Wondering Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δίνω φέτος πανελλήνιες και σκεφτόμουν να δηλώσω πληροφορική. Είμαι θετική κατεύθυνση (μαθηματικά, φυσική,χημεία , έκθεση) και αναρωτιέμαι αν είναι καλή ιδέα,αφού δεν έχω παρακολουθήσει αεππ γ λυκείου.
antbyron Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια χαρά είναι η ιδέα σου. Σίγουρα το αεππ θα σου έδινε μία γεύση, αλλά δεν είναι απαραίτητο, ότι χρειαστεί θα στο μάθουν στην σχολή. Btw το αεππ δεν είναι δύσκολο μάθημα, αντιθέτως. Go for it. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από antbyron
kaktos77 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 9 ώρες πριν, Wondering είπε Δίνω φέτος πανελλήνιες και σκεφτόμουν να δηλώσω πληροφορική. Είμαι θετική κατεύθυνση (μαθηματικά, φυσική,χημεία , έκθεση) και αναρωτιέμαι αν είναι καλή ιδέα,αφού δεν έχω παρακολουθήσει αεππ γ λυκείου. Το ότι δεν έχεις κάνει ΑΕΠΠ δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα από πλευράς γνώσεων. Όπως σου είπε και ο φίλος από πάνω, μια ιδέα μόνο παίρνεις και η πραγματικότητα μετά είναι διαφορετική. Από εκεί και πέρα, δεδομένου ότι δεν έχεις αυτή την ιδέα, το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι, ξέρεις που πας να μπλέξεις; Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αυτό που πας να ξεκινήσεις θα σου αρέσει, γιατί πολλοί μπήκαν σε σχολές πληροφορικής νομίζοντας πως ήταν αυτό που ήθελαν αλλά στο τέλος είδαν κάτι διαφορετικό. Για μένα, εφόσον στη φάση που βρίσκεσαι δεν έχεις ιδιαίτερη επαφή, έστω και αυτήν την ίδεα που είπαμε μέσω του ΑΕΠΠ, αφιέρωσε λίγο χρόνο και δες τι κάνουν πχ. σε μια σχολή πληροφορικής, αν δεν το έχεις κάνει ήδη δηλαδή, και μετά προχώρησε ανάλογα. Ελπίζω να σε βοήθησα, καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλή τύχη!
Fortistis Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 10 ώρες πριν, Wondering είπε Δίνω φέτος πανελλήνιες και σκεφτόμουν να δηλώσω πληροφορική. Είμαι θετική κατεύθυνση (μαθηματικά, φυσική,χημεία , έκθεση) και αναρωτιέμαι αν είναι καλή ιδέα,αφού δεν έχω παρακολουθήσει αεππ γ λυκείου. Δεν ξέρω πως είναι με τους βαθμούς στις εξετάσεις, δηλαδή δεν ξέρω εάν επειδή δεν έχεις τα μαθήματα της τεχνολογικής θα έχεις κάποιο μειονέκτημα στους βαθμούς στις εξετάσεις σε σχέση με αυτούς που είναι στην τεχνολογική κατεύθυνση. Όμως, εάν καταφέρεις και μπεις σε σχολή πληροφορικής, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
pink_glitter Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 13 ώρες πριν, Wondering είπε Δίνω φέτος πανελλήνιες και σκεφτόμουν να δηλώσω πληροφορική. Είμαι θετική κατεύθυνση (μαθηματικά, φυσική,χημεία , έκθεση) και αναρωτιέμαι αν είναι καλή ιδέα,αφού δεν έχω παρακολουθήσει αεππ γ λυκείου. Μια χαρά μπορείς! Στο λέω από προσωπική εμπειρία. Ήμουν στην παλία Θετική κατεύθυνση (Βιολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, 'Εκθεση). Πήγαινα για Ιατρική, αλλά λόγω διαφόρων συγκυριών κατέληξα σε σχολή Πληροφορικής. Τελείωσα με την σχολή σε 4 χρόνια και τώρα εργάζομαι ως προγραμματίστρια. Δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα και ας μην είχα παρακολουθήσει ποτέ ΑΕΠΠ.
tsioulak Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Το οτι δεν εισαι στην κατευθηνση πληροφορικης και οικονομιας (αυτη ειναι η καινουρια τεχνολογικη) δεν ειναι προβλημα οσον αφορα τα πεδια, ισα ισα υπαρχουν τμηματα πληροφορικης στα οποια μπαινεις μονο απο την θετικη*. Το ΑΕΠΠ υποτιθεται οτι το εχεις διδαχθει στο σχολειο απλα δεν εξεταζεσαι πανελλαδικα σε αυτο το μαθημα, αλλα επειδη στην πραγματικοτητα τα πραγματα δεν ειναι οπως τα νομιζει το υπουργειο... Ενα μικρο προβληματακι θα εχεις στην αρχη (επειδη το πιο πιθανον δεν ξερεις καν πως μοιαζει ενας αλγοριθμος) αλλα θα διαβασεις και θα προσεξεις λιγο παραπανω στην αρχη και (πιθανοτατα) θα τα καταφερεις μια χαρα. Ετσι και αλλιως (και δυστυχως) αυτα που διδασκονται στο τωρινο ΑΕΠΠ** ειναι τα πολυ βασικα του ακολουθιακου προγραμματισμου και κατι απειροελαχιστα της επιστημης των υπολογιστων. Το μγαλυτερο προβλημα στην ελειψη του ΑΕΠΠ ειναι οτι δεν εχεις καμια επαφη με τον προγραμματισμο και ετσι δεν μπορεις να παρεις μια γευση ωστε να ξερεις αν σου αρεσει ή οχι. *ναι δεν κανω πλακα, τα εχει κανει λιγο ανω κατω το υπουργειο **απο του χρονου που θα γινει το μαθημα 6ωρο θα δουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα