archer100 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Ένας φίλος κάνει ένα διδακτορικό εδώ και 3+ χρόνια και εδώ και κάμποσο καιρό έχει αγανακτήσει με τη στάση του επιβλέποντος του, ο οποίος δεν απαντά σε τηλέφωνα, email κλπ. Αν ποτέ τύχει και τον βρει στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου του, αρχίζει τις υπεκφυγές τις ψεύτικες προθεσμίες που ποτέ δεν τηρούνται (πχ θα έχουμε τελειώσει μέχρι ΧΧ/ΧΧ/ΧΧΧΧ και όταν περάσει η ημερομηνία εκείνη αρχίζει το ίδιο βιολί κλπ) Ο φίλος έχει στείλει αντίγραφο το οποίο πρέπει να ελέγξει ο επιβλέπων και απλά καθυστερεί να το κάνει Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτά και τι μπορεί να κρύβεται; Πχ πληρώνονται οι επιβλέποντες με τον χρόνο, οπότε τον συμφέρει η όποια καθυστέρηση; Ο φίλος ανησυχεί γιατί στην υπηρεσία που δουλεύει θα γίνουν κρίσεις σε λίγο καιρό και αν χάσει αυτην την ευκαιρία, μετά θα την ξαναέχει σε 11 χρόνια! Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από archer100
marmagia Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Τα ίδια τραβάω και εγώ...η κατάσταση είναι δραματική και η φάση είναι ομερτά μεταξύ τους. Ευτυχώς εμένα το πρόβλημα είναι ο τρίτος της τριμελούς αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι η αδιαφορία είναι γενικευμένη. Δε νομίζω να πληρώνονται ώστε να τους συμφέρει να καθυστερούν απλά έχουν την δίκη τους έρευνα και τις δικές τους υποχρεώσεις και δεν πολύ νοιάζονται για κάτι για το οποίο δε πληρώνονται 1 1
BTL Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Τρία χρόνια διδακτορικό δεν είναι και υπερβολικός χρόνος, ειναι το ελάχιστο δυνατό. Τον επιβλέποντα δεν τον συμφέρει καμία καθυστέρηση. Όσο πιο γρήγορα τελειώσει κάποιος τόσο το καλύτερο. Γενικά, ο μέσος χρόνος ενός σοβαρού διδακτορικού είναι αρκετά παραπάνω χρόνια. Βασικά θέματα που πρέπει να απαντηθούν είναι 1) αν ο φίλος έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με Impact Factor. Σε σοβαρά διδακτορικά/πανεπιστήμια απαιτούνται τουλάχιστον 3 δημοσιεύσεις. 2) τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, έχει πάρει κάποιο feedback; 3) Έχει περάσει τα μαθήματα που απαιτούνται; πχ στο ΕΜΠ χρειάζεται να έχεις περάσει 6 αν θυμάμαι καλά. 4) Τι συνέβη με την ενδιάμεση κρίση;
zananiro Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Τη διατριβή δηλαδή την έχει παραδώσει στον καθηγητή και περιμένει τελικές διορθώσεις? Επίσης τα προηγούμενα χρόνια πως ήταν η συνεργασία τους? Εγώ χλωμό το βλέπω να κρύβεται κάτι πονηρό από πίσω, εκτός και αν έχουν τίποτα προσωπικές διάφορες και αντικροούμενα συμφέροντα. Συνήθως οι επιβλέποντες πληρώνονται, αλλά αυτό δεν αποτελεί κίνητρο για να τον καθυστερεί, ίσα ίσα κάνει κακό στην φήμη του και επόμενοι υποψήφιοι δεν θα τον προτιμούν για επιβλέποντα καθηγητή. Απλά ο επιβλέπων το πιο πιθανό είναι ότι δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου πλέον με τις υποχρεώσεις του πανεπιστημίου. Αν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να τον καθυστερεί επίτηδες, πίστεψέ με θα μπορούσε απλά να ζητά συνεχώς διορθώσεις, να αλλάζει και να προσθέτει κεφάλαια στη διατριβή και όχι να εξαφανίζεται. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο φίλος σου είναι να τον πιέζει συνεχώς και να τον συναντά από κοντά, σίγουρα έχει κάποιες ώρες γραφείου.
sargus Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Ότι είπαν οι παραπάνω. Να ξέρεις ότι η σχέση επιβλεποντα-υποψηφιου διδακτορα είναι σα σχέση αφέντη -δουλου. Με λίγα λόγια, αν φλιπαρει ο επιβλεπων και θελει να καθυστερήσει/ματαιωσει/καταστρέψει τον εκάστοτε υποψήφιο, τότε στην πράξη δεν τον σταματάει τίποτα. Το έχω δει πολλές φορές δυστυχώς με τελευταίο παράδειγμα την αδερφή μου η οποία τα παράτησε μετά από 4-5 χρόνια διδακτορικό. 2
marmagia Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 16 hours ago, BTL said: Τρία χρόνια διδακτορικό δεν είναι και υπερβολικός χρόνος, ειναι το ελάχιστο δυνατό. Τον επιβλέποντα δεν τον συμφέρει καμία καθυστέρηση. Όσο πιο γρήγορα τελειώσει κάποιος τόσο το καλύτερο. Γενικά, ο μέσος χρόνος ενός σοβαρού διδακτορικού είναι αρκετά παραπάνω χρόνια. Βασικά θέματα που πρέπει να απαντηθούν είναι 1) αν ο φίλος έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με Impact Factor. Σε σοβαρά διδακτορικά/πανεπιστήμια απαιτούνται τουλάχιστον 3 δημοσιεύσεις. 2) τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, έχει πάρει κάποιο feedback; 3) Έχει περάσει τα μαθήματα που απαιτούνται; πχ στο ΕΜΠ χρειάζεται να έχεις περάσει 6 αν θυμάμαι καλά. 4) Τι συνέβη με την ενδιάμεση κρίση; Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους 1) αναφέρετε ότι ο χρόνος «ενός σοβαρού διδακτορικού» είναι πολύ παραπάνω από 3 χρόνια. Αυτό σαφέστατα δεν έχει καμία βάση. Και το λέω έχοντας υπόβαθρο από πολύ πολύ μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα 3 χρόνια είναι κανόνας όχι εξαίρεση. Και σαφέστατα δε υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ «σοβαρότητας» προγράμματος/ πανεπιστημίου και χρόνου λήψης του πτυχίου. 2) στα σοβαρά πανεπιστήμια που αναφέρετε δεν ισχύει σε όλα τα αντικείμενα το περί 3 δημοσιεύσεων. Εξαρτάται από το αντικείμενο. 3) δεν έχουν όλα τα πανεπιστήμια απαίτηση επιτυχούς περάτωσης συγκεκριμένου αριθμού μαθημάτων. Αυτό εξαρτάται από το υπόβαθρο του καθενός. Πχ αν εμένα έχοντας MPhil από top 5 πανεπιστήμιο παγκοσμίως μου ζητούσε να περάσω και μαθήματα όχι μόνο θα γελούσα αλλά δεν θα ασχολούμουν καν μαζί τους. Καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε τα πράγματα θεωρώντας ότι το πανεπιστήμιο μας μόνο κρατάει το μονοπώλιο της γνώσης. Δεν είναι σωστό να μιλάμε με υποβόσκοντα σνομπισμο ξεχνώντας το που βρίσκεται οποιοδήποτε ελληνικό πανεπιστήμιο στις παγκόσμιες κατατάξεις. Είτε μας αρέσει είτε όχι το ότι ο επιβλέποντας του δεν του απαντάει πιθανότατα δεν σχετίζεται με τη επίδοση του αλλά με το γεγονός ότι έχει δικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα και απλά δεν ενδιαφέρεται/ έχει χρόνο να ασχοληθεί αφού δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτό. Η ακόμα χειρότερα, κατέχει ταυτόχρονα 2-3 απαιτητικές θέσεις και το τελευταίο που τον νοιάζει είναι η πρόοδος του διδακτορικού φοιτητή του. 2
BTL Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, marmagia είπε Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους 1) αναφέρετε ότι ο χρόνος «ενός σοβαρού διδακτορικού» είναι πολύ παραπάνω από 3 χρόνια. Αυτό σαφέστατα δεν έχει καμία βάση. Και το λέω έχοντας υπόβαθρο από πολύ πολύ μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα 3 χρόνια είναι κανόνας όχι εξαίρεση. Και σαφέστατα δε υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ «σοβαρότητας» προγράμματος/ πανεπιστημίου και χρόνου λήψης του πτυχίου. 2) στα σοβαρά πανεπιστήμια που αναφέρετε δεν ισχύει σε όλα τα αντικείμενα το περί 3 δημοσιεύσεων. Εξαρτάται από το αντικείμενο. 3) δεν έχουν όλα τα πανεπιστήμια απαίτηση επιτυχούς περάτωσης συγκεκριμένου αριθμού μαθημάτων. Αυτό εξαρτάται από το υπόβαθρο του καθενός. Πχ αν εμένα έχοντας MPhil από top 5 πανεπιστήμιο παγκοσμίως μου ζητούσε να περάσω και μαθήματα όχι μόνο θα γελούσα αλλά δεν θα ασχολούμουν καν μαζί τους. Καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε τα πράγματα θεωρώντας ότι το πανεπιστήμιο μας μόνο κρατάει το μονοπώλιο της γνώσης. Δεν είναι σωστό να μιλάμε με υποβόσκοντα σνομπισμο ξεχνώντας το που βρίσκεται οποιοδήποτε ελληνικό πανεπιστήμιο στις παγκόσμιες κατατάξεις. Είτε μας αρέσει είτε όχι το ότι ο επιβλέποντας του δεν του απαντάει πιθανότατα δεν σχετίζεται με τη επίδοση του αλλά με το γεγονός ότι έχει δικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα και απλά δεν ενδιαφέρεται/ έχει χρόνο να ασχοληθεί αφού δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτό. Η ακόμα χειρότερα, κατέχει ταυτόχρονα 2-3 απαιτητικές θέσεις και το τελευταίο που τον νοιάζει είναι η πρόοδος του διδακτορικού φοιτητή του. Εχεις δίκιο, η αναφορά μου ειναι για τεχνολογικό τομέα. Οι εξετάσεις που αναφέρω υπάρχουν λίγο πολύ σε όλα τα μεγάλα παν/μια και απλά παρουσιάζονται με διαφορετικό τρόπο βλ Quals. Δε νοείται διδακτορικό χωρίς δημοσιεύσεις σε περιοδικά (τουλάχιστον δε γνωρίζω κανένα παν/μιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού που να δίνει διδακτορικό χωρις δημοσιεύσεις). Θα είχε ενδιαφέρον να παραθέσεις λινκς. Τα 3 χρόνια ειναι μικρός χρόνος αν αναλογιστείς ότι υπάρχουν περιοδικά που κάνουν 5-6 μήνες μόνο για να σου δώσουν ενά πρώτο feedback. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από BTL
Speculoos Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, marmagia είπε αν εμένα έχοντας MPhil MPhil δεν είναι το sympathy wording για τους PhD dropouts; 😝
Fortistis Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 20 ώρες πριν, archer100 είπε Καλησπέρα Ένας φίλος κάνει ένα διδακτορικό εδώ και 3+ χρόνια και εδώ και κάμποσο καιρό έχει αγανακτήσει με τη στάση του επιβλέποντος του, ο οποίος δεν απαντά σε τηλέφωνα, email κλπ. Αν ποτέ τύχει και τον βρει στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου του, αρχίζει τις υπεκφυγές τις ψεύτικες προθεσμίες που ποτέ δεν τηρούνται (πχ θα έχουμε τελειώσει μέχρι ΧΧ/ΧΧ/ΧΧΧΧ και όταν περάσει η ημερομηνία εκείνη αρχίζει το ίδιο βιολί κλπ) Ο φίλος έχει στείλει αντίγραφο το οποίο πρέπει να ελέγξει ο επιβλέπων και απλά καθυστερεί να το κάνει Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτά και τι μπορεί να κρύβεται; Πχ πληρώνονται οι επιβλέποντες με τον χρόνο, οπότε τον συμφέρει η όποια καθυστέρηση; Ο φίλος ανησυχεί γιατί στην υπηρεσία που δουλεύει θα γίνουν κρίσεις σε λίγο καιρό και αν χάσει αυτην την ευκαιρία, μετά θα την ξαναέχει σε 11 χρόνια! Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη Αυτή είναι μόνο η μία μεριά. Δηλαδή, το διδακτορικό δεν είναι μόνο η στιγμή μετά από Χ χρόνια που ο υπ. Διδ. θα στείλει το έγγραφο. Είναι όλα αυτά τα τρία χρόνια. Το ότι το πρόβλημα εστιάζεται μόνο σε αυτή την στιγμή, προσωπικά με κάνει να βλέπω τον συγκεκριμένο υπ. Διδ. με μεγάλη δυσπιστία και εκ προοιμίου αρνητική διάθεση. Επίσης, το παραπάνω μαζί με την ανάγκη να τελειώσει ο υπ. Διδ. μέσα σε στενά ορισμένο χρονικό πλαίσιο, με κάνει να πιστεύω ότι το έγγραφο θα έχει μεγάλη ανάγκη για διόρθωση (από το περιεχόμενο, μέχρι και την μορφοποίηση) που ο επιβλέπων δεν λέει υπεκφυγές αλλά προσπαθεί ευγενικά να βρει την καλύτερη λύση για το έγγραφο, χωρίς να τον νοιάζει (και καλά κάνει, γιατί δεν είναι ευθύνη του) το στενό χρονικό πλαίσιο του υπ. Διδ. Στα επιμέρους ερωτήματα: Όχι, δεν υπάρχει παραπάνω αμοιβή αναλόγως με το πόσο χρόνο θα κάνει ο υπ. Διδ. Το γεγονός όμως ότι υπάρχει αυτή η σκέψη δείχνει πόσο απομακρυσμένος είναι ο υπ. Διδ. από τις διαδικασίες του πανεπιστημίου. Το οποίο, με την σειρά του, δείχνει ότι η σχέση του υπ. Διδ. με την ερευνητική ομάδα δεν ήταν η καλύτερη (εάν δεν ήταν από τις κακές σχέσεις). Τέλος, σχετικά με αυτά που γράφτηκαν: 1) Η διάρκεια ενός διδακτορικού είναι θέμα πολιτικής του πανεπιστημίου.- 2) Το πλήθος των απαραίτητων δημοσιεύσεων είναι θέμα πολιτικής του πανεπιστημίου.- 3) Η υποχρέωση για περάτωση μαθημάτων είναι θέμα πολιτικής του πανεπιστημίου.- 4) Τα επιστημονικά περιοδικά έχουν όλα impact factor, εκτός εάν είναι πολύ καινούργια και δεν υπάρχουν τα απραίτητα δεδομένα για να δημιουργηθεί/υπολογιστεί IF. Εάν κριτήριο είναι το να έχει το περιοδικό IF, τότε δεν λέει και τίποτα. Το τι/πόσο IF έχει είναι αυτό που μετράει. 1 ώρα πριν, BTL είπε υπάρχουν περιοδικά που κάνουν 5-6 μήνες μόνο για να σου δώσουν ενά πρώτο feedback. Αυτό είναι διαφορετικό ανά πεδίο και ανά περιοδικό. Υπάρχουν πεδία που έχουν τα λεγόμενα fast track περιοδικά και ο χρόνος της πρώτης κρίσης είναι 10 ημέρες (π.χ.) και μερικά από αυτά έχουν **καλό** IF (δεν **έχουν** IF, αλλά έχουν **καλό** IF). Γενικά ό,τι έχεις γράψει μέχρι τώρα παίζει να ισχύει μόνο στο πεδίο σου ή σε συγγενικά, αλλά (για καποιο λόγο) νομίζεις ότι είναι πανάκεια. Not good practice. 1 ώρα πριν, BTL είπε Δε νοείται διδακτορικό χωρίς δημοσιεύσεις σε περιοδικά Φαντάζομαι ότι το Paris Telecom δεν είναι για εσένα σοβαρό ίδρυμα που δίνει σοβαρά διδακτορικά. Γιατί και έχει ανώτατο όριο τα 3 χρόνια και δίνει χωρίς journal. 2
BTL Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Fortistis είπε Αυτό είναι διαφορετικό ανά πεδίο και ανά περιοδικό. Υπάρχουν πεδία που έχουν τα λεγόμενα fast track περιοδικά και ο χρόνος της πρώτης κρίσης είναι 10 ημέρες (π.χ.) και μερικά από αυτά έχουν **καλό** IF (δεν **έχουν** IF, αλλά έχουν **καλό** IF). Γενικά ό,τι έχεις γράψει μέχρι τώρα παίζει να ισχύει μόνο στο πεδίο σου ή σε συγγενικά, αλλά (για καποιο λόγο) νομίζεις ότι είναι πανάκεια. Not good practice. Φαντάζομαι ότι το Paris Telecom δεν είναι για εσένα σοβαρό ίδρυμα που δίνει σοβαρά διδακτορικά. Γιατί και έχει ανώτατο όριο τα 3 χρόνια και δίνει χωρίς journal. Διευκρινηση όσα αναφέρω αφορούν διδακτορικά που σχετιζονται με επιστήμες μηχανικών. Για θεωρητικές επιστήμες δεν γνωρίζω. Σοβαρά fast track περιοδικά σε Engineering δεν υπάρχουν. Ισως υπάρχουν σε οικονομικές επιστήμες που έχουν submission fees. To Paris Telecom δεν ειναι ανάμεσα στα κορυφαία ιδρύματα, τουλάχιστον στο Telecom, μαλλον συγκαταλέγεται στα μέτρια.
FilipposMD Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Να πω κι εγώ όντας επιβλέπων διδακτορικών στο εξωτερικό. Από αυτά που λες, μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει καλή σχέση μεταξύ φοιτητή και επιβλέποντος, το οποίο είναι πρόβλημα ήδη. Η κατάσταση που περιγράφεις έχει διάφορες ερμηνείες. 1. Ο φοιτητής είναι σωστός, έχει ολοκληρώσει την έρευνα και την συγγραφή κατά τα συμφωνηθέντα και έστειλε το draft στον επιβλέποντα. Ο επιβλέπων όμως είναι παπάρας και ασχολείται με άλλα πράγματα από τα οποία έχει προσωπικό όφελος ή είναι πιο σημαντικά για την καριέρα του κι έτσι δεν κάθεται να ασχοληθεί λίγες ώρες για να κάνει τα σχόλια που πρέπει. 2. Ο φοιτητής χωρίς συνεννόηση με τον επιβλέποντα έστειλε κάποια στιγμή ένα κείμενο 20 χιλιάδων λέξεων που όμως είναι χάλια και χρειάζεται πολλή δουλειά. Ο επιβλέπων πρέπει να αφιερώσει πολλές ώρες για να κάνει ουσιαστικά σχόλια και δεν βρίσκει ποτέ τον χρόνο. Πιθανώς η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αλλά έχω να σου πω περίπτωση οπου είχα συζητήσει με φοιτήτρια ότι θέλω να μου στέλνει τα κεφάλαια ένα ένα, γιατί είναι αδύναμη στο γράψιμο και θα χρειαστεί δουλειά το draft και αυτή ένα ωραίο πρωί, αφού είχε εξαφανιστεί για κάποιον καιρό, μου έστειλε 20 χιλιάδες λέξεις με δομή και περιεχόμενο από το κεφάλι της ζητώντας μου σχόλια άμεσα γιατί βιάζεται. Εγώ είχα κάτι πιεστικές προθεσμίες, οι οποίες είχαν φυσικά προτεραιότητα και μετά έφευγα διακοπές. Για να κάνω σωστή δουλειά χρειαζόμουν τουλάχιστον 15-20 ώρες, οπότε απλά της είπα ότι μπορώ να της απαντήσω σε 2 μήνες. Πιθανώς υπάρχει thread σε κάποιο φόρουμ που λέει πόσο @@ είναι ο επιβλέπων της, αλλά φταίει καθαρά εκείνη. 1
Fortistis Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, BTL είπε Διευκρινηση όσα αναφέρω αφορούν διδακτορικά που σχετιζονται με επιστήμες μηχανικών. Φαίνεται καθαρά πως δεν γνωρίζεις για τι λες. Το Paris Telecom είναι από τα ηγετικά ιδρύματα σε engineering/computer science στην Ευρώπη. 3 ώρες πριν, BTL είπε Σοβαρά fast track περιοδικά σε Engineering δεν υπάρχουν. Οπότε το Signal Processing Letters της ΙΕΕΕ δεν είναι σοβαρό (publication cycle 2 μήνες). Μάλιστα. Το ακούσαμε και αυτό. Εν τέλει, αφού δεν γνωρίζεις, γιατί δεν το παραδέχεσαι;
BTL Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, Fortistis είπε Φαίνεται καθαρά πως δεν γνωρίζεις για τι λες. Το Paris Telecom είναι από τα ηγετικά ιδρύματα σε engineering/computer science στην Ευρώπη. Οπότε το Signal Processing Letters της ΙΕΕΕ δεν είναι σοβαρό (publication cycle 2 μήνες). Μάλιστα. Το ακούσαμε και αυτό. Εν τέλει, αφού δεν γνωρίζεις, γιατί δεν το παραδέχεσαι; Αυτό ειναι letter, πολύ καλο ομολογουμένως, αλλά letter! Ειναι short paper και ως εκ τούτου μπορεί να έχει fast response time (οπως και το COMML). Δεν ειναι ομως ούτε Transactions Signal Processing, ούτε Selected Topics in Signal Processing. Επειδή βλέπω ότι γνωρίζεις, καταλαβαίνεις και τη διαφορά του letter απο το full journal paper.
Fortistis Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 25 λεπτά πριν, BTL είπε Αυτό ειναι letter, πολύ καλο ομολογουμένως, αλλά letter! Ειναι short paper και ως εκ τούτου μπορεί να έχει fast response time (οπως και το COMML). Δεν ειναι ομως ούτε Transactions Signal Processing, ούτε Selected Topics in Signal Processing. Επειδή βλέπω ότι γνωρίζεις, καταλαβαίνεις και τη διαφορά του letter απο το full journal paper. Παράδειγμα από το top of my head. Νέα journals από την MDPI (και open access) έχουν review 10 days. Impact factor 2.6. Δεν είναι καλό ούτε αυτό; Επίσης, δεν σχολίασες το γεγονός για το Paris Telecom. Τέλος, το SPL θεωρείται journal ως publication.
BTL Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Επειδή έχω φάει όλη μου τη ζωή με αυτά, η γνώμη μου εινα η εξής: 1. Η διαφορά της δυσκολίας του να βγάλεις ένα Signal Proc. Letter με TSP. ειναι το χάος. Signal Proc. Letter, ειναι αυτό που λέει το όνομα του... letter (δεν εχουν την ίδια αξία με τα αντίστοιχα full journals, ειναι ομως και πάλι καλά) 2. Το MDPI, HINDAWI +++ ειναι απλά @@ριες. Δεν ξέρω κανέναν που να έχει στείλει καλό paper σε αυτό (απλά πληρώνεις 1000€ για να δημοσιεύσεις). To IF αυτά τα περιοδικά το παίρνουν λόγω της πολιτικής που επιβάλουν στα submissions (αναγκάζουν τους authors να κάνουν cite papers του περιοδικού) 3. Το Telecom Paris δεν ειναι ανάμεσα στα κορυφαία (το είπα πιο πάνω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα