CarbonFibre Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την ομάδα! Έχω διαβάσει αρκετά το φόρουμ καθώς και διάφορα reviews στο διαδίκτυο και θέλω την βοήθειά σας για την επιλογή soundbar με δυνατότητα προσθήκης ασύρματων πίσω ηχείων κατά προτίμηση. Ο χώρος μου είναι λίγο περιορισμένος. Δηλαδή η απόσταση καναπέ-τηλεόρασης είναι 2 με 2μιση μέτρα και ο καναπές είναι κολλητά με τον τοίχο πίσω οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να βάλω και τα πίσω ηχεία πίσω στον καναπέ. Τηλεόραση έχω μια Samsung 55KS7000 και το soundbar επίσης θα συνδεθεί με ένα ps4 pro. Μέχρι στιγμής για το budget μου, που είναι 500-800€, έχω καταλήξει στα Sony ZF9, JBL Bar 5.1 και Yamaha YSP-2700. To Sony υποστηρίζει Atmos και πίσω ηχεία. Το JBL έχει πίσω ηχεία. Για το Yamaha έχω διαβάσει κολακευτικά σχόλια για τις δυνατότητες εικονικού surround του αλλά δεν παίρνει πίσω ηχεία. Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό immersion που λένε και στο χωριό μου. Αξίζει να πάρω Atmos για καλύτερη surround αίσθηση ή όχι. Ευπρόσδεκτη όποια άλλη πρόταση σε αυτή την τιμή και για τις ανάγκες του χώρου μου. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από CarbonFibre Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Για πιο λόγο να πετάξεις τα λεφτά σου σε ηχομπαρα και να μην πάρεις ένα σοβαρό home theater; Για μένα δεν αξίζει να πας σε ηχομπαρα χάλια ήχος και περιορισμό στις σύνδεσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, chios είπε Για πιο λόγο να πετάξεις τα λεφτά σου σε ηχομπαρα και να μην πάρεις ένα σοβαρό home theater; Για μένα δεν αξίζει να πας σε ηχομπαρα χάλια ήχος και περιορισμό στις σύνδεσεις. Λόγω χώρου και περισσότερο λόγω budget. Εχω διαβάσει ότι θες 1000-1500€ για σοβαρό home theater. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 https://www.skroutz.gr/s/15302211/Denon-AVR-X1500H.html https://www.skroutz.gr/s/4171488/JBL-Cinema-610-Black.html με αυτό το σετ καθαρισες. ηχομπάρες ειναι πεταμένα λεφτά 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
T. Jefferson Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Άμα μπορείς να πας σε ξεχωριστό ενισχυτή AV και ηχεία μην κοιτάς καθόλου για ηχομπάρα. Δεν υπάρχει σύγκριση. Η ηχομπάρα είναι για εκείνους που πέφτει παντόφλα και περιορίζονται αισθητά από το WAF. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από T. Jefferson 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sir_Teraflop Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 JBL 5.1 - με ευχαριστείς αργότερα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
T. Jefferson Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Sir_Teraflop είπε JBL 5.1 - με ευχαριστείς αργότερα. Και πως θα παίξει Dolby Atmos με αυτή που θέλει να βάλει λίγο πιο μετά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sir_Teraflop Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Και ποιος σου είπε ότι είναι ικανή καν για atmos με 3.1 στην ηχόμπαρα η Sony? Το πλησιέστερο fake atmos το έχει η Yamaha με τους "ηχοπροβολείς" της (από το Yamaha Sound Projector) αλλά της λείπει το sub και η ίδια η Sony αλλά και άλλες εταιρείες έχουν 5.1.2 soundbars. Πως είναι atmos αυτό? Από τα Liddl? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
T. Jefferson Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε Και ποιος σου είπε ότι είναι ικανή καν για atmos με 3.1 στην ηχόμπαρα η Sony? Το πλησιέστερο fake atmos το έχει η Yamaha με τους "ηχοπροβολείς" της (από το Yamaha Sound Projector) αλλά της λείπει το sub και η ίδια η Sony αλλά και άλλες εταιρείες έχουν 5.1.2 soundbars. Πως είναι atmos αυτό? Από τα Liddl? Εμένα δεν μου έχει πει κανένας τίποτε. Εγώ διαβάζω τι θέλει να κάνει εκείνος που άνοιξε το νήμα. Κι εσύ πας και του προτείνεις κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε εκείνο που θέλει να κάνει. Ξαναδιάβασε το πρώτο του ποστ. Τώρα τα άλλα που γράφεις δεν κολλάνε πουθενά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sir_Teraflop Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Εδώ δεν έχει χώρο να βάλει τα πίσω ηχεία και εσύ λες Atmos - που εξηγώ ότι είναι fake atmos. Όσο atmos είναι η Sony άλλο τόσο είναι και η BAR 5.1 Απλώς η JBL δεν παραπληροφορεί το κοινό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
T. Jefferson Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε Εδώ δεν έχει χώρο να βάλει τα πίσω ηχεία και εσύ λες Atmos - που εξηγώ ότι είναι fake atmos. Όσο atmos είναι η Sony άλλο τόσο είναι και η BAR 5.1 Απλώς η JBL δεν παραπληροφορεί το κοινό. Δεν έχει σημασία που θα βάλει τα πίσω ηχεία. Υπάρχει τρόπος να έχεις atmos 3.1.2 αν θέλει με τον κατάλληλο ενισχυτή. Και ναι μιλάμε για κάτι που δεν είναι στις επίσημες προδιαγραφές, αλλά έχε υπ' όψη ότι πολύ σπάνια θα μπορέσει κάποιος να τις ακολουθήσει αυτές. Συνεπώς θα κάνει συμβιβασμό, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών. Στην περίπτωση του φίλου, η καλύτερη δυνατή λύση είναι σύστημα 5.1.2, τα ταβανιασμένα ηχεία για το atmos μπαίνουν έτσι κι αλλιώς λίγο πιο μπροστά από την κάθετο της θέσης ακρόασης. Κατόπιν, υποχρεωτικά τα surround θα μπουν μέχρι εκεί που μπορεί, δηλαδή στις 90 μοίρες από τη θέση ακρόασης. Βλέπεις να μπορεί να γίνει κάτι άλλο; Ο ήχος φυσικά που θα έχει, ακόμα κι έτσι, θα είναι συντριπτικά ανώτερος από εκείνος που θα είχε αν πήγαινε σε λύσεις ηχομπάρας. Επίσης έχεις λάθος σε σχέση με το atmos της Sony που γίνεται δια της ανακλάσεως από την οροφή, σε σχέση με την Bar 5.1 που δεν έχει καθόλου καμία δυνατότητα Atmos. That said, η Bar 5.1 θα έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα ηχητικό σε σχέση με τη Sony. Μην τα μπερδεύετε τα πράγματα. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από T. Jefferson 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sir_Teraflop Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ αναφέρομαι ξεκάθαρα μεταξύ των τριών soundbar - το ξεχωριστό σύστημα είναι φυσικά η καλύτερη λύση. Όμως μόνο ένα soundbar έρχεται με 10" sub. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από Sir_Teraflop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
T. Jefferson Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι σημαντικό ο φίλος να καταλάβει με ποιο τρόπο θα έχει καλύτερο ήχο, ασχέτως των διαφημιζομένων features. Συμφωνώ. Όμως... ... αφ' ενός αυτό θα το έχει με ξεχωριστό ενισχυτή AV και ηχεία, και αφ' ετέρου το feature του atmos, με αυτή την επιλογή (ενισχυτή AV & ηχεία) θα υφίσταται ως προς την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Συνεπώς, hands down, σύστημα με ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία, atmos or non atmos. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από T. Jefferson Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα