Προς το περιεχόμενο

Cpu usage οταν κουναω το ποντικι.

elpaso1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα Logitech g400. Το προβλημα ειναι οτι οταν κουναω το ποντικι, ακομα και στην επιφανεια εργασιας με ολα τα προγραμματα κλειστα, η cpu ανεβαινει απο το 0-2% στο 15-30%. Για ποιο λογο συμβαινει κατι τετοιο; Αν θυμαμαι παλαιοτερα οταν εβλεπα καποια βιντεο στο youtube και κουνουσα γρηγορα το ποντικι περα-δωθε, τα βιντεο κολλουσαν λιγο.

Επισης στο device manager μου δειχνει να εχω 2 ποντικια και 2 πληκτρολογια. Αν τα κανω uninstall και refresh, εμφανιζονται ξανα.

Εχω desktop.

Επεξ/σία από elpaso1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Εχω ενα Logitech g400. Το προβλημα ειναι οτι οταν κουναω το ποντικι, ακομα και στην επιφανεια εργασιας με ολα τα προγραμματα κλειστα, η cpu ανεβαινει απο το 0-2% στο 15-30%. Για ποιο λογο συμβαινει κατι τετοιο; Αν θυμαμαι παλαιοτερα οταν εβλεπα καποια βιντεο στο youtube και κουνουσα γρηγορα το ποντικι περα-δωθε, τα βιντεο κολλουσαν λιγο.

Επισης στο device manager μου δειχνει να εχω 2 ποντικια και 2 πληκτρολογια. Αν τα κανω uninstall και refresh, εμφανιζονται ξανα.

Εχω desktop.

99% ειναι λογω polling rate. Το default polling rate ειναι 125Hz, τα περισσοτερα gaming ποντικια ειναι ρυθμισμενα στα 1000hz. Το polling rate αυξανει κατακορυφα το cpu usage οταν κουνας το ποντικι και ειναι ιδιαιτερα εμφανες σε πιο αδυναμα μηχανημνατα.
Κατεβασε το soiftware της logitech για το G400 και χαμηλωσε το polling rate να δεις πως συμπεριφερεται.

Στα σύγχρονα cpu δεν ιδρώνει το αυτάκι τους για τα 1000-500 hz στο polling rate

Κάνε ότι ρυθμίσεις έχεις να κάνεις με το ποντίκι και σβήσε τους drivers μεσω revo unistaller εαν τους βρεις + μέσα από το device manager ( show hidden devices ) όπου βλέπεις logitech g400. Θα σου παγώσει το mouse λογικά. Κάνεις Restart και πες μας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Ιδρωνει και παρα ιδρωνει, ο 6700Κ σηκωνε ανετα ενα +10% με 1000hz, ι 3570K σηκωνει 12-15%, οι πιο αργοι ακομα πιο πολυ.

Κοψε τι παθανει ο FX 😛 

κοιτα τα individual cores περισσοτερο.

Επεξ/σία από panoc

Πάντως μη πάει σε τίποτα 125Hz σαν πλεμπουρας, είναι εμετικό.

Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ θέμα ακόμα και με τον 2600Κ.

Φυσικά σεταρω mouse drivers, τα αποθηκεύω όλα στη μνήμη του ποντικα και ξηλωμα τα πάντα μετά.

@SoFGR 

https://forums.guru3d.com/threads/does-1000-hz-mouse-polling-rate-result-in-lower-fps-cpu-bottlenecks.422282/

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/04/2019 at 05:16, zx1234r said:

Mouse Drivers.....Βάλε καινούργιους. Δες ποιο process ζητάει πολύ επεξεργαστή εκείνη τη στιγμή μέσα από το task manager.

Δεν υπαρχουν drivers για το logitech g400. Τουλαχιστον δεν βρισκω εγω! Μονο αν εγκαταστησω το προγραμμα "logitech gaming software", που ετσι μου εμφανιζει και 3ο ποντικι στο device manager. Το process που χρησιμοποιει την cpu ειναι αυτο στο οποιο κυλαω το ποντικη επανω του, δλδ συνηθως ο task manager, windows explorer ή firefox.

On 15/04/2019 at 06:50, panoc said:

99% ειναι λογω polling rate. Το default polling rate ειναι 125Hz, τα περισσοτερα gaming ποντικια ειναι ρυθμισμενα στα 1000hz. Το polling rate αυξανει κατακορυφα το cpu usage οταν κουνας το ποντικι και ειναι ιδιαιτερα εμφανες σε πιο αδυναμα μηχανημνατα.
Κατεβασε το soiftware της logitech για το G400 και χαμηλωσε το polling rate να δεις πως συμπεριφερεται.

Εβαλα το Polling rate στα 125Hz, παλι η Cpu αυξανεται, αν και λιγοτερο.

On 15/04/2019 at 07:39, 7nisiotis said:

Κάνε ότι ρυθμίσεις έχεις να κάνεις με το ποντίκι και σβήσε τους drivers μεσω revo unistaller εαν τους βρεις + μέσα από το device manager ( show hidden devices ) όπου βλέπεις logitech g400. Θα σου παγώσει το mouse λογικά. Κάνεις Restart και πες μας

Drivers δεν βρισκω στο revo uninstaller. Επισης αυτους που σβηνω απο το device manager, αν κανω refresh εμφανιζονται ξανα.

Δεν εχω κανενα σαραβαλο. Τον 4670k εχω.

Επεξ/σία από elpaso1

2 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Εβαλα το Polling rate στα 125Hz, παλι η Cpu αυξανεται, αν και λιγοτερο.

Παντα θα αυξανεται, αυτη ειναι η δουλεια της, δε γινονται μαγικα...

3 hours ago, panoc said:

Παντα θα αυξανεται, αυτη ειναι η δουλεια της, δε γινονται μαγικα...

Δεν γίνεται σε άλλους να αυξάνεται και σε ακούς όχι. Δλδ το να πηγαίνει από το 1% στο 15% δεν είναι και λίγο. 

Φορματ κάποια στιγμή θα κάνω, πέρασαν παρα πολλά χρόνια από την τελευταία φορά! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ παλιότερα με άλλο σύστημα είχα θέματα με απαιτητικά παιχνίδια στιλ battlefield, μετά από ψάξιμο διαπίστωσα ότι μου ανέβαζε CPU usage το πρόγραμμα της logitech. Ακόμα έχω το ίδιο ποντίκι (G501 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο)  και από τότε δεν του περνάω drivers και το software, της logitech.,,, Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας ενημερώσει. 

20 minutes ago, panoskatos said:

Εγώ παλιότερα με άλλο σύστημα είχα θέματα με απαιτητικά παιχνίδια στιλ battlefield, μετά από ψάξιμο διαπίστωσα ότι μου ανέβαζε CPU usage το πρόγραμμα της logitech. Ακόμα έχω το ίδιο ποντίκι (G501 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο)  και από τότε δεν του περνάω drivers και το software, της logitech.,,, Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας ενημερώσει. 

Απο τα λιγα που εχω διαβασει, τα ποντικια αυτα ειναι προβληματικα. Ευτυχως τα παιχνιδια δεν χρησιμοποιουν cpu και δεν καταλαβαινουμε το κολλημα, αλλιως θα ηταν τρελο!

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το g403 μου το κάνει αυτό που λες.

ΥΓ. Είμαι από φορματ.

Άλλαξα αυτό και σταμάτησε.

Screenshot_18.png

Επεξ/σία από HateMe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...