Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ ρε παιδιά τι να πάρω τελικά... 

i5 8265u +amd radeon 520 2gb gddr5

Ryzen 2500U με την vega που έχει? (το οποίο βγαίνει και ποιο φθηνό) 

Το budget είναι στα 550 max

Η χρήση θα είναι για παιχνίδια τύπου lol, l2 (τώρα αν σηκώνει και κατι παραπάνω δεν μας πειράζει) για να περάσει η σεζόν 🙄🙄

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Radeon 520 ειναι αδυναμη φιλε , παρε με τον Ryzen 2500U που εχει την Vega 8 , αν και ενσωματωμενη, πολυ καλυτερη καρτα γραφικων   3DMark 11 - Performance GPU 1280x720
 Radeon 520 = 1877   points 
 Vega 8          = 3469.5 points .  Δες εδω: https://www.notebookcheck.net/Radeon-520-vs-Vega-8_7942_8144.247598.0.html

Επεξ/σία από makhs5
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 13/4/2019 στις 7:49 ΜΜ, makhs5 είπε

Η Radeon 520 ειναι αδυναμη φιλε , παρε με τον Ryzen 2500U που εχει την Vega 8 , αν και ενσωματωμενη, πολυ καλυτερη καρτα γραφικων   3DMark 11 - Performance GPU 1280x720
 Radeon 520 = 1877   points 
 Vega 8          = 3469.5 points .  Δες εδω: https://www.notebookcheck.net/Radeon-520-vs-Vega-8_7942_8144.247598.0.html

Ναι τα έχω δει αυτά αλλά λογικά θα πρέπει να κουμπώσω μια 8 ram ακόμα σε ένα λάπτοπ με 2500U για να έχει παραπάνω δύναμη και η γραφικών... Anyway λογικά σε λάπτοπ με  2500u με βλέπω τελικά 

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 13/4/2019 στις 8:06 ΜΜ, LIGHT1NG είπε

Ναι τα έχω δει αυτά αλλά λογικά θα πρέπει να κουμπώσω μια 8 ram ακόμα σε ένα λάπτοπ με 2500U για να έχει παραπάνω δύναμη και η γραφικών... Anyway λογικά σε λάπτοπ με  2500u με βλέπω τελικά 

Ram ετσι κι αλλοιως τη σημερον ημερα για να εισαι καλυμενος χρειαζεσαι 8αρα και ανω, η 4αρα πλεον πολυ λιγη για τα windows 10. Δεν ειναι τιποτα να προσθεσεις μια Ram

Δημοσ.
  Στις 13/4/2019 στις 8:23 ΜΜ, makhs5 είπε

Ram ετσι κι αλλοιως τη σημερον ημερα για να εισαι καλυμενος χρειαζεσαι 8αρα και ανω, η 4αρα πλεον πολυ λιγη για τα windows 10. Δεν ειναι τιποτα να προσθεσεις μια Ram

Ρε παιδιά συγνώμη που σπαμάρω αλλά μια απορία. Όλοι λένε και βλέπω παντού τα 4gb ram δεν φτάνουν για τα 10αρια. Αυτά απο που προκύπτουν; Εγώ με υπολογιστή 10ετίας και 4αρα ram, γιατί μου πάνε αέρας τα 10αρια?

Δημοσ.
  Στις 13/4/2019 στις 9:51 ΜΜ, Tsamjunior είπε

Ρε παιδιά συγνώμη που σπαμάρω αλλά μια απορία. Όλοι λένε και βλέπω παντού τα 4gb ram δεν φτάνουν για τα 10αρια. Αυτά απο που προκύπτουν; Εγώ με υπολογιστή 10ετίας και 4αρα ram, γιατί μου πάνε αέρας τα 10αρια?

Αν μπουταρουν τα 10αρια και απλα καθεσαι και κοιτας την επιφανεια εργασιας , μια χαρα αερα θα πηγαινουν τα 10αρια.

Αυτην την στιγμη με chrome (10 tabs) + thunderbird + skype + viber  + ο,τι μαλακια service τρεχει στο background απο προγραμματα/windows και ειμαι στα 4.3gb ram χρηση.
Αν ειχα μονο 4gb , θα χρωσταγα κιολας στα 10αρια.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
  Στις 13/4/2019 στις 9:51 ΜΜ, Tsamjunior είπε

Παίζει ρόλο κιόλας αν χρησιμοποιείς την εσωτερική γραφικών του επεξεργαστή ή αν έχει ξεχωριστή αλλά πλέον τα 4 είναι απλά οκ οχι για πολλά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 13/4/2019 στις 9:57 ΜΜ, mphxths είπε

Αν μπουταρουν τα 10αρια και απλα καθεσαι και κοιτας την επιφανεια εργασιας , μια χαρα αερα θα πηγαινουν τα 10αρια.

Αυτην την στιγμη με chrome (10 tabs) + thunderbird + skype + viber  + ο,τι μαλακια service τρεχει στο background απο προγραμματα/windows και ειμαι στα 4.3gb ram χρηση.
Αν ειχα μονο 4gb , θα χρωσταγα κιολας στα 10αρια.

Bootαρω σε 18-20 sec, και ΟΧΙ δεν κοιταω την επιφανεια εργασιας. Κάνω τα πάντα για απλη χρηση, δηλαδή office, internet browsing ναι με 10 καρτελες στον chrome, torrent, και παιχνιδια 10ετιας, και ΝΑΙ παει αερας φιλε μου. Προφανώς και δεν έχω στο background να τρεχουν 100 προγράμματα που δεν χρησιμοποιώ, παρά μόνο ότι δουλεύω. Κάνω τη δουλειά μου, πολύ παραπάνω από άνετα.

Ρε φίλε προφανώς εάν έχεις 100 προγράμματα να τρέχουνε στο background από τα οποία χρησιμοποιείς τα 3-4, τότε ναι δεν σε φταίει καμία ram, θέμα απλής λογικής είναι. Δεν σου φταίνε τα 10άρια τότε, εάν έχεις γεμίσει άχρηστα σκουπίδια το PC σου. Εάν δεν με πιστεύεις, μου είναι πολύ εύκολο να τραβήξω ένα βίντεο.

Στις 14/4/2019 στις 3:38 ΠΜ, LIGHT1NG είπε

Παίζει ρόλο κιόλας αν χρησιμοποιείς την εσωτερική γραφικών του επεξεργαστή ή αν έχει ξεχωριστή αλλά πλέον τα 4 είναι απλά οκ οχι για πολλά 

Χρησιμοποιώ ATI Radeon 4500 απο reflow πριν 3 χρόνια. Ναι προφανώς δεν είπα ότι τρέχω Autocad 3D μαζί με άλλα 5 εξίσου βαριά προγράμματα.

Παιδιά, σόρι που σας το λέω αλλά εάν θεωρείται ότι τα 4gb ram στα 10αρια αρκούνε μόνο για να ανοίξετε το Pc, τότε σόρι αλλά κάτι κάνετε λάθος.

Επεξ/σία από Tsamjunior
Δημοσ.
  Στις 14/4/2019 στις 3:13 ΜΜ, Tsamjunior είπε

Bootαρω σε 18-20 sec, και ΟΧΙ δεν κοιταω την επιφανεια εργασιας. Κάνω τα πάντα για απλη χρηση, δηλαδή office, internet browsing ναι με 10 καρτελες στον chrome, torrent, και παιχνιδια 10ετιας, και ΝΑΙ παει αερας φιλε μου. Προφανώς και δεν έχω στο background να τρεχουν 100 προγράμματα που δεν χρησιμοποιώ, παρά μόνο ότι δουλεύω. Κάνω τη δουλειά μου, πολύ παραπάνω από άνετα.

Ρε φίλε προφανώς εάν έχεις 100 προγράμματα να τρέχουνε στο background από τα οποία χρησιμοποιείς τα 3-4, τότε ναι δεν σε φταίει καμία ram, θέμα απλής λογικής είναι. Δεν σου φταίνε τα 10άρια τότε, εάν έχεις γεμίσει άχρηστα σκουπίδια το PC σου. Εάν δεν με πιστεύεις, μου είναι πολύ εύκολο να τραβήξω ένα βίντεο.

Χρησιμοποιώ ATI Radeon 4500 απο reflow πριν 3 χρόνια. Ναι προφανώς δεν είπα ότι τρέχω Autocad 3D μαζί με άλλα 5 εξίσου βαριά προγράμματα.

Παιδιά, σόρι που σας το λέω αλλά εάν θεωρείται ότι τα 4gb ram στα 10αρια αρκούνε μόνο για να ανοίξετε το Pc, τότε σόρι αλλά κάτι κάνετε λάθος.

Επέκταση  

προσωπικά με 6 καρτέλες firefox είμαι στα 3.8 γιγα ραμ.

το συστημά σου μπορεί να είναι αέρας γιατι λογικά έχεις ssd και χρησιμοποιεί την εικονική μνήμη απο εκει. Δεν επε κανείς οτι με 4 γιγα ειναι απαγορευτικό αλλά μπορείς να το βοηθήσεις στα 8+ γιγα.

όπως γράφτηκε και παραπάνω όταν χρησιμοποιείς τα γραφικά του επεξεργαστή θα χρειαστείς και επιπλέον ραμ να την χρησιμοποιήσει η apu, σε αυτή την περίπτωση τα 4 φαντάζουν πραγματικά λίγα και αναλόγως την χρήση και τα 8 μπορεί να είναι οριακά.

Δημοσ.
  Στις 14/4/2019 στις 3:13 ΜΜ, Tsamjunior είπε

Επέκταση  

Προσπαθησε να μεινεις εντος θεματος.Το "boot-αρω σε 18-20sec" ειναι εκτος θεματος.
Παμε στην ταμπακιερα τωρα.Το 80% της "απλης χρησης" ειναι το "browsing".Εχεις δει τελευταια ποση ραμ ποιανουν οι browsers?Oταν την δεις θα συζητησουμε σε πιο σοβαρη βαση.
Οταν εγραψα το προηγουμενο ποστ μου ο chrome με τα 10 tabs επιανε 1.2gb ram.Απο την αλλη ολοι εχουμε προγραμματακια/services που τρεχουν στο background γιατι ΠΡΕΠΕΙ να τρεχουν για την ομαλη λειτουργια των προγραμματων.
Δηλαδη τα @@ της nvidia για την καρτα γραφικων να τα σβησω?το dropbox που τρεχει στο background?To antivirus?skype?steam?Viper?τα περι εκτυπωτη services/software?
Mηπως να το γυρισουμε σε DOS?

Kαι μενα αν δεν με πιστευεις σου τραβαω και σκρινσοτς να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη.Ολα τα παπαρακια στο background δεν τρωνε οση μνημη τρωνε τα βαρια και κακογραμμενα προγραμματα που κυκλοφορουν πλεον.

chrome (10 tabs) + thunderbird +skype +viber + qbittorrent +media player να παιζει ταινια + ολα αυτα που περιγραφω παραπανω και αυτην την στιγμη ειμαι στα 5.1gb ram usage.
Απο τα οποια την περισσοτερη καταναλωση εχει ο chrome και ο media player...

Δεν πειθεις κανεναν λεγοντας οτι εσυ εισαι ανετος με τα 4γιγα εκτος και αν δουλευεις ενα προγραμμα καθε στιγμη..για δοκιμασε 2-3-4 "σοβαρα" προγραμματα ταυτοχρονα.Ουτε πειθεις λεγοντας οτι τα "σκουπιδια" γεμιζουν την μνημη.Γιατι ουτε σκουπιδια ειναι (χρησιμα services ειναι) ουτε εχουν την μεγαλη καταναλωση που νομιζεις οτι εχουν.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 14/4/2019 στις 3:25 ΜΜ, Xristaras12 είπε

προσωπικά με 6 καρτέλες firefox είμαι στα 3.8 γιγα ραμ.

το συστημά σου μπορεί να είναι αέρας γιατι λογικά έχεις ssd και χρησιμοποιεί την εικονική μνήμη απο εκει. Δεν επε κανείς οτι με 4 γιγα ειναι απαγορευτικό αλλά μπορείς να το βοηθήσεις στα 8+ γιγα.

όπως γράφτηκε και παραπάνω όταν χρησιμοποιείς τα γραφικά του επεξεργαστή θα χρειαστείς και επιπλέον ραμ να την χρησιμοποιήσει η apu, σε αυτή την περίπτωση τα 4 φαντάζουν πραγματικά λίγα και αναλόγως την χρήση και τα 8 μπορεί να είναι οριακά.

Επέκταση  

Ναι εννοείται πως έχω SSD. Επίσης, εννοείται πως όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Αλλά ας μην υπερβάλλουμε ότι τα 4gb ram αρκούνε μόνο για να ανοίξει το PC, όπως λέει ο φίλος παραπάνω. Όλα είναι ανάλογα με την χρήση και την προσοχή που του δίνεις. Έχω δει μοντέλα 6μήνου να σέρνονται, απλά και μόνο επειδή ο χρήστης δεν έχει ιδέα το πως να "φροντίσει" το λειτουργικό και το μηχάνημα του. 

Στις 14/4/2019 στις 3:28 ΜΜ, mphxths είπε

Προσπαθησε να μεινεις εντος θεματος.Το "boot-αρω σε 18-20sec" ειναι εκτος θεματος.
Παμε στην ταμπακιερα τωρα.Το 80% της "απλης χρησης" ειναι το "browsing".Εχεις δει τελευταια ποση ραμ ποιανουν οι browsers?Oταν την δεις θα συζητησουμε σε πιο σοβαρη βαση.
Οταν εγραψα το προηγουμενο ποστ μου ο chrome με τα 10 tabs επιανε 1.2gb ram.Απο την αλλη ολοι εχουμε προγραμματακια/services που τρεχουν στο background γιατι ΠΡΕΠΕΙ να τρεχουν για την ομαλη λειτουργια των προγραμματων.
Δηλαδη τα @@ της nvidia για την καρτα γραφικων να τα σβησω?το dropbox που τρεχει στο background?To antivirus?skype?steam?Viper?τα περι εκτυπωτη services/software?
Mηπως να το γυρισουμε σε DOS?

Kαι μενα αν δεν με πιστευεις σου τραβαω και σκρινσοτς να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη.Ολα τα παπαρακια στο background δεν τρωνε οση μνημη τρωνε τα βαρια και κακογραμμενα προγραμματα που κυκλοφορουν πλεον.

chrome (10 tabs) + thunderbird +skype +viber + qbittorrent +media player να παιζει ταινια + ολα αυτα που περιγραφω παραπανω και αυτην την στιγμη ειμαι στα 5.1gb ram usage.
Απο τα οποια την περισσοτερη καταναλωση εχει ο chrome και ο media player...

Δεν πειθεις κανεναν λεγοντας οτι εσυ εισαι ανετος με τα 4γιγα εκτος και αν δουλευεις ενα προγραμμα καθε στιγμη..για δοκιμασε 2-3-4 "σοβαρα" προγραμματα ταυτοχρονα.Ουτε πειθεις λεγοντας οτι τα "σκουπιδια" γεμιζουν την μνημη.Γιατι ουτε σκουπιδια ειναι (χρησιμα services ειναι) ουτε εχουν την μεγαλη καταναλωση που νομιζεις οτι εχουν.

Επέκταση  

Φίλε μου δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Την δουλειά μου (που ξαναλέω είναι απλή χρήση) την κάνω άνετα και με το παραπάνω, και αμα με πιστεύεις καλώς, εάν όχι, λυπάμαι.

Όταν λέω σκουπίδια, εννοώ viber, skype, torrent κτλ που αναφέρεις. Ποιός ο λόγος να τρέχουν είτε στο startup είτε γενικά όταν τα χρησιμοποιώ πχ 1 φορά τη βδομάδα; Όταν τα χρειαστώ, θα τα ανοίξω, θα κάνω την δουλειά μου, θα τα ξανακλείσω. Δεν βρίσκω τον λόγο να δουλεύουν 24/7, όταν τα χρησιμοποιώ κανα δυο ώρες την βδομάδα Ότι δεν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση για εμένα είναι "σκουπίδι". Βέβαια, επανερχόμαστε στο θέμα της χρήσης πάλι. Όλα αυτά τα λέω με βάση την χρήση που κάνω. Εάν εσύ όοοολα αυτά τα χρησιμοποιείς και τα τρέχεις επί μονίμου βάσεως, τότε ναι συμφωνώ μαζί σου, δεν ειναι σκουπίδια.

Και τέλος, ξαναλέω, δεν με ενδιαφέρει να πείσω εσένα ή τον οποιονδήποτε. ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ (το ΞΑΝΑτονίζω), τρέχω όσα προγράμματα θέλω ή μου είναι απαραίτητα την εκάστοτε στιγμή και είμαι ΥΠΕΡ-καλυμμένος, είτε το πιστεύεις, είτε όχι. 

Τέσπα, τέρμα το σπαμ γιατί το καταστρέψαμε το thread του παιδιού και είναι κρίμα. Αυτά απο μένα.

Υ.Γ. Όπως βλέπεις, τα service των windows δεν πιάνουν σχεδόν τίποτα. Εάν έχεις γεμίσει τον υπολογιστή σου με χιλιάδες κακογραμμένα, όπως λες, προγράμματα, τότε ξαναλέω δεν ευθύνονται τα windows για αυτό. Και ξαναλέω, αναφέρομαι σε ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ.

Δημοσ.
  Στις 14/4/2019 στις 3:42 ΜΜ, Tsamjunior είπε

Όταν λέω σκουπίδια, εννοώ viber, skype, torrent κτλ που αναφέρεις.

Aυτα λοιπον που εσυ αναφερεις ως "σκουπιδια" για μας ειναι χρησιμα προγραμματα που χρησιμοποιουμε καθημερινα.Ειδικα προγραμματα κοινωνικης δικτυωσης που αν δεν τρεχουν συνεχως δεν ξερω αν εχει καν νοημα να υπαρχουν.Δηλ,  αν θελω να στειλω μηνυμα σε καποιον φιλο μου στο skype να το ανοιξω και μετα τι ?Να το κλεινω τελειως?Στα @@ μου αν χρειαστει να μου στειλουν μηνυμα..μου τρωει μνημη..ας προσεχαν..σοβαρα τα λες αυτα τωρα?
Ή το dropbox που εχει service να τρεχει στο background..oταν ριχνω αρχεια στο dropbox απο κινητο ή το 2ο φορητο να ανοιγω το service χειροκινητα καθε φορα για να κανει τον συγχρονισμο?Αυτο λες με λιγα λογια?

Kοιτα και γω αν ειχα στο μηχανημα μου 4γιγα , τετοιες γυφτιες που περιγραφεις θα εκανα.η κοινη λογικη λεει "εν ετει 2019 , πηγαινε για 8γιγα τουλαχιστον για να μην ξεκινησεις τις προσθαφαιρεσεις καθε φορα που ανοιγεις μια εφαρμογη"...

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 14/4/2019 στις 3:53 ΜΜ, mphxths είπε

Aυτα λοιπον που εσυ αναφερεις ως "σκουπιδια" για μας ειναι χρησιμα προγραμματα που χρησιμοποιουμε καθημερινα.Ειδικα προγραμματα κοινωνικης δικτυωσης που αν δεν τρεχουν συνεχως δεν ξερω αν εχει καν νοημα να υπαρχουν.Δηλ,  αν θελω να στειλω μηνυμα σε καποιον φιλο μου στο skype να το ανοιξω και μετα τι ?Να το κλεινω τελειως?Στα @@ μου αν χρειαστει να μου στειλουν μηνυμα..μου τρωει μνημη..ας προσεχαν..σοβαρα τα λες αυτα τωρα?
Ή το dropbox που εχει service να τρεχει στο background..oταν ριχνω αρχεια στο dropbox απο κινητο ή το 2ο φορητο να ανοιγω το service χειροκινητα καθε φορα για να κανει τον συγχρονισμο?Αυτο λες με λιγα λογια?

Kοιτα και γω αν ειχα στο μηχανημα μου 4γιγα , τετοιες γυφτιες που περιγραφεις θα εκανα.η κοινη λογικη λεει "εν ετει 2019 , πηγαινε για 8γιγα τουλαχιστον για να μην ξεκινησεις τις προσθαφαιρεσεις καθε φορα που ανοιγεις μια εφαρμογη"...

Επέκταση  

Χαχαχα, λοιπόν αυτά που περιγράφεις εσύ ως γυφτιές, για εμένα είναι κοινή λογική καλής χρήσης του PC. Και PC με 64gb να έπαιρνα, πάλι το ίδιο θα έκανα, πολύ απλά γιατί αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις γυφτιά, για εμένα είναι εντελώς ανούσιο και άχρηστο όταν έχω το κινητό μου για τα social media. Οπότε φίλε μου, πάλι επανερχόμαστε στο θέμα της χρήσης. Όμως το να πεις ότι τα 4gb ram φτάνουν για να κοιτάς την επιφάνει εργασίας, μέχρι το ότι αυτά που κάνω με τα 4gb είναι γυφτιές, απέχει πολύ. Μέση λύση δεν υπάρχει; Γιατί διαφωνείς μαζί μου ενώ λέμε το ίδιο πράγμα; ΟΛΑ εξαρτώνται από την χρήση. Ναι σε "βαριά" χρήση δεν είναι αρκετά, και επίσης ΝΑΙ σε απλή χρήση (όπως αυτή που περιγράφω) είναι αρκετά. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Προφανώς και η κοινή λογική λέει ότι όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Όμως αυτό απέχει πολύ από το "τα 4gb ram φτάνουν μόνο για να κοιτάς την επιφάνεις εργασίας".

Δημοσ.
  Στις 14/4/2019 στις 4:04 ΜΜ, Tsamjunior είπε

Χαχαχα, λοιπόν αυτά που περιγράφεις εσύ ως γυφτιές, για εμένα είναι κοινή λογική καλής χρήσης του PC. Και PC με 64gb να έπαιρνα, πάλι το ίδιο θα έκανα, πολύ απλά γιατί αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις γυφτιά, για εμένα είναι εντελώς ανούσιο και άχρηστο όταν έχω το κινητό μου για τα social media. Οπότε φίλε μου, πάλι επανερχόμαστε στο θέμα της χρήσης. Όμως το να πεις ότι τα 4gb ram φτάνουν για να κοιτάς την επιφάνει εργασίας, μέχρι το ότι αυτά που κάνω με τα 4gb είναι γυφτιές, απέχει πολύ. Μέση λύση δεν υπάρχει; Γιατί διαφωνείς μαζί μου ενώ λέμε το ίδιο πράγμα; ΟΛΑ εξαρτώνται από την χρήση. Ναι σε "βαριά" χρήση δεν είναι αρκετά, και επίσης ΝΑΙ σε απλή χρήση (όπως αυτή που περιγράφω) είναι αρκετά. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Προφανώς και η κοινή λογική λέει ότι όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Όμως αυτό απέχει πολύ από το "τα 4gb ram φτάνουν μόνο για να κοιτάς την επιφάνεις εργασίας".

Επέκταση  

Μου θυμιζεις εναν φιλο που ειχα καποτε που δεν ηθελε ουτε καν install να κανει τις εφαρμογες για να μην του γεμιζουν "σκουπιδια" τον δισκο.
Οι δισκοι ειναι για να γεμιζουν , οι μνημες για να γεμιζουν και οι επεξεργαστες για να χρησιμοποιουνται.Αν λες οτι ακομα και 64γιγα να χες παλι τις ιδιες γυφτιες θα εκανες σημαινει οτι δεν κατανοεις τον σκοπο υπαρξης της μνημης...κατσε λοιπον με 62γιγα να τα κοιτας και κοιτα μην ξεπερασεις τα 2 γιγα μνημης με αυτα που κανεις...(στο σεναριο που θα χες 64γιγα ραμ).

Στις 14/4/2019 στις 4:04 ΜΜ, Tsamjunior είπε

όταν έχω το κινητό μου για τα social media

Δηλαδη οταν καθεσαι στο πισι σου να σερφαρεις και επικοινωνησει καποιος σε καποιο προγραμμα που χρησιμοποιεις π.χ. skype,viber κλπ , απαντας απο το κινητο?Σοβαρα τωρα?Για να μην ανοιξεις το αντιστοιχο προγραμμα στο πισι και πιασει ram ?Πες μου οτι καταλαβαινεις οτι ειναι γυφτια κατι τετοιο αν οντως το κανεις :)

Στο 2ο φορητο μου εχω 4γιγα ραμ..τα 10αρια με το καλημερα μετα απο καθαρη εγκατασταση θελουν το πολυ 1γιγα...καληνυχτα με το...καλημερα...και γω τετοιες γυφτιες θα εκανα αν του ειχα βαλει 10αρια.
Του εβαλα λινουξακι λοιπον που πιανει στο boot-αρισμα και με ο,τι μαλακια τρεχει στο background 500-600mb και κανω προσεκτικη χρηση γιατι ξερω ποσο θα γαμηθει η ραμ...
Αλλα ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν ειναι ζωη αυτη...να προσεχεις τι θα ανοιξεις , ποσα θα ανοιξεις , μην ανοιξεις κανα παιχνιδι μαζι με ολα τα αλλα κλπ.

Αρα οταν πας για νεο μηχανημα , πας για τουλαχιστον 8 γιγα ραμ , για να χαρεις το μηχανημα σου οσο καλυτερα γινεται και χωρις....μαντεψε...γυφτιες :)

Δημοσ.

Ρε παιδιά για επιλογή ανάμεσα στα 2 είπα μην πάτε απτό ένα off στο άλλο 🤣🤣 χαίρω πολύ σπίτι έχω ένα 2ο pc  με έναν intel core duo και 4 ραμ με δεκαριά αλλά η μόνη χρήση είναι για unlock bootloader, unbrick κλπ και ναι κολλάει γιατί δεν έχει ssd. 

Απλά με βάση benchmark η vega 8>radeon 520 2gb απλά στον vega θα πρέπει να βάλω 4 ραμ + 8 να πάει 12 ώστε να έχει χώρο να τραβάει και η vega προφανώς με το l2-lol πχ τα 4 gb σε μέρος με άτομα θα παθαίνει σοκ διότι 1gb πχ λέμε είναι για τα services windows κλπ 1-2 το παιχνίδι και μένουν 500mb έως 1gb στην apu. 

+ ένα έξτρα σαν apu θα έχει καλύτερη θερμοκρασία σε σύγκριση με την 520 για διάφορους λόγους πχ 14nm>28nm τεσπα αν ήταν να δώσω κιόλας 600+ θα πήγαινα σε δευτερεύον με μια mx 150 nvidia αλλά την στιγμή που δεν θέλω να δώσω τόσα η να πάρω μεταχειρισμένο δεν υπάρχει και λόγος, λογικά μέχρι τέλος βδομάδας θα το έχω και θα σας πω εντυπώσεις 😉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...