Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpokwsths είπε

Fixed.

Καθαρά υποκειμενικό θα ήταν να μου έλεγες ότι σου αρέσει περισσότερο η σχεδίαση του Oneplus 6T ή του Xiaomi Mi9 από την τρύπα στην οθόνη που έχει το Galaxy S10 (ή το αντίστροφο). Και θα το δεχόμουν.

Μόλις προχθές το Moto Z3 Play στα 215€ με δώρο Moto-μπαταρία και κάλυμμα. Χειρότερο SoC αλλά καλύτερη AMOLED 18:9, σχεδίαση, κάμερα, κτλ κτλ κτλ

Υπάρχουν και άλλα κατά καιρούς σε προσφορά, απλά οι προσφορές δεν είναι κατά παραγγελία, να την έχεις σήμερα 16/4.

Πάρε ακομα ένα πιο αξιόλογο στα 200€ https://www.skroutz.gr/s/15670996/Huawei-Mate-20-Lite-Dual-4GB-64GB.html

Και μερικά πιο ακριβά μεν, αλλά να καταλάβουμε πόσο έχουν προχωρήσει τα πράγματα από την εποχη του Nokia 8

https://www.skroutz.gr/s/18115672/Samsung-Galaxy-A40-Dual-64GB.html

https://www.skroutz.gr/s/17872416/Samsung-Galaxy-A50-Dual-4GB-128GB.html

AMOLED και μπαταρίες 4000mAh και με αρκετά καλά SoC. 

Κάνω quote γιατί ήδη έκανες 2 φορές edit το post σου μήπως και βρεις σοβαρό αντίπαλο, αλλά μάλλον δεν βρίσκεις και μεταξύ μας ούτε πρόκειται! Σου ξαναλέω και πάλι κατάσχημο είναι για εσένα και για γούστα σου! για το υπόλοιπο 99% του υπόλοιπου κόσμου είναι ένα αξιοπρεπέστατο εμφανισιακά κινητό! Σίγουρα δεν είναι state of art, αλλά κατάσχημο δεν είναι για κανένα λόγο!

Τώρα ας Μιλήσουμε με αριθμούς:

1. To moto Z3 Play που μου παραθέτεις έχει τιμή 293.49 + 17.99 μεταφορικά! Συγκρίνεις ετοιμοπαράδοτη ναυαρχίδα του 2017 στα 199€ με κινητό του 2018 των 310€; Σοβαρά τώρα; Έχεις δει την κάμερα του και την μπαταρία του (Li-Ion); Από τις χειρότερες της αγοράς!

2. Mate 20 lite είναι στα 205€ κατόπιν παραγγελίας. Συγκρίνεις σειρά lite του 2018 με high end του 2017; Από θέμα Επεξεργαστή το νόκια καλύτερο, κάμερα; Άστο! Μόνο στην μπαταρία είναι  καλύτερο το Huawei, αλλά σου ξαναλέω η μπαταρία του Nokia λόγω pure android φτάνει και περισσεύει!

3. Το A40 κοστίζει 240€ κατόπιν παραγγελίας!

4. Το A50 κοστίζει 265€ κατόπιν παραγγελίας!

Και τα δύο αυτά samsung είναι midrange του 2019! έχουν χειρότερο επεξεργαστή από το ταπεινό Nokia του 2017 και πολύ χειρότερη κάμερα! Πάλι μόνο μπαταρία υπερέχουν, αλλά όπως σου ξαναείπα λόγω pure android φτάνει και περισσεύει!

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και χωρις να μετραμε ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με τα midrange, ufs flash που το κανει ταχυτατο σε σχεση με emmc, και η οθονη ειναι ενα απο τα καλυτερα ips και το  ultrawide δεν αρεσει σε ολους. και γενικα ολα του τα specs ειναι αριστα εκτος ισως απο την καμερα  που απ οτι λενε διορθωνεται αρκετα με εφαρμογη. + μηνιαια updates για πανω απο 1  χρονο ακομα και η διαρκεια μπαταριας με το pie πολυ καλη.

η εμφανιση  οκ καθαρα υποκειμενικη, κανενας δεν ειπε οτι ειναι το υπερtrendy κινητο, αλλα ειναι κλασικο σχεδιο imo και δεν το βρισκω κακασχημο, αλλα πραγματικα το να το συγκρινουν σαν ποιοτητα και χαρακτηριστικα με mid range με αρχικη στα 250 ευρω ειναι λαθος.

δωστε μου ενα  midrange με ufs storage στα 250 ευρω εκτος του xz1 οταν παιζει σε προσφορα. εχετε  δει ποσο πιο γρηγορο ειναι ενα κινητο με ufs?

Επεξ/σία από rofl
  • Like 2
Δημοσ.

Μα το παλικάρι παραπάνω μας λέει ότι γενικώς και αορίστως το motorola είναι καλύτερο από το nokia 8, την στιγμή που το nokia είναι πραγματικά μια κλάση πάνω από το motorola σχεδόν σε όλα! Σε όλα όμως!!!!!!!!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

🤣🤣🤣

Δεν έχει νόημα.

Όταν διαβάζω ότι το Nokia 8 είναι σε όλα μια κλάση πάνω από το Moto Z3 Play δεν μπορώ παρά να πάω παρακάτω.

Τι να σου κάνει το UFS 2.1 (και το Z3 Play UFS 2.0 έχει σύμφωνα με το notebookcheck) όταν μιλάμε για κινητό με capacitive -εκτός οθόνης- πλήκτρα, οθόνη 16:9 και τεράστια bezels.

Να το πάρετε, να το ευχαριστηθείτε παιδιά και WELCOME TO 2012!!!

edit: Βασικά αδικώ το 2012. Ήδη από το 2011 είχε κάνει την αρχή το Galaxy Nexus με τα on screen buttons.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

🤣🤣🤣

Δεν έχει νόημα.

Όταν διαβάζω ότι το Nokia 8 είναι σε όλα μια κλάση πάνω από το Moto Z3 Play δεν μπορώ παρά να πάω παρακάτω.

Τι να σου κάνει το UFS 2.1 (και το Z3 Play UFS 2.0 έχει σύμφωνα με το notebookcheck) όταν μιλάμε για κινητό με capacitive -εκτός οθόνης- πλήκτρα, οθόνη 16:9 και τεράστια bezels.

Να το πάρετε, να το ευχαριστηθείτε και WELCOME TO 2012!!!

δεν θα πω τιποτα για τα bezels η ταbuttons του nokia 8 (τα οποια ειναι κατω απο το γυαλι btw και δεν εχουν καμια διαφορα με τα πληκτρα εντος οθονης στην αισθηση, και με αυτα τα bezels εχει φυσικα νοημα να υπαρχουν dedicated keys,  οπως επισης εξαιρετικη ιδεα οτι ο αναγνωστης ειναι και home button)

ειλικρινα παντως προτιμω το 16:9 και στην πραξη δινει μεγαλυτερo area και πιο ανετη θεαση  imo ακομα και απο θεωρητικα μεγαλυτερες οθονες

https://www.androidpit.com/display-formats-measuring-screen-size

το μονο αρνητικο που μπορω να δω ειναι να πεφτει πολυ φαρδυ στο πιασιμο σε καποιους

και το εχω το νοκια 8 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

Επεξ/σία από rofl
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί τα onscreen buttons θεωρούνται κάτι γαμάτο.... Εμένα μου αρεσει πολύ καλυτερα να είναι εκτός οθόνης. 

Απλά είναι καθαρά θέμα γούστου. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βασικα η αισθηση και η λειτουργικοτητα των buttons του nokia 8 ειναι ακριβως τα ιδια με τα on screen, οποτε εφοσον υπαρχουν οι μπεζελουμπες που τα χωρανε προφανως καλυτερα εκτος:P

και για οθονη εγω προτιμω μακραν τη δεξια 16:9 απο τη "μεγαλυτερη" 18:9 αριστερη

5.7-inch LG G6 (left) vs. 5.2-inch Nexus 5X (right): the difference is clear in these screenshots. / © AndroidPIT

the 16:9 Nexus has a display area of 89.6 cm² while that of the LG G6 is only 83.8 cm². So, we are dealing with a difference of about 6 cm

nexus 5x lg g6 screen size comparison

Επεξ/σία από rofl
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά το κινητό αξίζει και με το παραπάνω , το έχω από bf είμαι κομπλέ μόνο μείον ίσως για μένα είναι ότι δεν έχει υπέρυθρες αλλά όλα τά άλλα οκ.

Η οθόνη πολύ καλή καί βλέπεις μια χαρά με φουλ ηλιοφάνεια, καλό ηχείο καλές επιδόσεις και η κάμερα όπως είπαν διορθώνετε με την εφαρμογή του gcam.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως όταν έχει μπεζελ είναι προτιμότερο να έχει τα πλήκτρα εκτός οθόνης. Αν μη τι άλλο κερδίζεις σε οφελιμο χώρο οθόνης (δεν σου τρώνε οθόνη τα πλήκτρα). Και έτσι αποκτά και χρηστικότητα το μπεζελ.

• Like 7
Δημοσ.
17 ώρες πριν, mpokwsths είπε

🤣🤣🤣

Δεν έχει νόημα.

Να το πάρετε, να το ευχαριστηθείτε παιδιά και WELCOME TO 2012!!!

edit: Βασικά αδικώ το 2012. Ήδη από το 2011 είχε κάνει την αρχή το Galaxy Nexus με τα on screen buttons.

Ο έξυπνος αναγνωρίζει το λάθος του και γίνεται καλύτερος, ο άλλος απλά επιμένει! Δεν έχει νόημα να γράφεις σε ένα νήμα που δεν διαβάζεις τι γράφει ο άλλος πετώντας την μια ανακρίβεια μετά την άλλη! Αφενός γιατί εκτίθεσαι εσύ ο ίδιος, αφετέρου παραπλανείς τον ανυποψίαστο κόσμο που μπαίνει στο forum και θέλει να μάθει 2 πράγματα ή σκοπεύει να πληρώσει 10 δραχμές για να αγοράσει ένα κινητό. Σου λέω ότι το nokia είναι μια κλάση πάνω από το motorola και στο αιτιολόγησα, ενώ εσύ απλώς ειρωνεύεσαι. 

Θα ήταν πιο τίμιο να πεις ότι εσένα προσωπικά δεν σου αρέσει εμφανισιακά και that's it folks! Κι εγώ στο παρελθόν έχω απορρίψει κινητάρες γιατί δεν είχαν ραδιόφωνο ή δεν είχαν led ειδοποίησης ή δεν έπαιρναν sd card, αλλά έλεγα ότι αυτά είναι δικές μου - και μόνο δικές μου - ιδιοτροπίες! Δεν βγήκα να πω ότι κινητό χωρίς ραδιόφωνο ή κινητό με τεράστια bezels το 2019 είναι απαράδεκτο και να μην το πάρει κανένας, όπως κάνεις εσύ τώρα!

Επί του πρακτέου τώρα, πες μου κάποια σημεία που το motorola υπερτερεί του nokia; 

Στην Μπαταρία; 3090 mAh Li-Polymer το νόκια 3000 mAh Li-Ion το motorola που του την τρώει για πλάκα η 6αρα amoled και αναγκάστηκε η ίδια η mototrola να βγάλει δικό της power bank https://www.motorola.com/us/products/moto-mods/moto-power-pack για να βγάζει μέρα.

Στο CPU; το ένα φοράει Qualcomm Snapdragon 636 στα 1.8 GHz και το άλλο Qualcomm Snapdragon 835 στα 2.45 GHz. Ξέρεις πόσες κλάσεις είναι ανώτερος ο 835 του nokia 8 από τον 636 το motorola; Απλά σου λέω ότι 636 φοράει το nokia 7.1!

Σε GPU; Το ένα φοράει GPU Adreno 509 και το άλλο GPU Adreno 540. 100Κ σκορ στο antutu το ένα 200K το άλλο!

Σε Κάμερα; Πραγματικά τώρα, στο προηγούμενο post σου που ανέφερες ότι το motorola έχει καλύτερή camera από που το συμπέρανες; Το motorola φοράει πολύ κακή camera! ούτε 4κ είναι, ούτε σταθεροποιητή εικόνας δεν έχει, ενώ η μπροστινή του είναι μια πολύ απλή 8άρα;!;!;. Αντίθετα το nokia έχει 13 Mpx CMOS BSI 2με διάφραγμα f/2.0 (4K, Ψηφιακός σταθεροποιητής εικόνας, Optical image stabilization (OIS), RAW, βίντεο σε αργή κίνηση, Οπτική σταθεροποίηση, κοκ και λόγω 835 παίρνει και gcam που πραγματικά δεν παίζει να έχεις ιδέα τι είναι και τι διαφορά έχει από stock. Πρόσεξε δεν λέω ότι το nokia έχει καμεράρα, απλά του motorola είναι πολύυυυυ μέτρια!

Σε οθόνη; που έχει μία μέτρια amoled 1080 x 2160 px @ 402 Πίξελ ανά ίντσα (πολύ αραιή κουκκίδα!!) και Gorilla Glass 3 (σοβαρά τώρα;;;), ενώ το nokia μία από τις καλύτερες IPS 1440 x 2560 px @ 554 Πίξελ ανά ίντσα (πολύ καλή πυκνότητα) και Gorilla Glass 5.

Σε λειτουργικό; Pure Android έχει το nokia, τι καλύτερο θέλεις;

Σε τιμή; Το ένα ετοιμοπαράδοτο στα 199, ενώ το άλλο δεν ξέρω κι εγώ πότε θα έρθει από Γερμανία στα 310;

Το nokia 8, ήταν η πρώτη προσπάθεια της nokia να κάνει το come back μετά την απομάκρυνσή της από τα windows, με ένα δυνατό, ελκυστικό και VFM πακέτο!

• Like 8
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kezm είπε

Το nokia 8, ήταν η πρώτη προσπάθεια της nokia να κάνει το come back μετά την απομάκρυνσή της από τα windows, με ένα δυνατό, ελκυστικό και VFM πακέτο!

οχι το νοκια ειναι ενα πολυ καλο κινητο που το εβγαλε σε λαθος τιμη. αλλα στα 300 ευρω και κατω λουκουμι. θα επρεπε να ειναι αρχικη on launch 400 imo και ισως λιγο πιο trendy design, για  να ειχε να παει καλα.

εγω το πηρα 300 με την πρωτη προσφορα του γερμανου το καλοκαιρι, λογω βλαβης του παλιου δεν μπορουσα να περιμενω καλυτερη προσφορα, και πραγματικα η εμπειρια χρησης ειναι ναυαρχιδα. στα 200 ακομα και 1,5 χρονο μετα αγγιζει το σκοτωμα imo, επειδη ακριβως δεν πουλησε καλα.

και απο ποιοτητα τα φτιαχνει η foxconn οποτε δεν ειναι κινεζοτηλεφωνα και ολοι λενε τα καλυτερα για ποιοτητα κατασκευης.

τα μονα λαθη ηταν τα bezels και η καμερα (που ομως δεν τους απασχολουν ολους) και φυσικα η αρχικη τιμη.

σε αναλογο vfm μεσα στο τελευταιο 12 μηνο μπορει και να χουν παιξει 4-5 κινητα imo, οποτε ειναι πολυ καλη επιλογη

Kαι volte out οf the box τουλαχιστον για κοσμοτε, και αριστη ποιοτητα συνομιλιας.  δεν ξερω βεβαια αν βρισκεται πλεον και σε κινητα του διακοσαρικου

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 16/4/2019 στις 5:01 ΜΜ, Aggeluska είπε

Δεν ξέρω γιατί τα onscreen buttons θεωρούνται κάτι γαμάτο.... Εμένα μου αρεσει πολύ καλυτερα να είναι εκτός οθόνης. 

Απλά είναι καθαρά θέμα γούστου. 

Δεν ξέρω για ποια χρονιά μιλάμε, άλλα πλέον δεν υπάρχουν buttons. 

Δημοσ.
23 minutes ago, aristidis540 said:

Δεν ξέρω για ποια χρονιά μιλάμε, άλλα πλέον δεν υπάρχουν buttons. 

δεν χρειαζεται να μιλαμε για καποια συγκεκριμενη χρονια. Για γουστα μιλαμε.

Δημοσ.

Καλά, έτσι και πάρει καμία pureview το Nokia.... Εδώ το 1520 που είχα έβγαζε καλύτερες φωτογραφίες από το Mate 10 pro.... 

Δημοσ.

Το Nokia 8 αξίζει τα 200€.Προσωπικά μου αρέσει που έχει ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες και όχι σαν αυγό,επίσης οτι εκμεταλεύεται το κάτω bezel γιατί εκεί έχει τα capacitive buttons.

Δυνατά Cpu+Gpu,καλή οθόνη,καλό software support σε Android versions και security patches,pure Android,OIS.

Το αδύναμο σημείο του είναι η κάμερά του που ευτυχώς βελτιώνεται με την Gcam.

Εχω το XZ1 που είναι παρόμοιο κινητό.Αν δεν το έπαιρνα,θα έπαιρνα το Nokia που είχε βγεί λίγες ημέρες μετά στα 199€ συν την επιστροφή μέσω Eurobank,αλλά βγήκε μετά την προσφορά του ZX1 στα 229€.

Μεταξύ τους υπερτερούν σε κάποια σημεία.

Η μπαταρία του Nokia 8 θα έχει normal αυτονομία αν υπάρχει καλή διαχείριση ενέργειας.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...