Θανος Δρακος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, GoMaR είπε Τι περιμένεις να σου πούμε τότε; Αφού έχεις πάρει τη απόφαση σου; Σου λέμε το σωστό και δε σου αρέσει σαν απάντηση, οπότε κανε αυτό που ξέρεις εσυ καλύτερα και νιώθεις. Δεν πηρα καμια αποφαση αλανι μου,αλλα οπως ειπα σκεφτομαι να τα κρατησω αλλα ηδη εχω γραψει και 2 φορες μαλιστα οτι θα τους παρω τηλεφωνο αυριο.Ναι αν δε γινοταν κατι 100% θα τα κρατουσα σιγουρα αλλα αν ειναι 1ον να "πηδηξω" το λογιστηριο 2ον να με τρεχουν σε κανα 6μηνο η χρονο οταν το βρουν η δε ξερω τι αλλο ε ναι δε θελω να μπω σε αυτη τη διαδικασια εννοειται. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από Θανος Δρακος
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 η φραση που σε αφορα ειναι: αχρεωστητως καταβληθεντα. Αυτο θα το βρεις μπροστα σου μελλοντικα και αφου ολα εγιναν ηλεκτρονικα τοτε δεν νομιζω οτι θα το γλυτωσεις. Κατα την γνωμη μου ρωτησε τον υπευθυνο σε τι αφορα το εν λογω ποσο και αν σου πει οτι εγινε λαθος, τα επιστρεφεις και παραλληλα διατηρεις και την αξιοπρεπεια σου. Ουτε εσυ ξερεις αν αυτα τα χρηματα θα λειψουν απο τον πρωην εργοδοτη σου και τι προβληματα αυτος αντιμετωπιζει, ουτε επισης εσυ θελεις να κρατησεις κατι που δεν σου ανηκει. Τελος υπαρχει περιπτωση το ποσο αυτο να το επιβαρυνθει οχι ο εργοδοτης σου αλλα ο υπαλληλος που εκανε την πληρωμη. Και σε αυτον σιγουρα θα λειψουν.
Volgin Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Φίλε πιθανότατα είναι σωστά τα λεφτά που πήρες και δεν έκαναν λάθος, ειδικά σε τέτοιο αρκετά μεγάλο ποσό που αναφέρεις. Μου έτυχε παρόμοιο περιστατικό πριν μερικούς μήνες, βρέθηκαν παραπανίσια λεφτά στον λογαριασμό μου, όπου μετά διαπίστωσα πως ήταν (ανέλπιστα) αποζημίωση, δώρο Πάσχα και κάτι άλλο που μου διαφεύγει τώρα. Ναι υπάρχουν και τέτοιοι εργοδότες. Κράτα τα για λίγο καιρό και κατά την γνώμη μου μην πάρεις τηλ. ΑΝ είναι λάθος και σε πάρουν εκείνοι, τα επιστρέφεις
christos4 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 13 λεπτά πριν, Axelq είπε Συμφωνώ μαζί σας για τους εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους τους υπαλλήλους τους αλλά: 1) Δεν σε αναγκάζει κανείς να μείνεις σε μια δουλειά που δεν πληρώνεσαι. 2) Ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία στην οποία υπάρχουν νόμοι και κανόνες, φώναξε το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 3) Εάν νομίζεις ότι εσύ έχεις έξοδα, όταν μάθεις πόσα είναι τα πάγια του κάθε εργοδότη θα σου πέσουν τα μαλλιά, δεν μιλάω καν στην περίπτωση που έχει πάρει δάνειο για να ξεκινήσει την επιχείρηση. 3) Χωρίς εργοδότες δεν θα υπήρχαν δουλειές, εκτός και αν είστε υπέρ της κρατικοποίησης, τότε πάω πάσο. Κάθεσαι αραχτός στο σπιτάκι σου και παίρνεις 300€/μήνα με μηδέν προοπτικές και στο βάθος να παίζει ο ύπνος της Σοβιετικής Ένωσης.. *Δεν είμαι εργοδότης αλλά θεωρώ ότι υπάρχει μια αρνητική άποψη για αυτούς που σε πληρώνουν. 1) όχι, δεν σε αναγκάζει κανείς. αλλά δεν ζούμε στην Αμερική, ζούμε στην Ελλάδα. φαντάζομαι ξέρεις πώς είναι η αγορά εργασίας και πώς είναι οι συνθήκες εργασίας 2) Υπάρχουν νόμοι, οι οποίοι τηρούνται και τιμωρείσαι αν τους παραβιάζεις. Το ονοματεπώνυμο και το πορτοφόλι σου θα δείξουν αν θα ελεγχθείς και αν θα τιμωρηθείς βέβαια. 3) πριν ανοίξει την επιχείρηση φαντάζομαι θα ήξερε ποια είναι αυτά τα έξοδα... ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην Αμερική βέβαια θα μου πεις και θα έχεις και δίκιο 4) Και χωρίς εργαζομένους δεν θα υπήρχαν δουλειές. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; * Δεν είμαι εργοδότης αλλά θεωρώ ότι υπάρχει μια αρνητική άποψη για αυτούς που ΔΕΝ σε πληρώνουν (στην περίπτωση του TS). (επίσης στο τέλος της ημέρας αν η επιχείρηση δεν πάει καλά θα καθυστερήσει η πληρωμή σου ή θα χάσεις τα δεδουλευμένα σου. αν τελικά πάει καλά, απλά θα πάρεις τον μισθό σου, δεν θα πάρεις κάτι παραπάνω. αρκετά άδικο, ε; ) 2
nightwalker1990 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 15 ώρες πριν, Θανος Δρακος είπε Γεια χαρα.Ημουν περυσι το καλοκαιρι σε μια μεγαλη εταιρια με εναν κακοπληρωτη εργοδοτη και πριν καποιες μερες μας εδωσε τα χρωστουμενα μας. Ανακαλυψα ομως οτι εγινε ενα μικρο λαθος και πηρα καποια παραπανω χρηματα με 2 μηδενικα στο τελος μη φανταστειτε χιλιαδες η μυρια.Ειμαι ανεργος αυτη τη περιοδο και σκεφτομαι να τα κρατησω γιατι και εγω τα εχω αναγκη και αυτος ειναι αρκετα πλουσιος για να του λειψουν. Τι πιστευεται οτι πρεπει να κανω?Θα με ανακαλυψουν καποια στιγμη με καποιον τροπο και θα μου πουν να τα επιστρεψω?Υπαρχει καποιος νομος για κατι τετοιο? Κακό σκεπτικό ότι δεν θα του λείψουν.. Το ότι ήταν κακοπληρωτής φταις εν μέρη που καθόσουν και και και... απο κει και πέρα θα εκτιμήσει ότι του επέστρεψες το ποσό και ίσως σου δώσει κάτι γι'αυτό. Λογικά μέσω τραπέζης θα στα έδωσε μιας και γνωρίζουν τις μισθοδοσίες σας... Μην μπλέξεις ούτε για 0.10€ για εμένα, προτιμώ να έχω καθαρή συνείδηση και όνομα παρά να με δείχνουν η να με βλέπουν και να λένε ότι δάγκωσα κάποιον. Φιλικά πάντα!!!
tsioulak Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, valkon είπε Δύο μηδενικά παραπάνω σημαίνει είτε περιμένες 10 ευρώ και πήρες 1000, είτε περιμένες 100 και πήρες 10000. Λες να μην το μάθουν αν μιλάμε για τέτοια ποσά; Γενικά μόνο αν περίμενες 1 ευρώ ίσως την γλίτωνες. Ηρεμησε, ο νηματοθετης (με το δυο παραπανω μηδενιξα που εγραψε) εννοουσε οτι το παραπανησιο ποσο που πηρε ειναι της ταξεως των εκατονταδων ευρω και οχι των χιλιαδων. Ναι το εγραψε λιγο περιεργα αλλα μεχρι εκει.
spyros007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Αστα εκει χωρις να τα πειρξεις για την ωρα και μην ειδοποιησεις κανεναν.Όπως πήδηξε τη ζωη σου χωρίς κανενα ηθικο και νομικο ενδοιασμό πηδατον και εσυ. Αυτο που καποιοι θεωρουν οτι οι εργαζομενοι ειναι μαζοχες και γουσταρουν να δουλευουν απλήρωτοι πραγματικα με ξεπερναει. 1
babisflou7 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 κατα την αποψη μου κρατησε τα οσο μπορεις ( χωρις να τα χαλασεις ή να στα παρει απο το λογαριασμο καμια εφορια αν χρωστας) κ μαλιστα οσο καιρο σου το παιζε κονιορδος ο μπαταχτσης εργοδοτης σου κ υστερα τα επιστρεφεις για να μην εχεις κ μπλεξιματα. 1
spyros007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μακαρι να τα επερνε η εφορια και αστον τον πρωην εργοδοτη να βγαλει ακρη μετα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μην ακούς κανέναν, κράτα τα και πήδα τον. Αλλά Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αλλά. Μπορεί τα 900 που σου έδωσε να τα κόψει από εκείνον που έδωσε την εντολή για το έμβασμα. Μπορεί να έχει οικογένεια και να τα χρειάζεται περισσότερο από εσένα. Για αυτό και μόνο θα τα επέστρεφα. Γιατί θα με έτρωγε προσωπικά να ήξερα ότι μπορεί να τα έχω στερήσει από κάποιον άλλον. Αυτά.
jimmy213 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Όσοι λέτε για τον κακό εργοδότη (μαζί κι ο TS απ' ό,τι κατάλαβα), έχετε αποδείξεις για τον λόγο που καθυστέρησε τις πληρωμές; Δουλεύατε κι εσείς εκεί και ξέρετε κάτι εκ των έσω ή απλώς πιπιλάτε την καραμέλα του Κούκου; Αν δεν τους πλήρωνε καθόλου ή αν τους έδινε τα μισά ποσά, πώς θα τον αποκαλούσατε; Αν όντως είχε δόλο και δεν πλήρωνε, τότε κι εγώ μαζί σας. Επειδή όμως δεν ξέρουμε, ας μην τσουβαλιάζουμε τον καθέναν. Υ.Γ.1: Δεν έχω σχέση με την υπόθεση (για να μην πεταχτεί καμιά εξυπνάδα). Υ.Γ.2: Γνώμη μου είναι να κάνεις αυτό που είπε ο @stormrain. 2
Θανος Δρακος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε παιδες δεν υπαρχει λογος να τα κρατησω αν καποια στιγμη τα επιστρεψω σιγουρα.Ενα βαρος παραπανω στο κεφαλι μου πιστευω.Το θεμα ειναι να μη το παρουν χαμπαρι. Οπως ειπα ειμασταν καμια 500ρια υπαλληλοι οχι 2-3 για να δουν κατευθειαν.Γι αυτο ρωτησα αν υπαρχει καποιος τροπος να το δουν μελλοντικα η οχι..δε ξερω απο λογιστηκα για να ξερω τι κανει και πως λειτουργει μια επιχειρηση. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από Θανος Δρακος
archer100 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το μονο που μπορει να σε αποτρεψει απο το να κανεις την παπια, ειναι η ηθικη και μονο. Εφοσον γνωριζεις οτι τα λεφτα δεν ειναι δικα σου, η ηθικη λεει να παρεις τηλεφωνο και να τους το πεις και αυτο το ξερεις πολυ καλα. Η ηθικη ειτε απεναντι στον εργοδοτη (που μαλλον δεν πολυκαιγεσαι και πολυ για το αν ζημιωθει) ειτε απεναντι στον υπαλληλο που πιθανως να πληρωσει το ελλειμμα (λογιστηριο κλπ) Αν το βρουν οι ιδιοι το λαθος και σε ειδοποιησουν, οποτεδηποτε συμβει αυτο (αυριο η και σε ενα ετος), εισαι υποχρεωμενος απο το νομο να τα επιστρεψεις (αν παν δικαστικα, πρεπει εσυ να αποδειξεις οτι δικαιουσαι αυτα τα λεφτα) αλλα δεν εχεις καμια υποχρεωση να απολογηθεις για το γεγονος οτι εκανες την παπια (μπορεις απλα να πεις δεν το αντιληφθηκα και κανενας δε μπορει να ζητησει παραπανω εξηγησεις) Κατ εμε το πιο σωστο που εχεις να κανεις ειναι να τους παρεις αυριο τηλεφωνο και να τα επιστρεψεις ΑΛΛΑ να ζητησεις να σου δωσουν συστατικη επιστολη, οπου να αναφερεται λεπτομερως το περιστατικο και ο τροπος που το χειριστηκες. Εκτος απο το οτι θα εισαι ησυχος απεναντι στη συνειδηση σου, η συστατικη αυτη μπορει να σου αποβει πολυ πιο κερδοφορα στο μελλον απο 900ευρω (να βρεις ευκολα καλη δουλεια κλπ) Ενας ηθικος και τιμιος υπαλληλος ειναι περιζητητος παντου Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από archer100 1
Liakos_LILIS Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 αν θες να εισαι ηθικος και σωστος δωστα πισω αλλα απο τι στιγμη που τοο εμβασμα λεει λογ τριτου ταδε χρηματα για μισθους επιδοματα κλπ δεν μνπορει να σου κανει τπτ + οτι αν εφυγες κακην κακως μπορεις να πεις οτι ειναι συμφωνηθεντα αυτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις