dark_elfas Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Καλησπέρα, βρήκα σε ένα συρτάρι κάποια νομίσματα σε δραχμές. Η απορία μου είναι πως τα καθαρίζουμε; Ξύδι με σόδα σε ένα πιάτο μέχρι να καθαρίσουν ή υπάρχει περίπτωση να διαβρωθούν;
palawiaris Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Κάτι αλοιφές για ασημένια είδη σε συνδυασμό με μηχάνημα καθαρισμού με υπέρηχο θα τα καταφέρεις πιστεύω.
tigergreg Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Στην χλωρινη για καμμια ωρα και μετα πολυ καλο ξεπλυμα και σκουπισμα.
spooker Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 τα παλαιά νομίσματα ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ, χάνουν όποια συλλεκτική αξία έχουν. ΠΟΤΕ χλωρίνη. Θα διαβρώσει το νόμισμα. 1
dark_elfas Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Η διάβρωση εξαρτάται από το μέταλλο ή γενικά η χλωρίνη κάνει κακό;
Cummins Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Τις προάλλες βρήκα στο εξοχικό μου έναν ξεχασμένο κουμπαρά με πολλά τέτοια νομίσματα, πάνω από κιλό σίγουρα. Έχουν καμιά αξία αυτά;; Γνώμη μου, μη τα καθαρίσεις με υγρό που έχει οξύ.
dark_elfas Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δεν νομίζω να αξίζουν κάτι εκτός από τα ασημένια. Αν είναι ασημένια και δεν είναι αλουμίνιο...
james01gr Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 56 λεπτά πριν, Cummins είπε Τις προάλλες βρήκα στο εξοχικό μου έναν ξεχασμένο κουμπαρά με πολλά τέτοια νομίσματα, πάνω από κιλό σίγουρα. Έχουν καμιά αξία αυτά;; Γνώμη μου, μη τα καθαρίσεις με υγρό που έχει οξύ. Εάν είναι 20ρικα και 50ρικα πριν το ευρω κράτα τα. Δωστά στα παιδιά σου και λογικά θα αποκτήσουν κάποια αξία για τα εγγόνια σου αλλά όχι νωριτερα. Αν δεν βαριέσαι κατέβα Μοναστηράκι και πιάσε κουβέντα με κανέναν παππού που πουλάει νομίσματα εκεί. Αν το πας σωστά θα μοιραστεί την γνώση. Αλλά έχω την εντύπωση με την πάστα που καθαρίζουν τα ασημικά θα καθαρίσουν. Αλλά μετά όμως πρέπει να τα βάλεις σε θηκουλες. 1
tigergreg Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Απ οσα ειδα αξιζει η δραχμη του 1925 οι πενταρες, δεκαρες, εικοσαρες -ειδικα οι παλιες με τρουπα- και τα νομισματα απο χουντα και πισω. Το εικοσαρικο του βασιλια παυλου εχει 5-10 ευρω αναλογα με την κατασταση και τα σφραγισμενα απο κατασκευης γυρω στα 15 ευρω. Επισης οποιος κατα λαθος εχει χαρτονομισμα των 100 δραχμων με διαφορετικο σειριακο αριθμο μπορει να παρει εως 3,000 ευρω.... Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από tigergreg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα