Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τυχερος που μπηκαν τοσα πολλα, εμενα ειχαν πολυ λιγοτερα και στεναχωρηθηκα που δεν ηταν παραπανω, αν οντως οπως λες το αφεντικο ειναι καθικι οπως ηταν το δικο μου, καλα θα κανεις να τα κρατησεις :)

Επεξ/σία από splanis
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, archer100 είπε

Εφοσον γνωριζεις οτι τα λεφτα δεν ειναι δικα σου, η ηθικη λεει να παρεις τηλεφωνο και να τους το πεις και αυτο το ξερεις πολυ καλα.

Η δικιά σου ηθική φίλτατε, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Εγώ από την στιγμή που δεν είναι οκ προς τη συμφωνία εξαρχής (μισθοί) ή δεν χρειάζεται τα χρήματα/ενώ εγώ (ή ένα τρίτο πρόσωπο) τα έχει ανάγκη θα το έβρισκα ηθικά σωστό τα χρήματα να κρατηθούν και λάθος να επιστραφούν.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Fortistis είπε

Επειδή δεν καταλαβαίνω, γιατί οφείλει να τους τα δώσει πίσω εάν κάνανε λάθος; 

Γιατί αν του είχαν δώσει από λάθος λιγότερα, θα του όφειλαν τη διαφορά. Λογικές του στυλ "αφού έκαναν λάθος καλά να πάθουν" είναι για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού (αν και για το δημοτικού δεν είμαι και σίγουρος).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kaspito είπε

Η δικιά σου ηθική φίλτατε, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Εγώ από την στιγμή που δεν είναι οκ προς τη συμφωνία εξαρχής (μισθοί) ή δεν χρειάζεται τα χρήματα/ενώ εγώ (ή ένα τρίτο πρόσωπο) τα έχει ανάγκη θα το έβρισκα ηθικά σωστό τα χρήματα να κρατηθούν και λάθος να επιστραφούν.

Υπάρχει βέβαια πάντα η περίπτωση στο τέλος να πληρώσει τη νύφη κάποιος κακόμοιρος υπάλληλος του λογιστηρίου και όχι το "κακό" αφεντικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο πιθανότερο είναι να έχεις κάνει λάθος στους υπολογισμούς σου, εταιρεία με 500 άτομα προσωπικό θα έχει και λογιστήριο της προκοπής με προγράμματα μισθοδοσίας κλπ

Όταν έφυγες (παραιτήθηκες -απολύθηκες whatever) δεν υπέγραψες χαρτιά αποχώρησης, διακοπή σύμβασης , εκκαθάριση απολαβών/τυχούσα αποζημίωση σε περίπτωση που δικαιούσαι κλπ κλπ , δεν έλαβες βεβαίωση απολαβών για φορολογική χρήση και τα τοιαύτα ;

Αυτά τα χαρτιά τι λένε ;

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Tο πιθανότερο είναι να έχεις κάνει λάθος στους υπολογισμούς σου, εταιρεία με 500 άτομα προσωπικό θα έχει και λογιστήριο της προκοπής με προγράμματα μισθοδοσίας κλπ

Όταν έφυγες (παραιτήθηκες -απολύθηκες whatever) δεν υπέγραψες χαρτιά αποχώρησης, διακοπή σύμβασης , εκκαθάριση απολαβών/τυχούσα αποζημίωση σε περίπτωση που δικαιούσαι κλπ κλπ , δεν έλαβες βεβαίωση απολαβών για φορολογική χρήση και τα τοιαύτα ;

Αυτά τα χαρτιά τι λένε ;

Δεν λέει τίποτα αυτό λάθη γίνονται παντού. Κι εμένα σε αντίστοιχη περίπτωση μου έβαλαν χ2 το επίδομα Χριστουγέννων 500+ευρώ σε εποχική εργασία αλλά το είδαν μέσα σε 2 ημέρες και τα επέστρεψα αφού δεν τα είχα αγγίξει γι αυτό ακριβώς το λόγο. Και η εταιρία ήταν ίσως η μεγαλύτερη στο πιο γνωστό νησί των Κυκλάδων με 250+ εργαζομένους.

Επεξ/σία από kourtembeu
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Θανος Δρακος είπε

Aρχες Οκτ.

Από αρχές Οκτωβρίου σας πληρώνει τώρα;Κανονικά νομίζω μέχρι τέλη Δεκέμβρη πρέπει να σας έχει ξοφλήσει τα παντα εφόσον κλείνει και η χρονιά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, XronisR είπε

Κανονικά νομίζω μέχρι τέλη Δεκέμβρη πρέπει να σας έχει ξοφλήσει τα παντα εφόσον κλείνει και η χρονιά

Λογικά τα παραπάνω λεφτά που πήρε είναι γιατί πήραν προσαυξήσεις επειδή δεν έγινε εγκαίρως η εξόφληση. Έχει τύχει στον αδερφό μου πήρε διπλάσια λεφτά για 15 μέρες άδεια που δεν του έδωσε  ο εργοδότης του.

Κάτι τέτοιο μπορεί να έγινε και με τον TS

Απαγορεύεται η μεταφορά της άδειας στο επόμενο έτος. Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει ολόκληρη την άδεια, μέσα στο έτος έστω και αν οι εργαζόμενος δεν τη ζητήσει. (άρθρο 4 παρ. 1 εδ. 2 όπως ισχύει με την παρ. 15 του άρθρου 3 του Ν. 4504/66).

Σε περίπτωση μη χορήγησης της άδειας με υπαιτιότητα του εργοδότη, ο εργαζόμενος μπορεί να απαιτήσει τις αντίστοιχες αποδοχές αδείας με προσαύξηση 100%.
Κατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας, απαγορεύεται η απόλυση του εργαζόμενου απ’ τον εργοδότη (άρθρο 5 παρ. 6 ΑΝ 539/45)

TS ζητά αποδείξεις για τα λεφτά που πήρες κι αν δεις ότι δεν φαίνονται πουθενά τα χρήματα που πήρες δώστα πίσω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@*Kopanos*

Εμεις δεν ειχαμε αδειες και ρεπο καθολου ειμασταν 6 μηνες εκει καθημερινα.Οποτε αυτο που λες με αδειες και προσαυξησεις μηπως ισχυει σε εργασιες εκτος σεζον.

Επεξ/σία από Θανος Δρακος
Δημοσ.

Οχι απλα κλασικα στις σεζον "λογο δουλειας"  τρεχετε σαν τους διαολους αντι να παρουν 1-2 ακομα ατομα να βγαινουν τα νομιμα ρεπο και αδειες. Η σεζον στην ουσια ειναι μια συμβαση ορισμενου χρονου με τον εργοδοτη και εχεις ολες τις νομιμες απαιτησεις οπως ολες οι υπολοιπες εργασιες εκει εξω. Η διαφορα σε αυτες τις εργασιες ειναι οτι το κρατος αναγνωριζει το λογο που ληγουν αυτες οι συμβασεις και οι εργαζομενοι εκει μπορουν να μπαινουν σε κατασταση ταμειου για τους υπολοιπους μηνες μετα τη ληξη των συμβασεων τους.

• Confused 1
Δημοσ.

Ευχαριστω το παλικαρι που ανοιξε το νημα για να τελειωσω την ιστορια μου.

Λοιπον τα χρηματα ηταν λαθος και τα επεστρεψα απο μονος μου,για την ακριβεια ηταν ενος πρωην συναδελφου στο πιο διπλα τμημα που δουλευαμε τις ιδιες ωρες.

Τους επιασα ομως αδιαβαστους εκει τους λογιστες και ο ενας τα εριχνε στον αλλον ασε που εκαναν κανα μισαωρο μεχρι να βρουν το λαθος.Οποτε παιζει και να μην το εβρισκαν.

Το δικο μου κερδος απο ολο αυτο ηταν ενα μεγαλο ευχαριστω που πηρα απο τον ιδιοκτητη της επιχειρησης και μια πορτα ανοιχτη για δουλεια οποτε θελω απ οσο με διαβεβαιωσε ο ιδιος.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Θανος Δρακος είπε

Ευχαριστω το παλικαρι που ανοιξε το νημα για να τελειωσω την ιστορια μου.

Λοιπον τα χρηματα ηταν λαθος και τα επεστρεψα απο μονος μου,για την ακριβεια ηταν ενος πρωην συναδελφου στο πιο διπλα τμημα που δουλευαμε τις ιδιες ωρες.

Τους επιασα ομως αδιαβαστους εκει τους λογιστες και ο ενας τα εριχνε στον αλλον ασε που εκαναν κανα μισαωρο μεχρι να βρουν το λαθος.Οποτε παιζει και να μην το εβρισκαν.

Το δικο μου κερδος απο ολο αυτο ηταν ενα μεγαλο ευχαριστω που πηρα απο τον ιδιοκτητη της επιχειρησης και μια πορτα ανοιχτη για δουλεια οποτε θελω απ οσο με διαβεβαιωσε ο ιδιος.

Ξαναδιάβασε αυτό που σου είχα σχολιάσει πριν μέρες και θα με θυμηθείς ;)  Καλύτερα να είσαι ένας αληθινός κανένας.. παρά ένας ψεύτικος κάποιος... Οι περισσότεροι βιάστηκαν και είπαν πάρτα κρατησέ τα του αξίζει κλπ... Όταν κι άμα βρεθούν στην θέση του ίσως τότε καταλάβουν το νόημα..

Επεξ/σία από nightwalker1990
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...