Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα/Καλησπέρα και καλή βραδιά σε όλους. 

Ασχολούμαι καιρό με το ινσομνια και έχω κάνει πολλές πετυχημένες συναλλαγές κτλ. Δεν είχα γενικά ποτε κάποιο πρόβλημα με κάποιες μικρές εξαιρέσεις που λύθηκαν στο τέλος, ποτε μου όμως δεν προηγήθηκε κατάθεση η να δώσω λεφτά με κάποιο τρόπο μπροστά πριν πάρω το προϊόν. Τελευταία αρχίζω και παρατηρώ ένα τρεντ που πρώτα πρέπει να κανεις κατάθεση το ποσό στην τράπεζα και μετά θα ακολουθήσει η αποστολή, κάτι τέτοιο το φοβάμαι πολύ όμως καθώς δεν ξέρω αν ο φίλος που θέλει να μου πουλήσει το προϊόν απλά δεν εξαφανιστεί, σβήνει τον λογαριασμό του βρε παιδί μου και φτιάχνει άλλον, σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται ρε παιδιά;;; Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι επιμένουν για κατάθεση, τόσο πολύ τους ενοχλεί η αντικαταβολή; 

Να τονίσω ότι δεν μιλάω για κάποιο συγκεκριμένο μέλος του φόρουμ αλλά γενικότερα για το πως έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα και πως θα μπορούσα να προστατευτώ; Θα μου πείτε ότι έχω τα στοιχεία του από την τράπεζα, ε και; με προστατεύει αυτό από κάτι; 

Θα ήθελα πολύ τις απόψεις σας πάνω στο θέμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλό Πάσχα. 

• Like 2
  • Thanks 3
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να αναφέρω ότι κατάθεση με αντικαταβολή δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά. Η αντικαταβολή εξασφαλίζει ότι θα πάρεις ένα κουτί. Όχι τι θα υπάρχει μέσα. :) Μπορεί να σου στείλουν ένα κουτί με πέτρες. Έλεγχος δεν υφίσταται (και όπου γίνεται, γίνεται παράτυπα).

Η μόνη ΣΧΕΤΙΚΑ ασφαλής οδός είναι χέρι με χέρι.

Και να σου πω γιατί εμένα προσωπικά με ενοχλεί η αντικαταβολή. Κοστίζει, παίρνω τα λεφτά πιο μετά, μπορει ακόμα και να χρειαστεί να ξαναπάω στον μεταφορέα δεύτερη φορά (αν είναι με ΕΛΤΑ) και φυσικά, έχει το ρίσκο να αλλάξει γνώμη ο αγοραστής και να χρεωθώ κερατιάτικα τα μεταφορικά. Ενώ αν μου κάνουν κατάθεση, δεν έχω κανένα από τα παραπάνω προβλήματα. Γι αυτό συνήθως "πριμοδοτώ" την κατάθεση με δώρο τα μεταφορικά.

Επεξ/σία από Haldol
  • Like 19
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ποτε με καταθεση ,δεν θα θα τα ξαναπουμε εχουν γραφτει χιλαδες ποστ πανω σε αυτο το θεμα

• Like 7
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Χέρι χέρι μόνο, καταλαβαίνω οτι σαν Αθηναίος ομιλώ εκ του ασφαλούς και οτι κάποιος νησιώτης η γενικά επαρχία δεν εχει την πολυτέλεια.

Αλλα θα έβρισκα άλλο τρόπο η θα εκανα άλλη αγορά, λεφτά δεν έστειλα και δε θα στείλω ποτέ σε κανενα nickname!!!!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μα ναι πως να στείλεις λεφτά. Είναι πολύ μεγάλο ρίσκο, ειδικά με αγορές τύπου MacBook που κοστίζουν 1000€ αν όχι παραπάνω. Προσωπικά με αντικαταβολή δεν είχα ποτε μου πρόβλημα και δεν ακύρωσα ποτε κανέναν την αγορά που έκανα οποτε δεν τον φόρτωνα τα κερατιατικα. 

Σιγουρα δεν είναι σίγουρο και με τα ΕΛΤΑ ότι θα πάρεις ένα κουτί με προϊόν μέσα αλλά δεν είναι πιο δύσκολο να να σε κάνει κάποιος την πουστι@ με την αντικαταβολή σε σχέση με την κατάθεση; Με κούριερ δεν είναι πιο ασφαλές σε σχέση με τα ΕΛΤΑ; Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως είναι και πιο γρήγορο; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hatsos είπε

τόσο πολύ τους ενοχλεί η αντικαταβολή; 

Όταν φας 4-5 πιστόλια με αντικαταβολες που δε παρέλαβε ο άλλος θα καταλάβεις...

και δεν είναι τα 5-8€ που χανεις ανα αποστολη αλλά το ότι για 1 μήνα δεν έχεις στα χέρια σου αυτό που ήθελες να πουλήσεις......συν το συναίσθημα ότι σε κορόιδεψαν..! Εγώ είχα χρόνια να στείλω για τον παραπάνω λόγο και πριν από 3 εβδομάδες έστειλα μια αποστολη έτσι σε έναν που με παρακαλούσε και μου έλεγε ότι είναι 40 χρόνων σοβαρός ανθρωπος, μάντεψε...μου γυρνάει πίσω!

εγω πλέον μόνο χέρι χέρι ή κατάθεση και αποστολη. Οποιοσ Είναι από επαρχία και δε θέλει κατάθεση ας βρει έναν ξάδερφο φίλο θείο οτιδήποτε να έρθει να παραλάβει χέρι χέρι. Και εν τελει Οποίος δεν με εμπιστεύεται μετά από 12 χρόνια εδώ μέσα ας πάει στον επόμενο πωλητή-δεν εχουμε μονοπώλιο!

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 25
  • Thanks 4
Δημοσ.

Να προσέχετε με ποιούς κάνετε συναλλαγές.

Καμμία μέθοδος συναλλαγής δεν είναι 100% εξασφαλισμένη, ακόμα και χέρι-χέρι αν ο πωλητής είναι ανήθικος μπορεί να σας εξαπατήσει.

Μέσα στο φόρουμ, συναλλαγή μόνο με άτομα με θετικές κριτικές, αν έχουν έστω και μία αρνητική διαβάστε για ποιόν λόγο γράφτηκε και λάβετε ανάλογες προφυλάξεις.

• Like 15
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, paylidis είπε

Όταν φας 4-5 πιστόλια με αντικαταβολες που δε παρέλαβε ο άλλος θα καταλάβεις...

και δεν είναι τα 5-8€ που χανεις ανα αποστολη αλλά το ότι για 1 μήνα δεν έχεις στα χέρια σου αυτό που ήθελες να πουλήσεις......συν το συναίσθημα ότι σε κορόιδεψαν..! Εγώ είχα χρόνια να στείλω για τον παραπάνω λόγο και πριν από 3 εβδομάδες έστειλα μια αποστολη έτσι σε έναν που με παρακαλούσε και μου έλεγε ότι είναι 40 χρόνων σοβαρός ανθρωπος, μάντεψε...μου γυρνάει πίσω!

εγω πλέον μόνο χέρι χέρι ή κατάθεση και αποστολη. Οποιοσ Είναι από επαρχία και δε θέλει κατάθεση ας βρει έναν ξάδερφο φίλο θείο οτιδήποτε να έρθει να παραλάβει χέρι χέρι. Και εν τελει Οποίος δεν με εμπιστεύεται μετά από 12 χρόνια εδώ μέσα ας πάει στον επόμενο πωλητή-δεν εχουμε μονοπώλιο!

Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ έφαγα πιστόλι δυο φορές και ήρθε το προϊόν πίσω. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα και όπως είπες δεν είναι τόσο τα λεφτά όσο το ότι νιώθεις χαζός. 

Αλλα και πάλι προσωπικά μου φαίνεται επικίνδυνο και πάλι να κάνω συναλλαγή με κατάθεση. Για εμένα δεν μου λένε πάντα πολλά οι αξιολογήσεις ειδικά αν είναι για μεγάλου ποσό. Αν ο άλλος είναι να κερδίσει πολλά είναι εύκολο να του γυρίσει η βίδα. Τι να πω ρε παιδιά, παλιά μου φαινόταν πιο εύκολο να κάνω συναλλαγές και δεν υπήρχε γενικά τόσος φόβος. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία δυο χρόνια. 

• Like 1
Δημοσ.

Παρόλο που στην Αθήνα έχει μαζευτεί η μισή Ελλάδα και βάλε, δεν είναι λίγες οι φορές που στις αγγελίες βλέπεις πράγματα από επαρχία.

Άσε που η Αθήνα είναι τόσο μεγάλη που για πράγματα μικρής αξίας πολλές φορές δεν αξίζει να φας ταλαιπωρία για να πας στου διαόλου τη μάνα για το χέρι με χέρι.

Όταν ο άλλος είναι παλιό μέλος και έχει αρκετές αξιολογήσεις, εγώ δεν έχω πρόβλημα να προβώ σε κατάθεση.

Τώρα σε κάτι φρέσκα accounts ή/και χωρίς αξιολογήσεις, όντως το ρίσκο αυξάνεται.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Εγώ να αναφέρω ότι κατάθεση με αντικαταβολή δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά. Η αντικαταβολή εξασφαλίζει ότι θα πάρεις ένα κουτί. Όχι τι θα υπάρχει μέσα. :) Μπορεί να σου στείλουν ένα κουτί με πέτρες. Έλεγχος δεν υφίσταται (και όπου γίνεται, γίνεται παράτυπα)

Γίνεται και έχει γίνει πολλές φορές. Πχ από την speedex. Πρέπει να έχει δηλωθεί και από τον αποστολέα βέβαια όταν πάει να το στείλει.

• Like 2
Δημοσ.

Έχει συζητηθεί ξανά αυτό, κι εγώ έχω την εντύπωση ότι γίνεται, μία φορά τουλάχιστον έτσι το είχε κανονίσει ο πωλητής με την εταιρεία courier και το είχα ανοίξει μπροστά του.

Αλλά όντως έχει ειπωθεί ότι δεν προβλέπεται. Δε γνωρίζω το λόγο.

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι αν κάθεται ο courier σε κάθε σπίτι να περιμένει να ανοίξει ο αγοραστής συσκευασίες, να ανοίξει π.χ. κινητά να δει αν λειτουργούν κ.λπ., ζήτω που καήκαμε.

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Έχει συζητηθεί ξανά αυτό, κι εγώ έχω την εντύπωση ότι γίνεται, μία φορά τουλάχιστον έτσι το είχε κανονίσει ο πωλητής με την εταιρεία courier και το είχα ανοίξει μπροστά του.

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι αν κάθεται ο courier σε κάθε σπίτι να περιμένει να ανοίξει ο αγοραστής συσκευασίες, να ανοίξει π.χ. κινητά να δει αν λειτουργούν κ.λπ., ζήτω που καήκαμε.

Ναι σε αυτό που λες έχεις δίκιο, θα το φάει όλη την μέρα να το κάνει αυτό. Δεν ήξερα όμως ότι απο κούριερ υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Να ξέρω να το ζητήσω από πωλητή αυτό την επόμενη φορά αν και δεν είχα ποτε περιστατικό κοροϊδίας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πέρα από αυτό δεν μπορεί ο κουριερ να είναι εξπέρ σε κάθε είδος. Πες ότι ανοίγεις μια μητρική και λες στον κουριερ έχει φουσκωμένο πυκνωτή, δεν την παίρνω. Ή, από την άλλη, ανοίγεις μια dsrl και σου πέφτει κάτω και σπάει ο φακός. Ποιος φταίει; Εσύ, ο κουριερ ή ο πωλητής; 

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 3
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Γίνεται και έχει γίνει πολλές φορές. Πχ από την speedex. Πρέπει να έχει δηλωθεί και από τον αποστολέα βέβαια όταν πάει να το στείλει.

Ωραία, άντε και το ανοίγεις. Αν πχ είναι κάρτα γραφικών θα παίξεις μαζί με τον κούριερ κανένα co op  να δεις αν είναι ενταξει; ή αν πρόκειται για επεξεργαστή, μητρική, ακόμα και τηλέφωνο. 

Βάλτε το μυαλό να δουλέψει λίγο και διαλέξτε σωστούς πωλητές. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...