Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, βρήκα σε ένα συρτάρι κάποια νομίσματα σε δραχμές. Η απορία μου είναι πως τα καθαρίζουμε;

Ξύδι με σόδα σε ένα πιάτο μέχρι να καθαρίσουν ή υπάρχει περίπτωση να διαβρωθούν;

IMG.jpg

Δημοσ.

τα παλαιά νομίσματα ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ, χάνουν όποια συλλεκτική αξία έχουν.
ΠΟΤΕ χλωρίνη. Θα διαβρώσει το νόμισμα.

• Like 1
Δημοσ.

Τις προάλλες βρήκα στο εξοχικό μου έναν ξεχασμένο κουμπαρά με πολλά τέτοια νομίσματα, πάνω από κιλό σίγουρα. Έχουν καμιά αξία αυτά;;

Γνώμη μου, μη τα καθαρίσεις με υγρό που έχει οξύ.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Cummins είπε

Τις προάλλες βρήκα στο εξοχικό μου έναν ξεχασμένο κουμπαρά με πολλά τέτοια νομίσματα, πάνω από κιλό σίγουρα. Έχουν καμιά αξία αυτά;;

Γνώμη μου, μη τα καθαρίσεις με υγρό που έχει οξύ.

Εάν είναι 20ρικα και 50ρικα πριν το ευρω κράτα τα. Δωστά στα παιδιά σου και λογικά θα αποκτήσουν κάποια αξία για τα εγγόνια σου αλλά όχι νωριτερα. Αν δεν βαριέσαι κατέβα Μοναστηράκι και πιάσε κουβέντα με κανέναν παππού που πουλάει νομίσματα εκεί. Αν το πας σωστά θα μοιραστεί την γνώση. Αλλά έχω την εντύπωση με την πάστα που καθαρίζουν τα ασημικά θα καθαρίσουν. Αλλά μετά όμως πρέπει να τα βάλεις σε θηκουλες. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ  οσα   ειδα   αξιζει   η   δραχμη  του   1925   οι   πενταρες, δεκαρες, εικοσαρες  -ειδικα  οι  παλιες  με  τρουπα-  και   τα   νομισματα  απο  χουντα   και  πισω.

Το  εικοσαρικο   του  βασιλια   παυλου   εχει   5-10   ευρω   αναλογα   με  την  κατασταση   και   τα   σφραγισμενα   απο   κατασκευης  γυρω   στα   15   ευρω.

Επισης   οποιος   κατα   λαθος   εχει   χαρτονομισμα   των   100   δραχμων   με  διαφορετικο   σειριακο   αριθμο   μπορει   να    παρει   εως   3,000   ευρω....

spacer.png

Επεξ/σία από tigergreg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...