Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το headset του τίτλου στα 39.90€ με το κουνόπι LOGI40

https://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/akoustika-mikrofona/Logitech-G-430-7-1-Gaming-Headset-981-000537.htm

Το βάζετε στο καλάθι και σας έχει μετά στο καλάθι πεδίο για τον κωδικό(LOGI40).

Στο skroutz από 49.00€.(Έχει πάιξει και περίπου στα 40€ ξανά στο παρελθόν).

https://www.skroutz.gr/s/3334381/Logitech-G430.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα τα ακουστικά της σειράς έχουν θέμα με τον βραχίωνα στο σημείο που πιάνεται το ακουστικό.

Μετά από λίγους μήνες, σπάει, και το ακουστικό πέφτει.

Είναι γνωστό πρόβλημα.

Τα δικά μου, κάνοντας χρήση εγγύησης μέσω logitechg.com ,

μου τα αντικαστέστησαν αλλά αμέσως τα πούλησα για να πάρω Siberia 650 που έχει στιβαρότερη κατασκευή.

Επεξ/σία από nikoskon
  • Like 3
Δημοσ.

Τα έχω 3-4 χρόνια και τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά. Πέρα από τα μαξιλαράκια που έχουν χαλάσει όπως είναι λογικό, δεν έχουν κανένα πρόβλημα στον βραχιόνα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο.

Δημοσ.

Εχω και εγω το headset αυτο 2-3 χρονια τωρα, δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα απο αυτα που συχνα αναφερονται.

Αυτο που δε μου αρεσει καθολου ομως ειναι πρωτον το οτι πλασαρονται ως 7.1 ενω ειναι απλως δυο (!) ηχεια (ενα σε καθε αυτι) και αρα απλα στερεοφωνικα, που με διαφορα gimmickoλογισμικα φαινεται να αποδιδουν πολυκαναλο ηχο (οχι πραγματικο ομως, αλλωστε θυμαμαι μια φορα κι εναν καιρο να κατεβαζουμε ενα λογισμικο της razer και με εκεινο και τα πιο "απλά" ακουστικα γινονταν "σαν" πολυκαναλα). Επισης δε μου αρεσει το μαξιλαρακι τους, ειναι αρκετα σκληρο, κατι που τους προσθετει αντοχη μεν αλλά ....

Εν κατακλειδι: Υπαρχουν "κανονικοτατα" 7.1 ακουστικα, με 4 ή 5 ηχεια στο καθε αυτί. Το να διαφημιζονται ως τετοια αυτα του θεματος (τα ακουστικα ειναι hardware και οχι software) ειναι παραπλανητικο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, giorginho είπε

Εχω και εγω το headset αυτο 2-3 χρονια τωρα, δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα απο αυτα που συχνα αναφερονται.

Αυτο που δε μου αρεσει καθολου ομως ειναι πρωτον το οτι πλασαρονται ως 7.1 ενω ειναι απλως δυο (!) ηχεια (ενα σε καθε αυτι) και αρα απλα στερεοφωνικα, που με διαφορα gimmickoλογισμικα φαινεται να αποδιδουν πολυκαναλο ηχο (οχι πραγματικο ομως, αλλωστε θυμαμαι μια φορα κι εναν καιρο να κατεβαζουμε ενα λογισμικο της razer και με εκεινο και τα πιο "απλά" ακουστικα γινονταν "σαν" πολυκαναλα). Επισης δε μου αρεσει το μαξιλαρακι τους, ειναι αρκετα σκληρο, κατι που τους προσθετει αντοχη μεν αλλά ....

Εν κατακλειδι: Υπαρχουν "κανονικοτατα" 7.1 ακουστικα, με 4 ή 5 ηχεια στο καθε αυτί. Το να διαφημιζονται ως τετοια αυτα του θεματος (τα ακουστικα ειναι hardware και οχι software) ειναι παραπλανητικο.

Τα ακουστικά με πολλά μεγάφωνα είναι απάτη. Όποιος γνωρίζει πέντε πράγματα για τον μηχανισμό της ανθρώπινης ακοής ξέρει ότι surround ήχο μέσω ακουστικών παίρνεις ΜΟΝΟ με 2 μεγάφωνα και εξατομικευμένο software(HRTF για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.). Ή κάποιο generic software που να του ταιριάζει περισσότερο μαζί με καλά open headphones.

Τα 7.1 ακουστικά απλά εννοούν ότι έχουν δικό τους software και δεν χρειάζεται ψάξιμο.

Όποιος έχει στέρεο ακουστικά ας ακούσει το παρακάτω. Αν δεν του δίνεται η αίσθηση ότι βρισκεται σε άλλο δωμάτιο και ότι ακούει ήχους μακριά από το κεφάλι του τότε έχει μάπα ακουστικά.

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Τα ακουστικά με πολλά μεγάφωνα είναι απάτη. Όποιος γνωρίζει πέντε πράγματα για τον μηχανισμό της ανθρώπινης ακοής ξέρει ότι surround ήχο μέσω ακουστικών παίρνεις ΜΟΝΟ με 2 μεγάφωνα και εξατομικευμένο software(HRTF για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.). Ή κάποιο generic software που να του ταιριάζει περισσότερο μαζί με καλά open headphones.

Παντως 1 πραγμα για την ακοη που ξερω ειναι οτι αν μια πηγη ηχου βρισκεται σε αλλο σημειο στον χωρο απο μια αλλη πηγη ηχου, το ανθρωπινο αυτι μπορει να τις ανιχνευσει, ξεχωρισει, εντοπισει και "καταλαβει" ως δυο διαφορετικες πηγες. Τα υπολοιπα 4 θα μπορουσες να μας τα εξηγησεις αν θες.

Δεν διαφωνω (το ανεφερα και πριν αλλωστε) οτι με διαφορα software επιτυγχανεται η ψευδαισθηση οτι ο ηχος που βγαινει απο μία και μονο πηγη (το μοναδικο ηχειο του ακουστικου του καθε αυτιου) μπορει να ερμηνευθει ως "surround" (πχ. με "κυκλικη αυξομειωση εντασης" και πολλους αλλους τροπους), αλλά ειπα και δεν πολυεπιδεχεται ερμηνειας ή παρερμηνειας ότι το να διαφημιζεις ως 7.1 ή 5.1 ή γενικα οτιδηποτε αλλο πλην 2.0 ενα ηχοσυστημα που εχει μονο δυο ...ηχεια ειναι παραπλανητικοτατο.

Προς πληροφορηση σου λοιπον και τα δυο πραγματικα πολυκαναλα ακουστικα που εχω (ενα 5.1 και ενα 7.1) μου αρεσουν ως αποτελεσμα πολυ περισσοτερο απο τα G430 (που επισης εχω).

Και οχι, ο λογος που μου αρεσουν δεν ειναι οτι 'ετσι θελω να πιστευω, γιατι ξερω γω πληρωσα παραπανω χρηματα', το πρωτο ειχε παρομοια τιμη με το G430 και το 2ο περιπου την μιση τιμη (αν και το πρωτο, το 5.1, ειναι ποιοτικα καλυτερο απο το φθηνο 7.1), απλά οταν δωσω σε ολα πραγματικο πολυκαναλο ηχο ως πηγη (Dolby Digital, DTS κλπ), το αποτελεσμα ειναι απλα πιο "σωστο". Τελος παντων ξαναλεω, το εγραψα και πιο πανω και το εγραψα και στο προηγουμενο μου ποστ: Τα μεν ειναι πολυκαναλα, το δε φαινεται/ακουγεται σαν να ειναι. Περισσοτερο κοντα στο "πραγματικα πολυκαναλη" ειναι πχ μια ηχομπαρα, που και τoν αντιστοιχο αριθμο απο γουφερακια και τουιτερακια εχει, και δημιουργει το εφε με την καταλληλη "στοχευση" των ηχειων (πραγματικη διαταξη στον χωρο των ενσωματωμενων ηχειων) παρα ενα ακουστικο με ενα σταθερο ηχειο και "κολπακια" software. 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, giorginho είπε

Παντως 1 πραγμα για την ακοη που ξερω ειναι οτι αν μια πηγη ηχου βρισκεται σε αλλο σημειο στον χωρο απο μια αλλη πηγη ηχου, το ανθρωπινο αυτι μπορει να τις ανιχνευσει, ξεχωρισει, εντοπισει και "καταλαβει" ως δυο διαφορετικες πηγες. Τα υπολοιπα 4 θα μπορουσες να μας τα εξηγησεις αν θες.

Δεν διαφωνω (το ανεφερα και πριν αλλωστε) οτι με διαφορα software επιτυγχανεται η ψευδαισθηση οτι ο ηχος που βγαινει απο μία και μονο πηγη (το μοναδικο ηχειο του ακουστικου του καθε αυτιου) μπορει να ερμηνευθει ως "surround" (πχ. με "κυκλικη αυξομειωση εντασης" και πολλους αλλους τροπους), αλλά ειπα και δεν πολυεπιδεχεται ερμηνειας ή παρερμηνειας ότι το να διαφημιζεις ως 7.1 ή 5.1 ή γενικα οτιδηποτε αλλο πλην 2.0 ενα ηχοσυστημα που εχει μονο δυο ...ηχεια ειναι παραπλανητικοτατο.

Προς πληροφορηση σου λοιπον και τα δυο πραγματικα πολυκαναλα ακουστικα που εχω (ενα 5.1 και ενα 7.1) μου αρεσουν ως αποτελεσμα πολυ περισσοτερο απο τα G430 (που επισης εχω).

Ο άνθρωπος έχει δύο τύμπανα, ένα σε κάθε αυτί. Ανάλογα με την κατεύθυνση από την οποία προέρχεται ένας ήχος:

α) Διαφέρει η ένταση ήχου ανάμεσα στα δύο αυτιά.

β) Διαφέρει η χροιά του ήχου. Ας πούμε, το αυτί που χτυπάει πρώτα ο ήχος ακούει περισσότερες ψηλές νότες και πιο δυνατό γενικά ήχο.

γ) Διαφέρει η χροιά του ήχου στο κάθε αυτί ανάλογα με το πώς αλλοιώνεται από το πτερύγιο του αυτιού(βάσει της κατεύθυνσης του ήχου).

δ) Αλλοιώνεται η φάση των συχνοτήτων του κάθε ήχου από το πτερύγιο προτού φτάσει στο αυτί(βάσει και της κατεύθυνσης του ήχου).

Όλα τα παραπάνω λαμβάνει υπόψη ο εγκέφαλος για να καταλάβει από που προέρχεται ένας ήχος. Η 3D αίσθηση είναι 100% προϊόν επεξεργασίας του μυαλού.

HRTF είναι ένας αλγόριθμος που αλλοιώνει τον ήχο των ακουστικών με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάνει στα τύμπανα των αυτιών, ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος ήχος που θα έφτανε αν ακούγαμε κάτι μακριά από εμάς.

Το HRTF είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο(για 100% τέλεια ψευδαίσθηση) και πρέπει να μετρηθεί μέσω πανάκριβης διαδικασίας. Μπορείς όμως και με generic HRTF(π.χ. dolby headphone) να πάρεις καλή εμπειρία, αν έχεις καλό σετ ανοικτών ακουστικών. Δηλαδή ΟΧΙ gaming που είναι κλειστά. Όσο πιο εντυπωσιακό ακούγεται αυτό που ανέβασα στο βίντεο τόσο καταλληλότερα είναι για virtual surround τα ακουστικά σου. Αλλιώς πέταμα και αγορά σωστών ακουστικών.

Στα ακουστικά με πολλά μεγάφωνα απλά ακούς διαφορετικές πηγές ήχων γύρω από το αυτί σου. Δεν υπάρχει καθόλου αίσθηση ότι ακούς π.χ. ήχους από την οθόνη του υπολογιστή, ή 1 μέτρο πίσω σου, όπως με ένα καλό HRTF και κατάλληλα ακουστικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2019 στις 1:10 ΜΜ, pirmen56 είπε

Ο άνθρωπος έχει δύο τύμπανα, ένα σε κάθε αυτί. Ανάλογα με την κατεύθυνση από την οποία προέρχεται ένας ήχος:

α) Διαφέρει η ένταση ήχου ανάμεσα στα δύο αυτιά.

β) Διαφέρει η χροιά του ήχου. Ας πούμε, το αυτί που χτυπάει πρώτα ο ήχος ακούει περισσότερες ψηλές νότες και πιο δυνατό γενικά ήχο.

γ) Διαφέρει η χροιά του ήχου στο κάθε αυτί ανάλογα με το πώς αλλοιώνεται από το πτερύγιο του αυτιού(βάσει της κατεύθυνσης του ήχου).

δ) Αλλοιώνεται η φάση των συχνοτήτων του κάθε ήχου από το πτερύγιο προτού φτάσει στο αυτί(βάσει και της κατεύθυνσης του ήχου).

Όλα τα παραπάνω λαμβάνει υπόψη ο εγκέφαλος για να καταλάβει από που προέρχεται ένας ήχος. Η 3D αίσθηση είναι 100% προϊόν επεξεργασίας του μυαλού.

HRTF είναι ένας αλγόριθμος που αλλοιώνει τον ήχο των ακουστικών με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάνει στα τύμπανα των αυτιών, ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος ήχος που θα έφτανε αν ακούγαμε κάτι μακριά από εμάς.

Το HRTF είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο(για 100% τέλεια ψευδαίσθηση) και πρέπει να μετρηθεί μέσω πανάκριβης διαδικασίας. Μπορείς όμως και με generic HRTF(π.χ. dolby headphone) να πάρεις καλή εμπειρία, αν έχεις καλό σετ ανοικτών ακουστικών. Δηλαδή ΟΧΙ gaming που είναι κλειστά. Όσο πιο εντυπωσιακό ακούγεται αυτό που ανέβασα στο βίντεο τόσο καταλληλότερα είναι για virtual surround τα ακουστικά σου. Αλλιώς πέταμα και αγορά σωστών ακουστικών.

Στα ακουστικά με πολλά μεγάφωνα απλά ακούς διαφορετικές πηγές ήχων γύρω από το αυτί σου. Δεν υπάρχει καθόλου αίσθηση ότι ακούς π.χ. ήχους από την οθόνη του υπολογιστή, ή 1 μέτρο πίσω σου, όπως με ένα καλό HRTF και κατάλληλα ακουστικά.

Λοιπόν, λίγο μπλεγμένο στην παρουσίαση αλλά κατάλαβα τι εννοείς. 

α) Διαφορά στην ένταση σε έναν "νορμάλ" άνθρωπο προκύπτει μόνο από πηγές ήχου πλευρικά του κεφαλιού. Από ευθεία εμπρός ή ευθεία πίσω δεν μεταβάλλεται η απόσταση προς το κάθε αυτί, ούτε παρεμβαλλεται το οτιδήποτε θα μπορούσε να μειώσει την ένταση. 

β) Στο σημείο αυτό υποθέτεις προφανώς πηγή ήχου πλευρικά του κεφαλιού. Διαφορά φάσης (το σημειο "δ" σου) μπορεί να έχεις και κατά 99,9% θα έχεις (εκτός δηλαδή αν τύχει να ακούς την μοναδική συχνότητα που έχει μήκος κύματος ακριβώς όσο ή υποπολλαπλασιο της απόστασης των δύο αυτιών σου, πράγμα που σε κανονικές συνθήκες δε θα συμβεί - εκτός αν κάνεις τεστ ακοής πχ - ), όπως θα έχεις και διάφορα έντασης. Ακριβώς το ίδιο όμως έχεις χωρίς κανένα λογισμικό, άρα χωρίς καμία προσεγγιστικη παρέμβαση στην αρχική μορφή του ηχητικού σήματος και με την μορφή και ακρίβεια που ήθελε εξ αρχής ο συνθέτης με τα πραγματικά 5.1/7.1 ακουστικά. 

γ) Δε ξέρω για τους υπόλοιπους πάντως εμένα τα αυτιά μου αν και στο μάτι κάποιου 3ου φαίνονται 100% ίδια, ξέρω ότι δεν είναι εντελώς ίδια. Όπως σωστά είπες θα έπρεπε να προηγηθούν εξαντλητικές και πανάκριβες διαδικασίες για να ρυθμιστεί το λογισμικό έτσι ώστε μόνο για ένα συγκεκριμένο άτομο να έχει τη σωστή απόδοση των ήχων. Αυτό το κομμάτι βέβαια ισχύει λίγο ή πολύ για όλα τα ακουστικά over ear ανεξαρτήτως τύπου, ενώ αφορά και το θέμα της έντασης, αν και σε μικρότερο ίσως βαθμό. Οπότε και παλι: Γιατί ο σαματας με τα λογισμικά κλπ (το ποσό αλλοιώνεται η αρχική πηγή όταν ενεργοποιειται το "εφέ, πχ όπως είπες Dolby headphone, είναι τόσο εμφανές που πολλές φορές με ενοχλεί και το απενεργοποιώ) και να μην πάρεις εξ αρχής τα ακουστικά που θα σου δώσουν όχι 2, όχι 6 αλλά είτε 8 ή και 10 μεγάφωνα και αν όπως λες μπορείς με λογισμικό να πετύχεις καλύτερα εφέ με 2 μεγάφωνα σκέψου τι δυνατότητες έχουν τα 10! Μονο η δυνατότητα να ρυθμίσεις την ένταση του καθενός ξεχωριστά δηλαδή ήδη φτάνει για να κάνει μια μεγάλη διαφορά. 

Το βίντεο δεν το έχω τεστάρει ακόμα γιατί δεν έχω διαθέσιμο κανένα από τα ακουστικά αυτές τις μέρες, αλλά και πάλι δε μου λέει κάτι ένα δείγμα που έχει σκοπό να εντυπωσιάσει. Δεν θα είναι αυτό που θα ακούω σε καθημερινή βάση. 

Ίσως η εμπειρία μου έχει να κάνει με τις απαιτήσεις μου σε σχέση με την θέαση ταινιών. Όπως είπα έχω και τα ακουστικά του θέματος και τα πήρα για τεσταρισμα σε παιχνίδια, δεν είναι άσχημα, μια που το τι ήχους θα ακούς σε ένα παιχνίδι είναι επίσης μια μεταβλητή που ρυθμίζεται, αλλά επειδή με ενδιέφερε πάντα να μπορώ να δω ταινίες σε ώρες που το ήχο σύστημα δεν είναι διαθέσιμη επιλογή, θα επαναλάβω ότι η προσωπική μου εμπειρία με τα αυθεντικά 5.1 ακουστικά είναι σαφέστατα ανώτερη της "προσομοίωσης" και επίσης θα επαναλάβω ότι όταν λες 5.1 εννοείς ότι έχεις 5 διαφορετικές πηγές περιφερειακού ήχου και μία χαμηλών συχνοτήτων, κάτι που με ένα μεγαφωνο εντός ακουστικού απλά δεν υφίσταται. Το υπόλοιπο "marketing" ας το παρουσιάσουν όπως αλλιώς θέλουν και όχι με αυτόν τον ξεκάθαρα παραπλανητικο τρόπο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...