληρώσω διαφορετικά το στέλνω πίσω. 1
ababapanos Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Έχω βαρεθει να διαβάζω στα αντίστοιχα θέματα κάθε φορά αυτούς που λένε μην κάνετε ποτέ κατάθεση και πάντα χέρι χέρι κλπ κλπ... μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα , και όσο και αν θελουμε δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε τις συναλλαγές μας χέρι με χέρι... Εγώ πλέον δεν ξανά στέλνω αντικαταβολή. Πλέον έχω ένα σεβαστό αριθμό αξιολογήσεων όπου και απαιτώ κατάθεση για τις συναλλαγές μου. Γιατί να έχω το άνχος αν ο άλλος θα πάει να το παραλάβει τελικά ακόμα και να το πάρει , να τρέχω δεύτερη φορά στα ΕΛΤΑ και να στηνομαι στις ουρές για να πάρω τα χρήματα μου μετά από μια εβδομάδα κιώλας? ακομα και για τους πιο δύσπιστους που μπορεί να νομίζουν ότι μετά από 16 χρόνια παρουσίας στο ινσομνια και μετά από 150 θετικές αξιολογήσεις, ξαφνικά μπορεί να τρελάθηκα και να τους κάνω την στραβή , προτείνω προκαταβολή έστω μόνο τα μεταφορικά και μετά στέλνω αντικαταβολή, τουλάχιστον να εξασφαλίσω ότι γλιτώνω από την φόλα των παπατζήδων... 4
xaerialtwistx Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Αντικαταβολη: Πιθανοτητα ο αποστολέας να χρεωθεί τσάμπα τα μεταφορικά Κατάθεση: Πιθανότητα ο αγοραστής να χάσει όλα του τα λεφτά. Είναι νομίζω εύκολο να δουν και οι 2 πλευρές ποιος τρόπος αποστολής έχει μικρότερο ρίσκο. Όσο για τον έλεγχο, τουλαχιστον σε Γενικη Ταχυδρομικη δεν ειχα ποτέ θεμα. Τονιζω στον πωλητη να το στειλει με Γεν. Ταχ. και να διευκρινήσει πως δεν παραλαμβάνω αν δε γίνει έλεγχος. (στο κατάστημα μέσα να γίνει ο έλεγχος, όχι να στο φέρει ο courier σπίτι). Όπως και να έχει, αν βλέπεις αγγελία που λέει "αποστολή μετά από κατάθεση" κάνε πως δεν τη διάβασες ποτέ σου και πήγαινε παρακάτω. 2 2 1
koutport Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 14 ώρες πριν, Hatsos είπε Καλημέρα/Καλησπέρα και καλή βραδιά σε όλους. Ασχολούμαι καιρό με το ινσομνια και έχω κάνει πολλές πετυχημένες συναλλαγές κτλ. Δεν είχα γενικά ποτε κάποιο πρόβλημα με κάποιες μικρές εξαιρέσεις που λύθηκαν στο τέλος, ποτε μου όμως δεν προηγήθηκε κατάθεση η να δώσω λεφτά με κάποιο τρόπο μπροστά πριν πάρω το προϊόν. Τελευταία αρχίζω και παρατηρώ ένα τρεντ που πρώτα πρέπει να κανεις κατάθεση το ποσό στην τράπεζα και μετά θα ακολουθήσει η αποστολή, κάτι τέτοιο το φοβάμαι πολύ όμως καθώς δεν ξέρω αν ο φίλος που θέλει να μου πουλήσει το προϊόν απλά δεν εξαφανιστεί, σβήνει τον λογαριασμό του βρε παιδί μου και φτιάχνει άλλον, σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται ρε παιδιά;;; Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι επιμένουν για κατάθεση, τόσο πολύ τους ενοχλεί η αντικαταβολή; Να τονίσω ότι δεν μιλάω για κάποιο συγκεκριμένο μέλος του φόρουμ αλλά γενικότερα για το πως έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα και πως θα μπορούσα να προστατευτώ; Θα μου πείτε ότι έχω τα στοιχεία του από την τράπεζα, ε και; με προστατεύει αυτό από κάτι; Θα ήθελα πολύ τις απόψεις σας πάνω στο θέμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλό Πάσχα. Επειδη κανω συχνες συναλλαγες αυτο που θα σου επισημανω ειναι οτι πρεπει να μιλας στο τηλεφωνο πριν την συναλλαγη και να ζητας τα στοιχεια του μελους. Η αντικαταβολη ειναι μπερδεμα γιατι χρειαζεται να πας 2 φορες στο ταχυδρομειο και επισης μπορει ο αλλος να μην παραλαβει το δεμα (μου εχει τυχει 2 φορες) Πρεπει να προσπαθεις γενικα να μιλας αρκετα με το μελος πριν τη συναλλαγη . 1
TheSubZ3r0 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Το ερωτημα ειναι απλο οπως εγω προσωπικα ασχολουμαι με αγορες και πωλησεις εκτος ινσομνια αρκετα χρονια και αποστολη - ληψη πραγματων πολλων εκατονταδων ευρω και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα η αντικαταβολη ειναι δυστηχως ταλαιπωρια για εμενα .. Δεν καταλαβαινω καποιος ανθρωπος αν θελω εγω το προιον του και του καταθεσω 20 ευρω πχ και εξαφανιστει τι κερδιζει ?θα σωθει με τα 20 ευρω τα δικα μου?Ειναι πιο μαγκας απο τους υπολοιπους? Τηλεφωνικη επικοινωνια και μια καλη "γνωριμια" ειναι υπεραρκετα για να κανεις μια καταθεση για αγορα ενος προιοντος ειναι η γνωμη μου 1
Vlad27 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Προσωπικά έχω κάνει αγοραπωλησίες και με τους δυο τρόπους. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα γιατί κάνω συναλλαγές μόνο με άτομα που έχουν θετικές αξιολογήσεις. Επιπλέον φροντίζω πάντα να έχω μια τηλεφωνική επικοινωνία όταν πρόκειται για κάτι ακριβό και φυσικά πάντα ζητάω και στέλνω πραγματικές φωτογραφίες του προϊόντος και όχι "διαφημιστικές" που κυκλοφορούν online. Επίσης κρίνω την αγγελία να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, π.χ. εαν πωλείται gtx 1080 στα 200€ κάτι βρωμάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα