joker99 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα παιδια μπορειται να μου εξηγησετε λιγο αναλυτικα τι ακριβως κανει το pppoe pass-through και το bridge mode οταν συνδεουμε 2 modem/router μαζι? πχ βαζω vdsl50 με voip τηλεφωνια,μου εδωσε ο παροχος ενα modem/router/voip αλλα δεν ειναι καλο και εγω θελω να κρατησω το δικο μου modem/router/voip.απο οσο ξερω οι παροχοι δεν δινουν κωδικους voip οποτε το δικο μου modem/router/voip περνει θεση στο ραφι? Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από joker99
M@dB0x Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν θες να το χρησιμοποιησεις βαλτο "πισω" απο το μοντεμ του παροχου σου και να συνδεεσαι ασυρματα ειτε ενσυρματα σε αυτο. Αυτη ειναι η ευκολη λυση του λεπτου που παιζει τελεια. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από M@dB0x
joker99 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 δλδ κατι σαν access point να το κανω θες να πεις?
M@dB0x Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Αν το βαλεις απο πισω απο το voip ρουτερ και τα συνδεσεις ολα πανω σε αυτο, λειτουργει σα δευτερο ρουτερ και οχι μονο σαν ΑΡ.
ivassilis Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 12 ώρες πριν, M@dB0x είπε Αν το βαλεις απο πισω απο το voip ρουτερ και τα συνδεσεις ολα πανω σε αυτο, λειτουργει σα δευτερο ρουτερ και οχι μονο σαν ΑΡ. Αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα. Θέλω να κρατήσω το ρούτερ που ήδη έχω [και όλα είναι συνδεμένα πάνω του] πίσω από το ρούτερ που έδωσε η wind. Τι όμως επιλέγω στο πεδίο internet connection type στο πίσω ρουτερ? Οι επιλογές ειναι Static IP, Dynamic IP, PPPoE, PPTP, L2TP, DS-Lite..
hitch591 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Στις 15/4/2019 στις 9:32 ΠΜ, M@dB0x είπε Αν θες να το χρησιμοποιησεις βαλτο "πισω" απο το μοντεμ του παροχου σου και να συνδεεσαι ασυρματα ειτε ενσυρματα σε αυτο. Αυτη ειναι η ευκολη λυση του λεπτου που παιζει τελεια. Καλημέρα κι από μένα. Επειδή είμαι εντελώς αθώος στη τεχνική ορολογία και μάλλον έχω πέσει κι εγώ στη παγίδα της VOIP τηλεφωνίας, μια και είμαι συνδρομητής της COSMOTE, απέκτησα πρόσφατα το ASUS DSL - AC52U γιατί ήθελα να αντικαταστήσω το Speedport και προφανώς αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με την έλλειψη της λειτουργίας VOIP τηλεφωνίας όταν συνέδεσα το modem στη γραμμή μου. Υπάρχει κάπου ένας αναλυτικός οδηγός βήμα-βήμα απ’ όπου μπορώ να συνδέσω το ASUS για τη χρήση internet και να διατηρήσω το Speedport μόνο για τη τηλεφωνία; Ποιός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνω; Μπορείτε να μου στείλετε τον οδηγό αν τον έχετε δημοσιεύσει ήδη εδώ; Επίσης διάβασα προηγουμένως ότι μπορώ να ζητήσω από τον OTE να μου ξεκλειδώσει το κωδικό VOIP και να κάνω αντίστοιχη ρύθμιση στο ΑSUS ώστε να έχω και τηλεφωνία απ’ αυτό; Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Ή ίσως λιγότερο περίπλοκo στις ρυθμίσεις; Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι αλλά έχω βρεθεί στην αδιέξοδη θέση να έχω πληρώσει για ένα modem/router το οποίο στη φάση αυτή μου είναι άχρηστο, χώρια η απογοήτευση μιας αγοράς χωρίς πραγματική αξία. Να είστε καλά.
achilles_g_ Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, hitch591 είπε Καλημέρα κι από μένα. Επειδή είμαι εντελώς αθώος στη τεχνική ορολογία και μάλλον έχω πέσει κι εγώ στη παγίδα της VOIP τηλεφωνίας, μια και είμαι συνδρομητής της COSMOTE, απέκτησα πρόσφατα το ASUS DSL - AC52U γιατί ήθελα να αντικαταστήσω το Speedport και προφανώς αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με την έλλειψη της λειτουργίας VOIP τηλεφωνίας όταν συνέδεσα το modem στη γραμμή μου. Υπάρχει κάπου ένας αναλυτικός οδηγός βήμα-βήμα απ’ όπου μπορώ να συνδέσω το ASUS για τη χρήση internet και να διατηρήσω το Speedport μόνο για τη τηλεφωνία; Ποιός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνω; Μπορείτε να μου στείλετε τον οδηγό αν τον έχετε δημοσιεύσει ήδη εδώ; Επίσης διάβασα προηγουμένως ότι μπορώ να ζητήσω από τον OTE να μου ξεκλειδώσει το κωδικό VOIP και να κάνω αντίστοιχη ρύθμιση στο ΑSUS ώστε να έχω και τηλεφωνία απ’ αυτό; Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Ή ίσως λιγότερο περίπλοκo στις ρυθμίσεις; Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι αλλά έχω βρεθεί στην αδιέξοδη θέση να έχω πληρώσει για ένα modem/router το οποίο στη φάση αυτή μου είναι άχρηστο, χώρια η απογοήτευση μιας αγοράς χωρίς πραγματική αξία. Να είστε καλά. Από όσο είδα το μόντεμ σου δεν έχει σύνδεση για voip τηλεφωνία. Οπότε ή παίρνεις κάποιο άλλο (fritz!box, asus AC87VG ktl) ή βάζεις και τα 2 όπως λες, το speedport για την τηλεφωνία και το asus για το δίκτυο.
ikaros2 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Στις 16/4/2019 στις 10:13 ΜΜ, ivassilis είπε Αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα. Θέλω να κρατήσω το ρούτερ που ήδη έχω [και όλα είναι συνδεμένα πάνω του] πίσω από το ρούτερ που έδωσε η wind. Τι όμως επιλέγω στο πεδίο internet connection type στο πίσω ρουτερ? Οι επιλογές ειναι Static IP, Dynamic IP, PPPoE, PPTP, L2TP, DS-Lite.. PPPoE
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα