Προς το περιεχόμενο

Creative Stage 2.1 Bluetooth Soundbar 84,99€ (E-shop) [TEΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ababapanos είπε

Μια ερώτηση για όσους το πήραν. Το έβαλα σε καινούργια tv Samsung στην θύρα hdmi ARC με καλώδιο hdmi αλλά δεν παίζει ήχο ούτε ελέγχεται από το κοντρόλ την τηλεόρασης.  Μήπως να φταίει το καλώδιο?

Mε οπτική ίνα που δοκίμασα παίζει κανονικά όπως και με Bluetooth , αλλά και πάλι δεν μου δεινει ήχο όταν μπαίνει στην εφαρμογή του Netflix. 

Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα?

Την είχα πάρει τον Γενάρη από eshop. To hdmi καλώδιο που είχα μου το έκανε και μένα αυτό το πρόβλημα και είπα να δοκιμάσω με καλό ακριβότερο καλώδιο. Όταν άνοιγα και έτσι για πρώτη φορά τηλεόραση και μπάρα δούλευε κανονικά η συνδεσμολογία αυτή,αλλά όταν έβαζα την τηλεόραση στο standby όταν την άνοιγα μετά ξανά δεν είχα ήχο από την Μ. Έπρεπε κάθε φορά να βγάζω τηλεόραση και μπάρα από την πρίζα και να τα ανοίγω ξανα από την αρχή για να έχω έτσι ήχο. Επειδή αυτό δεν γίνοταν κάθε φορά να το κάνω αναγκαστηκα και πήρα οπτική ίνα 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, lancias είπε

η θυρα HDMI-ARC τι παρπανω προσφερει απο  μια απλη hdmi?

Στις απλές HDMI ο ήχος και η εικόνα πάνε από την περιφερειακή συσκευή ΠΡΟΣ την τηλεόραση, και μόνο.

Στο ARC, υπάρχει επιπλέον κανάλι μετάδοσης ήχου ΑΠΟ την τηλεόραση προς την συσκευή. Επίσης, κατά κανόνα μαζί με το ARC έχεις και το HDMI-CEC όπου η TV μπορεί να στέλνει και να δέχεται εντολές στην άλλη συσκευή (πχ όταν πας να ανεβάσεις ήχο στην TV να στέλνει την εντολή στην ηχομπάρα, ή όταν ανάβεις μια συσκευή να ανάβουν και οι άλλες).

Το απλό ARC έχει περίπου το ίδιο bandwidth με την οπτική ίνα, οπότε περνάνε μόνο 2-κάναλο ασυμπίεστο ή DD η DTS. Για HD πατέντες και ασυμπίεστο πολυκάναλο θες eARC. Βέβαια, για 2.1 μπάρα που μιλάμε αυτό δεν κάνει διαφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πιο  πολύ ήθελα να την συνδέσω με hdmi για να ανοίγει ταυτόχρονα όταν ανοίγει και η tv και να έχει καλύτερη ποιότητα στον ήχο. Αλλά αν η ποιότητα είναι ακριβώς η ίδια και δεν υπάρχουν διάφορες, κάνω την δουλειά μου και με οπτική είναι που είμαι και τώρα ...

Δημοσ.

Έχει στο πλαίσιο την ίδια τιμή. Επειδή σας διαβάζω αλλά δεν έχω βάλει κάρτα στο κινητό έριξα μια παραγγελία μαζί με την μικρή stage air 29.9€ στα 115€. Καλό deal και θα είναι ακόμα πιο καλό εάν μείνω ικανοποιημένος και δεν τη πουλήσω άρον άρον για να πάω σε ασύρματη με woofer ασύρματο.

Αν η sj4 της lg είχε led οθόνη θα είχα πατήσει το κουμπί γι'αυτη.. αλλά κάνει ταιγκουνιες σε αυτά και πρέπει να σκάσει κάποιος αλλά 150€ για να πάει με led display σε lg..

Βέβαια αυτό που με τρομάζει λίγο στη creative είναι πάλι το led κατά πόσο θα μου αποσπά τη προσοχή μιας και αποτι διάβασα δεν σβήνει το led της..

Δημοσ.

Version HDMI στα καλώδια δεν υπάρχει. Μην γράφετε ό,τι νά 'ναι. Οι version αφορούν τις θύρες και όχι τα καλώδια. Όποιος πει κάτι άλλο, φτύστε πίσω σας και απομακρυνθείτε γρήγορα.

Στα γρήγορα δύο πραματάκια, γιατί βλέπω ότι οι περισσότεροι δεν έχετε ιδέα και μάλλον είναι η πρώτη σας ηχομπάρα, το θαυματάκι της Creative.

1. Αποκωδικοποιεί PCM μόνο. Συνεπώς ρυθμίζετε την TV να έχει έξοδο PCM. Από που; Μα από τις ψηφιακές εξόδους του ήχου της, ήτοι HDMI ARC και οπτική.

2. To ARC, όπως σε όλα τα μηχανήματα του κόσμου, για να λειτουργήσει πρέπει να το ενεργοποιήσετε από το μενού της συσκευής που έχει επί τούτου ρύθμιση. Στην TV δηλαδή εφ' όσον μιλάμε για σύνδεση TV και ηχομπάρας.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η δικιά μου stage λειτουργεί κανονικά με HDMI και στη SONY που αγόρασα πέρυσι αλλά και στη PHILIPS 10ετίας που έχω στο δωμάτιο μου. 

Για όσους έχουν πρόβλημα ας δοκιμάσουν: 1) Να μπουν στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης και να δώσουν "δικαιώματα" ήχου στην ηχομπάρα, 2) Να δοκιμάσουν άλλο καινούριο καλώδιο HDMI (εξυπακούεται ότι το καλώδιο πρέπει να συνδεθεί στην θύρα HDMI-ARC της τηλεόρασης και όχι σε άλλη θύρα) και 3) Να αποσυνδέσουν όλες τις άλλες συσκευές που έχουν συνδέσει στις άλλες θύρες HDMI της τηλεόρασης και να κλείσουν για λίγο το ρεύμα από την τηλεόραση για να γίνει ρισέτ. Διαβάστε εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/494152-λύση-προβλήματος-επιστροφής-ήχου-απο-hdmi-arc-και-cec/ για το πρόβλημα ήχου από θύρες HDMI-ARC, πως επηρεάζουν οι άλλες συνδεδεμένες στην τηλεόραση συσκευές, και τη λύση. 

Αν γίνουν τα παραπάνω και από τη στιγμή που και η τηλεόραση και η ηχομπάρα υποστηρίζουν τις λειτουργίες ARC και CEC, ο ήχος θα παίξει κανονικά από την ηχομπάρα 😉

Δημοσ.

Ξεδιπλώνεται το κουβάρι :)

Χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες αλλά και η παρακάτω επεξήγηση.

https://www.samsung.com/gr/support/tv-audio-video/how-can-i-connect-the-soundbar-to-my-television-with-a-cable/

Από ότι βλέπω με Οπτική θα λύσω το δικό μου θέμα, δεν θυμάμαι να έχω δει κάπου την ένδειξη στην τηλεόραση hdmi-arc

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kormos είπε

Ξεδιπλώνεται το κουβάρι :)

Χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες αλλά και η παρακάτω επεξήγηση.

https://www.samsung.com/gr/support/tv-audio-video/how-can-i-connect-the-soundbar-to-my-television-with-a-cable/

Από ότι βλέπω με Οπτική θα λύσω το δικό μου θέμα, δεν θυμάμαι να έχω δει κάπου την ένδειξη στην τηλεόραση hdmi-arc

Διορθώνω τα παραπάνω! Τελικά έχει HDMI-ARC η τηλεόραση μου, είναι η 1η θύρα και η 2η είναι HDMI

Παράλληλα κάνω και επιβεβαίωση ότι και το Netflix βγάζει ήχο κανονικά από το Soundbar :) 

*επίσης να προσθέσω ότι ο χειρισμός του ήχου γίνεται από το κοντρόλ της τηλεόρασης και τέλος ότι πατώντας το power της τηλεόρασης ανοίγει και η μπάρα και το αντίστροφο, κλείνει η τηλεόραση και μαζί και η μπάρα ;) 

Εξαιρετικό gadget :) (το πρώτο μου)

• Like 1
Δημοσ.

Έριξα παραγγελία από το official 2 μπάρες για να γλυτώσω το δεκαρικο στις 14. Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης 30 Απριλίου με DHL...

Χάσαμε το μισό Game of thrones....

• Moderators
Δημοσ.

Παντως το να αγοραζει καποιος για 5 ευρω στα 85 απο εξω:

στελνει 85 ευρω εκτος χωρας και συγκεκριμενα,

στερει το ΦΠΑ 16,5€ που θα πηγαινε στην τσεπη ολων, στα ταμεια της χωρας

στερει μερος απο τα 68,5€ απο την εγχωρια κινηση του χρηματος

περα απο τα εμμεσα περι στερησης θεσεων εργασιας κλπ

και ολα αυτα για 5 ευρω στην τσεπη του αλλα με επιβαρυνση για τον ιδιο να περιμενει 15 μερες οπως εγραψε ο φιλος νωριτερα αντι να το εχει αμεσα...

Αδυνατω να βρω λογικη στην κινηση.

Καλο μεσημερι.

• Like 5
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...