Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο πιο απλά γίνετε για να καταλάβετε  ώστε να δώσετε γνώμες, συμβουλές η και γνώσεις. 

Εδω και έναν χρόνο και κάτι ψηλά μένω σε μια περιοχή από τις δύσκολες για να βρεις σπίτι. Λόγο αυτής της δυσκολίας βρήκα ένα σπίτι στο οποίο συμφώνησα σε πράγματα τα οποία είμαι αντίθετος και προσπαθώ να τα αλλάξω συνέχεια αλλά οι προσπάθειες μου πέφτουν στο κενό. Αρχικά συμφώνησα να δίνω το ενοίκιο σε δυο μέρη, ένα τραπεζικός και το άλλο στο χέρι ( κοινός μαύρα) και το άλλο να υπάρχουν κοινόχρηστοι λογαριασμοί δεη , νερού και θέρμανσης (διπλοκατοικία). Από την πρώτη στιγμή ήμουν αντίθετος με αυτό και είπα να βάλουμε διαφορετικά ρολόγια κλπ ώστε να μην υπάρχουν μελόντικα προβλήματα. Στην συνέχεια η θέρμανση χάλασε, δεν επισκευάστηκε από τον ιδιοκτήτη και άρα προμηθεύτηκα ηλεκτρικά σώματα. Ήρθε ο λογαριασμός φουσκωμένος και με βαριά καρδιά και οι δυο τον πληρώσαμε. Τους επόμενους μήνες αποφάσισε μια αποθήκη πίσω από το δικό μου σπίτι να την κάνει δυο διαμερίσματα μικρότερα και του δικού μου αλλά και του δικού του. Εκεί πάλι επέμενα να μπουν ρολόγια γιατί θα χαθεί η μπάλα στα 4 σπίτια αλλά αυτός αρνούνταν να βάλει και η νέα συμφωνία ήταν οι λογαριασμοί δια 4.

Στο σήμερα ήρθε ο δεύτερος χειμώνας και ο δεύτερος μεγάλος λογαριασμός( ακόμα μεγαλύτερος από τον περσινό) και μαζί με αυτόν οι καυγάδες. Εγώ πλήρωσα άμεσα το μερίδιο μου και ο ιδιοκτήτης μου απαίτησε σχεδόν τα δίπλα. Προφανώς του απάντησα ότι και δεν έχω και δεν θέλω να δώσω περισσότερα καθώς έχουμε πει οι λογαριασμοί δια 4. Οι καυγάδες συνεχίστηκαν και μου είπε ότι θέλει να φύγω γιατί δεν είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου καθώς έκαψα εγώ το περισσότερο ρεύμα( πράγμα το οποίο δέχομαι αλλά όχι σχεδόν τα δίπλα από αυτά που έδωσα). Καυγά στον καυγά φτάσαμε και στην καταβολή του ενοικίου δείχνοντας μου το συμβόλαιο. Το συμβόλαιο γράφει ότι πρέπει να πληρώνω έως 5 ημέρες μετά την έναρξη του μισθωτικου μήνα. Αυτός υποστηρίζει( έχει μιλήσει και με δικηγόρο λέει) ότι πρέπει να πληρώνω έως 5 ημέρες μετά την έναρξη του μήνα ενώ εγώ έως 5 ημέρες μετά την έναρξη του συμβολαίου( 15 του μήνα γράφει έναρξη) πράγμα το οποίο μέχρι και σήμερα κάνω δηλαδή πληρώνω κάθε 15 εκτός αν πέφτει Παρασκευή όποτε πάει 17. Επίσης με απειλεί ότι θα με πετάξει έξω αν δεν πληρώσω το 1/2 του συνολικού ποσού όπως έχω υπογράψει στο συμβόλαιο ( τότε δεν υπήρχαν τα αλλά δυο σπίτια) και  ότι υπάρχουν πλεον ρολόγια( όντως υπάρχουν αλλά δεν έχω ενημερωθεί ποτέ μπήκαν). 

Σίγουρα θα μιλήσω με δικηγόρο και εγώ αλλά από την εμπειρία σας θα ήθελα να ξέρω αν στέκουν αυτά που λέει. Επαναλάμβανω έχω υπογράψει για μισθωτικο μήνα και κοινόχρηστους λογαριασμούς 1/2. 

Καταλαβαίνω επίσης και την σύγχυση των άλλων δυο σπιτιών που είναι πολύ μικρά και τους ζήτησε να πληρώσουν το 1/4 ο καθένας ( αν βέβαια έχει κάνει αυτήν την συμφωνία και δεν τους είπε 1/3 εσεις οι δυο και 1/2 αναμεταξυ σας άρα κλήθηκε να καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτός και γιαυτο τρελάθηκε). 

Μέσα σε όλα αυτά μου ζήτησε και ένα μεγάλο ποσο κατ εμε για καθαρίστρια  πάλι χωρίς ενημέρωση ότι έχει σκοπό να βάλει( 1 ώρα την εβδομάδα) κοινόχρηστων χωρών που μέχρι τώρα καθαρίζαμε εγώ και αυτός ενώ οι άλλοι δυο ποτέ δεν είχαν πιασει σφουγγαρίστρα. 

Επεξ/σία από Thaninho
Δημοσ.

Αναμένω σωρεία post τύπου "καλά να πάθεις αφού έτσι τα κανόνισες", "έβαλες τα χεράκια σου κι έβγαλες τα ματάκια σου" κ.λπ..

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Αναμένω σωρεία post τύπου "καλά να πάθεις αφού έτσι τα κανόνισες", "έβαλες τα χεράκια σου κι έβγαλες τα ματάκια σου" κ.λπ..

Ναι το ξέχασα αυτό πριν το γράψω το θέμα καθώς εδώ στο φόρουμ το 97% έχουν την τέλεια ζωή με υψηλούς μισθούς και ποτέ δεν βρέθηκαν σε δύσκολη θέση ώστε να κάνουν συμβιβασμούς-υποχωρήσεις 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το σπίτι έχει ξεχωριστό ηλεκτρολογικό πίνακα, δηλαδή ξεχωριστή παροχή, τότε μπορεί εύκολα (ιδίως σε μονοφασικό) να μπει μετρητής κατανάλωσης ώστε να ξεχωρίσει το ηλεκτρικό ρεύμα. Θα χρειαστεί βέβαια να επιμεριστεί και το πάγιο. Αντιστοίχως αν η παροχή είναι ξεχωριστή και για το νερό. 

Για να σε βγάλει νομίζω ότι είναι δύσκολο πριν τα 3 χρόνια.

Μακάρι να μπορέσεις να βρεις άκρη ή και άλλο σπίτι γιατί είναι κουραστικό να υπάρχουν θέματα ακόμα και εκεί που μένουμε. 

Επεξ/σία από techartware
  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, phanispal είπε

Θα ειμαι ο πρωτος που θα το πω. Οχι φυσικα για εξυπνακισμο κι ουτε ειρωνικα, αλλα επειδη ηταν μοιραιο και αναποφευκτο εξαρχης η ολη κατασταση να εξελιχθει ασχημα. Το ποσο ασχημαθεωρω παντως οτι ακομα δεν εχει φανει. Και για εμενα τακτοποιημενος, ασφαλης, σιγουρος και ησυχος δεν ειναι κανενας απο τους δυο. Ουτε ο ιδιοκτητης ουτε κι ο ενοικιαστης. Πιστευω δηλαδη οτι χαμενοι θα βγουν και οι δυο, καθως και η ησυχια τους θα χαθει, αν δεν εχει ηδη, αλλα και θα προκυψουν οπως και δηποτε κερατιατικα. Δικαστικα εξοδα σα να λεμε, τα οποια θα πληρωθουν, δεν θα προσφερουν τιποτα και θα ειναι και αναγκαια ετσι ωστε το μπαχαλο να λυθει.

Και δεν μπαινω καν στον κοπο να σχολιασω τα ανευ ρολογιου, τα μισακα ρολογια, τα ρολογια που μπαινουν ετσι ξαφνικα, τις διαιρεσεις οι οποιες τακτοποιουνται και μαλιστα νοικιαζονται με τοση ευκολια σε οτι αφορα τις πολεοδομικες αδειες, τα κοστη, τις παροχες, τις καταβολες και τους αλλους ορους συμβολαιων για τα οποια κανενας απο τους δυο δεν συμφωνει ή δεν κατανοει τι εχει υπογραψει κτλ.

Καλα ξεμπερδεματα και στους δυο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακάρι να υπήρχαν σπίτια να έφευγα αύριο αλλά είμαι σε τουριστικό μέρος που τα κανονικά σπίτια είναι μετρημένα και όλα τα αλλά είναι βίλες. 

Αργά η γρήγορα θα φύγω από εδώ αλλά θα ήθελα να ξέρω μήπως βρεθώ προ εκπλήξεως να γυρίσω δηλαδή ένα μεσιμερι και να βρω τα πράγματα μου στο δρόμο. 

Οι ισχυρισμοί του είναι οι 5 μέρες διαφοράς στην καταβολή του ενοικίου, να δώσω το 1/2 του ποσού ενώ υπάρχουν 4 σπίτια και για την καθαρίστρια με ωρομίσθιο της στα 30 ευρώ. Την κυρία δεν την έχω δει ποτέ εντωμεταξύ

Επεξ/σία από Thaninho
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ξεκινούσα με το να δίνω το ακριβές ενοίκιο που υπάρχει στο συμβόλαιο.

Επιπλέον θα ενημέρωνα τον ΔΕΔΔΗΕ για την ύπαρξη κοινού ρολογιού μεταξύ δύο διαμερισμάτων.

Εφόσον υπάρχει συμβόλαιο δεν μπορεί να σου πετάξει τα πράγματα έξω.  

30 ευρώ την ώρα η καθαρίστρια; Ζήτα να δεις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Επιπλέον, το να συζητάμε την αρχή του μισθωτικού μήνα, δεν έχει μεγάλη σημασία. Οι παραβάσεις είναι πολλές.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thaninho είπε

Λοιπόν θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο πιο απλά γίνετε για να καταλάβετε  ώστε να δώσετε γνώμες, συμβουλές η και γνώσεις. 

Εδω και έναν χρόνο και κάτι ψηλά μένω σε μια περιοχή από τις δύσκολες για να βρεις σπίτι. Λόγο αυτής της δυσκολίας βρήκα ένα σπίτι στο οποίο συμφώνησα σε πράγματα τα οποία είμαι αντίθετος και προσπαθώ να τα αλλάξω συνέχεια αλλά οι προσπάθειες μου πέφτουν στο κενό. Αρχικά συμφώνησα να δίνω το ενοίκιο σε δυο μέρη, ένα τραπεζικός και το άλλο στο χέρι ( κοινός μαύρα) και το άλλο να υπάρχουν κοινόχρηστοι λογαριασμοί δεη , νερού και θέρμανσης (διπλοκατοικία). Από την πρώτη στιγμή ήμουν αντίθετος με αυτό και είπα να βάλουμε διαφορετικά ρολόγια κλπ ώστε να μην υπάρχουν μελόντικα προβλήματα. Στην συνέχεια η θέρμανση χάλασε, δεν επισκευάστηκε από τον ιδιοκτήτη και άρα προμηθεύτηκα ηλεκτρικά σώματα. Ήρθε ο λογαριασμός φουσκωμένος και με βαριά καρδιά και οι δυο τον πληρώσαμε. Τους επόμενους μήνες αποφάσισε μια αποθήκη πίσω από το δικό μου σπίτι να την κάνει δυο διαμερίσματα μικρότερα και του δικού μου αλλά και του δικού του. Εκεί πάλι επέμενα να μπουν ρολόγια γιατί θα χαθεί η μπάλα στα 4 σπίτια αλλά αυτός αρνούνταν να βάλει και η νέα συμφωνία ήταν οι λογαριασμοί δια 4.

Στο σήμερα ήρθε ο δεύτερος χειμώνας και ο δεύτερος μεγάλος λογαριασμός( ακόμα μεγαλύτερος από τον περσινό) και μαζί με αυτόν οι καυγάδες. Εγώ πλήρωσα άμεσα το μερίδιο μου και ο ιδιοκτήτης μου απαίτησε σχεδόν τα δίπλα. Προφανώς του απάντησα ότι και δεν έχω και δεν θέλω να δώσω περισσότερα καθώς έχουμε πει οι λογαριασμοί δια 4. Οι καυγάδες συνεχίστηκαν και μου είπε ότι θέλει να φύγω γιατί δεν είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου καθώς έκαψα εγώ το περισσότερο ρεύμα( πράγμα το οποίο δέχομαι αλλά όχι σχεδόν τα δίπλα από αυτά που έδωσα). Καυγά στον καυγά φτάσαμε και στην καταβολή του ενοικίου δείχνοντας μου το συμβόλαιο. Το συμβόλαιο γράφει ότι πρέπει να πληρώνω έως 5 ημέρες μετά την έναρξη του μισθωτικου μήνα. Αυτός υποστηρίζει( έχει μιλήσει και με δικηγόρο λέει) ότι πρέπει να πληρώνω έως 5 ημέρες μετά την έναρξη του μήνα ενώ εγώ έως 5 ημέρες μετά την έναρξη του συμβολαίου( 15 του μήνα γράφει έναρξη) πράγμα το οποίο μέχρι και σήμερα κάνω δηλαδή πληρώνω κάθε 15 εκτός αν πέφτει Παρασκευή όποτε πάει 17. Επίσης με απειλεί ότι θα με πετάξει έξω αν δεν πληρώσω το 1/2 του συνολικού ποσού όπως έχω υπογράψει στο συμβόλαιο ( τότε δεν υπήρχαν τα αλλά δυο σπίτια) και  ότι υπάρχουν πλεον ρολόγια( όντως υπάρχουν αλλά δεν έχω ενημερωθεί ποτέ μπήκαν). 

Σίγουρα θα μιλήσω με δικηγόρο και εγώ αλλά από την εμπειρία σας θα ήθελα να ξέρω αν στέκουν αυτά που λέει. Επαναλάμβανω έχω υπογράψει για μισθωτικο μήνα και κοινόχρηστους λογαριασμούς 1/2. 

Καταλαβαίνω επίσης και την σύγχυση των άλλων δυο σπιτιών που είναι πολύ μικρά και τους ζήτησε να πληρώσουν το 1/4 ο καθένας ( αν βέβαια έχει κάνει αυτήν την συμφωνία και δεν τους είπε 1/3 εσεις οι δυο και 1/2 αναμεταξυ σας άρα κλήθηκε να καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτός και γιαυτο τρελάθηκε). 

Μέσα σε όλα αυτά μου ζήτησε και ένα μεγάλο ποσο κατ εμε για καθαρίστρια  πάλι χωρίς ενημέρωση ότι έχει σκοπό να βάλει( 1 ώρα την εβδομάδα) κοινόχρηστων χωρών που μέχρι τώρα καθαρίζαμε εγώ και αυτός ενώ οι άλλοι δυο ποτέ δεν είχαν πιασει σφουγγαρίστρα. 

Οχι δεν εισαι παραλογος.. Απλα δικοπο μαχαιρι οταν δεν εχεις αλλη επιλογη..

Φερσου ξυπνια και τρεναρε την κατασταση με το να δινεις τα χρηματα που  πιστευεις εσυ.. λεγοντας του δεν εχω δεν βγαινω..

Να του δινεις και ενα μικρο ποσο μετα απο λιγες μερες για να γινεσαι πιστικος..

Δεν μπορει να σου κανει τιποτα γιατι ειναι παρανομος..

Κακος που δεν εβαλες κλιματιστικα με την προυποθεση να του πεις να τσονταρει.. και οτι ειναι επενδυση γιατι θα μεινουν στο σπιτι..

Στην τελικη θα τα αφαιρουσες απο τα μαυρα λιγα-λιγα..

Αν το φερει στα ακρα με το να σου φωναζει ή να σου κανει καποια υλικη ζημια.. για να φυγεις,τραβα του μια καταγγελια να ερθει στα ΙΣΑ του!

Δημοσ.

Εγώ έχω μία απορία Πως ένας μετρητής της ΔΕΗ μπορεί και σηκώνει 4 κουζίνες και 4 θερμοσίφωνες;

Καλα ξεμπερδέματα, λύση στο πρόβλημά σου πάντως Εγώ δεν βλέπω.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εγώ έχω μία απορία Πως ένας μετρητής της ΔΕΗ μπορεί και σηκώνει 4 κουζίνες και 4 θερμοσίφωνες;

Δεν μπορεί να τα σηκώσει έχουμε και αυτό το πρόβλημα όταν είμαστε όλοι. Πάλι καλα υπαρχει ηλιακός και μπορούμε και κάνουμε μπάνιο. 

Θα προσπαθήσω να κάνω έναν συμβιβασμό για το ρεύμα να δώσω ένα ποσο που μπορώ να δώσω και θεωρώ σωστό για την καθαρίστρια που νομίζει ότι καθαρίζει τον λευκό οίκο ούτε λόγος. 

Δεν θέλω ούτε να χρωστάω ούτε να εκμεταλλεύομαι καταστάσεις αλλά θέλω το ίδιο και από τους άλλους. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Thaninho είπε

Ναι το ξέχασα αυτό πριν το γράψω το θέμα καθώς εδώ στο φόρουμ το 97% έχουν την τέλεια ζωή με υψηλούς μισθούς και ποτέ δεν βρέθηκαν σε δύσκολη θέση ώστε να κάνουν συμβιβασμούς-υποχωρήσεις 

Και δηλαδη τι αλλο περιμενεις να σου πουμε εκτος απο αυτο? Μην του τα δωσεις? Να σε υποστηριξουμε? Να σου πουμε οτι κλεβει ο ιδιοκτητης?

3 ώρες πριν, Thaninho είπε

Απο οτι καταλαβαινω τα αλλα 2 σπιτια ειναι μικροτερα ε (αφου δημιουργηθηκαν απο 1 αποθηκη και αναφερεις οτι ειναι μιρκοτερα απο το δικο σου και του ιδιοκτητ)? Να λες παλι καλα που δεχτηκαν αυτοι το 1/4 γιατι μαλλον πληρωνουν περισσοτερα απο οτι πρεπει.

Επισης αυτα περι συμβολαιων κτλ, δεν τα εχει περασμενα στο taxis. Το καθε σπιτι θα επρεπε να εχει δικα του ρολογια, ολο το ενοικιο θα επρεπε να μπαινει στην τραπεζα (δεν ξερω πως δικαιολογει ο ιδιος το μισο ενοικιο στην εφορια). Μαλλον τα εκανε για να νομιζει οτι εχει κατι για να απειλει.

Οταν αποφασισεις να φυγεις, ασε τους λογαριασμους, δεν μπορει να σε κυνηγησει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μία είναι η λύση πάντως, σήκω φύγε

Σε συνδυασμό με ένα ωραίο πιστόλι λογαριασμών. Προσωπικά θα έδινα και το συμφωνηθέν νόμιμο ενοίκιο μέχρι να φύγω.

Αν προσπαθούσε με κάποιο τρόπο να διακόψει την παροχή, θα καλούσα τη ΔΕΔΔΗΕ. 

Παρόλο που έχεις συμφωνήσει σε κάτι παράνομο, το δίκαιο είναι με το μέρος σου. Ειδικά τώρα με την υψηλή ζήτηση λόγω airbnb, κάτι παράσιτα σαν τον παρόντα ιδιοκτήτη, πρέπει να πάρουν ένα μάθημα.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφορία, πολεοδομία κ στην περίπτωση σου η ΔΕΔΗΕ τέτοιους ψευτομαγκες ψάχνουν.

Για αρχή σταμάτα να δίνεις τα μαύρα κ λογαριασμούς που δεν ειναι στο ονομα σου. 

Επεξ/σία από bilya
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να αφήσετε στην άκρη τους τσακωμούς από τη στιγμή που μπήκαν ρολόγια για το ρεύμα και να βρείτε μία μέση λύση.

Ο καυγάς δεν ωφέλησε ποτέ κανένα από τα δύο μέρη άσχετα πιο βγήκε λιγότερο ή περισσότερο κερδισμένος.

Όσο για το ενοίκιο. Μοιράστε ρε αδερφέ τις μέρες στη μέση 5 νωρίτερα εσύ,5 αργότερα αυτός .Αν δε τα βρείτε απλά συνεχώς από δω και πέρα θα βρίσκετε και κάποια νέα αιτία και οι καυγάδες σας όχι μόνο θα διαιωνίζονται αλλά θα πληθαίνουν κιόλας.

Αν δεν υπάρχει λύση να τα βρείτε απλά φεύγεις.

6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Είναι τετραφασικός μάλλον.:P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...