Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. 

Θα ξεκινήσω κάποιες εργασίες ανακαίνισης - βελτίωσης του εξωτερικού χώρου του σπιτιού μου. 

Έχω λοιπόν 2 περιπτωσεις για όποιον γνωρίζει να βοηθήσει - συμβουλέψει. 

1) Το σπίτι μου βρίσκετε σε απόσταση 20-25 μέτρων περίπου από τον δρόμο. Η ΔΕΗ έχει εγκαταστήσει 1 κολώνα στον δρόμο και μετά 1 ακόμα στο εσωτερικό του οικοπέδου μου για να έρθει το καλώδιο μέχρι την είσοδο του σπιτιού και να καταλήξει στο ρολόι. 

Η τοποθέτηση της εξωτερικής κολώνας όμως έχει γίνει ακριβώς στο όριο του οικοπέδου μου. 

Θέλω να φτιάξω εξωτερική μαντρα με πόρτα κτλ. Προηγουμενος είχα απλα στύλους με σύρμα αλλά πλέον θα φτιάξω τοιχίο κοντά στο 1-1.5μετρο. Λόγο της κολώνας όμως δεν μπορώ να σκαψω για να φτιαχτεί το σχετικό θεμέλιο όμως χωρίς να μετακινηθεί η κολώνα. 

2) Στο εσωτερικό, το καλώδιο καταλήγει σε σημείο που εμποδίζει την κατασκευή τέντας. Θα χρειαστεί να μετακινηθεί το μέρος στο οποίο καταλήγει το καλώδιο το οποίο μετά καταλήγει βέβαια στο ρολόι μου. 

Για τα 2 παραπάνω εννοείτε πως θα βγάλω τις σχετικές άδειες. Ο μηχανικός μου με έχει συμβουλέψει ότι πρέπει να απευθυνθώ στην δεδδηε που καλύπτει την περιοχή μου και να κάνω αίτηση. Δεν έχει εικόνα όμως για ενδεχόμενο κόστος. 

Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μου πείτε εάν τα παραπάνω έχουν κόστος για εμένα ή αν το καλύπτει η ΔΕΗ. 

Αφορά μονοκατοικία στην Αθήνα. 

Και 2 φωτογραφίες όσο γίνεται πιο κατατοπιστικές γιατί είμαι και από κινητό 

https://imgur.com/a/P0tqQIP

Επεξ/σία από wasd
Δημοσ.

Πριν 8 μέρες μετακινήθηκε 1,5 μ δεξιά και  0,80μ προς τα πίσω  μια κολόνα η οποία ήταν όμως μέσα στο οικόπεδο ενός θείου μου αλλά  εξυπηρετούσε όλους τους άλλους στο χωριό εκτός από αυτόν (φωτο παρακάτω ) Το ιστορικό τώρα  Πριν 1 και πλέον χρόνο τον έβαλα εγώ στο λούκι μεταφοράς καθ όσον ήθελε να κάνει ένα παρκινγκ  για το αγροτικό Βέβαια το παρκινγκ  έγινε 2,5 μ πιο πέρα (εννοείται με άδεια κλπ) αλλά ήταν ευκαιρία  να φύγει από εκεί  Το παρκινγκ  τέλειωσε τον περασμένο Αύγουστο και η κολώνα πρόσφατα Παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις (πάντα με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης στο χέρι)  στη Δεη μέχρι και το διευθυντή του τοπικού καταστήματος πήγαμε Μας έγραφαν Το γκολ μπήκε αφού μαζευτήκαμε καμιά 12 άτομα (σχεδόν  όλο το σόι)  πήγαμε στο τοπικό άρχοντα  που εκλέγετε στην περιοχή και έτσι έγινε η δουλειά σε μια εβδομάδα   (καταλαβαίνεις τι εννοώ) Δεν πλήρωσε φράγκο καθ όσον  δεν είχε καμία σχέση με αυτόν η κολόνα Στην περίπτωση σου δεν ξέρω Όπως και να χει  πρέπει να πας Δεη Εκεί θα δείξει

https://postimg.cc/GB26TzXM/194a8b92

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα... Ολα αυτα που λετε αφορουν  μονο την Δεδδηε και οχι την Δεη,... Αυτο συμβαινει εδω και χρονια.. Δεν εχει καμια σχεση με το δικτυο η Δεη πλεον... Θ πατε στην Δεδδηε της περιοχης και θα τους αναφερετε το προβλημα... Και θα σας κατευθυνουν αυτοι τι γινεται.. Συνηθως το κοστος το αναλαμβανει αυτος που θελει την μετατροπη.. Και φυσικα αν γινεται..

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το γνωρίζω αυτό περί ΔΕΗ. Άλλωστε το γράφω σε ένα σημείο ότι θα πρέπει να πάω στην ΔΕΔΗΕ. Έγινε απο κεκτημένη ταχύτητα. 

Αρα έχουμε μια περίπτωση που έγινε χωρίς χρέωση αλλά εκεί είχαμε και "παρέμβαση". Κάποιος άλλος που να έχει εμπειρία από αντίστοιχη ενέργεια;

Δημοσ.

στο απο πισω στενό ενας ηθελε να κανει το ιδιο ακριβως με εσενα, τραβιοταν πολυ καιρο δεν εβγαζε ακρη εφερε ενα φιλο με φορτηγο και τρακαρε την κολώνα σε 2 μερες ηταν έτοιμος :P

Δημοσ.
7 ώρες πριν, wasd είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Θα ξεκινήσω κάποιες εργασίες ανακαίνισης - βελτίωσης του εξωτερικού χώρου του σπιτιού μου. 

Έχω λοιπόν 2 περιπτωσεις για όποιον γνωρίζει να βοηθήσει - συμβουλέψει. 

1) Το σπίτι μου βρίσκετε σε απόσταση 20-25 μέτρων περίπου από τον δρόμο. Η ΔΕΗ έχει εγκαταστήσει 1 κολώνα στον δρόμο και μετά 1 ακόμα στο εσωτερικό του οικοπέδου μου για να έρθει το καλώδιο μέχρι την είσοδο του σπιτιού και να καταλήξει στο ρολόι. 

Η τοποθέτηση της εξωτερικής κολώνας όμως έχει γίνει ακριβώς στο όριο του οικοπέδου μου. 

Θέλω να φτιάξω εξωτερική μαντρα με πόρτα κτλ. Προηγουμενος είχα απλα στύλους με σύρμα αλλά πλέον θα φτιάξω τοιχίο κοντά στο 1-1.5μετρο. Λόγο της κολώνας όμως δεν μπορώ να σκαψω για να φτιαχτεί το σχετικό θεμέλιο όμως χωρίς να μετακινηθεί η κολώνα. 

2) Στο εσωτερικό, το καλώδιο καταλήγει σε σημείο που εμποδίζει την κατασκευή τέντας. Θα χρειαστεί να μετακινηθεί το μέρος στο οποίο καταλήγει το καλώδιο το οποίο μετά καταλήγει βέβαια στο ρολόι μου. 

Για τα 2 παραπάνω εννοείτε πως θα βγάλω τις σχετικές άδειες. Ο μηχανικός μου με έχει συμβουλέψει ότι πρέπει να απευθυνθώ στην δεδδηε που καλύπτει την περιοχή μου και να κάνω αίτηση. Δεν έχει εικόνα όμως για ενδεχόμενο κόστος. 

Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μου πείτε εάν τα παραπάνω έχουν κόστος για εμένα ή αν το καλύπτει η ΔΕΗ. 

Αφορά μονοκατοικία στην Αθήνα. 

Και 2 φωτογραφίες όσο γίνεται πιο κατατοπιστικές γιατί είμαι και από κινητό 

https://imgur.com/a/P0tqQIP

Αυτη η πριζα στο τελος του καλωδιου τι ειναι?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Τελικά καταφέρατε να κάνετε την μετατόπιση και αν ναι πόσο κόστισε? Έχω καλλιέργεια αμπελιών και σε ένα νέο χωράφι κατά μέσης υπάρχει στύλος ΧΤ που πρέπει να βγει. Από τη ΔΕΔΔΗΕ  κάνανε αυτοψία λεγόμενοι ότι είναι πολύ δύσκολο και θα δουν. Τι να περιμένω λέτε από κόστος? 

Δημοσ.

οπως γραφτηκε μη περιμενεις με το σταυρο στο χερι:

ειτε κανε μανουρα στη γειτονια με μαζεμα υπογραφης ειτε πηγαινε στο δημαρχο (ζημιωνεται η επιχειρηση κοκ)

Ο φορεας ειναι βραδυκινητος και να ξερετε οτι δε γινεται να κουνισεις ετσι απλα μια κολωνα (σε αντιθεση με ΟΤΕ): πρεπει να γινει μελετη απο μηχανικους (πολ μηχανικος, τοπογραφος, ηλεκτρ μηχανικος) ωστε να εγκρινουν ή να προτεινουν νεα θεση ωστε και το δικτυο ρευματος να μην επηρεαστει και η κοινωνια να μην εχει θεμα με τη νεα θεση

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aphrodite_T είπε

Καλησπέρα. Τελικά καταφέρατε να κάνετε την μετατόπιση και αν ναι πόσο κόστισε? Έχω καλλιέργεια αμπελιών και σε ένα νέο χωράφι κατά μέσης υπάρχει στύλος ΧΤ που πρέπει να βγει. Από τη ΔΕΔΔΗΕ  κάνανε αυτοψία λεγόμενοι ότι είναι πολύ δύσκολο και θα δουν. Τι να περιμένω λέτε από κόστος? 

Καλησπερα... Δεν ρωτησες το κοστος  στον Δεδδηε που ηρθαν εκει; Αν ομως σου ειπαν οτι ειναι λιγο δυσκολο θα πρεπει να στον τοπικο Δεδδηε της περιοχης σου... Να  κανεις καμμια αιτηση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας που άνοιξε θέμα με ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), να ρωτήσω κι εγώ τι γίνεται με μετατόπιση μετρητή από μέσα έξω; Πόσο καιρό παίρνει; Αν γνωρίζει κάποιος το κόστος;

Επεξ/σία από papresa
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Aphrodite_T είπε

Όχι. Όταν ήρθε ο αρμόδιος άρχισε να μου λέει ότι η κολώνα είναι σωστά εκεί που είναι χωρίς να τον απασχολεί το που είναι. Παρόλο που έβλεπε ότι είναι μέσα στο οικόπεδο μου. Όταν είδε ότι δεν με κάλυπτε η απάντηση του μου την είπε μάλιστα λέγοντας μου ότι η κολώνα αυτή για μένα τοποθετήθηκε και χωρίς αυτή δεν θα είχα ρεύμα κτλ κτλ. Ότι δηλαδή μου έκαναν χάρη. 

Δυστυχώς, όπως κατάλαβα, αν δεν έχεις μέσο, δεν βγάζεις άκρη. 

Δημοσ.

Για μετατόπιση μετρητή (μέσα -έξω είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση) θέλει αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ , ορίζεται υπάλληλος για αυτοψία , έρχεται κάνει σκαρίφημα , ενώ εσύ ΄έχεις έτοιμο ηλεκτρολόγο για την μετατόπιση των καλωδίων ή τράβηγμα καινούργιων , πάντα μετά από εντολή και οδηγίες του υπαλλήλου , που θα πει που πρέπει να μπει ο νέος μετρητής . Παράλληλα θέλει και βεβαίωση του ηλεκτρολόγου που είναι και πιστοποιητικό για τα φορτία . Κόστος ανάλογα την απόσταση , αν είναι μονοφασικό ή τριφασικό , στην καλύτερη 500 στην χειρότερη πάνω από 1.000. Απαιτούμενος χρόνος περίπου ένα έτος , ανάλογα και που βρίσκεσαι .  

Δημοσ.
14 ώρες πριν, evkar είπε

Για μετατόπιση μετρητή (μέσα -έξω είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση) θέλει αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ , ορίζεται υπάλληλος για αυτοψία , έρχεται κάνει σκαρίφημα , ενώ εσύ ΄έχεις έτοιμο ηλεκτρολόγο για την μετατόπιση των καλωδίων ή τράβηγμα καινούργιων , πάντα μετά από εντολή και οδηγίες του υπαλλήλου , που θα πει που πρέπει να μπει ο νέος μετρητής . Παράλληλα θέλει και βεβαίωση του ηλεκτρολόγου που είναι και πιστοποιητικό για τα φορτία . Κόστος ανάλογα την απόσταση , αν είναι μονοφασικό ή τριφασικό , στην καλύτερη 500 στην χειρότερη πάνω από 1.000. Απαιτούμενος χρόνος περίπου ένα έτος , ανάλογα και που βρίσκεσαι .  

Καλημερα... Ναι μπορει το κοστος να βγει καπου εκει γυρω.. Αναλογα και ποσα μετρα θα κατεβασει καλωδια ο Δεδδηε απο την κολωνα... Ισως ο χρονος να ειναι 2-3 μηνες...

17 ώρες πριν, wasd είπε

Όχι. Όταν ήρθε ο αρμόδιος άρχισε να μου λέει ότι η κολώνα είναι σωστά εκεί που είναι χωρίς να τον απασχολεί το που είναι. Παρόλο που έβλεπε ότι είναι μέσα στο οικόπεδο μου. Όταν είδε ότι δεν με κάλυπτε η απάντηση του μου την είπε μάλιστα λέγοντας μου ότι η κολώνα αυτή για μένα τοποθετήθηκε και χωρίς αυτή δεν θα είχα ρεύμα κτλ κτλ. Ότι δηλαδή μου έκαναν χάρη. 

Δυστυχώς, όπως κατάλαβα, αν δεν έχεις μέσο, δεν βγάζεις άκρη. 

Νομιζω οτι η κολωνα εχει τοποθετηθει παρα πολλα χρονια... Και μαλλον εκει θα επρεπε να ειναι για να καλυπτει το δικτυο του ρευματος.. Τοτε θα πας στον Δεδδηε  να ρωτησεις αν μπορει να γινει η μετατοπιση με το αναλογο κοστος για εσενα...

Δημοσ.

Από όσο ξέρω η λογική είναι ότι δεν εμποδίζει δεν μετακινείται. Για να μετακινηθεί χωρίς να χρεωθείς κάτι πρέπει να έχεις χαρτιά σφραγισμένα από πολεοδομία με τοπογραφικό που να φαίνεται ότι θα κτίσεις ή θα διαμορφώσεις το χώρο που βρίσκεται ο στύλος.Αλλιώς επιβαρύνεσαι το κόστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...