adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, nvel είπε οι διακόπτες είθισται να έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από τον μικροαυτόματο. Ο ρευματοδότης του πλυντηρίου γιατί πρέπει να έχει διακόπτη, επειδή έχεις ένα και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις; Θέλω να έχω ρευματοδότη και διακόπτη ,διότι όταν δεν λειτουργεί το πλυντήριο δεν θέλω να έχει ρεύμα ,άνοιξε κλείσε ο ρευματοδότης ασφάλεια θα χαλάσει ,μήπως έχεις αντίρρηση;
Curtis76 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Το υλικο ειναι ειδικων εφαρμογων.αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω για τον μεταγωγικο και τισ δυο πηγες ενεργειας δεν ειναι λαθος αλλα το υλικο αυτο δε κοβει ουδετερο οποτε δε κανει για απ ευθειας χρηση παρα μονο με χρηση ρελε, οποτε εκει 16 αμπερ ειναι πολλα. 9 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Θέλω να έχω ρευματοδότη και διακόπτη ,διότι όταν δεν λειτουργεί το πλυντήριο δεν θέλω να έχει ρεύμα ,άνοιξε κλείσε ο ρευματοδότης ασφάλεια θα χαλάσει ,μήπως έχεις αντίρρηση; οκ καταλαβα, θες η πριζα επειδη ειναι μεσα στο μπανιο να μην εχει ταση οταν δε λειτουργει το πλυντηριο. Καλο ακουγεται αυτο, το πετυχαινεις και με απλο διακοπτη. Δε θα χαλασει με το ανοιξε κλεισε. Αντεχει για αρκετους χειρισμους, απλα δε πρεπει να κοβει την ωρα που δουλευει το πλυντηριο, ή την ωρα που κατι εχεις βαλει στη πριζα για να εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης. Παντως πρεπει να προσεξεις το φισ του πλυντηριου να μπει με τη σωστη κατευθυνση στη πριζα. Αν δεις προσεκτικα το φις, γραφει σε πιο πολο ειναι η φαση και σε ποιον ο ουδετερος (βαζω στοιχημα οτι σε μπερδεψα, αν συνεχιστει η συζητηση θα το αναλυσουμε).
adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 22 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Το υλικο ειναι ειδικων εφαρμογων.αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω για τον μεταγωγικο και τισ δυο πηγες ενεργειας δεν ειναι λαθος αλλα το υλικο αυτο δε κοβει ουδετερο οποτε δε κανει για απ ευθειας χρηση παρα μονο με χρηση ρελε, οποτε εκει 16 αμπερ ειναι πολλα. οκ καταλαβα, θες η πριζα επειδη ειναι μεσα στο μπανιο να μην εχει ταση οταν δε λειτουργει το πλυντηριο. Καλο ακουγεται αυτο, το πετυχαινεις και με απλο διακοπτη. Δε θα χαλασει με το ανοιξε κλεισε. Αντεχει για αρκετους χειρισμους, απλα δε πρεπει να κοβει την ωρα που δουλευει το πλυντηριο, ή την ωρα που κατι εχεις βαλει στη πριζα για να εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης. Παντως πρεπει να προσεξεις το φισ του πλυντηριου να μπει με τη σωστη κατευθυνση στη πριζα. Αν δεις προσεκτικα το φις, γραφει σε πιο πολο ειναι η φαση και σε ποιον ο ουδετερος (βαζω στοιχημα οτι σε μπερδεψα, αν συνεχιστει η συζητηση θα το αναλυσουμε). Το φις γράφει με αυτή τη σειρά F1 S D N , η τοποθέτηση του στη πρίζα με το καλώδιο να κάνει γωνία με φορά προς τα κάτω ,το θέμα είναι ο τεχνικός έχει συνδέσει τη φάση και τον ουδέτερο όπως το αναφέρεις σωστά ,υπάρχει πρωτόκολλο γιαυτό; κάθε φορά όταν τελειώνει η χρήση του πλυντηρίου το φις βγαίνει από την πρίζα ,όσο για το στοίχημα μη το βάλεις ,σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Curtis76 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 αν μπει αναποδα 1 ώρα πριν, adsl2+ είπε Το φις γράφει με αυτή τη σειρά F1 S D N , η τοποθέτηση του στη πρίζα με το καλώδιο να κάνει γωνία με φορά προς τα κάτω ,το θέμα είναι ο τεχνικός έχει συνδέσει τη φάση και τον ουδέτερο όπως το αναφέρεις σωστά ,υπάρχει πρωτόκολλο γιαυτό; κάθε φορά όταν τελειώνει η χρήση του πλυντηρίου το φις βγαίνει από την πρίζα ,όσο για το στοίχημα μη το βάλεις ,σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες δε ξερω αν υπαρχει πωτοκολλο απλα εχω δει πλυντηριο να μη δουλευει γι αυτο τον λογο. Γυρισαμε τα καλωδια και εφτιαξε. Υποθετω πως δε δουλευει η πλακετα του με αναποδη ταση. Χαιρομαι που εχασα το στοιχημα.
adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 34 λεπτά πριν, Curtis76 είπε αν μπει αναποδα δε ξερω αν υπαρχει πωτοκολλο απλα εχω δει πλυντηριο να μη δουλευει γι αυτο τον λογο. Γυρισαμε τα καλωδια και εφτιαξε. Υποθετω πως δε δουλευει η πλακετα του με αναποδη ταση. Χαιρομαι που εχασα το στοιχημα. Δεν έχασες το στοίχημα ,απορίες λύνονται και ενημέρωση γίνεται ,αυτό με την πόλωση το εφαρμόζαμε όσοι ακούγαμε μουσική με απαιτήσεις την δεκαετία του 80 ,αν έβαζες ανάποδα την πόλωση από τα roister ηχεία άκουγες παράσιτα στις χαμηλές, καταλαβαίνεις με λαμπάτους ενισχυτές προ και τελικούς ,, με ξεχωριστή γραμμή και ασφάλεια και καλή γείωση στον πινάκα για το στερεοφωνικό, τώρα τα έχω παρατήσει ,άλλες εποχές!
Curtis76 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Ε καταλαβαινεις πως το εγραψα, ειναι αυτη η αποψη που δεν επιτρεπει στα φορουμ να γραφουμε για ηλεκτρολογικα θεματα γιατι μπορει ο αλλος να εχει ατυχημα, Εσυ απο οτι καταλαβα θα καλεσεις ηλεκτρολογο και απλα θες να ξερεις τι θα ζητησεις οποτε μια χαρα κουβεντα καναμε. 1
adsl2+ Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Στις 13/4/2019 στις 7:20 ΜΜ, Curtis76 είπε Ε καταλαβαινεις πως το εγραψα, ειναι αυτη η αποψη που δεν επιτρεπει στα φορουμ να γραφουμε για ηλεκτρολογικα θεματα γιατι μπορει ο αλλος να εχει ατυχημα, Εσυ απο οτι καταλαβα θα καλεσεις ηλεκτρολογο και απλα θες να ξερεις τι θα ζητησεις οποτε μια χαρα κουβεντα καναμε. Γνωρίζω και δεν βάζω χέρι στα ρεύματα ,είναι εργασία των ειδικών
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 On 13/04/2019 at 13:32, adsl2+ said: για διακόπτη 16Α , υπάρχει ασφάλεια 16Α συν λυχνία σε καλωδίωση 3χ2,5 δεν βρισκω οσο μπορω να σκεφτω καποιο λογο για να θες να κοβεις και το ρευμα καθε φορα που τελειωνει το πλυντηριο αλλο τοσο αφου οπως ειπες το βγαζεις και απο την πριζα. αν ειναι να φυγεις για πολυ καιρο οκ εκει κλεινεις την ασφαλεια. νομιζα στην αρχη οτι δεν ειχες ασφαλεια καν.
adsl2+ Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 17 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν βρισκω οσο μπορω να σκεφτω καποιο λογο για να θες να κοβεις και το ρευμα καθε φορα που τελειωνει το πλυντηριο αλλο τοσο αφου οπως ειπες το βγαζεις και απο την πριζα. αν ειναι να φυγεις για πολυ καιρο οκ εκει κλεινεις την ασφαλεια. νομιζα στην αρχη οτι δεν ειχες ασφαλεια καν. Από την ίδια καλωδίωση 3χ2,5 παίρνει ρεύμα και πρίζα στη βεράντα και δεν θέλω να έχει ρεύμα όταν δεν την χρησιμοποιώ, για ευνόητους λόγους ασφαλείας του σπιτιού!
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 7 minutes ago, adsl2+ said: Από την ίδια καλωδίωση 3χ2,5 παίρνει ρεύμα και πρίζα στη βεράντα και δεν θέλω να έχει ρεύμα όταν δεν την χρησιμοποιώ, για ευνόητους λόγους ασφαλείας του σπιτιού! οκ δεν το ηξερα αυτο.καλο θα ειναι η πριζα να ειναι με καπακι εκει για αποφυγη να πεσουν τιποτα νερα επανω. 1
Fubar.gr Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 51 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Από την ίδια καλωδίωση 3χ2,5 παίρνει ρεύμα και πρίζα στη βεράντα και δεν θέλω να έχει ρεύμα όταν δεν την χρησιμοποιώ, για ευνόητους λόγους ασφαλείας του σπιτιού! Σε αυτή την περίπτωση, θα βάλεις ένα διπολικό διακόπτη να κόβει φάση και ουδέτερο. Ο μεταγωγικός δέν κάνει. 1
Curtis76 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Σε αυτή την περίπτωση, θα βάλεις ένα διπολικό διακόπτη να κόβει φάση και ουδέτερο. Ο μεταγωγικός δέν κάνει. Υποθέτω εννοείς να βαλει διπολικό μεταγωγικο που να κοβει και τον ουδέτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα