Seldon68 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Στον τελευταίο λογαριασμό η Alpha μου έστειλε μια επιστολή λέγοντας ότι καταργείται η κάρτα Dynamic και αντικαθίσταται από την αντίστοιχη πιστωτική Bonus. Την συγκεκριμένη την έχει ο αδελφός μου και έχει αστεία επιβραβευση σε σύγκριση με το 1% σε όλες τις συναλλαγές και 3% σε σούπερ μάρκετ (και μάλιστα σε επιταγές που είναι σαν cash) που έχει η Dynamic. Τι επιλογές υπάρχουν αυτή την στιγμή στις πιστωτικές ; Υπάρχει κάτι που δίνει επιβράβευση σε κάθε συναλλαγή που να αξίζει τον κόπο; Είχα βολεύει τόσα χρόνια με αυτή και δεν είχα ψαχτει καθόλου στην αγορά. Κάθε σκέψη καλοδεχούμενη
panos- Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το Bonus δίνει 4 πόντους για κάθε ευρώ στους μεγάλους συνεργάτες, 2 πόντους για κάθε ευρώ σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και 1 ποντο για κάθε ευρώ σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές. Οι πόντοι μαζεύονται από όλες τις κάρτες που έχεις και είναι στο Bonus. Επιπλέον δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά υπάρχει και η Aegean Bonus η οποία εκτός από τους πόντους Bonus σου δίνει και μίλια για να πετάς με έκπτωση με την Aegean, ενοικιάσεις Hertz, Dury Free και άλλα. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από panos-
opera Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Εχω τη Dynamic Amex και προσφατα εκανα αγορα με 36 ατοκες. Δεν εχω σχετικη ειδοποιηση,αν προκειται για την ιδια καρτα. Πιστευω οτι για 3 χρονια ακομη θα την εχω,τυχαινει να εχω και τη visa bonus χωρις συνδρομη. Οπως και να εχει βρες καποια χωρις συνδρομη.
kon1to Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, opera είπε Εχω τη Dynamic Amex και προσφατα εκανα αγορα με 36 ατοκες. Δεν εχω σχετικη ειδοποιηση,αν προκειται για την ιδια καρτα. Πιστευω οτι για 3 χρονια ακομη θα την εχω,τυχαινει να εχω και τη visa bonus χωρις συνδρομη. Οπως και να εχει βρες καποια χωρις συνδρομη. είναι επίσημο οτι η amex "φεύγει" από την Ελλάδα -μεταξύ άλλων- τουλάχιστον με την τρέχουσα μορφή παρουσίας της και κατ' επέκταση σταματάει η συνεργασία με την Alpha Bank... εδώ και καιρό μάλιστα έχει ξεκινήσει διαδικασία αντικατάστασης όλων των amex καρτών... δεν ξέρω αν για την κάρτα που έχεις συγκεκριμένα θα ισχύσει κάτι άλλο, αλλά το πιο λογικό είναι οτι θα σου μεταφέρουν τις υπολειπόμενες δόσεις σε κάποια νέα κάρτα που θα εκδοθεί...
Seldon68 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, panos- είπε Το Bonus δίνει 4 πόντους για κάθε ευρώ στους μεγάλους συνεργάτες, 2 πόντους για κάθε ευρώ σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και 1 ποντο για κάθε ευρώ σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές. Οι πόντοι μαζεύονται από όλες τις κάρτες που έχεις και είναι στο Bonus. Επιπλέον δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά υπάρχει και η Aegean Bonus η οποία εκτός από τους πόντους Bonus σου δίνει και μίλια για να πετάς με έκπτωση με την Aegean, ενοικιάσεις Hertz, Dury Free και άλλα. Σε λεφτά και όχι σε πόντους η αναλογία είναι πολύ χαμηλή ,κάπου στο 0.2% δηλαδή το 1/5 της dynamic. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή;
panos- Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Seldon68 είπε Σε λεφτά και όχι σε πόντους η αναλογία είναι πολύ χαμηλή ,κάπου στο 0.2% δηλαδή το 1/5 της dynamic. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή; Από Alpha Bank μόνο η Aegean. Από Eurobank δεν νομίζω να συμφέρει, η επιστροφή δεν επιβραβεύει κάθε συναλλαγή. Γενικά πρέπει να το ψάξεις λίγο και με τις άλλες τράπεζες και τις συνήθειές σου, πχ η Alpha Bank με εξαργύρωση 1500 πόντους έχει εκτύπωση 7€ στην Vodafone, μπορεί να σε συμφέρει αυτό ενώ πχ σε άλλη τράπεζα να έχει εκπτώσεις σε άλλη εταιρία.
Alessionew Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Για την ακρίβεια οι dynamic θα αντικατασταθούν από την diners. Η οποία δίνει για κάθε ευρώ αγορών 8 πόντους στους μεγάλους συνεργάτες, 4 στους συνεργάτες και δυο στις υπόλοιπες αγορές. Τώρα κάτι αντίστοιχο με την dynamic δυστυχώς δεν υπάρχει. Ίσως μόνο η COSMOTE world Mastercard που δίνει 2-2,5 τοις εκατό σε έκπτωση σε λογαριασμό ΟΤΕ 1
chsam Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Seldon68 είπε Σε λεφτά και όχι σε πόντους η αναλογία είναι πολύ χαμηλή ,κάπου στο 0.2% δηλαδή το 1/5 της dynamic. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή; Εμενα περα απο την mastercard bonus, προσφατως μου στειλανε την energy mastercard με την οποια μαζευεις 1% απο ολες τις αγορες και 3% απο πρατηρια shell, δηλαδη πολυ καλυτερη ανταμοιβη απο τους ποντους bonus.Απλα τα λεγομενα energy euros τα εξαργυρωνεις μονο σε πρατηρια shell. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από chsam
fair_play Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Παιδιά γειά σας, Έχω κι εγώ την Dynamic Amex που λήγει Σεπτέμβριο 2020. Μου έχουν στείλει μια Diners και μου λένε να την ενεργοποιησω για να καταργηθεί η Amex.l Μέχρι τώρα δεν το έχω κάνει και ψωνίζω κανονικά με την Amex. Λέτε να μπορώ να συνεχίσω έτσι μέχρι το Σεπτέμβριο 2020 που λήγει;
Alessionew Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, fair_play είπε Παιδιά γειά σας, Έχω κι εγώ την Dynamic Amex που λήγει Σεπτέμβριο 2020. Μου έχουν στείλει μια Diners και μου λένε να την ενεργοποιησω για να καταργηθεί η Amex.l Μέχρι τώρα δεν το έχω κάνει και ψωνίζω κανονικά με την Amex. Λέτε να μπορώ να συνεχίσω έτσι μέχρι το Σεπτέμβριο 2020 που λήγει; Νομίζω το αναφέρει ξαι στην επιστολή, ότι έχεις περιθώριο τρεις μήνες από την έκδοση της νέας κάρτας.
fair_play Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Σε ευχαριστώ. Δεν το είχα δει αυτό. Διάβασα την επιστολή και είδα ότι τελικά είναι 2 μήνες από την έκδοση της Diners. Για μένα δηλαδή 20 Αυγούστου.
gatoulis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Σε περίπτωση που δεν θέλει κάποιος την diners μπορεί να κάνει μεταφορά ορίου σε κάποια άλλη πιστωτική της Alpha bank όπως energy,Aegean ,affinity ,η κάποια κλασική bonus . Μην ξεχνάτε και την ταξιδιωτική ασφάλιση που έχει η aegean δωρεάν . 1
fair_play Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου φίλε μου. Να είσαι καλά. 1
xakou Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μεγάλη απάτη η diners της alpha Bank. Την έχω συνδέσει με PayPal και μου χρεώνει έξτρα 2,54€ την συναλλαγή. Το ανακάλυψα χθες τυχαία και αύριο θα πάρω alpha Bank για μπινελικι... 1
super3bingo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μήπως εννοείται την Visa debit την διάφανη? Την έχω και εγώ περίπου δύο μήνες, μου την πρότειναν τηλεφωνικά να αντικαταστήσω την παλιά για να παίρνω bonus ειδικά σε καταστήματα όπως ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα