Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει τρόπος μέσω του text to speech https://play.google.com/store/apps/details?id=hesoft.T2S

και της μηχανής εκφώνησης Google να βάλουμε τους υπότιτλους σε μια ταινία να εκφωνουνται? 

Στο κινητό ή στο pc 

Εχω βρει κάτι σχετικό 

https://voicenotebook.com/srtspeaker.php

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.

Αυτό που βρήκες δε σε καλύπτει;

Αν δε βρεις κάτι αντίστοιχο, σε επόμενη ενημέρωση δικής μου media-player εφαρμογής (μόνο για W10) θα προσθέσω το χαρακτηριστικό. Θα σε ενημερώσω όταν και εφόσον προστεθεί. Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά ίσως είναι χρήσιμο και σε χρήστες από χώρες (π.χ. ανατολική Ευρώπη) που έχουν συνηθίσει σε μεταγλωττισμένες ταινίες. thanks.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, marios28 είπε

Αυτό που βρήκες δε σε καλύπτει;

Αν δε βρεις κάτι αντίστοιχο, σε επόμενη ενημέρωση δικής μου media-player εφαρμογής (μόνο για W10) θα προσθέσω το χαρακτηριστικό. Θα σε ενημερώσω όταν και εφόσον προστεθεί. Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά ίσως είναι χρήσιμο και σε χρήστες από χώρες (π.χ. ανατολική Ευρώπη) που έχουν συνηθίσει σε μεταγλωττισμένες ταινίες. thanks.

Στο κινητό βγάζει τα ελληνικά σαν επιλογή Στο pc όχι. Δεν ξέρω γιατί. 

Οποτε έχεις νέα μας το λες. 

Νομίζω είναι αρκετά χρήσιμο γιαυτους που έχουν πρόβλημα να διαβάζουν. 

Απο την άλλη θα ακούγονται δύο ομιλίες αυτή της ξένης γλώσσας και αυτή της ελληνικής. 

Ίσως θα μπορούσε κάποιος να ακούει τον ελληνικό ήχο από το κινητό 

Ευχαριστώ πολύ 

Επεξ/σία από adi32
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To κοίταξα λίγο περισσότερο...

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Στο κινητό βγάζει τα ελληνικά σαν επιλογή Στο pc όχι. Δεν ξέρω γιατί. 

Γιατί χρησιμοποιείται το WinRT api της MS στα W10. Υποστηρίζονται (μπορούν να εγκατασταθούν) γύρω στις 15 φωνές/διαφορετικές γλώσσες (voices). Σε αυτές, προς το παρόν (;) δεν συμπεριλαμβάνονται τα Ελληνικά. Στο κινητό χρησιμοποιείται το αντίστοιχο api της Google (;) Apple (;). Δεν ξέρω τι κινητό έχεις.

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Απο την άλλη θα ακούγονται δύο ομιλίες αυτή της ξένης γλώσσας και αυτή της ελληνικής. 

Δεν είναι απαραίτητο. Θα ακούγεται μόνο της εκφώνησης. Οπότε μένει να λυθεί το πρόβλημα της μη υποστήριξης της ελληνικής από τα W10. Δεν το βλέπω πάντως τόσο σύντομα να γίνεται.

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Νομίζω είναι αρκετά χρήσιμο γιαυτους που έχουν πρόβλημα να διαβάζουν. . 

Ναι έχεις δίκιο. Είναι χρήσιμο σε 2-3 περιπτώσεις που δεν τις είχα σκεφτεί. Εγώ ευχαριστώ.

Οπότε αφού στο κινητό σου υποστηρίζονται τα ελληνικά, ψάξε κάποιον media player στο κινητό που υποστηρίζει το χαρακτηριστικό. Λογικά κάποιος θα υπάρχει.

Επεξ/σία από marios28
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, marios28 είπε

To κοίταξα λίγο περισσότερο...

Γιατί χρησιμοποιείται το WinRT api της MS στα W10. Υποστηρίζονται (μπορούν να εγκατασταθούν) γύρω στις 15 φωνές/διαφορετικές γλώσσες (voices). Σε αυτές, προς το παρόν (;) δεν συμπεριλαμβάνονται τα Ελληνικά. Στο κινητό χρησιμοποιείται το αντίστοιχο api της Google (;) Apple (;). Δεν ξέρω τι κινητό έχεις.

Δεν είναι απαραίτητο. Θα ακούγεται μόνο της εκφώνησης. Οπότε μένει να λυθεί το πρόβλημα της μη υποστήριξης της ελληνικής από τα W10. Δεν το βλέπω πάντως τόσο σύντομα να γίνεται.

Ναι έχεις δίκιο. Είναι χρήσιμο σε 2-3 περιπτώσεις που δεν τις είχα σκεφτεί. Εγώ ευχαριστώ.

Οπότε αφού στο κινητό σου υποστηρίζονται τα ελληνικά, ψάξε κάποιον media player στο κινητό που υποστηρίζει το χαρακτηριστικό. Λογικά κάποιος θα υπάρχει.

Android έχω. 

Media player εννοείς που παίζει την ταινία και να ακούγεται ο μεταφρασμένος ήχος από τον browser? 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, adi32 είπε

Android έχω. 

Media player εννοείς που παίζει την ταινία και να ακούγεται ο μεταφρασμένος ήχος από τον browser? 

Media player στο android που να υποστηρίζει εκφώνηση υπότιτλων, χωρίς να είναι αναγκαία άλλη εφαρμογή ή browser. Από τη στιγμή που υποστηρίζεται από το api της Google, μπορεί να υπάρχει (λογικά θα υπάρχει) media player που να υποστηρίζει αυτό που ζητάς. Γιατί να έχεις ξεχωριστή εφαρμογή... Ούτως ή άλλως αυτό το κάνεις και τώρα στο android με αυτά που έχεις βρει. 

Εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά. Επειδή είπες ότι στο κινητό βγάζει ως επιλογή τα ελληνικά.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, marios28 είπε

Media player στο android που να υποστηρίζει εκφώνηση υπότιτλων, χωρίς να είναι αναγκαία άλλη εφαρμογή ή browser. Από τη στιγμή που υποστηρίζεται από το api της Google, μπορεί να υπάρχει (λογικά θα υπάρχει) media player που να υποστηρίζει αυτό που ζητάς. Γιατί να έχεις ξεχωριστή εφαρμογή... Ούτως ή άλλως αυτό το κάνεις και τώρα στο android με αυτά που έχεις βρει. 

Εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά. Επειδή είπες ότι στο κινητό βγάζει ως επιλογή τα ελληνικά.

Δεν έχω βρει κάποιο τέτοιο player δυστυχώς. 

Εχω βρει αυτόν τον reader αλλά διαβάζει μια σειρά μόνο κάθε φορά 

https://play.google.com/store/apps/details?id=welldev.srtreader

Δημοσ.
Στις 14/4/2019 στις 4:06 ΜΜ, adi32 είπε

Εχω βρει κάτι σχετικό 

https://voicenotebook.com/srtspeaker.php

Αυτό δουλεύει στο android με ελληνικά; Έτσι κατάλαβα. Αν ναι, μια χαρά σε καλύπτει. Δε χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Προφανώς η καλύτερη λύση θα ήταν να υποστηριζόταν η λειτουργία από κάποιον media player. Μέχρι τότε κάνε τη δουλειά σου με το voicenotebook. Ίσως να έστελνες και email σε developer/s (media player app) ως αίτημα για προσθήκη της λειτουργίας στις εφαρμογές τους.

Εντωμεταξύ θα φροντίζω να προσθέσω τη λειτουργία και στη δική μου  για τα W10, έτσι ώστε, όταν και εάν προστεθούν τα Ελληνικά, να υποστηρίζεται η εκφώνηση για αυτά.

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 15/6/2019 στις 1:39 ΜΜ, adi32 είπε

Έχουμε κάτι νεώτερο γιατί το voicenotebook δεν είναι και το πιο εύχρηστο? 

Φαίνεται ότι προστέθηκε υποστήριξη για Ελληνικά (text to speech) στα W10. Αν βρω χρόνο το προσεχές διάστημα και ισχύει η υποστήριξη, θα προσθέσω τη δυνατότητα εκφώνησης υπότιτλων κατά την αναπαραγωγή media αρχείων στον δικό μου media player. Θα σε ενημερώσω για περισσότερες λεπτομέρειες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος! 

Θα είναι πολύ χρήσιμο για κάποιους και απορώ πως δεν έχει γίνει ακόμα. 

Σαν μελλοντική εξέλιξη ίσως μπορούσαν με κάποιο γνώρισμα στους υπότιτλους να βάλουν και διαφορετικές φωνές για τον καθένα που μιλάει 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/6/2019 στις 3:13 ΜΜ, adi32 είπε

Θα είναι πολύ χρήσιμο για κάποιους και απορώ πως δεν έχει γίνει ακόμα. 

Σαν μελλοντική εξέλιξη ίσως μπορούσαν με κάποιο γνώρισμα στους υπότιτλους να βάλουν και διαφορετικές φωνές για τον καθένα που μιλάει 

Προστέθηκε η δυνατότητα "subtitles to speech" στη δική μου (Media & IPTV player) εφαρμογή Best Player για Xbox και PC (και WM10 αν έχει μείνει κανείς) μόνο για W10. Το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο στην beta έκδοση της εφαρμογής (έκδοση 6.3.9). Για να είσαι σε θέση να την κατεβάσεις, στείλε μου -αν θες- με προσωπικό μήνυμα το email σου που είναι συνδεδεμένο με τον Microsoft λογαριασμό σου. Θα το προσθέσω στο store και θα μπορείς να κατεβάσεις την καινούρια. Διαφορετικά θα είναι διαθέσιμη η έκδοση (ως public release) αργότερα τον Ιούλιο. Η τωρινή έκδοση του store δεν περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό. Σου στέλνω σε π.μ. κωδικό για δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής. Ευχαριστώ για την ιδέα. Μου άρεσε.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρονται και άλλοι..., κωδικός για δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής (μπορεί να χρησιμοποιηθεί 10 φορές). Προφανώς αν κάποιος ενδιαφέρεται για το νέο χαρακτηριστικό (ή να παράσχει feedback για μελλοντικές beta εκδόσεις) πρέπει να μου στείλει το email του (με τον MS) λογαριασμό να το προσθέσω στο store. Διαφορετικά αναμένει. 

MS store link: https://www.microsoft.com/el-gr/p/best-player/9wzdncrdpqsx

Web app linkhttps://best-player.eu/

Σημείωση: Πρέπει να γίνει πρώτα προσθήκη της ελληνικής γλώσσας στο PC, γιατί στο Xbox One δεν υποστηρίζονται προς το παρόν τα Ελληνικά ως γλώσσα αφήγησης. Για προσθήκη των ελληνικής γλώσσας (Microsoft Stefanos) ή οποιασδήποτε άλλης που υποστηρίζεται από W10 διάβασε εδώ:

https://support.microsoft.com/el-gr/help/22805/windows-10-supported-narrator-languages-voices

Ταυτόχρονα η ελληνική γλώσσα θα γίνει διαθέσιμη και στο voicenotebook (αν δε σε βολέψει η δική μου υλοποίηση).

Οδηγίες: Αφού φορτωθούν (φορτώνονται αυτόματα αν είναι στον ίδιο φάκελο) εξωτερικοί υπότιτλοι και ορίσεις κωδικοποίηση (πράσινο βέλος), θα εμφανιστεί το κουμπί στο κόκκινο βέλος. Ενεργοποιείς το subs2speech (1η επιλογή) και θα εμφανιστούν οι ρυθμίσεις επιλογής φωνής (εφόσον έχουν προστεθεί επιπλέον φωνές), ταχύτητας αναπαραγωγής της αφήγησης, έντασης και απόκρυψης υπότιτλων (αν δε θέλει κάποιος να εμφανίζονται, εφόσον είναι ενεργοποιημένη η εκφώνηση).

image.png.17d1ce257641a0782943349d61ae4045.png

Επεξ/σία από marios28
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marios28 είπε

Προστέθηκε η δυνατότητα "subtitles to speech" στη δική μου (Media & IPTV player) εφαρμογή Best Player για Xbox και PC (και WM10 αν έχει μείνει κανείς) μόνο για W10. Το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο στην beta έκδοση της εφαρμογής (έκδοση 6.3.9). Για να είσαι σε θέση να την κατεβάσεις, στείλε μου -αν θες- με προσωπικό μήνυμα το email σου που είναι συνδεδεμένο με τον Microsoft λογαριασμό σου. Θα το προσθέσω στο store και θα μπορείς να κατεβάσεις την καινούρια. Διαφορετικά θα είναι διαθέσιμη η έκδοση (ως public release) αργότερα τον Ιούλιο. Η τωρινή έκδοση του store δεν περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό. Σου στέλνω σε π.μ. κωδικό για δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής. Ευχαριστώ για την ιδέα. Μου άρεσε.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρονται και άλλοι..., κωδικός για δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής (μπορεί να χρησιμοποιηθεί 10 φορές). Προφανώς αν κάποιος ενδιαφέρεται για το νέο χαρακτηριστικό (ή να παράσχει feedback για μελλοντικές beta εκδόσεις) πρέπει να μου στείλει το email του (με τον MS) λογαριασμό να το προσθέσω στο store. Διαφορετικά αναμένει. 

MS store link: https://www.microsoft.com/el-gr/p/best-player/9wzdncrdpqsx

Web app linkhttps://best-player.eu/

Σημείωση: Πρέπει να γίνει πρώτα προσθήκη της ελληνικής γλώσσας στο PC, γιατί στο Xbox One δεν υποστηρίζονται προς το παρόν τα Ελληνικά ως γλώσσα αφήγησης. Για προσθήκη των ελληνικής γλώσσας (Microsoft Stefanos) ή οποιασδήποτε άλλης που υποστηρίζεται από W10 διάβασε εδώ:

https://support.microsoft.com/el-gr/help/22805/windows-10-supported-narrator-languages-voices

Ταυτόχρονα η ελληνική γλώσσα θα γίνει διαθέσιμη και στο voicenotebook (αν δε σε βολέψει η δική μου υλοποίηση).

Οδηγίες: Αφού φορτωθούν (φορτώνονται αυτόματα αν είναι στον ίδιο φάκελο) εξωτερικοί υπότιτλοι και ορίσεις κωδικοποίηση (πράσινο βέλος), θα εμφανιστεί το κουμπί στο κόκκινο βέλος. Ενεργοποιείς το subs2speech (1η επιλογή) και θα εμφανιστούν οι ρυθμίσεις επιλογής φωνής (εφόσον έχουν προστεθεί επιπλέον φωνές), ταχύτητας αναπαραγωγής της αφήγησης, έντασης και απόκρυψης υπότιτλων (αν δε θέλει κάποιος να εμφανίζονται, εφόσον είναι ενεργοποιημένη η εκφώνηση).

image.png.17d1ce257641a0782943349d61ae4045.png

Εχω μονο την Αγγλικη γλωσσα και με αυτη δουλευει μια χαρα 

Για να βαλω την Ελληνικη γλωσσα πρεπει να κανω το τελυταιο update των win10?

Ειχα απενεργοποιησει τα updatesλογω προβληματων και εχω μεινει λιγο πισω 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, adi32 είπε

Εχω μονο την Αγγλικη γλωσσα και με αυτη δουλευει μια χαρα 

Για να βαλω την Ελληνικη γλωσσα πρεπει να κανω το τελυταιο update των win10?

Ειχα απενεργοποιησει τα updatesλογω προβληματων και εχω μεινει λιγο πισω 

Ναι. Νομίζω ότι είναι δυνατόν στις τελευταίες εκδόσεις. Δοκίμασε πάντως ό,τι αναφέρεται στο κάτω μέρος εδώ: https://support.microsoft.com/el-gr/help/22805/windows-10-supported-narrator-languages-voices

Στην προτελευταία (1809) έκδοση εγκαθίσταται η Ελληνική. 

Επεξ/σία από marios28
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, marios28 είπε

Ναι. Νομίζω ότι είναι δυνατόν στις τελευταίες εκδόσεις. Δοκίμασε πάντως ό,τι αναφέρεται στο κάτω μέρος εδώ: https://support.microsoft.com/el-gr/help/22805/windows-10-supported-narrator-languages-voices

Στην προτελευταία (1809) έκδοση εγκαθίσταται η Ελληνική. 

Τελικα μπηκε η Ελληνικη φωνη αλλα μου δειχνει τους Ελληνικους υποτιτλους στα κινεζικα 

Κατι με την κωδικοποιηση ισως?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...