Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ! Ελπίζω να αναρτώ το θέμα στο σωστό νήμα του φόρουμ. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας ή οποιαδήποτε συμβουλή έχετε στο ακόλουθο πρόβλημα. Έχω iphone 5 v.10.3.3 και mini iPad, προσπάθησα να συνδεθώ στο iTunes και να κρατήσω backup και είδα το αντίγραφο ασφαλείας κλειδωμένο (είχα ενεργοποιήσει κάποια στιγμή τον κωδικό για δεδομένα υγείας αλλά ούτε τον θυμάμαι, ούτε υπάρχει δυνατότητα reset λόγω παλιάς έκδοσης). Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα προηγούμενα backup χωρίς κλείδωμα. Ψάχνοντας στο google  βρήκα κάποιο third party πρόγραμμα και κράτησα αντίγραφα για κάθε ενδεχόμενο. Βέβαια κάθε τόσο παίρνω ειδοποίηση ότι δεν έχει δημιουργηθεί αντίγραφο για ... εβδομάδες. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα; Επίσης σε περίπτωση αγοράς καινούριου iPhone, θα μπορέσω να μεταφέρω το backup (ώστε να μεταφέρω επαφές, sms, κλπ) ή θα παραμείνει κλειδωμένο ζητώντας κωδικό; Η' μήπως η μετάβαση σε android μετά από αυτό είναι μονόδρομος;

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, nekan said:

Βέβαια κάθε τόσο παίρνω ειδοποίηση ότι δεν έχει δημιουργηθεί αντίγραφο για ... εβδομάδες.

Η ειδοποίηση αυτή, υποψιάζομαι ότι αφορά στο iCloud. Λογικά έχει γεμίσει και δεν έχει χώρο να κάνει άλλο backup.
Γενικότερα δεν χρειάζεσαι iTunes για το backup, τα κάνεις όπα από iCloud, αρκεί να έχεις χώρο.
Συνήθως το Camera Roll, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο iCloud Backup (εκτός αν έχεις ανοιχτό το iCloud Photos), είναι αυτό που τρώει τον περισσότερο χώρο.
Αν αδειάσεις φώτο και βίντεο στον υπολογιστή, θα χωρέσει και το backup στο iCloud.
Όσο για το backup στο iTunes, απ' ό,τι κατάλαβα έχεις κάνει encrypt τα υπάρχοντα backups. Θέλεις να κάνεις restore από 'κει; Δεν σ' αφήνει να κάνεις καινούριο;
Επίσης, πήγαινε στα Settings του iPhone και του iPad, μετά στον λογαριασμό σου (πάνω-πάνω) και μετά στο iCloud και δες τι είναι ενεργοποιημένο και τι όχι.
Ειδικά για τις επαφές πρέπει να δεις μέσα στο app, πάνω αριστερά, αν έχεις groups (ομάδες) και αν ναι, ποιες είναι, τι έχουν μέσα (τις ανοίγεις μία-μία και κοιτάς τον κατάλογο) και ποια είναι η προεπιλεγμένη (Settings>Contacts>Default Account).

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Αρχικά, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Η ειδοποίηση αυτή αφορά και το Icloud (όντως έχει γεμίσει και χωρίς να αποθηκεύω photos και videos) και εμφανίζεται στις συσκευές. Άρα να δουλέψω με το τελευταίο αντίγραφο του Icloud?  Με το Itunes είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις, ούτε restore με αφήνει να κάνω ούτε να κρατήσω νέο αντίγραφο (ζητάει τον κωδικό). Τσέκαρα και τις ρυθμίσεις που μου αναφέρεις αλλά λόγω παλιάς έκδοσης μου δείχνει μόνο τον διακόπτη ναι /οχι σε ότι είναι ενεργοποιημένο. Συγχώρεσε την πιθανά ανόητη ερώτηση μου : αν έχω το πιο πρόσφατο αντίγραφο του icloud και αγοράσω καινούρια Ios συσκευή θεωρείς ότι θα μπορέσω να τραβήξω το backup κανονικά; Και πάλι σε ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 hour ago, nekan said:

αν έχω το πιο πρόσφατο αντίγραφο του icloud και αγοράσω καινούρια Ios συσκευή θεωρείς ότι θα μπορέσω να τραβήξω το backup κανονικά;

99% ναι, αλλά πρέπει να κάνεις χώρο στο iCloud για να πάρεις το τελευταίο backup απ' το παλιό iPhone, πριν κάνεις restore στο καινούριο.

Να σου διευκρινίσω ότι οι επαφές, ημερολόγια και ό,τι άλλο βλέπεις ενεργοποιημένο στα settings του iCloud θα το έχεις και στην καινούρια συσκευή , άσχετα απ' το backup. Μπορείς να τσεκάρεις ακριβώς τι υπάρχει στο iCloud σου, πηγαίνοντας στο icloud.com.
Το iCloud Backup είναι ξεχωριστό απ' τα Contacts, Calendar κλπ, και περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις τής συσκευής, τα app data (αρχεία δημιουργημένα από εφαρμογές) καθώς και το Camera Roll (εκτός αν έχεις το iCloud Photos ανοιχτό, που και πάλι δεν είμαι σίγουρος).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...