Manos Petrucci Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά... Παρόλο που το θέμα μου είναι η RAM, θα ήθελα να δώσω πληροφοριακά, ολικά το σύστημά μου για καλύτερη οπτική της συζήτησης. Έχω τον παρακάτω υπολογιστή: MB: GA-AX370-Gaming K5 (rev. 1.x) CPU: AMD Ryzen™ 5 1600X Processor RAM: HyperX Fury Red 32GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM Kit of 4 Τώρα, θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση της RAM αλλά σταδιακή. Δηλαδή, έχω 4 Slot των 8GB και σύνολο 32GB... Και θέλω να ελευθερώσω 2 slot των 8GB και να βάλω 2 module των 16GB με σύνολο 48GB. Ο λόγος που θέλω να γίνει σταδιακά είναι προφανώς οικονομικός, που σημαίνει στο μέλλον θέλω να φτάσω τα 64GB. σημ...Έχω κάνει κάτι παρόμοιο σε παλιό Intel Based σύστημα σε DDR3, όπου είχα 16GΒ με ελεύθερα 2 Slot στη MB και έβαλα άλλα 4GBx2 με σύνολο 24GB χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό που ήξερα και ξέρω είναι ότι οι RAM πρέπει να έχουν τα ίδια Volt και τα ίδια CL timings στα Hz που τρέχουν. Απλά με προβληματίζει λίγο το θέμα της AMD που δεν είναι τόσο σταθερή και απλή σε overclocking όσο η Intel. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μιλάω εμπειρικά, όχι γνωσιακά. H σειρά FURY της HyperX, όπως βλέπετε κι εσείς, αυτό που μου δίνει να καταλάβω είναι ότι, ενώ κυκλοφορούν στην αγορά 2400, 2666 κλπ, τα CL Timings είναι κοινά αντιστοίχως ταχύτητας. π.χ. το δικό μου set που είναι 2400 C15, έχω κάνει overclock με profile από τη MB στα 2666 και το CL Timing είναι πλέον στα 16. Όπως υπάρχουν μοντέλα που πωλούνται FURY στα 2666 με C16. Η λογική μου λέει ότι ακόμα κι αν αγοράσω ένα FURY σετ στα 2933MHz που έχει C17, θα συγχρονιστεί με την ρύθμιση μου στα 2666MHz C16 χωρίς αστάθειες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θα εκτιμούσα πολύ, απόψεις από παράλληλες εμπειρίες αλλά και από γνώστες. Υ.Γ Σκέφτομαι να στείλω email στην HyperX αλλά πιστεύω εδώ η κουβέντα θα είναι πιο άμεση. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από Manos Petrucci
Sheogorath Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 16 λεπτά πριν, Manos Petrucci είπε Καλησπέρα παιδιά... Παρόλο που το θέμα μου είναι η RAM, θα ήθελα να δώσω πληροφοριακά, ολικά το σύστημά μου για καλύτερη οπτική της συζήτησης. Έχω τον παρακάτω υπολογιστή: MB: GA-AX370-Gaming K5 (rev. 1.x) CPU: AMD Ryzen™ 5 1600X Processor RAM: HyperX Fury Red 32GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM Kit of 4 Τώρα, θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση της RAM αλλά σταδιακή. Δηλαδή, έχω 4 Slot των 8GB και σύνολο 32GB... Και θέλω να ελευθερώσω 2 slot των 8GB και να βάλω 2 module των 16GB με σύνολο 48GB. Ο λόγος που θέλω να γίνει σταδιακά είναι προφανώς οικονομικός, που σημαίνει στο μέλλον θέλω να φτάσω τα 64GB. σημ...Έχω κάνει κάτι παρόμοιο σε παλιό Intel Based σύστημα σε DDR3, όπου είχα 16GΒ με ελεύθερα 2 Slot στη MB και έβαλα άλλα 4GBx2 με σύνολο 24GB χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό που ήξερα και ξέρω είναι ότι οι RAM πρέπει να έχουν τα ίδια Volt και τα ίδια CL timings στα Hz που τρέχουν. Απλά με προβληματίζει λίγο το θέμα της AMD που δεν είναι τόσο σταθερή και απλή σε overclocking όσο η Intel. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μιλάω εμπειρικά, όχι γνωσιακά. H σειρά FURY της HyperX, όπως βλέπετε κι εσείς, αυτό που μου δίνει να καταλάβω είναι ότι, ενώ κυκλοφορούν στην αγορά 2400, 2666 κλπ, τα CL Timings είναι κοινά αντιστοίχως ταχύτητας. π.χ. το δικό μου set που είναι 2400 C15, έχω κάνει overclock με profile από τη MB στα 2666 και το CL Timing είναι πλέον στα 16. Όπως υπάρχουν μοντέλα που πωλούνται FURY στα 2666 με C16. Η λογική μου λέει ότι ακόμα κι αν αγοράσω ένα FURY σετ στα 2933MHz που έχει C17, θα συγχρονιστεί με την ρύθμιση μου στα 2666MHz C16 χωρίς αστάθειες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θα εκτιμούσα πολύ, απόψεις από παράλληλες εμπειρίες αλλά και από γνώστες. Υ.Γ Σκέφτομαι να στείλω email στην HyperX αλλά πιστεύω εδώ η κουβέντα θα είναι πιο άμεση. Καλησπέρα, κυρίως τα βολτ σε νοιαζει να είναι ίδια, όλα τα αλλα συγχρονιζουν στο πιο αργό. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.
koolisk6 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 για ποιο λογο θες πανω απο 32 gb ram? και αν οντως εχει τοσο σημασια για σενα η ποσοτητα ραμ γιατι δε πηγες εξαρχης σε hedt πλατφορμα που υποστηριζει κ quad channel 8 slots? 1
Manos Petrucci Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, koolisk6 είπε για ποιο λογο θες πανω απο 32 gb ram? και αν οντως εχει τοσο σημασια για σενα η ποσοτητα ραμ γιατι δε πηγες εξαρχης σε hedt πλατφορμα που υποστηριζει κ quad channel 8 slots? Μουσική παραγωγή. Η τεχνολογία Sampling πλέον απαιτεί μεγάλη ποσότητα RAM. To HEDT και η πρότασή μου ότι μπαίνω σε όλη αυτή τη διαδικασία σταδιακής αναβάθμισης στα 64GB για οικονομικούς λόγους, δεν μπορούν να "συγκατοικήσουν"... Να σου δώσω ένα παράδειγμα όσον αφορά τις απαιτήσεις από έναν μέγιστο επαγγελματία μέχρι και σε έναν ημί-επαγγελματία σαν εμένα που πουλάω Royalty Free μουσική για πολλαπλή χρήση... o John Powell που η τελευταία του δουλειά είναι η μουσική του How To Train Your Dragon 3, δουλεύει με ένα Template όπου έχει φορτωμένους όλους τους ήχους μιας (μπορεί και 2 και 3) συμφωνικής ορχήστρας. Αυτό χρειάζεται πάνω κάτω 512GB RAM. Και όπως μου απάντησε σε σχόλιο, χρειάζεται μόλις 3 λεπτά σε κάθε άνοιγμα καινούργιου Project για να το φορτώσει από τους δίσκους στη RAM και είναι έτοιμος για τη σύνθεση του επόμενου Sountrack. Τo θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι ακόμα κι αν είχα 2 - 3 χιλιάρικα να ρίξω σε Socket 2066 της Intel ή TR4 της AMD (πιο πιθανό), είναι ότι οι MB υποστηρίζουν μέχρι 128GB, ενώ οι επεξεργαστές - τουλάχιστον της AMD, υποστηρίζουν μέχρι 1ΤΒ RAM. Δεν βρίσκω λόγω για τη δική μου χρήση να κάνω κάτι τέτοιο χωρίς να έχω τη δυνατότητα να προσθέσω RAM αν όντως ποτέ χρειαστώ. Έχω δημιουργήσει μουσική με το Cubase που το project ήταν στα 25GB και πλέον δεν νιώθω άνετα. τα 64GB θα μου προσφέρουν τη δυνατότητα να δουλέψω πιο ξένοιαστα και πιο γρήγορα μιας και σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το Template ready to compose για κάθε είδος μουσικής. Τα προγράμματα μουσικής δύσκολα θα εκμεταλλευτούν πάνω από 4 - 8 πυρήνες όπως πχ το Logic, Cubase κλπ... Τα libraries θέλουν γρήγορους δίσκους και μπόλικη RAM. Τα Plug ins effects χρειάζονται CPU αλλά λόγω του ότι η εκμετάλλευση της CPU εξαρτάται από το Host software, υπάρχουν ειδικές κάρτες ήχου με ενσωματωμένο DSP για να μην επιβαρύνουν, την όση επεξεργαστική ισχύ μπορεί να αναγνωρίσει και να παραχωρήσει στα plug ins το Host software, δηλαδή Logic, Cubase κλπ... John Powell Latest Template... (Μας πουλάει μούρη τώρα, κατάλαβες)... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα