Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Ξέρω αγγλικά, γαλλικά και κάποια ιταλικά. Αν έβρισκα μια χώρα θα ξεκίναγα να μαθαίνω τη γλώσσα, μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες είναι κάτι στο οποίο είμαι καλός. Σκανδιναβική χώρα τη σκέφτομαι σοβαρά πάντως.

Αφού έχεις επαφή με λατινικές γλώσσες και όχι με γερμανικές, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να μάθεις άπταιστα Σουηδικά ή Δανέζικα απ'ότι να μάθεις τέλεια γαλλικά και να ψάξεις γαλλόφωνα μέρη στην Ευρώπη. Αν δεν σε ενδιαφέρει η έξαλλη ζωή και ξέρεις όντως τέλεια γαλλικά, υπάρχει η επιλογή της Ρομανδίας (αλλά δεν ξέρω τι παίζει με γιατρούς στην Ελβετία)

4 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Δεν ξέρω αν θα μείνω για πάντα ή για λίγο, αν βρω τον έρωτα της ζωής μου θα κάτσω προφανώς. Είμαι ερωτιάρης. Σαν ευκαιρία το βλέπω όχι σαν λύση ανάγκης. Είμαι εύκολος στο να προσαρμόζομαι. Μόνο τους γονείς μου έχω που με νοιάζει μην πάθουν κάτι, αλλά ίσως να ναι καλύτερα να τους στέλνω χρήματα και να τους βλέπω στις διακοπές. Μου αρέσει να μαθαίνω γλλώσσες. Γερμανία γενικά δε θέλω, δεν με τράβαγε ποτέ με απωθεί. Δεν έχω ζήσει απλά κάτι με κάνει να νιώθω ότι δε θέλω να πάω εκεί. Είμαι πολύ άνετος στα αγγλικά πάντως. Δε θέλω να μπλέξω με ομογενείς όσο και αν ακούγεται κάπως. Όσοι ξέρω από τη σχολή είναι απελπισία. Δεν έχω διάθεση να περνάω τη ζωή μου στην "ξενυτιά" και να σκέφτομαι πόσο ωραία είναι η Ελλάδα. Δεν προσφέρει τίποτα όλο αυτό.

Καλά βέβαια δεν ξέρω τι μπορεί να τραβάει κάποιον στη Δανία πχ και να τον απωθεί τόσο πολύ απο τη Γερμανία αλλα τέλος παντων :P 

Επίσης, αυτό που είναι σημαντικό είναι και το μέρος που ακριβώς θα πας. Βρετανία είναι και το Μαντσεστερ ή το Εδιμβουργο, Βρετανια είναι κι ενα κωλοχώρι στην Ουαλία. Ξέρω άτομα που πήγαν σε μικρα μέρη της Γερμανίας και φρίκαραν κι άλλους που πήγαν σε μεγαλουπόλεις και προσαρμόστηκαν σε λίγους μήνες. Οπότε μη κολλάς μόνο στη χώρα, γιατι Δανία δεν είναι μόνο η Κοπεγχάγη και Σουηδία δεν είναι μόνο η Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ (ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη απο τον ντόκτορ γιατί μάλλον το σκότωσα στην προφορά :P )

• Like 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω έναν φίλο στη Μαδρίτη αλλά δεν ξέρω ισπανικά και δεν ξέρω κατά πόσο η Ισπανία είναι σε ιδιαίτερα καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία φοβάμαι ότι δεν είναι πια αυτό που ήταν και ότι οι επιλογές βασικά είναι Αγγλία, Σκανδιναβία. Θα μπορούσα να μάθω Σουηδικά πχ αν και στη φάση που είμαι δεν μου περισσεύουν χρήματα για μαθήματα.

Δημοσ.

Δεν είναι μια απόφαση που παίρνεται έτσι, στο χαλαρό. Ντάξει μωρέ, καλή ποιότητα ζωής ακούω έχει η Σουηδία, δε παω Σουηδία; Για αυτό σου λέω πως πρέπει να κατασταλάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατι η προετοιμασία για μια ξένη χώρα είναι επένδυση και χρόνου και χρήματος. 

Στη θέση σου ή θα επικεντρωνόμουν στο ΗΒ (με ο,τι κίνδυνο αυτό ενέχει λόγω της αβεβαιότητας) ή θα μάθαινα Γερμανικά γιατί καλώς ή κακώς σου ανοίγουν μια αγορά 100εκ ανθρώπων και τα Σουηδικά μια αγορά των 9εκ. Έχει μια διαφορά. ;) 

Δημοσ.

Ρε συ Flaoutista, Γαλλία δεν ήταν να πας και είχες κάνει και δυο-τρία threads; Επίσης, εσύ δεν έλεγες ότι κάνεις διδακτορικό, και μετά έλεγες ότι κάνεις μεταπτυχιακό; Τώρα λες ότι κάνεις το πρώτο πτυχίο;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δεν είναι μια απόφαση που παίρνεται έτσι, στο χαλαρό. Ντάξει μωρέ, καλή ποιότητα ζωής ακούω έχει η Σουηδία, δε παω Σουηδία; Για αυτό σου λέω πως πρέπει να κατασταλάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατι η προετοιμασία για μια ξένη χώρα είναι επένδυση και χρόνου και χρήματος. 

Στη θέση σου ή θα επικεντρωνόμουν στο ΗΒ (με ο,τι κίνδυνο αυτό ενέχει λόγω της αβεβαιότητας) ή θα μάθαινα Γερμανικά γιατί καλώς ή κακώς σου ανοίγουν μια αγορά 100εκ ανθρώπων και τα Σουηδικά μια αγορά των 9εκ. Έχει μια διαφορά. ;) 

το ξέρω ότι οι αποφάσεις δεν παίρνονται έτσι στα γρήγορα απλά είμαι σε μια πολύ αρχική φάση ακόμα που ψάχνομαι 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kloktornet είπε

το ξέρω ότι οι αποφάσεις δεν παίρνονται έτσι στα γρήγορα απλά είμαι σε μια πολύ αρχική φάση ακόμα που ψάχνομαι 

Μιας και πάνω κάτω διαβάζουμε ίδια πόστ πολύ συχνά στο φόρουμ εγώ θα σου προτείνω να επισκεφθείς πρώτα την χώρα που θες να μείνεις μόνιμα εφόσον το πάρεις απόφαση στο κοντινό η προσεχές μέλλον, να δεις πως είναι η ζωή εκεί. κάτσε 2-3 μήνες *να ζοριστείς και λίγο* και θα έχεις μια πρώτη εικόνα τι θα συναντήσεις... ξέρεις πόσο νοσταλγώ την στιγμή που μου είχε πει μια Θεία μου απο Αυστραλία πριν μας αφήσει δυστυχώς.. έλεγε:  Θέληση έχεις, ικανότητες έχεις,  πάρτο απόφαση κι έλα έστω διακοπές και μετά βλέπεις αν θα μείνεις, θα σε βοηθήσουμε κι εμείς.. Δεν το πήρα απόφαση και το έχω μετανιώσει για δικούς μου λόγους... Όποιος μπορεί το κάνει... όσοι διστάζουν... μένουν πίσω..

Δημοσ.

και εγω στην ιδια φαση με σενα ειμαι,το σκεφτομαι καιρο τωρα αλλα σπουδαζα ακομα και τωρα ειμαι φανταρος,πηγα εξωτερικο 1η φορα περυσι Ολλανδια για 7 μερες και το πως ηταν η χωρα,οι ανθρωποι εκει,το συστημα,μμμ μου ανοιξαν τα ματια λες και πηγα σε αλλο κοσμο. Και αυτη η εμπειρια με εκανε να θελω με σιγουρια να παω εξωτερικο για δουλεια και να ζησω εκει. Αλλα υπαρχει αυτη η φοβια του αγνωστου. Για μενα, βρες-ψησε αλλο 1 ατομο και πηγαιντε μαζι,εγω αυτο θα κανω τουλαχιστον.

Εσυ στο μυαλο σου εχεις κανει την επιλογη απλα ζητας τωρα την επιβεβαιωση. Τρεξτο,καντο πηγαινε εξωτερικο κανε την αρχη,καλυτερα να το κανεις και να μη βγει παρα να μην το κανεις και να το μετανιωνεις επειδη δεν το κανες

Δημοσ.

Εγω φύγω δε φύγω δε με νοιάζει πολύ να σου πω την αλήθεια. Στο θέμα οικογένεια είμαι αρκετά ουδέτερος.

Αν έφευγα θα έφευγα σαν μετακόμιση παρά σαν μετανάστης απλά και μόνο για να αλλαξω περιβάλλον.

Θα προτιμούσα περιοχές όπως η Καλιφόρνια, Dubai, Cape Town, Miami... καταλαβες το νόημα. Κάπου με πολύ ήλιο ωραίες γκόμενες, αλκοόλ, πάρτυ και πολλά nightclubs.

Τα οικονομικά σε αυτή τη χώρα ναι μεν είναι για τον πεοντα όμως είναι και στο χέρι μου. Δεν κατηγορώ κανέναν που περνώ αυτά που περνώ. Άμα θέλω βγάζω και περισσότερα.

Δημοσ.

Στις σκανδιναβικές χώρες μαθαίνεις 1 γλώσσα για 3! (σχεδόν)

Για εργασία, εκτός του ότι μπορείς να ψάξεις online, υπάρχουν και γραφεία ευρέσεως (και ελληνικά).

Επίσης, θα πρέπει να δεις αν μπορείς να προσαρμοστείς στον τρόπο ζωής και στο κλίμα. Δανία είναι λίγο πιο ανθρώπινα, πιο κέντρο ευρωπαϊκά από Σουηδία και Νορβηγία.

Τέλος, χρήματα και χρόνο έχεις για ότι χρειάζεσαι να δώσεις προτεραιότητα. Αν αποφασίσεις να μάθεις νέα γλώσσα, ψάξου καλά. Μην σε δελεάσουν τα φροντιστήρια αμέσως και σκέψου ότι τα ακριβότερα ιδιαίτερα ίσως βγουν πιο φθηνά. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, geomrk είπε

και εγω στην ιδια φαση με σενα ειμαι,το σκεφτομαι καιρο τωρα αλλα σπουδαζα ακομα και τωρα ειμαι φανταρος,πηγα εξωτερικο 1η φορα περυσι Ολλανδια για 7 μερες και το πως ηταν η χωρα,οι ανθρωποι εκει,το συστημα,μμμ μου ανοιξαν τα ματια λες και πηγα σε αλλο κοσμο. Και αυτη η εμπειρια με εκανε να θελω με σιγουρια να παω εξωτερικο για δουλεια και να ζησω εκει. Αλλα υπαρχει αυτη η φοβια του αγνωστου. Για μενα, βρες-ψησε αλλο 1 ατομο και πηγαιντε μαζι,εγω αυτο θα κανω τουλαχιστον.

Εσυ στο μυαλο σου εχεις κανει την επιλογη απλα ζητας τωρα την επιβεβαιωση. Τρεξτο,καντο πηγαινε εξωτερικο κανε την αρχη,καλυτερα να το κανεις και να μη βγει παρα να μην το κανεις και να το μετανιωνεις επειδη δεν το κανες

Το να πας να κάνεις τουρισμό για μερικές μέρες σε μία χώρα δεν καταλαβαίνεις και τίποτα βέβαια..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Φινλαδια ο μισθος του οδοντιατρου για γεμματο 8ωρο στο δημοσιο ειναι περιπου 3500 το λιγοτερο. Με αυτα τα λεφτα αν πιασεις σπιτι μονος και τα εξοδα, εχεις ενα χιλαρικο στην τσεπη στο τελος του μηνα. Αν εισαι φειδωλος στις καταναλωσεις, τοτε ισως φτασεις να εχεις και 1500-2000 στο τελος του μηνα.

Επεξ/σία από Loinen
Δημοσ.
4 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Το να πας να κάνεις τουρισμό για μερικές μέρες σε μία χώρα δεν καταλαβαίνεις και τίποτα βέβαια..

Έμεινα σε συγγενείς φίλου και συναναστρεφηκα με μόνιμους κατοίκους Ολλανδούς και μη. Είχα συζητήσεις περι της ζωης εκει,για το συστημα,πως λειτουργεί η χωρα κτλπ οποτε εφτιαξα μια x εικονα για το πως μπορει να ειναι η οποια με ελκυσε

Δημοσ.
8 ώρες πριν, csontheline είπε

Στις σκανδιναβικές χώρες μαθαίνεις 1 γλώσσα για 3! (σχεδόν)

Αν αποφασίσεις να μάθεις νέα γλώσσα, ψάξου καλά. Μην σε δελεάσουν τα φροντιστήρια αμέσως και σκέψου ότι τα ακριβότερα ιδιαίτερα ίσως βγουν πιο φθηνά. 

Ακριβώς όπως τα λες είναι.

Ξεκίνησε η κόρη μου να μάθει ξένη γλώσσα σε φροντιστήριο και ο ρυθμός ήταν τόσο αργός, παρόλο που ζήτησε εντατικά ατομικά μαθήματα, που δεν θα έπαιρνε πτυχίο ούτε σε δύο χρόνια.

Έκανε ιδιαίτερα και σε 5 μήνες έδωσε εξετάσεις για αντίστοιχα advance + proficiency και τα πήρε και τα δύο με Α το πρώτο και Β+ το δεύτερο.
Αλλά διάβαζε πάρα πολύ, άκουγε ιντερνετικό ραδιόφωνο για να εξοικειώνεται με τη γλώσσα και ας μην τα καταλάβαινε όλα, έβλεπε ταινίες και σειρές ντουμπλαρισμένες και με υπότιτλους.
Γενικά επί 5 μήνες είχε συνεχή επαφή με τη γλώσσα, ακούγοντας, διαβάζοντας και γράφοντας. 

• Like 2
Δημοσ.

Ξεκινησα την καριερα μου στην Ελλαδα, ως νεος με ονειρα, θεληση για δουλεια, αναγνωριση, εξελιξη.
Αμοιβομουν με 500 ευρω, χωρις καμια αναγνωριση των προσοντων μου, το αντικειμενο εργασιας ηταν ακυρο, δεν υπηρχε καμια προοπτικη και μελλον. Εμενα με τους γονεις μου, ο μισθος μου εφτανε για να περναω τον μηνα μου και να πηγαινω τις βολτες μου, καφεδες κλπ αλλα εως εκει. Δε μπορουσα να ζησω μονος, δεν υπηρχε προοπτικη για καλυτερα χρηματα, για επαγγελματικη εξελιξη, ο εργοδοτης εκμεταλλευοταν και δεν αναγνωριζε την δουλεια μου και την θεληση μου για να προσφερω, να μαθω, να εργαστω στο αντικειμενο μου, να εξελιχθω.

Μετακομισα Αγγλια πριν 10 μηνες, δεν εχω κλεισει ουτε καν χρονο. Τα πραγματα που εχω καταφερει εδω μεσα σε αυτο το διαστημα δε θα τα εκανα στην Ελλαδα ουτε σε 10 χρονια.

Εχω αλλαξει δυο δουλειες, πλεον δουλευω σε μια απο τις μεγαλυτερες εταιρειες του πλανητη, εχω επισκεφτει πολλα μερη εντος της Αγγλιας, εχω νοικιασει μεζονετα με κηπο, νεοχτιστο σπιτι που ποτε στην Ελλαδα δε θα ειχα την δυνατοτητα, καλο αυτοκινητο, χρηματα στην ακρη καθε τελος του μηνα. Ποτε δεν εχω σκεφτει ποσο κοστιζει το καθετι και αν θα μου φτανουν για καφε.
Εχω μια εργασια που με ικανοποιει και ψυχολογικα και οικονομικα και σαν αντικειμενο, ακριβως πανω στον τομεα των σπουδων μου.
Υπαρχουν δυνατοτητες επαγγελματικης εξελιξης, καριερας, ανοδου. Ο εργοδοτης αναγνωριζει την εργασια σου, τον κοπο σου, το 8ωρο τηρειται αυστηρα και οι υπερωριες πληρωνονται.
Οι εταιρειες σε στελνουν σε εκπαιδευτικα προγραμμα και σεμιναρια για να εξελισσεσαι συνεχως.

Φυσικα εχω συναντησει και αλλους Ελληνες γνωστους μου που δεν τους εχουν κατσει και τοσο καλα τα πραγματα, συγκατοικουν με αλλους 5 σε μια τρυπα, ο μισθος τους φθανει ισα ισα για τα βασικα. Εδω εξαρτωνται ολα απο το ποσο το κυνηγας, ποσο προσπαθεις, ποσο το θες και τι κανεις για αυτο. Η χωρα σου δινει απειρες προοπτικες εξελιξης, ειναι ολα στο χερι σου.

Ο καιρος συνηθιζεται, συνηθως εχει γκριζο ουρανο, πολλη συνεφια, το χειμωνα εχει παγο και κρυο.
Καφεδες, μπουζουκια και λοιπες ελληνικες δραστηριοτητες ειναι δυσκολο να τις βρεις. Εδω ο κοσμος τα σαββατοκυριακα κανει ταξιδια, βλεπει καινουρια μερη, πηγαινει σε νεες χωρες, περναει τον χρονο του στην φυση. Ασχολειται με την δουλεια του.
Υπαρχουν πολλες επιλογες για νυχτερινη ζωη, αλλα ειναι λιγο διαφορετικα απο τις δικες μας συνηθειες. Καθημερινες εισαι δουλεια σπιτι, σπιτι δουλεια.
Αλλα εχεις μια ηρεμη ζωη, με ευκαιριες, γεματη τσεπη, μακρια απο την διεφθαρμενη Ελλαδα που θελει να στα παρει απο παντου και δε αναγνωριζει τον κοπο σου.
Προσωπικα, εκτος της εργασιας, των επαγγελματικων και οικονομικων λογων, εφυγα απο την Ελλαδα εξαιτιας της γενικοτερης νοοτροπιας και καταστασης της χωρας. Εδω ο κοσμος σε σεβεται, το κρατος σε σεβεται. Δεν υπαρχουν χαζοι φοροι, πληρωνεσαι παντα στην ωρα σου και σαν ανθρωπος. Εδω βαζεις καρτα στο κινητο και σου μενουν και οι £10, δε σου παιρνει το κρατος το 1.5 ευρω σαν φορο. 

Αν θα επιστρεψω; Δε ξερω. Μου λειπουν οι γονεις μου, οι φιλοι μου, ο χαλαρος καφε με τα φιλαρακι μετα τη δουλεια ή οι εξοδοι τα σαββατοκυριακα. Ομως προς το παρον προτιμω να με αναγνωριζουν για τη δουλεια μου, να πληρωνομαι σαν ανθρωπος και να δουλευω πανω στο αντικειμενο που σπουδασα και αγαπαω και να ειμαι ανετος στις διακοπες μου στην Ελλαδα και οχι να παιρνω ψιχουλα και να εχω τον καθε ξερολα εργοδοτη πανω απο το κεφαλι μου. Στο μελλον βλεπουμε.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, archer100 είπε

Αν σου αρεσει η περιπετεια, τα ταξιδια, οι νεες γνωριμιες, αν δε φοβασαι τη δουλεια, αν το να εχεις λεφτα και να καταναλωνεις ειναι πολυ σημαντικο για εσενα κλπ, τοτε φυγε εξωτερικο

Αν ειναι πιο σημαντικο το να εισαι κοντα στους δικους σου ανθρωπους, στη χωρα σου κλπ χωρις πολλες ταλαιπωριες αλλα και χωρις αρκετα λεφτα, τοτε αραξε Ελλαδα

Το θέμα το περιέγραψε σε δυο προτάσεις ο φίλος πιο πίσω.

'Ήμουν δύο χρόνια έξω σε μεγάλες εταιρίες με πολύ καλό μισθό. Συνεχώς ένιωθα ότι κάτι μου έλειπε, φίλοι, οικογένεια όλα.

Είναι 2.5 μήνες που γύρισα Ελλάδα σε δουλειά που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενό μου, προφανώς συνθήκες και χρήματα καμία σχέση με έξω.

Δεν βλέπω να κάθομαι για πολύ καιρό ακόμα Ελλάδα δυστυχώς..όταν βλέπεις την οργάνωση του εξωτερικού, τις συνθήκες εργασίας κ γενικά ότι έχουν περιγράψει τα παιδιά πιο πάνω η Ελλαδίτσα μας σου φαίνεται αστεία το λιγότερο. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...