Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 25 λεπτά πριν, Hatsos είπε Οπότε όπως και να το κάνεις είναι πάντα ένα ρίσκο να κάνεις μια συναλλαγή έτσι? αμα δεν ηταν ρισκο ολοι μεταχειρισμενα θα αγοραζαν
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 35 λεπτά πριν, Hatsos είπε Οπότε όπως και να το κάνεις είναι πάντα ένα ρίσκο να κάνεις μια συναλλαγή έτσι? Είναι ρίσκο που το αναλαμβάνεις και το ζυγίζει ο καθένας με την προσωπική του ζυγαριά. Προσωπικά - λόγω επαρχίας - έχω ψωνίσει κατά βάση με κατάθεση εκτιμώντας το ρίσκο στη βάση της αμεσότητας της επικοινωνίας (πέρα από τις αξιολογήσεις κλπ) . Αν δω ότι ο άλλος βιάζεται να το ξεφορτωθεί θα το ξανασκεφτώ. Θα ζητήσω viber κι όσο γίνεται πιο ζωντανά. Μία ενδιάμεση λύση ει αι να γίνεται η κατάθεση του διπλάσιου των μεταφορικών και αντικαταβολή το υπόλοιπο.
Narayan Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, Hatsos είπε Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ έφαγα πιστόλι δυο φορές και ήρθε το προϊόν πίσω. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα και όπως είπες δεν είναι τόσο τα λεφτά όσο το ότι νιώθεις χαζός. Αλλα και πάλι προσωπικά μου φαίνεται επικίνδυνο και πάλι να κάνω συναλλαγή με κατάθεση. Για εμένα δεν μου λένε πάντα πολλά οι αξιολογήσεις ειδικά αν είναι για μεγάλου ποσό. Αν ο άλλος είναι να κερδίσει πολλά είναι εύκολο να του γυρίσει η βίδα. Τι να πω ρε παιδιά, παλιά μου φαινόταν πιο εύκολο να κάνω συναλλαγές και δεν υπήρχε γενικά τόσος φόβος. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία δυο χρόνια. Προσωπικά δίνω και μια δεύτερη επιλογή στον αγοραστή, να κάνει κατάθεση μόνο τα έξοδα αντικαταβολής και την αξία του αντικειμένου να την πληρώσει με την παραλαβή από τα ΕΛΤΑ. Έτσι δεν χάνω τουλάχιστον τα €4-6 που στοιχίζει να στείλω το πακέτο και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μη παραλαβής. Αν αρνηθεί και αυτή την επιλογή, τότε σόρρυ δεν κάνουμε συναλλαγή. 8
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Narayan είπε Προσωπικά δίνω και μια δεύτερη επιλογή στον αγοραστή, να κάνει κατάθεση μόνο τα έξοδα αντικαταβολής και την αξία του αντικειμένου να την πληρώσει με την παραλαβή από τα ΕΛΤΑ. Έτσι δεν χάνω τουλάχιστον τα €4-6 που στοιχίζει να στείλω το πακέτο και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μη παραλαβής. Αν αρνηθεί και αυτή την επιλογή, τότε σόρρυ δεν κάνουμε συναλλαγή. Εννοείται ότι τότε έχει μάλλον όρεξη για κουβέντα κι όχι να αγοράσει. Προσωπικά μου είχε τύχει όταν πωλουσα έναν Canon 50 αρι/1.4 και αφού αποφάσισα να τον δώσω τον έβαλα σε χαμηλή τιμή για να φύγει. Με παίρνει λοιπόν κάποιος και αφού συμφωνούμε καταρχήν μετά αρχίζει διάφορα περίεργα που προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ. Αφού του έβαλα και παραπάνω φωτογραφίες απ' ο,τι ζήτησε δείχνοντάς του τα σημεία εστίασης με τρεις διαφορετικές dslr που έχω στην κατοχή μου, ύστερα άρχισε τα παζάρια επί της τιμής. Τον χαιρέτησα ευγενικά και ο φακός δόθηκε λίγες μέρες αργότερα σε άλλο μέλος. Τελικά, είναι και θέμα τύχης: το να τηρούνται βασικοί ρεαλιστικοί όροι αποτελεί βασική προϋπόθεση για τα υπόλοιπα. =============== Ακόμα, το γεγονός ότι συνεχίζονται οι δοσοληψίες δείχνει ότι οι περισσότεροι ΔΕΝ είναι απατεώνες. Ούτε και οι περισσότεροι έχουν όρεξη να κάνουν 2-3 λογαριασμούς για να τους κάψουν για μια πώληση. Ένα καλό κριτήριο ειναι όταν ο πωλητής και ο αγοραστής είναι ενεργά μέλη. Ας πούμε, πριν λίγες μέρες αγόρασα έναν φακό από Θεσσαλονίκη στα 600+€ από μέλος με ελάχιστες αξιολογήσεις αλλά η επικοιωννια ήταν άριστη. Πείστηκα από την επικοινωνία πως ο φακός υπάρχει, ότι είναι σε καλή κατάσταση. Όταν πλέον δίδονται και στοιχεία τράπεζας είναι σαν να σου δίνει και το ΑΦΜ του. Νομίζω σήμερα, όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει ειμί τουλάχιστον χαζός. Θα τον βρεις πολύ εύκολα. (κινητο+τράπεζα). Επίσης, ακόμα και λίγες αξιολογήσεις να έχει κάποιος δεν μου φαίνεται πρόβλημα, διότι την αγγελία δεν την εβαλε για να ξεγελάσει εμένα προσωπικά. Την έβαλε για να δώσει κάτι που θέλει να πουλήσει. Αν θέλω αυτό το αντικείμενο και θεωρήσω καλή την τιμή, τότε όλα ΟΚ. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από Επισκέπτης
Hatsos Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, chessplayer-alexis είπε Εννοείται ότι τότε έχει μάλλον όρεξη για κουβέντα κι όχι να αγοράσει. Προσωπικά μου είχε τύχει όταν πωλουσα έναν Canon 50 αρι/1.4 και αφού αποφάσισα να τον δώσω τον έβαλα σε χαμηλή τιμή για να φύγει. Με παίρνει λοιπόν κάποιος και αφού συμφωνούμε καταρχήν μετά αρχίζει διάφορα περίεργα που προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ. Αφού του έβαλα και παραπάνω φωτογραφίες απ' ο,τι ζήτησε δείχνοντάς του τα σημεία εστίασης με τρεις διαφορετικές dslr που έχω στην κατοχή μου, ύστερα άρχισε τα παζάρια επί της τιμής. Τον χαιρέτησα ευγενικά και ο φακός δόθηκε λίγες μέρες αργότερα σε άλλο μέλος. Τελικά, είναι και θέμα τύχης: το να τηρούνται βασικοί ρεαλιστικοί όροι αποτελεί βασική προϋπόθεση για τα υπόλοιπα. =============== Ακόμα, το γεγονός ότι συνεχίζονται οι δοσοληψίες δείχνει ότι οι περισσότεροι ΔΕΝ είναι απατεώνες. Ούτε και οι περισσότεροι έχουν όρεξη να κάνουν 2-3 λογαριασμούς για να τους κάψουν για μια πώληση. Ένα καλό κριτήριο ειναι όταν ο πωλητής και ο αγοραστής είναι ενεργά μέλη. Ας πούμε, πριν λίγες μέρες αγόρασα έναν φακό από Θεσσαλονίκη στα 600+€ από μέλος με ελάχιστες αξιολογήσεις αλλά η επικοιωννια ήταν άριστη. Πείστηκα από την επικοινωνία πως ο φακός υπάρχει, ότι είναι σε καλή κατάσταση. Όταν πλέον δίδονται και στοιχεία τράπεζας είναι σαν να σου δίνει και το ΑΦΜ του. Νομίζω σήμερα, όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει ειμί τουλάχιστον χαζός. Θα τον βρεις πολύ εύκολα. (κινητο+τράπεζα). Επίσης, ακόμα και λίγες αξιολογήσεις να έχει κάποιος δεν μου φαίνεται πρόβλημα, διότι την αγγελία δεν την εβαλε για να ξεγελάσει εμένα προσωπικά. Την έβαλε για να δώσει κάτι που θέλει να πουλήσει. Αν θέλω αυτό το αντικείμενο και θεωρήσω καλή την τιμή, τότε όλα ΟΚ. Ναι αλλά αν ας πούμε ότι έχεις τα στοιχεία και το κινητό του πωλητή και σε κάνει πιστολιά, τι κανεις σε αυτή την περίπτωση; Πως βρίσκεις το δίκιο σου;
Dynamics Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 η λυση σε κατι που θα πρεπει να στειλω ειναι να γινει καταθεση το ποσο της αντικαταβολης πχ 5 ευρω... εισαι κ εσυ οκ οτι αν δεν το παρει δεν πληρωνεις μλκς και ο αγοραστασης δεν θα σ πει οχι για να 5 ευρω να το στειλεις απο εκει και περα η μονη λυση ειναι χερι με χερι αλλα κ εκει θελει προσοχη πχ πλαστα λεφτα
link67 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Ωραία, άντε και το ανοίγεις. Αν πχ είναι κάρτα γραφικών θα παίξεις μαζί με τον κούριερ κανένα co op να δεις αν είναι ενταξει; ή αν πρόκειται για επεξεργαστή, μητρική, ακόμα και τηλέφωνο. Βάλτε το μυαλό να δουλέψει λίγο και διαλέξτε σωστούς πωλητές. Δεν χρειάζεται να γίνουμε υπερβολική, κι εγώ κάποια πράγματα τα παίρνω με έλεγχο πριν τη παραλαβή, απλά πάω στο γραφείο και τα παίρνω και τις περισσότερες φορές αφορά εύθραυστα αντικείμενα.
alexcrx Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 αμα ειναι ο αλλος πατσαβουρας θα στην κανει........ ειναι καθαρα θεμα απο τι παστα ειναι φτιαγμενος ο αλλος................... υπαρχουν οι καλες παστες(thermal,arctic),υπαρχουν και οι παστες που εβαζε η intel............. 1 1
forgotten Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 εμενα με ξυνιζει οταν γραφω οτι δεχομαι μονο μετα απο καταθεση λογω του οτι πλεον μενω κυπρο και εχω μυνηματα που ρωτανε χιλια δυο και στο τελος μου λενε αντικαταβολη και μονο , και εαν θες , ε τετοια ατομα μπαινουν σε block να πει και καποιος οτι ειμαι κανας τυχαρπαστος εχω χρονια εδω στο φορουμ και εχω κανει αρκετες συναλλαγες αξιας χωρις κανενα προβλημα, το πιο αστειο ειναι ολοι αυτοι δεν απαντουν καν μετα οταν τους πω οτι αντικαταβολη δεν ενω πριν με τρελαινουν σε μυνηματα... 1
Tantalord Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μετά από δεκάδες συναλλαγές χρόνια τώρα,στο insomnia αλλά και αλλού, και εγώ έχω καταλήξει να δέχομαι μόνο πληρωμή με κατάθεση. Δεν αξίζει το ρίσκο και η ταλαιπωρία που υφίσταται ο αγοραστής. Τα χρήματα αργούν και όπως έχει προαναφερθεί το κόστος αποστολής είναι μεγαλύτερο. Τουλάχιστον από την μεριά μου,όταν είναι να αγοράσω κάτι οι αξιολογήσεις είναι το πρώτο που κοιτάω. Εδώ δύσκολα κάποιος με καλές κριτικές να έχει δόλο,και αν συμβεί κάποια παρατηπία από εμπειρία έχω δεί ότι λύνεται άμεσα το ζήτημα. 1
kifinas Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Εγώ παράτησα την αντικαταβολή γιατί έχω πρόβλημα με τις εταιρείες courier. Η μια θέλει αντίγραφο του βιβλιαρίου καταθέσεων. Άντε να τους λες ότι δεν έχεις και να τους εκτυπώσεις τα στοιχεία από την τράπεζα. Σαν να τους μιλάς για πυρηνική φυσική. Η άλλη θέλει να βάλεις μέσα απόδειξη. Καλέ, ιδιώτης είμαι, τι απόδειξη. Να αγοράσεις λέει μπλοκ αποδείξεων και να κόψεις χαρτάκι. Η άλλη θα σου βάλει τα χρήματα σε κάνα μήνα. Απελπισία. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Hatsos είπε Ναι αλλά αν ας πούμε ότι έχεις τα στοιχεία και το κινητό του πωλητή και σε κάνει πιστολιά, τι κανεις σε αυτή την περίπτωση; Πως βρίσκεις το δίκιο σου; Δικηγόρος και μήνυση για ηλεκτρονική απάτη (+ τα στοιχεια από την συνομιλία σου στο forum). Κάποιοι νομίζουν ακόμα ότι είναι ανώνυμοι στα ηλεκτρονικά μέσα .... Είναι ώσπου να χρειαστεί να ψαχτούν για κάτι. Τότε είναι πανεύκολο να εντοπιστούν και αποκαλυφθούν. Τώρα, αν έπεσα πάνω στον Al Kapone, okay, θα πάω πάσο!
Ola150 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Προσωπικά έχω πουλήσει/αγοράσει με όλους τους τρόπους, μέχρι και να στείλω πριν κάνει κατάθεση ο αγοραστής. Ευτυχώς έχω πέσει σε καλούς ανθρώπους μέχρι στιγμής. 5
Hatsos Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε Δικηγόρος και μήνυση για ηλεκτρονική απάτη (+ τα στοιχεια από την συνομιλία σου στο forum). Κάποιοι νομίζουν ακόμα ότι είναι ανώνυμοι στα ηλεκτρονικά μέσα .... Είναι ώσπου να χρειαστεί να ψαχτούν για κάτι. Τότε είναι πανεύκολο να εντοπιστούν και αποκαλυφθούν. Τώρα, αν έπεσα πάνω στον Al Kapone, okay, θα πάω πάσο! Χμμμ ναι ίσως είναι η μόνη λύση. Απλά είναι κρίμα να φτάσεις ως αυτό το σημείο και εκτός αυτού να πληρώσεις τον δικηγόρο κτλ. Άσε που δεν ξέρω κατα πόσο είναι νόμιμο να πουλάς κάτι έτσι. Δεν είναι στα "μαύρα"?
jgeorgiou Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) όποιος νομίζει ότι μέσω δικηγόρων/δικαστηρίων θα λύσει το πρόβλημα είναι πολύ αφελής εκτός αν πρόκειται για συναλλαγή άνω των 1000ευρώ που αξίζουν τα έξοδα και η ταλαιπωρία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε ελεύθερη κοινωνία , ο καθένας βάζει τους όρους του και αν δεν είναι υπερβολικός μπορεί να βρει κάποιον που θα ανταποκριθεί. Κάθε συναλλαγή έχει ρίσκο το οποίο το μειώνουμε (δεν το μηδενίζουμε) ψάχνοντας τις λεπτομέρειες (αξιολογήσεις , ομαλή συνεννόηση , κτλ) Πρέπει να ξεφύγουμε από την "μαμακίαση" που μας χαρακτηρίζει και να αποδεχόμαστε ότι όλα θέλουν κόπο και ότι πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη και το ρίσκο των αποφάσεων και των ενεργειών ή των παραλήψεων μας. ΥΓ Οι συναλλαγές είναι νόμιμες όταν ο πωλητής δεν είναι έμπορος ή δεν το κάνει συστηματικά. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από jgeorgiou 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα