Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, overpower είπε

Εννοουσε οτι του χρωστουσαν χ ποσο και πηρε χ00 παραπανω

Μα ειπε οτι πηρε 900 παραπανω αρα του χρωστουσαν 9.. 

Μπορει να εγινε εκαθαριση στο λογαριασμο του και να ειναι δωρα, αδειες κτλ. 

Ειναι επισης πιθανο η εκαθαριση να μην γινεται σε ολους ταυτοχρονα.

Αν δεν στεκει αυτο βαση το μισθο σου, κρατα τα στην ακρη και αν δεν στα ζητησουν πισω μεχρι τον Γεναρη του 20, που θα εχει τελειωσει η εκαθαριση του 19 τοτε ειναι δικα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Maverickj13 είπε

Μα ειπε οτι πηρε 900 παραπανω αρα του χρωστουσαν 9.. 

Δεν ξερω αν παιζουμε την κολοκυθια, αλλα και ο ιδιος ανεφερε οτι εγινε σε 2ο εμβασμα αυτο. Του χρωστουσαν Χ ποσο και του εδωσαν 900 ΕΠΙΠΛΕΟΝ. Οχι οτι χρωστουσαν 5 ευρω και του εδωσαν 500

46 λεπτά πριν, Θανος Δρακος είπε

απλα εγω μετα απο λιγο ελαβα και δευτερο εμβασμα με το λαθος.

18 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Επειδή δεν καταλαβαίνω, γιατί οφείλει να τους τα δώσει πίσω εάν κάνανε λάθος; 

Για τον ιδιο λογο που αν ο περιπτερας σου δωσει λαθος ρεστα (λιγοτερα), θα τα ζητησεις πισω. Ασχετως που πολλοι κανουν την παπια οταν αυτο το λαθος ειναι υπερ τους

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή αν εγώ βρεθώ με 1000 ευρώ στο λογαριασμό μου, λόγω λανθασμένης κατάθεσης-εμβάσματος, είμαι υποχρεωμένος να τα επιστρέψω;

Ποιος ακριβώς νόμος το λέει αυτό; Δε μιλάω για το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης.

Δηλαδή αν πάει δικαστικώς τι θα ισχυριστεί κάποιος; Ναι είμαι ηλίθιος και έκανα διπλή συναλλαγή, ή λανθασμένη κατάθεση; 

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christakos07 είπε

Δηλαδή αν εγώ βρεθώ με 1000 ευρώ στο λογαριασμό μου, λόγω λανθασμένης κατάθεσης-εμβάσματος, είμαι υποχρεωμένος να τα επιστρέψω;

Καμία υποχρέωση δεν έχεις. Τα επιστρέφεις μόνο αν γίνουν απαιτητά λόγω λάθους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Καμία υποχρέωση δεν έχεις. Τα επιστρέφεις μόνο αν γίνουν απαιτητά λόγω λάθους.

Απαιτητό χρηματικό ποσό που υπάρχει στο λογαριασμό μου;

Δε μιλάω για σενάριο που έχει ευθύνη ο υπάλληλος της τράπεζας ή αποτύγχει κάποια δικλείδα ασφαλείας(αποκλείεται).

Μιλάμε για το σενάριο που πάω στο μηχάνημα να καταθέσω 1000 ευρώ και παρόλο που παρέχονται τα στοιχεία του λάθος ατόμου, προχωράω ανεύθυνα. Κάπου να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Εγώ αν δω 1000 ευρώ στο λογαριασμό μου, μπορεί να πάω στο καζίνο να τα τζογάρω. Θα με κάνουν ντα μετά, επειδή είναι ανεύθυνοι;

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, christakos07 είπε

Απαιτητό χρηματικό ποσό που υπάρχει στο λογαριασμό μου;

Δε μιλάω για σενάριο που έχει ευθύνη ο υπάλληλος της τράπεζας ή αποτύγχει κάποια δικλείδα ασφαλείας(αποκλείεται).

Μιλάμε για το σενάριο που πάω στο μηχάνημα να καταθέσω 1000 ευρώ και παρόλο που παρέχονται τα στοιχεία του λάθος ατόμου, προχωράω ανεύθυνα. Κάπου να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Εγώ αν δω 1000 ευρώ στο λογαριασμό μου, μπορεί να πάω στο καζίνο να τα τζογάρω. Θα με κάνουν ντα μετά, επειδή είναι ανεύθυνοι;

Διαφερει αυτό που λες με το σενάριο που παίζει εδω: εργοδότης-εργαζόμενος.

Επιπρόσθετα, αν έκανα λάθος (π.χ. λόγω συνωνυμίας ή πάτησα 6 αντί για 9) και σου κατέθετα ένα σεβαστό ποσό, θα προχωρούσα σε αγωγή εις βάρος σου με την αιτιολογία της εκ παραδρομής και αχρεωστήτως κατάθεσης.

Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά εδώ βρίσκεις πράγματα στο δρόμο και υπάρχει νόμος που καλύπτει τον ιδιοκτήτη, πόσο μάλλον δε όταν αφορά οικονομικές συναλλαγές όπου υπάρχει traceability.

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Θανος Δρακος είπε

γιατι και εγω τα εχω αναγκη και αυτος ειναι αρκετα πλουσιος για να του λειψουν. 

Τι πιστευεται οτι πρεπει να κανω?Θα με ανακαλυψουν καποια στιγμη με καποιον τροπο και θα μου πουν να τα επιστρεψω?Υπαρχει καποιος νομος για κατι τετοιο?

Και οι τραπεζίτες είναι αρκετά πλούσιου, σίγουρα δεν θα τους λείψει ένα ΑΤΜ.
Αυτό που προσπαθείς με επιχειρήματα να δικαιολογήσεις μια παράνομη πράξη να το προσέξεις..

7 ώρες πριν, Phoenix7 είπε

Κράτα τα, όπως και αυτος δεν σας πλήρωνε όταν έπρεπε, γιατί ως γνωστόν μόνο ο εργοδότης έχει ανάγκες ο υπάλληλος τα γεννάει στο τελος του μήνα

Θα το ξαναπώ, η μια παράνομη πράξη δεν δικαιολογεί την άλλη.

7 ώρες πριν, mylo είπε

Επέστρεψε τα μόνος σου.  

Η μόνη φυσιολογική απάντηση, που έχει περάσει απαρατήρητη ανάμεσα σε τόση πονηριά και κακία.

5 ώρες πριν, christakos07 είπε

Δηλαδή αν πάει δικαστικώς τι θα ισχυριστεί κάποιος; Ναι είμαι ηλίθιος και έκανα διπλή συναλλαγή, ή λανθασμένη κατάθεση; 

Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένος να τα επιστρέψεις, μόνος σου έβγαλες απ' έξω την ηθική από την συζήτηση.

Και εσύ όμως από την άλλη, μην παραπονεθείς αν δεν σου πληρώνει ο εργοδότης σου τις υπερωρίες.

Το να παίρνεις παραπάνω χρήματα για δουλεία που δεν έχεις κάνει είναι το ίδιο με το να μην πληρώνεσαι για δουλειά που έκανες.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά θα περίμενα να δω πώς θα το χειριστείς και πιθανότατα θα σε έδιωχνα (χωρίς να σου ζητήσω τα λεφτά πίσω) διότι δεν θα ήθελα κουτοπόνηρο υπάλληλο στη δούλεψή μου. 

Δημοσ.

Εγώ πιθανόλογω πως το 2ο έμβασμα απευθυνόταν σε άλλο άτομο και κατά λάθος βάλανε ξανά το δικό σου ΙΒΑΝ.

σε αυτή την περίπτωση θα το βρούμε γρήγορα.

κατα τα αλλά, το σωστό και ηθικό είναι να ενημερώσεις , ρωτώντας εάν όντως έγινε λάθος ή αυτά τα χρήματα τα δικαιούσαι. Που ξέρεις, μπορεί να έγινε λάθος με τον φίλο σου και να μη πήρε και αυτός χρήματα (χλωμό βέβαια...) 

τελος υπάρχει και το θέμα φορολογίας, δηλαδή αν τα πηρες εσυ χωρις κάποιο παραστατικό μισθοδοσίας , θα πρέπει να τα δηλώσεις; Δε ξερω πως και τι...

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτα να σιγουρέψεις ότι δεν είναι δικά σου. Αν δεν είναι οκ να τα επιστρέψεις..Αλλά αν είναι δικά σου και τα επιστρέψεις.. από αυτά που γράφεις θεωρώ ότι μια χαρά θα τα παρει πίσω.. κ δεν ξέρω τι θα κάνει κ με τον υπάλληλο του λογιστηρίου..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Fortistis είπε

Επειδή δεν καταλαβαίνω, γιατί οφείλει να τους τα δώσει πίσω εάν κάνανε λάθος; 

Να εισαι εργοδοτης, να σου ξεφυγει ενα 0 μηδενικο παραπανω στην πληρωμη ενος υπαλληλου σου και αυτος να κανει τη παπια.
Πως θα ενιωθες;
Επισης, γιατι να σου επιστρεψει τα παραπανω λεφτα αν σου εβαλε καταλαθος ενα 0 λιγοτερο στο μισθο; Λαθος δεν ειναι και αυτο;

Εννοειται τα επιστρεφει ο TS αν θελει να ξερει οτι εκανε το σωστο και να εχει καθαρη την συνειδηση του.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, txcellas είπε

Επέστρεψα τα. Αν ήμουν εργοδοτης θα το εκτιμουσα οσο μαλακας και να ήμουν. Σκεψου να τα φας να τα ζητησουν και να μην τα εχεις και να σε τρεχουν δικαστικα.

Αν κάνεις το καλο θα σου γυρισει καποια στιγμη.

Μάλλον δεν έχεις πετύχει μαλάκες εργοδότες. Δυστυχώς υπάρχουν αυτοί που δεν το εκτιμούν και το θεωρούν απλα υποχρέωση σου να το κανεις. 

ΥΓ: δεν λέω να μην τα επιστρέψει απλα σχολιάζω ως προς την εκτίμηση του εργοδότη γενικότερα

Δημοσ.

Εφοσον ειναι με δυο εμβάσματα ή πηρες και τίποτα αδειες κτλ ή καποιος αλλος τα κλαίει. 

Μαλλον καποιος αλλος τα κλαίει. 

Το αφεντικό εχει πολλα λεφτα γιατι δεν κανει λαθη με τα λεφτα του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Θανος Δρακος είπε

Γεια χαρα.Ημουν περυσι το καλοκαιρι σε μια μεγαλη εταιρια με εναν κακοπληρωτη εργοδοτη και πριν καποιες μερες μας εδωσε τα χρωστουμενα μας.

Ανακαλυψα ομως οτι εγινε ενα μικρο λαθος και πηρα καποια παραπανω χρηματα με 2 μηδενικα στο τελος μη φανταστειτε χιλιαδες η μυρια.Ειμαι ανεργος αυτη τη περιοδο και σκεφτομαι να τα κρατησω

γιατι και εγω τα εχω αναγκη και αυτος ειναι αρκετα πλουσιος για να του λειψουν.

Τι πιστευεται οτι πρεπει να κανω?Θα με ανακαλυψουν καποια στιγμη με καποιον τροπο και θα μου πουν να τα επιστρεψω?Υπαρχει καποιος νομος για κατι τετοιο?

Τα λεφτά ξεκάθαρα δε σου ανήκουν και το σωστό θα ήταν να τα επιστρέψεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, εγώ θα έκανα την πάπια και απλά θα ξεχνούσα ότι μπήκαν στο λογαριασμό μου(δεν θα τα έτρωγα, για κάνα χρόνο τουλάχιστον :P). Όχι γιατί εσύ τα έχεις ανάγκη, ενώ αυτός είναι πλούσιος. Μόνο και μόνο επειδή του πήρε πάνω από μισό χρόνο να σε ξεχρεώσει

Το λάθος θα το βρουν λογικά, αλλά άσε τους να ψάχνουν και (ότ)αν το βρουν, τότε τα επιστρέφεις

2 ώρες πριν, turbat0s είπε

Εγώ προσωπικά θα περίμενα να δω πώς θα το χειριστείς και πιθανότατα θα σε έδιωχνα (χωρίς να σου ζητήσω τα λεφτά πίσω) διότι δεν θα ήθελα κουτοπόνηρο υπάλληλο στη δούλεψή μου. 

Μα δεν δουλεύει πλέον στην εταιρία εδώ και μήνες

Επεξ/σία από Pa0ki
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...