christosx13 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, therock είπε Αν αλλαξω τη χαλασμενη με αλλη δεν επισκευαζετε; Θεωρητικα επισκευαζεται (υπαρχουν και βιντεο στο you tube) αλλα πρεπει αυτος που θα κανει την εγχειρηση να ειναι εξειδικευμενος και επαγγελματιας σε τετοιες επεμβασεις διοτι υπαρχει ο κινδυνος να εκραγει αν γινει καποιο λαθος στις συνδεσεις η τις μονωσεις. Επισης συνηθως το κελυφος δεν ανοιγει ευκολα και θα ειναι μισοανοιχτο και σπασμενο μετα την εγχειρηση. Ασε που αν χρειαστεις 2 στοιχεια θα σου κοστισει 12-15 ευρω οσο μια νεα συμβατη μπαταρια του λαπτοπ. Οποτε καλυτερα φιλε παρε μια συμβατη με 15-20 ευρω να βγαλεις κανα δυο χρονια και ως τοτε θα θελεις κι αλλο λαπτοπ και χρησιμοποιησε τα στοιχεια της παλιας οπως σου ειπα. Μετα τις ΑΑ και ΑΑΑ ειναι νομιζω οι πιο πολυχρησιμοποιημνες μπαταριες οι 18650. 1
therock Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 12 ώρες πριν, christosx13 είπε Θεωρητικα επισκευαζεται (υπαρχουν και βιντεο στο you tube) αλλα πρεπει αυτος που θα κανει την εγχειρηση να ειναι εξειδικευμενος και επαγγελματιας σε τετοιες επεμβασεις διοτι υπαρχει ο κινδυνος να εκραγει αν γινει καποιο λαθος στις συνδεσεις η τις μονωσεις. Επισης συνηθως το κελυφος δεν ανοιγει ευκολα και θα ειναι μισοανοιχτο και σπασμενο μετα την εγχειρηση. Ασε που αν χρειαστεις 2 στοιχεια θα σου κοστισει 12-15 ευρω οσο μια νεα συμβατη μπαταρια του λαπτοπ. Οποτε καλυτερα φιλε παρε μια συμβατη με 15-20 ευρω να βγαλεις κανα δυο χρονια και ως τοτε θα θελεις κι αλλο λαπτοπ και χρησιμοποιησε τα στοιχεια της παλιας οπως σου ειπα. Μετα τις ΑΑ και ΑΑΑ ειναι νομιζω οι πιο πολυχρησιμοποιημνες μπαταριες οι 18650. Χαχα αν και ειμαι ασχετος στα ρευματα αυτα ακριβως ειπα σε ενα φιλαρακι που ειπε θα μου την επισκυασει με 20 ευρω. Του λεω, ρε εγω να στα δωσω να παρεις χαρτζιλικι, αλλα θα παιδευτεις θα φας τοσες ωρες και αν γινει στραβη θα σου σκασει στη μουρη. Ασε που με 23 παιρνω καινουρια και εχω και εγγυηση απο το μαγαζι. Οποτε οπως ειπωθηκε και πριν καλυτερα να μετρησω ποιες ειναι ζωντανες και να της χρησιμοποιησω αλλου
rayven18 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Εαν κλειδώσει η μπαταρία, ακόμα και να αλλάξεις το "κακο" στοιχείο, θα πρέπει να το βάλεις αρχικά παράλληλα με τις υπόλοιπες, και να είναι όλες φορτισμένες ακριβώς το ίδιο, με ακρίβεια δεκαδικού, και πάλι δεν θα ξεκλειδώσει, ειδικά σε λαπτοπ μετα του 2009. Εκτός εαν βγάλεις την EEPROM που είναι η μνήμη της πλακέτας, την επαναπρογραμματίσεις και κάνεις διαγραφή το ιστορικό της, πιάσε το αυγό και κούρεφτο με λίγα λόγια
therock Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Στις 15/4/2019 στις 9:46 ΜΜ, sil_unique είπε πάτα settings κάτω αριστερά και advanced, στείλε και από εκεί να δούμε Αυτο μας λεει κατι; ειναι τοβεπισηνο απο τη εταιρια που πηρα τη νεα μπαταρια Ενηνερωτικα το κελι τι ειναι; Πχ η μπαταρια κου ειναι 4cell και χαλασε το ενα. Ποιο ενα ομως Κελια ειναι κατι σα σχηματισμος πχ 4 μπαταριας παραλληλα η σε σειρα και τα παιξε η μια
sil_unique Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Αυτό που βλέπω κάτω κάτω στο cell voltage 1-4 δείχνει ότι όλες οι μπαταρίες έχουν την ίδια τάση οπότε δεν είναι κάποια χαλασμένη. Cell είναι το κάθε στοιχείο [μπαταρία]. Ο σχηματισμός είναι συνήθως ανά 2 παράλληλα και το κάθε ζευγάρι σε σειρά με ακόμα 2 ή 3. Εδώ έχει 4 σε σειρά [μαλλον μονά στοιχεία γιατί γράφει design capacity 2600] Η αναφορά είναι από την παλιά μπαταρία;
sil_unique Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 τα στοιχεία φαίνονται εντάξει, οι κύκλοι φόρτισης μόνο 3; κάτι δεν πάει καλά εκεί και σίγουρα ο αισθητήρας θερμοκρασίας [-273]
therock Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 ε αφου δε φτιαχνετια παντως τωρα οτι και να φταει. Εχω βαλει τη καινουρτια τωρακαι τη καλιμπραρω. Τη φορτισα απο το πρωι στο 100 και τωρα δουλευω μπαταρια μεχρι την εκφορτιση
therock Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Τη φορτισα με κλειστο ως το 100% την εβγαλα απο ρευμα και την αφησα να πεσει μεχρι το 7% το ξανακλεισα και το φορτισα παλι ως το 100%. Τι αλλο θελει απο τη ζωη μου, γιατι δειχνει status=calibrate
sil_unique Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 δεν πρέπει να πήρες αυθεντική μπαταρία οπότε αυτός μπορεί να είναι ο λόγος
therock Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δεν ειναι αυθεντικη το χω γραψει. Αλλα με ποιο προσχημα λεει calibrate. Κατι θα μετραει μεσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα