kloktornet Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε Αμα ξεκινάς με στερεότυπα του τύπου στη Βρετανία είναι όλα άνοστα, κάτσε καλύτερα στην Ελλάδα. Φιλικά. η γνωστή μου το έλεγε αυτό δεν είπα κάτι
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Αλήθεια τώρα ρε φίλε, τι συγκρίνεις; Ίδια λεφτά θα βγάζεις για να συγκρίνεις το επίπεδο ζωής; Το ίδιο και για την Ιρλανδία, λες είναι ακριβή, πολύ γενικό αυτό, ακριβό είναι το Δουβλίνο, ναι, αλλα αμα καθαρίζεις 5Κ το μήνα, ζωάρα κάνεις. Είσαι σε σύγχυση και φαίνεται απο τις τελείως διαφορετικές εναλλακτικες για τις οποίες ρωτας. Το καταλαβαινω, σοβαρά στο λέω, για αυτό επιμένω να κατασταλάξεις στο τι θες γενικά απο την καριέρα σου στο μέλλον για να βρεις τη χώρα που "ταιριάζει" και μετά να εργαστείς προς αυτή την κατεύθυνση. Απο Εβραϊκά πως τα πας; Αφου ρωτάς για Ισραήλ.
kloktornet Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Αλήθεια τώρα ρε φίλε, τι συγκρίνεις; Ίδια λεφτά θα βγάζεις για να συγκρίνεις το επίπεδο ζωής; Το ίδιο και για την Ιρλανδία, λες είναι ακριβή, πολύ γενικό αυτό, ακριβό είναι το Δουβλίνο, ναι, αλλα αμα καθαρίζεις 5Κ το μήνα, ζωάρα κάνεις. Είσαι σε σύγχυση και φαίνεται απο τις τελείως διαφορετικές εναλλακτικες για τις οποίες ρωτας. Το καταλαβαινω, σοβαρά στο λέω, για αυτό επιμένω να κατασταλάξεις στο τι θες γενικά απο την καριέρα σου στο μέλλον για να βρεις τη χώρα που "ταιριάζει" και μετά να εργαστείς προς αυτή την κατεύθυνση. Απο Εβραϊκά πως τα πας; Αφου ρωτάς για Ισραήλ. Ψάχνω απλά μια χώρα στην οποία θα μπορέσω να δουλέψω και να ζήσω για ένα διάστημα που δεν ξέρω ακόμα. Εβραϊκά δεν ξέρω θα μπορούσα να μάθω, όπως θα μπορούσα να μάθω και φινλανδικά, σουηδικά αν ήταν να πάω στη Φιναλδνία και τη Σουηδία αντίστοιχα.
katz Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, tonys83 είπε 1 χρονο αγγλια τωρα, ΙΤ section Θετικα: εργασια μισθος περιβαλλον εργασιας εξελιξη Αρνητικα: ποιοτητα ζωης μιζερια μας λειπουν γονεις φιλοι ηλιος, αν και δεν το περιμενα για γονεις αδερφια αυτο απο μενα, μενω σε δωματιο σαν φυλακη εγινα robot ξαφνικα (δεν καταλαβα καν πως) 1 χρονο και ακομα δεν εχω αποφασιση αν θελω να μεινω μαλλον θα κατσω αλλον εναν και θα την κανω... (Προσοπικη αποψη μην την παρεις σοβαρα..) αν και μενω λονδινο θα σου ελεγα να το αποφυγεις .. ναι πολλες ευκαιριες αλλα δεν παλευεται 12 εκατ. κοσμος!!! πολιτισμικο σοκ!! Καλο απογευμα... sorry για τα ορθογραφικα μου. Mισο λεπτο ρε παιδια. Για το δωματιο εχω ενσταση Δηλαδη ελλαδα που εμενες?? Αναγκαστικα στη μαμα και στον μπαμπα. Εκτος κ αν ειχες δικο σου σπιτι που εκει μιλαμε με αλλα δεδομενα. Το θεμα ειναι οτι κακα τα ψεματα να νοικιασεις μονος σου αθηνα δεν παιζει απλα ποτε. Μενεις στην πρωτευουσα μιας απο τις leading countries του πλανητη στον πρωτο σου χρονο(ισως χωρις εμπειρια?? δεν εχω καταλαβει). Αυτο ειναι μεγαλο επιτευγμα. ΥΓ. Τα μεγαλυτερα οφελη θα τα δεις σε μερικα χρονια οχι τωρα. Την ιδια ωρα που στην ελλαδα θα ησουν στα ιδια και τα ιδια εκει θα εχεις πραγματικη εξελιξη σε ολα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Θα μπορούσες να μάθεις Εβραϊκά σε πόσο διάστημα; Έτσι ώστε να είσαι fluent στη γλώσσα για να τη χρησιμοποιείς στο επάγγελμά σου. Μιλάμε για μια γλώσσα που θα ξεκινήσεις απο το αλφάβητο και δεν έχει σχέση με καμία ευρωπαϊκη. Αν έχεις όρεξη και λεφτά να μάθεις γλώσσα ξεκίνα να μαθαίνεις Γερμανικά που και είναι βατή σχετικά λόγω της συγγένειας με τα αγγλικά και είναι μια πολύ καλή βάση αν χρειαστείς να μάθεις άλλη Γερμανική γλώσσα (Ολλανδικά, Σουηδικά κλπ). Άσε τις ταρζανιές με Εβραϊκα και Φινλανδικα.
kloktornet Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Θα μπορούσες να μάθεις Εβραϊκά σε πόσο διάστημα; Έτσι ώστε να είσαι fluent στη γλώσσα για να τη χρησιμοποιείς στο επάγγελμά σου. Μιλάμε για μια γλώσσα που θα ξεκινήσεις απο το αλφάβητο και δεν έχει σχέση με καμία ευρωπαϊκη. Αν έχεις όρεξη και λεφτά να μάθεις γλώσσα ξεκίνα να μαθαίνεις Γερμανικά που και είναι βατή σχετικά λόγω της συγγένειας με τα αγγλικά και είναι μια πολύ καλή βάση αν χρειαστείς να μάθεις άλλη Γερμανική γλώσσα (Ολλανδικά, Σουηδικά κλπ). Άσε τις ταρζανιές με Εβραϊκα και Φινλανδικα. To point μου είναι ότι έχω την όρεξη (και πιστεύω και την έφεση) να μάθω καλά μια ξένη γλώσσα. Αν με θέλει μια κλινική στο Ισραήλ ή στη Φινλανδία (ξέροντας ότι δεν ξέρω τη γλώσσα τους αλλά προτίθεμαι να τη μάθω) θα πάω. Φυσικά και θα ήθελα Ολλανδία Σουηδία κτλ απλά θα μπορούσα γενικά να πάω σε μια άλλη χώρα.
doctorkostis Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 3 hours ago, kloktornet said: To point μου είναι ότι έχω την όρεξη (και πιστεύω και την έφεση) να μάθω καλά μια ξένη γλώσσα. Αν με θέλει μια κλινική στο Ισραήλ ή στη Φινλανδία (ξέροντας ότι δεν ξέρω τη γλώσσα τους αλλά προτίθεμαι να τη μάθω) θα πάω. Φυσικά και θα ήθελα Ολλανδία Σουηδία κτλ απλά θα μπορούσα γενικά να πάω σε μια άλλη χώρα. Δεν ξερω κατα ποσο μιλας σοβαρα, αλλα αυτη η προσεγγιση μονο σοβαρη δεν ειναι. Φυσικα και καμια κλινικη πουθενα δεν προκειται να ασχοληθει. Τα πραγματα γινονται αναποδα.
Fortistis Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, NT1G είπε Alter ego Φλαουτίστας/κολυμβητής το θέμα;🤔 Τι after ego; Alter account είναι!
kloktornet Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 15 ώρες πριν, doctorkostis είπε Δεν ξερω κατα ποσο μιλας σοβαρα, αλλα αυτη η προσεγγιση μονο σοβαρη δεν ειναι. Φυσικα και καμια κλινικη πουθενα δεν προκειται να ασχοληθει. Τα πραγματα γινονται αναποδα. εννοούσα να στείλω βιογραφικό και να μου πουν οτι με δέχονται όχι να με βρουν αυτοί προφανώς
Papakaliati Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Αλήθεια τώρα ρε φίλε, τι συγκρίνεις; Ίδια λεφτά θα βγάζεις για να συγκρίνεις το επίπεδο ζωής; Το ίδιο και για την Ιρλανδία, λες είναι ακριβή, πολύ γενικό αυτό, ακριβό είναι το Δουβλίνο, ναι, αλλα αμα καθαρίζεις 5Κ το μήνα, ζωάρα κάνεις. Είσαι σε σύγχυση και φαίνεται απο τις τελείως διαφορετικές εναλλακτικες για τις οποίες ρωτας. Το καταλαβαινω, σοβαρά στο λέω, για αυτό επιμένω να κατασταλάξεις στο τι θες γενικά απο την καριέρα σου στο μέλλον για να βρεις τη χώρα που "ταιριάζει" και μετά να εργαστείς προς αυτή την κατεύθυνση. Απο Εβραϊκά πως τα πας; Αφου ρωτάς για Ισραήλ. Μεσος ορος στο Δουβλινο ειναι 2200 καθαρα... Σε οποιαδηποτε χωρα / πολη αμα παιρνεις 2.4 φορες τον μεσο ορο εισαι αρχοντας... PS: Οσους γνωστους εχω που βγηκαν εξω ενω εργαζονταν πρωτα παρομοια πορεια ακολουθησαν. Οσοι ητανε πετυχημενοι Ελλαδα, ητανε και εκτος. Οσοι δεν ηταν, δεν κανανε στο εξωτερικο και τιποτα το ιδιατερο. Στον μεσο μισθο Ελλαδας ητανε, στον μεσω μισθο της εκαστοτε χωρας παραμεινανε. Το οτι θα βγεις στο εξωτερικο δεν σημαινει επιτυχια αμα δεν το αξιζεις. Και μην ξεχνομαστε, και στην Ελλαδα υπαρχουν ακομη ευκαιριες. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από Papakaliati 1 1
doctorkostis Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 3 hours ago, kloktornet said: εννοούσα να στείλω βιογραφικό και να μου πουν οτι με δέχονται όχι να με βρουν αυτοί προφανώς Προφανώς και δεν εννοούσα να σε βρουν αυτοί. Εννοούσα ότι και να στείλεις βιογραφικό χωρίς να ξέρεις γλώσσα και να πεις ότι προτίθεσαι να μάθεις, δεν πρόκειται να ασχοληθούν σοβαρά. Εκτός αν έχεις 30-50 δημοσιεύσεις ξερωγω σε impact factor >5 και κλινική εμπειρία ταυτόχρονα.
Fortistis Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Απορώ με όσους παίρνετε ακόμα στα σοβαρά τον kloktornet ή kolymvitis ή flaoutistas. Στην αρχή ήταν μουσικός (ως flaoutistas). Μετά έγινε υπ. διδάκτορας οδοντιατρικής (ως kolimvitis). Μετά (επίσης ως ḱolimvitis) έγινε μεταπτυχιακός οδοντιατρικής και τώρα (ως kloktornet) είναι προπτυχιακός. 56 λεπτά πριν, doctorkostis είπε Προφανώς και δεν εννοούσα να σε βρουν αυτοί. Εννοούσα ότι και να στείλεις βιογραφικό χωρίς να ξέρεις γλώσσα και να πεις ότι προτίθεσαι να μάθεις, δεν πρόκειται να ασχοληθούν σοβαρά. Εκτός αν έχεις 30-50 δημοσιεύσεις ξερωγω σε impact factor >5 και κλινική εμπειρία ταυτόχρονα. 3
Fotis Deutschland Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Στις 14/4/2019 στις 4:36 ΜΜ, kloktornet είπε Ακόμα στην αγορά εργασίας δεν έχω βγει. Από γνωστούς μου οι περισσότεροι είναι κάπου και παίρνουν κάπου στα 500 ευρώ για 8+ ώρες εργασίας, ένας ακόμα γνωστός μου που παίρνει 700 και δουλεύει 9 ώρες και ακόμα ένας γνωστός μου που είναι φυσικοθεραπευτής και βγάζει 1000 ευρώ το μήνα. Γενικότερα όμως τα πράγματα είναι άσηχμα από ότι ακούω. Από την άλλη έχω διαβάσει για το brain drain ότι χάνουμε πανεπιστημιακούς απόφοιτους κάποιοι λένε ότι πρέπει να στηρίξουν την χώρα τους αλλά πως ακριβώς στηρίζεις τη χώρα σου όταν πια με τον βασικό μισθό που παίρνουν οι περισσότεροι δεν μπορείς να μείνεις μόνος σου; Ακόμα και με σχέση να είσαι οριακά θα τα βγάζει κάποιος πέρα πόσο μάλλον να παντρευτεί. Το εξωτερικό είναι λύση ανάγκης ή απλά κάποιος θεωρεί ότι αξίζει η δουλειά του καλύτερη αμοιβή; Δεν το έχω σκεφτεί σίγουρα αν θέλω να μείνω ή να φύγω, μου αρέσει η ιδέα να ζήσω και σε άλλη χώρα. Δεν μου αρέσει να βγάζω τόσα λίγα χρήματα και να προσπαθώ να τα βγάλω πέρα ενώ θα δουλεύω τις άπειρες ώρες όπως ακούω παντού. Εσάς ποια η γνώμη σας γι αόλο αυτό; Συμφωνώ απόλυτα!Η Ελλάδα έχει τελειώσει στο θέμα εργασία (δυστυχώς).Νομιζω ότι είναι καλή ιδέα να φύγεις.Νομιζω είσαι ιατρός;Δες θέσεις σε Γερμανία και Ελβετία. Βεβαια αν βρεις εδώ κάτι (1.500€ +) θα μπορουσες να μείνεις και στην Ελλάδα μόνιμα.
gmts Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Τα έχουμε ξαναπεί πολλάκις. Υπάρχουν ευκαιρίες και θέσεις εργασίας με καλά λεφτά στην Ελλάδα.Ανάλογα την ειδικότητα όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα