Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Budjet 1250€. Αποσταση θεασης 3.10 μετρα. Γωνια θεασης, τριθεσιος καναπες 2,2 μετρα σχεδον κεντραρισμενος με την ΤΒ. Πηγη Netflix και θα ηθελα 4K μελοντικα, αλλα δεν εχει VDSL ακομη εδω. Ή δεν εχουν θεσεις ξερω γω.

παιρνω την  65” Samsung NU8000 (ή την QLed Q6FN) την  55” LG Oled C8 με το προγραμμα επιστροφης παει στα 1200 και αυτη. 

Να παω για ποιοτητα ή για τις πολλες inches λογο αποστασης θεασης; Δεν θα τα δω ποτε τα μελοντικα 4Κ λογικα με 55’’ στα 3,1 μετρα.

Εχω κολλησει δεν ξερω τι να κανω....

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Μια χαρά θα δεις το 4κ σε 55αρα μην το σκέφτεσαι αυτό.Εγω προσωπικά θα πήγαινα σε oled η σε καμια sony 900f που πήρα εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Δημοσ.

Ο γενικός κανόνας είναι πάντα να πηγαίνουμε στις μεγαλύτερες διαστάσεις που σηκώνει το budget μας. 

3.1 μέτρα σχετικά μεγάλη απόσταση για 55 ίντσες. 

Αλλά με 1200 55αρα C8? Είναι πολύ καλή περίπτωση. Προσπάθησε να μειώσεις την απόσταση θέασης... 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Ο γενικός κανόνας είναι πάντα να πηγαίνουμε στις μεγαλύτερες διαστάσεις που σηκώνει το budget μας. 

Αλλά με 1200 55αρα C8? Είναι πολύ καλή περίπτωση. Προσπάθησε να μειώσεις την απόσταση θέασης... 

Θα χαλασω ολοκληρο το σαλονι. Δεν γινεται. Ναι με την επιστροφη ποντων τοσο βγαινει.

να βαλω αλλα 160€ για αλλα 3 χρονια εγγυηση;

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Στα 3+ μέτρα ισως είναι καλύτερα η μεγαλύτερη οθόνη εκτός και αν δε σου αρέσει η εικόνα όποτε πας σε OLED ας είναι και μικρή. 

Οσο για την εγγύηση. Θα δώσεις τόσα λεφτά σε μια συσκευή που είναι γνωστό ότι είναι ευαίσθητες, δεν είναι κρίμα να μη δώσεις λίγα ακόμα να έχεις καλυμμένο τον κ@λο σου;

• Like 1
Δημοσ.

Για να δεις 4K στην 55αρα πρεπει να εισαι στα 2 μετρα περιπου. 2.15 για την ακριβεια. Απο εκει και πανω διαφορες με 1080p δεν προκειται να δεις. Για μενα πανε σε 65αρα οσο καλες και να ειναι οι oled το μεγεθος μετραει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Θα χαλασω ολοκληρο το σαλονι. Δεν γινεται. Ναι με την επιστροφη ποντων τοσο βγαινει.

να βαλω αλλα 160€ για αλλα 3 χρονια εγγυηση;

Κοίταξε, εγώ είμαι στα 2,5 μέτρα με 55'' και βλέπω ότι το ιδανικό θα ήταν οι 65.

3.1 μέτρα 55 ίντσες είναι λίγες. Οι 65 για τέτοια απόσταση είναι οριακές.

https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

distance-fov-chart.png

fov-compare.png

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το μεγεθος δεν ειναι πανακεια, οταν η εικονα της ειναι χαλια....!!!     

Αν δεν βιαζεσαι, κοιτα να δεις αυτη ...που θα βγει σε τιμη..!! ακομα δεν εχει ερθει..!!   https://www.sony.com/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/xbr-65x850g/specifications

4Κ +  65" + 120ΗΖ + VA PANEL + AndroidTV   https://www.displayspecifications.com/en/model/a5cf1879

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cabdik είπε

το μεγεθος δεν ειναι πανακεια, οταν η εικονα της ειναι χαλια....!!!     

Kαι η ποιότητα εικόνας δεν είναι πανάκεια, όταν το μέγεθος της τηλεόρασης είναι μικρότερο από αυτό που πρέπει........

It works both ways.:P

Και για να μήν παρεξηγούμαστε:

18 ώρες πριν, panther_512 είπε

Εγώ στη θέση του εφόσον δεν μπορώ να μειώσω την απόσταση θέασης, θα κοιτούσα την καλύτερη 65άρα που σηκώνουν τα οικονομικά μου.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:     μαλλον μας εχουν.......  "καλομαθει" οι  εταιριες με τις μεγαλες οθονες..!   οταν πρωτοβγηκαν οι LCD, ουτε να φανταστουν δεν θα μπορουσαν οι περισσοτεροι, οτι θα συζηταγαμε μεσα σε μια 10ετια, για 65 ++++++ ιντσες σε σπιτι...!!! 

εγω παντως εξακολουθω και υποστηριζω οτι, πρωτα πρεπει να κοιταμε την εικονα και μετα το μεγεθος...! 

δλδ...  AN   -και μιλαω μονο για μενα, ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη...-   ειχα να αγορασω μεταξυ  55αρας  OLED και 65αρας LCD, θα προτιμουσα την OLED....! 

αλλα ο καθενας παιρνει ο,τι νομιζει αυτος καλυτερο, για  την περιπτωση του. . εδω λεμε μονο τις αποψεις μας.

ΚΑΙ 1 ΥΓ.   μια διευκρινηση.  αυτα τα πινακακια των αποστασεων, ΔΕΝ ειναι οι αποστασεις που "πρεπει" (σωνει και καλα) να βαζουμε τον καναπε, απο την τηλεοραση, αλλα ...οι ελαχιστες αποστασεις που δεν διακρινεις τα πιξελ (=που βλεπεις ευκρινης εικονα)....!   

γι αυτο και αν δειτε, οι ιδιες ιντσες με διαφορετικη αναλυση, εχουν διαφορετικη αποσταση...! μην τρελαθουμε κιολας....!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 3
Δημοσ.

Είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη δεκαετία θα μιλάμε για τις 75άρες όπως μιλάμε τώρα για τις 55άρες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν η απόσταση δεν ήταν τόσο μεγάλη, δεν θα υπήρχε κάν θεμα για συζήτηση. Μιλάμε για μιά τοπ 55άρα OLED και δίπλα μιά mid-range 65άρα LCD. 

Ίσως να πήγαινε ο φίλος μας στο μαγαζί μαζί με μιά μεζούρα, και να καθόταν απέναντι από τις τηλεοράσεις στα 3.1 μέτρα για να πάρει τη σωστή απόφαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...