Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο οδοντίατρος που πήγαινα τα τελευταία χρόνια μετανάστευσε Σουηδία, έχει μια 3ετία τώρα εκεί. Οπότε μάλλον καλά θα είναι.

Βασικά, ό,τι απάντηση και να πάρεις, μόνο εσύ γνωρίζεις για σένα. Αν είσαι τολμηρός, εργασιομανής, έχεις έστω λίγο θράσος και γενικά γερό στομάχι που λέμε, τότε έχεις τα προσόντα για το εξωτερικό.

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιζει λιγο και τo mindset σου.. Σε οποια χωρα και να πας, αν θες φραπε διακοπες συνεχεια, nightlife, να εισαι λιγο Ελληναρας, οπου κ να πας θα τα βρεις δυσκολα.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Παιζει λιγο και τo mindset σου.. Σε οποια χωρα και να πας, αν θες φραπε διακοπες συνεχεια, nightlife, να εισαι λιγο Ελληναρας, οπου κ να πας θα τα βρεις δυσκολα.

μπα ψιλοφλωρος είμαι θα έλεγα, σχολη γυμναστηριο γκομενακι είμαι :P απλά δεν μαρέσει αυτή η μιζέρια που πας μουντζούφλης στη δουλειά εδώ για να πάρεις τα 500 σου και αν τα πάρεις στην ώρα τους.. θελω μια δουλεια ενδιαφέρουσα να δουλέψω σε μια μεγάλη κλινική με καλό εξοπλισμό και να κάνω ωραία πραγματάκια.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kloktornet είπε

μπα ψιλοφλωρος είμαι θα έλεγα, σχολη γυμναστηριο γκομενακι είμαι :P απλά δεν μαρέσει αυτή η μιζέρια που πας μουντζούφλης στη δουλειά εδώ για να πάρεις τα 500 σου και αν τα πάρεις στην ώρα τους.. θελω μια δουλεια ενδιαφέρουσα να δουλέψω σε μια μεγάλη κλινική με καλό εξοπλισμό και να κάνω ωραία πραγματάκια.

Αυτο εξαρταται απο σενα ειλικρινα. Τωρα μουντζουφλης ή οχι, κοιτα υπαρχει ενα ωραριο ας το πουμε.. διαθεση να υπαρχει :)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Iliaskrs είπε

Πρίν 5-6 χρόνια ένας γνωστός μου,ηλεκτρολόγος έφυγε στον Καναδά και δούλευε αν θυμάμαι καλά για κανα εξάμηνο.Πριν φύγει έλεγε ότι έχει πέσει η δουλειά,,,,και όλα τα σχετικά.Είχε και λίγη τρέλα κ τελικά έφυγε.Μετά απο κανα 6μηνο,γύρισε πίσω,επειδή όπως μου είπε δεν άξιζε αφου είχε μεν χρήματα αλλά δεν υπήρχε "ζωή". Χαρακτηριστικά μου είχε πει¨Ελλαδίτσα με ξερό ψωμί  και  μυαλά στα κάγκελα"

αυτό δεν ισχύει. για να έφυγε στο 6 μηνο πιθανώς να παίζαν άλλα πράγματα από πίσω.  τι να προλάβεις να δεις σε 6 μήνες σε μια χώρα όπως ο Καναδάς; Εκτός και αν ζητούσε μπουζούκια αποκλειστικά. Εκεί μόνο στο Τορόντο (αλλά καταλαβαίνεις ότι με τέτοια μυαλά δεν κάνεις για έξω)

5 ώρες πριν, kloktornet είπε

Μεχει κουράσει λίγο η κατάσταση εδώ απλά και ήθελα να ακούσω τις γνώμες κάποιον που διάλεξαν να φύγουν και που διάλεξαν να μείνουν.

το 2019 ειναι ο 8ος χρόνος μου εδώ στην άλλη άκρη της γης. Δεν ξέρω κατά πόσο συνειδητοποιείς την δυσκολία της μετανάστευσης, και ειδικά στην αντιπέρα άκρη του κόσμου. Δεν υπάρχουν κόκκινα χαλιά, ούτε σου κάνουν τεμενάδες. Από την άλλη υπάρχει κοινωνική δομή, ευκαιρίες, και ένα ενοικότερο οικονομικό μέλλον για σένα για το μέλλον σου.

Ο καιρός είναι χάλια, αλλά τα νοσοκομεία δεν ξεμένουν από γάζες. Δεν έχει μπουζούκια αλλά πολλά αξιόλογα μπαρ, παραστάσεις, θέατρα, σπορ, συναυλίες.  Δεν θέλει βύσμα για να μπείς σε μια δουλειά, στην δουλειά θα σε πληρώσουν αξιοπρεπέστατα και στην ώρα σου. Η εγκληματικότητα θα σου φανεί αστεία αν έρχεσαι από αστικό κέντρο της Ελλάδας. Ούτε παραλίες έχει, αλλά ταξιδεύω με την μοτοσυκλέτα τουλάχιστον ενα μήνα τον χρόνο, έχωντας γράψει 65 χιλιάδες χλμ επισκεπτόμενος 22 πολιτείες.

όπως είπε και η @Iris_89 το πόσο θα σου αρέσει το εξωτερικό είναι συνδεδεμένο με τα προσωπικά σου θέλω, ανάγκες και την δυνατότητα σου να δοκιμάσεις το διαφορετικό.

Επεξ/σία από headbanger
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, headbanger είπε

αυτό δεν ισχύει. για να έφυγε στο 6 μηνο πιθανώς να παίζαν άλλα πράγματα από πίσω.  τι να προλάβεις να δεις σε 6 μήνες σε μια χώρα όπως ο Καναδάς; Εκτός και αν ζητούσε μπουζούκια αποκλειστικά. Εκεί μόνο στο Τορόντο (αλλά καταλαβαίνεις ότι με τέτοια μυαλά δεν κάνεις για έξω)

το 2019 ειναι ο 8ος χρόνος μου εδώ στην άλλη άκρη της γης. Δεν ξέρω κατά πόσο συνειδητοποιείς την δυσκολία της μετανάστευσης, και ειδικά στην αντιπέρα άκρη του κόσμου. Δεν υπάρχουν κόκκινα χαλιά, ούτε σου κάνουν τεμενάδες. Από την άλλη υπάρχει κοινωνική δομή, ευκαιρίες, και ένα ενοικότερο οικονομικό μέλλον για σένα για το μέλλον σου.

Ο καιρός είναι χάλια, αλλά τα νοσοκομεία δεν ξεμένουν από γάζες. Δεν έχει μπουζούκια αλλά πολλά αξιόλογα μπαρ, παραστάσεις, θέατρα, σπορ, συναυλίες.  Δεν θέλει βύσμα για να μπείς σε μια δουλειά, στην δουλειά θα σε πληρώσουν αξιοπρεπέστατα και στην ώρα σου. Η εγκληματικότητα θα σου φανεί αστεία αν έρχεσαι από αστικό κέντρο της Ελλάδας. Ούτε παραλίες έχει, αλλά ταξιδεύω με την μοτοσυκλέτα τουλάχιστον ενα μήνα τον χρόνο, έχωντας γράψει 65 χιλιάδες χλμ επισκεπτόμενος 22 πολιτείες.

όπως είπε και η @Iris_89 το πόσο θα σου αρέσει το εξωτερικό είναι συνδεδεμένο με τα προσωπικά σου θέλω, ανάγκες και την δυνατότητα σου να δοκιμάσεις το διαφορετικό.

Όταν λες στην άλλη άκρη της γης, σε ποια χώρα αν επιτρέπεται; Εδώ οι συνθήκες που έχω είναι αρκετά τραγικές. Πάρα πολλές ελλείψεις σε υλικά. Θέλω να βλέπω βίντεο στο youtube για το πως να κάνω την Χ οδοντιατρική εργασία και να μαθαίνω και οι τύποι βγάζουν 10 διαφορετικά εργαλεία και εμείς βασικά έχουμε ένα εργαλείο. Τώρα αν θα καταφέρω να κάνω φίλους έξω δεν ξέρω, θα προσπαθήσω πάντως.  Σε μπουζούκια δεν έχω πάει, μέχρι μπαρ το φτάνω.  Αλλά μου λείπουν κάποια βασικά πράγματα α) μια μικρή προϋπηρεσία που πιστεύω θα την βρω μέχρι να φύγω β) δεν έχω βρει κάποια χώρα, δεν έχω κάποια επαφή αλλά ψάχνοντας λογικά κάτι θα βρω και γ) δεν έχω οικονομίες αυτή τη στιγμή στην άκρη που θα τις χρειαστώ τον πρώτο καιρό

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Αλλά μου λείπουν κάποια βασικά πράγματα α) μια μικρή προϋπηρεσία που πιστεύω θα την βρω μέχρι να φύγω β) δεν έχω βρει κάποια χώρα, δεν έχω κάποια επαφή αλλά ψάχνοντας λογικά κάτι θα βρω και γ) δεν έχω οικονομίες αυτή τη στιγμή στην άκρη που θα τις χρειαστώ τον πρώτο καιρό

Τα παιδιά μου δούλεψαν αμέσως μετά τις σπουδές τους για 500 ευρώ, 9-12 ώρες!

Έμειναν μαζί μας για 2 χρόνια και μάζευαν λεφτά για να φύγουν έξω, γιατί δεν ήθελαν να μας επιβαρύνουν, παρόλο που είχαμε τη δυνατότητα να τα υποστηρίξουμε οικονομικά.

Τώρα βρίσκονται και οι δύο σε σκανδιναυική χώρα. Πληροφορική το ένα παιδί, εκπαιδευτικός το άλλο.

Μόνιμη δουλειά, όχι σύμβαση ορισμένου χρόνου, καλά λεφτά, ωράριο, άριστες συνθήκες εργασίας, απέκτησαν νέες παρέες μέσα από τη δουλειά τους και δεν το σκέφτονται να γυρίσουν.

Έρχονται μόνο για διακοπές!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κακα τα ψεματα, αν σημαντικο ρολο παιζουν τα ονειρα και η επαγγελματικη εξελιξη, η αποφαση για εξωτερικο ειναι πιο ευκολη. Και αυτο το αναφερω οχι γιατι θα εχεις φοβερες αμοιβες day 1, προφανως καλυτερα απο Ελλαδα θα ειναι, αλλα οι καλες απολαβες ερχονται και με την επαγγελματικη εμπειρια, οχι μονο με το πτυχιο. Το θεμα ειναι, οτι στο εξωτερικο θα εχεις δυνατοτητες εξελιξης και ενασχολησης με το αντικειμενο σε υψηλοτερο επιπεδο, ενω γυρω σου υπαρχει ενα υποστηρικτικο δικτυο για να κανεις εσυ σωστα τη δουλεια σου. Στην πορεια και μεσα απο την εργασιακη εμπειρια και την εξειδικευση, θα εχεις τη δυνατοτητα να διεκδικησεις και πολυ καλυτερη αμοιβη. Η διαφορα λοιπον Ελλαδα vs εξωτερικο για ενα νεο αποφοιτο ειναι οι προοπτικες, το ταβανι.

Συμφωνω επισης οτι η ζωη ειναι διαφορετικη. Δεν παιζει πολυ καφετερια/μπαρ/μπουζουκοκλαμπ, ειδικα καθημερινες το ψιλοξεχνας. Αλλα η δυνατοτητα για ταξιδια ανα τον κοσμο ειναι τελειως διαφορετικη και απο θεμα χρηματων αλλα και απο θεμα αδειας. Ανετα 2 η και 3 ταξιδια το χρονο. Προσωπικα για μενα, η επιλογη ειναι ευκολη.

Εχω προσωπικη εμπειρια επι του θεματος, γιατρος με πτυχιο και ειδικοτητα απο Ελλαδα που εφυγα πριν λιγα χρονια στα 35 μου για τη Σκανδιναβια. Μου λειπει η Ελλαδα προφανως, αλλα εκτιμω παρα πολυ οτι δεν εχω αγχος για τα καθημερινα ζητηματα και μπορω και δουλευω σε ενα επιπεδο που με ικανοποιει και συνεχως ασχολουμαι με νεα πραγματα.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Τα παιδιά μου δούλεψαν αμέσως μετά τις σπουδές τους για 500 ευρώ, 9-12 ώρες!

Έμειναν μαζί μας για 2 χρόνια και μάζευαν λεφτά για να φύγουν έξω, γιατί δεν ήθελαν να μας επιβαρύνουν, παρόλο που είχαμε τη δυνατότητα να τα υποστηρίξουμε οικονομικά.

Τώρα βρίσκονται και οι δύο σε σκανδιναυική χώρα. Πληροφορική το ένα παιδί, εκπαιδευτικός το άλλο.

Μόνιμη δουλειά, όχι σύμβαση ορισμένου χρόνου, καλά λεφτά, ωράριο, άριστες συνθήκες εργασίας, απέκτησαν νέες παρέες μέσα από τη δουλειά τους και δεν το σκέφτονται να γυρίσουν.

Έρχονται μόνο για διακοπές!

Και εγώ να έρχομαι μόνο για διακοπές με βλέπω και οι γονείς μου οριακά μπορούν να με στηρίξουν στην προκειμένη φάση.

5 λεπτά πριν, doctorkostis είπε

Κακα τα ψεματα, αν σημαντικο ρολο παιζουν τα ονειρα και η επαγγελματικη εξελιξη, η αποφαση για εξωτερικο ειναι πιο ευκολη. Και αυτο το αναφερω οχι γιατι θα εχεις φοβερες αμοιβες day 1, προφανως καλυτερα απο Ελλαδα θα ειναι, αλλα οι καλες απολαβες ερχονται και με την επαγγελματικη εμπειρια, οχι μονο με το πτυχιο. Το θεμα ειναι, οτι στο εξωτερικο θα εχεις δυνατοτητες εξελιξης και ενασχολησης με το αντικειμενο σε υψηλοτερο επιπεδο, ενω γυρω σου υπαρχει ενα υποστηρικτικο δικτυο για να κανεις εσυ σωστα τη δουλεια σου. Στην πορεια και μεσα απο την εργασιακη εμπειρια και την εξειδικευση, θα εχεις τη δυνατοτητα να διεκδικησεις και πολυ καλυτερη αμοιβη. Η διαφορα λοιπον Ελλαδα vs εξωτερικο για ενα νεο αποφοιτο ειναι οι προοπτικες, το ταβανι.

Συμφωνω επισης οτι η ζωη ειναι διαφορετικη. Δεν παιζει πολυ καφετερια/μπαρ/μπουζουκοκλαμπ, ειδικα καθημερινες το ψιλοξεχνας. Αλλα η δυνατοτητα για ταξιδια ανα τον κοσμο ειναι τελειως διαφορετικη και απο θεμα χρηματων αλλα και απο θεμα αδειας. Ανετα 2 η και 3 ταξιδια το χρονο. Προσωπικα για μενα, η επιλογη ειναι ευκολη.

Εχω προσωπικη εμπειρια επι του θεματος, γιατρος με πτυχιο και ειδικοτητα απο Ελλαδα που εφυγα πριν λιγα χρονια στα 35 μου για τη Σκανδιναβια. Μου λειπει η Ελλαδα προφανως, αλλα εκτιμω παρα πολυ οτι δεν εχω αγχος για τα καθημερινα ζητηματα και μπορω και δουλευω σε ενα επιπεδο που με ικανοποιει και συνεχως ασχολουμαι με νεα πραγματα.

συμφωνώ με αυτά που λες, γενικά θέλω να κάνω πράγματα στη δουλειά μου όχι να βαριέμαι που ζω και να ψάχνω την επόμενη δουλειά που θα πληρώνει 20 ευρώ παραπάνω μπας και θα μπορέσω να πάω για κάφε το Σάββατο. Φαντάζομαι στις σκανδιναβικές χώρες το επίπεδο των κλινικών για ιατρικούς και οδοντιατρικούς κλάδους θα είναι σαφώς πιο ανεβασμένο από το αντίστοιχο ελληνικό οπότε θα ε΄χω την ευκαιρία να δουλεύω με καλό εξοπλισμό κτλ. Για αυτό και μόνο το λλόγο θα ήθελα έστω και προσωρινά να δω πως θα ναι αυτή η εμπειρία και αν δω ότι δεν την παλεύω καθόλου (αν και ελπίζω να την πάλεψω γενικά είμαι ευπροσάρμοστος θεωρώ) θα αποταμιεύσω κάποια χρήματα και θα προσπαθήσω να ανοίξω δικό μου ιατρείο (αν και το κόστος για την δεδομένη οικονομική μου κατάταση είναι απαγορευτικό θέλει περίπου 50 χιλιάρικα). Το μόνο εμπόδιο είναι ότι δεν έχω εμπειρία και θέλω κάτι να κάνω παράλληλα με τη σχολή ώστε να δω και τις συνθήκες ένος ιατρείου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Και εγώ να έρχομαι μόνο για διακοπές με βλέπω και οι γονείς μου οριακά μπορούν να με στηρίξουν στην προκειμένη φάση.

Με το θέμα της γλώσσας τι ακριβώς έχεις κατά νου?

Ως γιατρός θα πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα της χώρας στην οποία θα πας να δουλέψεις.

Ο γιός μου δεν είχε πρόβλημα με την γλώσσα, καθώς όλοι στην εταιρία μιλάνε αγγλικά, αλλά φρόντισε πριν να φύγει να μάθει και τη γλώσσα της χώρας και πήρε και το αντίστοιχο "advance"!

H κόρη όμως ως εκπαιδευτικός, έπρεπε να γνωρίζει άριστα τη γλώσσα της χώρας καθώς δεν μπορούσε να διδάσκει τα παιδάκια στα αγγλικά και έκανε εντατικά και πήρε το αντίστοιχο "proficiency". Χρειάστηκε επίσης αναγνώριση πτυχίου, πιστοποίηση επαγγέλματος κ.λπ.

Για τον ιατρικό τομέα ο doctorkostis  θα μπορούσε να σε κατατοπίσει σχετικά με το τί χρειάζεται να κάνεις πριν πας.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά η απόφαση δεν είναι εύκολη. Πρέπει να κάτσεις εσύ κι ο εαυτός σου και να συζητήσετε. 

-Θες να πας κάποια χρόνια έξω και να γυρίσεις ή να μείνεις μόνιμα;

-Το βλέπεις ως λύση ανάγκης ή ως ευκαιρία;

-Έχεις διάθεση να προσαρμοστείς σε ένα τελείως νέο περιβάλλον με άλλες συνήθειες οπού θα είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων; 

-Έχεις κάτι που να σε τραβάει, θέλοντας και μη στην Ελλάδα; 

-Έχεις όρεξη να μάθεις μια καινούρια γλώσσα, σε περίπτωση που στοχεύσεις σε μη αγγλόφωνη χωρα;

Και αφού λοιπόν τα λύσετε όλα αυτά εσύ κι ο εαυτός σου κι αποφασίσεις πως θες όντως να φύγεις για το εξωτερικό, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τον προορισμό. Και να εργαστείς προς τον στόχο αυτό. Αν θες να πας στη Κεντρικη Ευρώπη, θα πρέπει να μάθεις Γερμανικά απο χθες κιόλας. Αντίστοιχα και για άλλες χώρες. Αν θες να πας στη Βρετανία θα πρέπει να είσαι όντως fluent στη γλώσσα, σε φίλο μου στο επάγγελμά σου, του έκαναν παράπονο πελάτες οτι δεν υπήρχε καλή συνεννόηση λόγω γλώσσας. 

Ούτε εύκολο είναι να μεταναστεύσεις αλλά ούτε και βουνό. Έχεις κάποιο φίλο στη χώρα που διάλεξες να σε βοηθήσει; Καλώς. Δεν έχεις; Google is your friend. Για να εισαι "ψυλλιασμένος" οταν κατέβεις απο το αεροπλάνο και να μη χαθείς. 

Και αν πας στη Γερμανία, η μοναδική συμβουλή που πρέπει να σου δώσω είναι να μη πατήσεις ποτέ το πόδι σου σε ελληνική κοινότητα!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Με το θέμα της γλώσσας τι ακριβώς έχεις κατά νου?

Ως γιατρός θα πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα της χώρας στην οποία θα πας να δουλέψεις.

Ο γιός μου δεν είχε πρόβλημα με την γλώσσα, καθώς όλοι στην εταιρία μιλάνε αγγλικά, αλλά φρόντισε πριν να φύγει να μάθει και τη γλώσσα της χώρας και πήρε και το αντίστοιχο "advance"!

H κόρη όμως ως εκπαιδευτικός, έπρεπε να γνωρίζει άριστα τη γλώσσα της χώρας καθώς δεν μπορούσε να διδάσκει τα παιδάκια στα αγγλικά και έκανε εντατικά και πήρε το αντίστοιχο "proficiency". Χρειάστηκε επίσης αναγνώριση πτυχίου, πιστοποίηση επαγγέλματος κ.λπ.

Για τον ιατρικό τομέα ο doctorkostis  θα μπορούσε να σε κατατοπίσει σχετικά με το τί χρειάζεται να κάνεις πριν πας.

Ξέρω αγγλικά, γαλλικά και κάποια ιταλικά. Αν έβρισκα μια χώρα θα ξεκίναγα να μαθαίνω τη γλώσσα, μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες είναι κάτι στο οποίο είμαι καλός. Σκανδιναβική χώρα τη σκέφτομαι σοβαρά πάντως.

Δημοσ.

Για να δουλεψεις σε σκανδιναβικες χωρες στο χωρο της υγειας θες γλωσσα σε αριστο επιπεδο για να παρεις αδεια ασκησεως επαγγελματος. Προαπαιτουμενο. Πολυ δυσκολα θα σε παρουν στα σοβαρα αν δε γνωριζεις τη γλωσσα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Γενικά η απόφαση δεν είναι εύκολη. Πρέπει να κάτσεις εσύ κι ο εαυτός σου και να συζητήσετε. 

-Θες να πας κάποια χρόνια έξω και να γυρίσεις ή να μείνεις μόνιμα;

-Το βλέπεις ως λύση ανάγκης ή ως ευκαιρία;

-Έχεις διάθεση να προσαρμοστείς σε ένα τελείως νέο περιβάλλον με άλλες συνήθειες οπού θα είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων; 

-Έχεις κάτι που να σε τραβάει, θέλοντας και μη στην Ελλάδα; 

-Έχεις όρεξη να μάθεις μια καινούρια γλώσσα, σε περίπτωση που στοχεύσεις σε μη αγγλόφωνη χωρα;

Και αφού λοιπόν τα λύσετε όλα αυτά εσύ κι ο εαυτός σου κι αποφασίσεις πως θες όντως να φύγεις για το εξωτερικό, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τον προορισμό. Και να εργαστείς προς τον στόχο αυτό. Αν θες να πας στη Κεντρικη Ευρώπη, θα πρέπει να μάθεις Γερμανικά απο χθες κιόλας. Αντίστοιχα και για άλλες χώρες. Αν θες να πας στη Βρετανία θα πρέπει να είσαι όντως fluent στη γλώσσα, σε φίλο μου στο επάγγελμά σου, του έκαναν παράπονο πελάτες οτι δεν υπήρχε καλή συνεννόηση λόγω γλώσσας. 

Ούτε εύκολο είναι να μεταναστεύσεις αλλά ούτε και βουνό. Έχεις κάποιο φίλο στη χώρα που διάλεξες να σε βοηθήσει; Καλώς. Δεν έχεις; Google is your friend. Για να εισαι "ψυλλιασμένος" οταν κατέβεις απο το αεροπλάνο και να μη χαθείς. 

Και αν πας στη Γερμανία, η μοναδική συμβουλή που πρέπει να σου δώσω είναι να μη πατήσεις ποτέ το πόδι σου σε ελληνική κοινότητα!

Δεν ξέρω αν θα μείνω για πάντα ή για λίγο, αν βρω τον έρωτα της ζωής μου θα κάτσω προφανώς. Είμαι ερωτιάρης. Σαν ευκαιρία το βλέπω όχι σαν λύση ανάγκης. Είμαι εύκολος στο να προσαρμόζομαι. Μόνο τους γονείς μου έχω που με νοιάζει μην πάθουν κάτι, αλλά ίσως να ναι καλύτερα να τους στέλνω χρήματα και να τους βλέπω στις διακοπές. Μου αρέσει να μαθαίνω γλλώσσες. Γερμανία γενικά δε θέλω, δεν με τράβαγε ποτέ με απωθεί. Δεν έχω ζήσει απλά κάτι με κάνει να νιώθω ότι δε θέλω να πάω εκεί. Είμαι πολύ άνετος στα αγγλικά πάντως. Δε θέλω να μπλέξω με ομογενείς όσο και αν ακούγεται κάπως. Όσοι ξέρω από τη σχολή είναι απελπισία. Δεν έχω διάθεση να περνάω τη ζωή μου στην "ξενυτιά" και να σκέφτομαι πόσο ωραία είναι η Ελλάδα. Δεν προσφέρει τίποτα όλο αυτό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Ξέρω αγγλικά, γαλλικά και κάποια ιταλικά. Αν έβρισκα μια χώρα θα ξεκίναγα να μαθαίνω τη γλώσσα, μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες είναι κάτι στο οποίο είμαι καλός. Σκανδιναβική χώρα τη σκέφτομαι σοβαρά πάντως.

Όπως είπε και ο ProponitisTouKanape αποφάσισε σε ποια χώρα θες να πας και βάλε στόχο να μάθεις τη γλώσσα χθες.

Αν μπορείς να βρεις δουλειά εδώ και αφού μένεις με τους γονείς σου να μαζέψεις λεφτά, (ο γιος μου άρχισε να δουλεύει το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών του), ψάξε πληροφορίες για τη χώρα που επέλεξες -κόστος ζωής, ενοίκια κ.λπ.- μάθε τι χρειάζεται να κάνεις για να μπορέσεις να δουλέψεις εκεί.

Γενικά θέλει προετοιμασία, ακόμη και αν είχες κάποιο γνωστό/φίλο, εσύ πρέπει να φροντίσεις για όλα και να μην περιμένεις από τους άλλους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...