sphinxgr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Όσες κάρτες και από όποια τράπεζα έχω χρησιμοποιήσει, δίνουν - αναλογία σε χρήματα - 2% στο ποσό αγορών. Το σημαντικό πλέον είναι να έχεις κάρτα που σου επιστρέφει σε επιχειρήσεις τις οποίες όντως συνεργάζεσαι και όχι να σου επιστρέφει σε άσχετες εταιρίες. Επίσης πολλές φορές, καταστήματα σου επιστρέφουν το ΦΠΑ σε μεγάλες αγορές (πχ τηλεοράσεις) σε συγκεκριμένες κάρτες (πχ Yellows). Αλλά ο γενικός κανόνας παντού είναι, επιστροφή με κέρδος 2%.
AristidisZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 23 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Όσες κάρτες και από όποια τράπεζα έχω χρησιμοποιήσει, δίνουν - αναλογία σε χρήματα - 2% στο ποσό αγορών. Μωρέ καλά θα ήταν να είναι έτσι... Εγώ έχω καταλάβει ότι οι περισσότερες κάρτες επιστρέφουν ποσά μόνο από αγορές από συνεργαζόμενα καταστήματα, και όχι επί του τζίρου...
sphinxgr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Μωρέ καλά θα ήταν να είναι έτσι... Εγώ έχω καταλάβει ότι οι περισσότερες κάρτες επιστρέφουν ποσά μόνο από αγορές από συνεργαζόμενα καταστήματα, και όχι επί του τζίρου... Παράδειγμα. Eurobank Attica. Επιστρέφει 2% στο τζίρο, για να πάρεις ότι θες απο τα καταστήματα Attica. Κάθε χρόνο έτσι έχω 150€ περίπου να πάρω ότι θέλω (τζίρος 7500€). (αν κάποιον τον ενδιαφέρει να αγοράζει απο Attica). Απλά ότι χαλάω το περνάω στην κάρτα. Αν δεν είχα κάρτα, πάλι θα τα χάλαγα αυτά τα χρήματα, δεν θα άλλαζε κάτι. Οπότε χωρίς να αλλάξω κάτι στη ζωή μου, έχω δώρο 150€. Cosmote Eurobank σου δίνει στο τζίρο 1% έκπτωση σε σταθερό + 1% στο κινητό + επιστροφή πραγματικών χρημάτων από συνεργαζόμενα καταστήματα του Επιστροφή που μερικες φορές δινουν καλή επιστροφή (πχ αν έβαζες πετρέλαιο θέρμανσης είχες +5% δηλαδή κέρδος 7%=5%+2%). Οπότε αν έχεις cosmote ξεκινάς απο 2% πραγματικών χρημάτων επιστροφής. Το ίδιο ισχυεί για όλους τους παρόχους. Το σημαντικό είναι να βρεις να σου επιστρέφουν λεφτά σε κατάστημα που ούτως ή αλλως ψωνίζεις. Επίσης είπαμε, το κέρδος πάει χονδρικά στο 2%. Αν χαλάει κάποιος 1000€ το έτος, ε ας μην ασχοληθεί και καθόλου. Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή του Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από sphinxgr 1
AristidisZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Παράδειγμα. Eurobank Attica. Επιστρέφει 2% στο τζίρο, για να πάρεις ότι θες απο τα καταστήματα Attica. Κάθε χρόνο έτσι έχω 150€ περίπου να πάρω ότι θέλω (τζίρος 7500€). (αν κάποιον τον ενδιαφέρει να αγοράζει απο Attica). Απλά ότι χαλάω το περνάω στην κάρτα. Αν δεν είχα κάρτα, πάλι θα τα χάλαγα αυτά τα χρήματα, δεν θα άλλαζε κάτι. Οπότε χωρίς να αλλάξω κάτι στη ζωή μου, έχω δώρο 150€. Cosmote Eurobank σου δίνει στο τζίρο 1% έκπτωση σε σταθερό + 1% στο κινητό + επιστροφή πραγματικών χρημάτων από συνεργαζόμενα καταστήματα του Επιστροφή που μερικες φορές δινουν καλή επιστροφή (πχ αν έβαζες πετρέλαιο θέρμανσης είχες +5% δηλαδή κέρδος 7%=5%+2%). Οπότε αν έχεις cosmote ξεκινάς απο 2% πραγματικών χρημάτων επιστροφής. Το ίδιο ισχυεί για όλους τους παρόχους. Το σημαντικό είναι να βρεις να σου επιστρέφουν λεφτά σε κατάστημα που ούτως ή αλλως ψωνίζεις. Επίσης είπαμε, το κέρδος πάει χονδρικά στο 2%. Αν χαλάει κάποιος 1000€ το έτος, ε ας μην ασχοληθεί και καθόλου. Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή του Ok, αλλά δε βλέπω πραγματικό όφελος στο να έχω μια δωροεπιταγή από το Attica Να ήταν S/M ή βενζίνη να πεις κάτι πάει και έρχεται Και εγώ χρησιμοποιώ την Cosmote, αλλά σε περιορίζει στον πάροχο, χώρια που οι κερατάδες το έκαναν 2% από 3% που ήταν... Υπάρχει κάποια ανάλογη κάρτα για Vodafone ; Οι επιστροφές που παίρνεις από τα συνεργαζόμενα πάντως είναι πολύ μικρές, πόσο δηλαδή τζίρο να κάνεις στον Σκλαβενίτη ετησίως ; 1000 € ; Με 1% που έχει παίρνεις ένα δεκάρικο το χρόνο, κλάιν... Έχει κατά διαστήματα βέβαια κάτι καλά ποσοστά, αλλά δε θα ψωνίσω ψυγείο ή τηλεόραση για να πάρω επιστροφή στη κάρτα...
sphinxgr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 41 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Οι επιστροφές που παίρνεις από τα συνεργαζόμενα πάντως είναι πολύ μικρές, πόσο δηλαδή τζίρο να κάνεις στον Σκλαβενίτη ετησίως ; 1000 € ; Με 1% που έχει παίρνεις ένα δεκάρικο το χρόνο, κλάιν... Αν έχεις οικογένεια / παιδιά κλπ, τα φτάνεις εύκολα τα 5.000€ το χρόνο!!! Το ελάχιστοτατο σου βγαίνει το super 2500€ *Πριν 1 χρόνο αν είχες προθεσμιακή στην Eurobank σου έδιναν επιστροφή 10% σε ΕΚΟ + Σκλαβενίτη. Φυσικά το κατάργησαν!
AristidisZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 22 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αν έχεις οικογένεια / παιδιά κλπ, τα φτάνεις εύκολα τα 5.000€ το χρόνο!!! Το ελάχιστοτατο σου βγαίνει το super 2500€ *Πριν 1 χρόνο αν είχες προθεσμιακή στην Eurobank σου έδιναν επιστροφή 10% σε ΕΚΟ + Σκλαβενίτη. Φυσικά το κατάργησαν! 1000 € εννοούσα μόνο Σκλαβενίτη, μακάρι να κάναμε μόνο 5000€ το χρόνο στη κάρτα...
Jason13 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Αττικα εχεις 10% εκπτωση με κουπονι yellowdays.. Αρα τα τσαμπα εκπτωση το 2%
sphinxgr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Στις 15/8/2019 στις 1:20 ΠΜ, Jason13 είπε Αττικα εχεις 10% εκπτωση με κουπονι yellowdays.. Αρα τα τσαμπα εκπτωση το 2% Άλλο η έκπτωση 10% στις τιμές των προιόντων και άλλο να κάνεις ΔΩΡΕΑΝ αγορά ότι γουστάρεις με λεφτά που μάζεψες απο αγορές σε άλλα καταστήματα.
dimitris_sal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 12/8/2019 στις 2:14 ΠΜ, xakou είπε Μεγάλη απάτη η diners της alpha Bank. Την έχω συνδέσει με PayPal και μου χρεώνει έξτρα 2,54€ την συναλλαγή. Το ανακάλυψα χθες τυχαία και αύριο θα πάρω alpha Bank για μπινελικι... Δεν είναι πρόβλημα της Αλφα αλλα της ιδιας της diners η οποία δεν εχει συμφωνία με την paypal. Αυτο εχει σαν συνέπεια η diners να αναγνωρίζεται στην paypal σαν discovery και η paypal να στέλνει στην Άλφα ολες τις συναλλαγές που γίνονται μεσω αυτης, ανεξαρτήτος νομίσματος, σε δολλαρια και εκει να τρως την χρέωση μετατροπής συναλλάγματος απο την Άλφα. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το γλύτώσουμε αυτο θα με ενδιέφερε και εμένα. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από dimitris_sal 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα