Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα χρειαστώ την βοήθεια σας σε μερικά θέματα που με απασχολούν. Η ram μου είναι 8gb και μου λέει πως χρησιμοποιουνται μόνο τα 5.95gb και τα games μου έχουν ρίξει πολύ κάτω τα fps και αναγκάστηκα να κατεβάσω τα γραφικά χρειάζομαι μια βοήθεια με το πως να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα διότι είναι λίγο σπαστικό (ram 8gb cpu ryzen 3 2200g ssd inteso 256gb). Έχω δοκιμάσει πολλές τακτικές και καμιά δεν δούλεψε help.

Δημοσ.

Ο 2200G χρησιμοποιεί μνήμη για τα ενσωματωμένα γραφικά του από την μνήμη συστήματος (RAM). Αν (πιθανόν) είναι ρυθμισμένο να "κρατάει" 2GB για τα γραφικά (η οποία αφαιρείται από την μνήμη του συστήματος) τότε είναι λογικό να σου εμφανίζει μόνο 5,95GB διαθέσιμη μνήμη συστήματος. Αν τα παιχνίδια σου επιτρέπουν να έχεις μνήμη γραφικών λιγότερη από 2GB (π.χ. 1GB) τότε ρύθμισε την μνήμη που χρησιμοποιούν τα γραφικά (από το BIOS) σε μικρότερη τιμή για να κερδίσεις παραπάνω μνήμη συστήματος.

Λύση με έξοδα είναι, είτε να προσθέσεις κι άλλη μνήμη συστήματος, είτε να βάλεις μια εξωτερική κάρτα γραφικών τουλάχιστον ισάξια με τα ενσωματωμένα γραφικά του 2200G. Το τελευταίο φυσικά είναι το πιο δαπανηρό (θα χρειαστείς τουλάχιστον μια RX 550/GTX 1050) και "αναιρεί" την αρχική επιλογή σου για επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά (μιας και τα βγάζει "άχρηστα").

Δημοσ.

Βαζεις την μνημη που διαθετεις για γραφικα στο μικροτερο δυνατο. Γιατι? Γιατι πολυ απλα αν μια καρτα γραφικων χρειαστει παραπανω VRAM αρχιζει και κανει allocate μερος της RAM του συστηματος. Στην περιπτωση του 2200G VRAM και RAM ειναι το ιδιο πραγμα, το οποιο σημαινει οτι εχει μονο το Χ ποσο δεσμευμενο (16MB νομιζω το μιρκοτερο) ολη την ωρα, ενω αν χρειαστει παραπανω (για καποιο game πχ) το δεσμευει εκεινη την ωρα προσωρινα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, TopCLR είπε

Ο 2200G χρησιμοποιεί μνήμη για τα ενσωματωμένα γραφικά του από την μνήμη συστήματος (RAM). Αν (πιθανόν) είναι ρυθμισμένο να "κρατάει" 2GB για τα γραφικά (η οποία αφαιρείται από την μνήμη του συστήματος) τότε είναι λογικό να σου εμφανίζει μόνο 5,95GB διαθέσιμη μνήμη συστήματος. Αν τα παιχνίδια σου επιτρέπουν να έχεις μνήμη γραφικών λιγότερη από 2GB (π.χ. 1GB) τότε ρύθμισε την μνήμη που χρησιμοποιούν τα γραφικά (από το BIOS) σε μικρότερη τιμή για να κερδίσεις παραπάνω μνήμη συστήματος.

Λύση με έξοδα είναι, είτε να προσθέσεις κι άλλη μνήμη συστήματος, είτε να βάλεις μια εξωτερική κάρτα γραφικών τουλάχιστον ισάξια με τα ενσωματωμένα γραφικά του 2200G. Το τελευταίο φυσικά είναι το πιο δαπανηρό (θα χρειαστείς τουλάχιστον μια RX 550/GTX 1050) και "αναιρεί" την αρχική επιλογή σου για επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά (μιας και τα βγάζει "άχρηστα").

σε ευχαριστώ πολύ αλλά θέλω να μου πεις  επειδή ψιλογράφομαι να το κάνω έχω την gigabyte b450m μπορείς να μου πεις μια τα βήματα για να το κάνω και άμα τελειώσω χρειάζεται εργοστασιακή ρύθμιση?

18 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Βαζεις την μνημη που διαθετεις για γραφικα στο μικροτερο δυνατο. Γιατι? Γιατι πολυ απλα αν μια καρτα γραφικων χρειαστει παραπανω VRAM αρχιζει και κανει allocate μερος της RAM του συστηματος. Στην περιπτωση του 2200G VRAM και RAM ειναι το ιδιο πραγμα, το οποιο σημαινει οτι εχει μονο το Χ ποσο δεσμευμενο (16MB νομιζω το μιρκοτερο) ολη την ωρα, ενω αν χρειαστει παραπανω (για καποιο game πχ) το δεσμευει εκεινη την ωρα προσωρινα.

άρα θες να μου πεις πως δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα?

Δημοσ.

Επειδή το "gigabyte b450m" δεν είναι το ακριβές μοντέλο της μητρικής σου. Αν υποθέσω πως έχεις την Gigabyte B450M DS3H (rev. 1.0) τότε στο manual (σελίδα 31) γράφει:

Αναφορά σε κείμενο

Integrated Graphics(Note)

Enables or disables the onboard graphics function.

Auto -> The BIOS will automatically enable or disable the onboard graphics depending on the graphics card being installed. (Default)

Forces -> Enables the onboard graphics.

Disabled -> Disables the onboard graphics.

UMA Mode (Note)

Specify the UMA mode.

Auto -> Lets the BIOS automatically configure this setting. (Default)

UMA Specified -> Sets the UMA Frame Buffer Size.

UMA Auto -> Sets the display resolution. This item is configurable only when Integrated Graphics is set to Forces.

UMA Frame Buffer Size (Note)

Frame buffer size is the total amount of system memory allocated solely for the onboard graphics controller.MS-DOS, for example, will use only this memory for display. Options are: Auto (default), 64M~16G. This item is configurable only when UMA Mode is set to UMA Specified.

Καρτέλα "Chipset" στο "Integrated Graphics" (διάβασε το manual) το UMA Frame Buffer Size. Όταν το ρυθμίσεις να επιλέξεις στην τελευταία καρτέλα "Save & Exit Setup" (σελίδα 35).

Πολύ πιθανόν είναι η ρύθμιση που ψάχνεις. Δεν γνωρίζω την μητρική για να σου πω σίγουρα. Αν η μητρική σου είναι κάποια άλλη Gigabyte δεν αποκλείεται να είναι η ίδια ρύθμιση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TopCLR είπε

Επειδή το "gigabyte b450m" δεν είναι το ακριβές μοντέλο της μητρικής σου. Αν υποθέσω πως έχεις την Gigabyte B450M DS3H (rev. 1.0) τότε στο manual (σελίδα 31) γράφει:

Καρτέλα "Chipset" στο "Integrated Graphics" (διάβασε το manual) το UMA Frame Buffer Size. Όταν το ρυθμίσεις να επιλέξεις στην τελευταία καρτέλα "Save & Exit Setup" (σελίδα 35).

Πολύ πιθανόν είναι η ρύθμιση που ψάχνεις. Δεν γνωρίζω την μητρική για να σου πω σίγουρα. Αν η μητρική σου είναι κάποια άλλη Gigabyte δεν αποκλείεται να είναι η ίδια ρύθμιση.

σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια αυτη ειναι ημητρικη μου συγγνωμη που δεν την ανεφερα θα τσεκαρω αυτο που μου ειπες και θα σε ενημερωσω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...