adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Έχω ένα μεταγωγικό διακόπτη Ι-0-ΙΙ 1 επαφή 16Α και δεν ξέρω που θα μου είναι χρήσιμος για να τοποθετηθεί στον πίνακα του σπιτιού ,είναι αυτός :https://www.meidanis.gr/uliko-egkatastasis/uliko-pinakwn-raga/ragodiakopte/met-kos-diakoptis-i-o-ii.html προτού καλέσω ηλεκτρολόγο για την τοποθέτησή του θέλω την άποψή σας
Curtis76 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 ειναι αυτο που λεει το ονομα του, μια επαφή που στη θεση Ι κλείνει στο άκρο πχ 2 , στη θέσει ΙΙ κλείνει στο ακρο πχ 4 και στη θέση 0 είναι ανοικτή.Συνήθως χρησιμοποιείται για επιλογή auto-OFF-manual ή remote-OFF-local ή για μεγαλύτερα ρεύματα όπως αυτο που εχεις ποσταρει για τροφοδοσία φορτίων κατ επιλογή. 1
adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε ειναι αυτο που λεει το ονομα του, μια επαφή που στη θεση Ι κλείνει στο άκρο πχ 2 , στη θέσει ΙΙ κλείνει στο ακρο πχ 4 και στη θέση 0 είναι ανοικτή.Συνήθως χρησιμοποιείται για επιλογή auto-OFF-manual ή remote-OFF-local ή για μεγαλύτερα ρεύματα όπως αυτο που εχεις ποσταρει για τροφοδοσία φορτίων κατ επιλογή. Σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, άλλα για να καταλάβω μπορεί να μπει και να χρησιμοποιηθεί ως διακόπτης μετά την ασφάλεια 16Α του πλυντηρίου;
Curtis76 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) καταλαβαινω τι ρωτας, δεν συνηθιζεται ετσι (δε το εχω δει εγω δηλαδη) αλλά ηλεκτρικά δεν ειναι λαθος. Ο διακοπτης πριν την ασφαλεια εχει ρολο απομονωσης με θέση ΟΝ ή OFF ενώ αυτο που εχεις ποσταρει είναι αυτο που είπαμε παραπάνω, οποτε για λόγους ασφαλείας και επειδή δεν είναι εύκολα διακριτή η θέση του, (πχ θα βλέπεις τη θέση του προς τα κάτω αλλά θα έχεις ρεύμα, σε σχέση με απλό διακόπτη που κάτω σημαίνει ότι δεν έχεις) οπότε πες μας καλύτερα τι θες να κάνεις. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από Curtis76 1
adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε καταλαβαινω τι ρωτας, δεν συνηθιζεται ετσι (δε το εχω δει εγω δηλαδη) αλλά ηλεκτρικά δεν ειναι λαθος. Ο διακοπτης πριν την ασφαλεια εχει ρολο απομονωσης με θέση ΟΝ ή OFF ενώ αυτο που εχεις ποσταρει είναι αυτο που είπαμε παραπάνω, οποτε για ασφαλείας και επειδή δεν είναι εύκολα διακριτή η θέση του, (πχ θα βλέπεις τη θέση του προς τα κάτω αλλά θα έχεις ρεύμα, σε σχέση με απλό διακόπτη που κάτω σημαίνει ότι δεν έχεις) οπότε πες μας καλύτερα τι θες να κάνεις. Να μπει ως διακόπτης μετά την ασφάλεια στην παροχή του πλυντηρίου
Curtis76 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Να μπει ως διακόπτης μετά την ασφάλεια στην παροχή του πλυντηρίου οκ, πχ θέση Ι (πάνω) λειτουργία πλυντηρίου, θέση 0 (χειριστήριο στη μέση) διακοπή, και θέση ΙΙ (κάτω) λειτουργία για τι πράγμα?? Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από Curtis76
adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, Curtis76 είπε οκ, πχ θέση Ι (πάνω) λειτουργία πλυντηρίου, θέση 0 (χειριστήριο στη μέση) διακοπή, και θέση ΙΙ λειτουργία για τι πράγμα?? Αυτό είναι που δεν ξέρω , που θα μου είναι χρήσιμο ! προτείνεις κάτι;
Curtis76 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 αν καταλαβα καλά εχεις το υλικό και ψάχνεις τι να το κανεις, συνήθως θελουμε να κανουμε κατι και ψαχνουμε να βρουμε πως και με τι υλικό το πετυχαίνουμε. Για πίνακα σπιτιού δε μπορώ να σκεφτώ κάτι. Μου έρχονται τωρα κατι ιδέες αλλα δεν έχουν νόημα. Δες μία που μου ήρθε τώρα, φαντασου σπίτι που ο πίνακας δεν αντεχει πολλα πολλά, και όταν ανοιξεις πχ θερμοσυφωνα και ταυτόχρονα aircondiion πέφτει η ασφαλεια. Ε με αυτο που έχεις διασφαλίζεις ότι δεν γίνεται ταυτόχρονα να τα έχεις σε λειτουργία... φιλε μολις το σκέφτηκα αυτο, δε το έχω δει και φαινεται αστειο σαν σεναριο, αλλά γενικά σε τετοιου ειδους ιδεα θα βρεις εφαρμογή... Auto -manual και remote local δυσκολο να το θες καπου 1 1
adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Curtis76 είπε αν καταλαβα καλά εχεις το υλικό και ψάχνεις τι να το κανεις, συνήθως θελουμε να κανουμε κατι και ψαχνουμε να βρουμε πως και με τι υλικό το πετυχαίνουμε. Για πίνακα σπιτιού δε μπορώ να σκεφτώ κάτι. Μου έρχονται τωρα κατι ιδέες αλλα δεν έχουν νόημα. Δες μία που μου ήρθε τώρα, φαντασου σπίτι που ο πίνακας δεν αντεχει πολλα πολλά, και όταν ανοιξεις πχ θερμοσυφωνα και ταυτόχρονα aircondiion πέφτει η ασφαλεια. Ε με αυτο που έχεις διασφαλίζεις ότι δεν γίνεται ταυτόχρονα να τα έχεις σε λειτουργία... φιλε μολις το σκέφτηκα αυτο, δε το έχω δει και φαινεται αστειο σαν σεναριο, αλλά γενικά σε τετοιου ειδους ιδεα θα βρεις εφαρμογή... Auto -manual και remote local δυσκολο να το θες καπου Σωστά , το έχω και ψάχνω να βρω τη χρησιμότητά του , έτσι ο τεχνικός θα το βάλει μόνο για την πάνω Ι θέση της ασφάλειας του πλυντηρίου , Αν κατάλαβα καλά, σ' ευχαριστώ για την βοήθειά σου ! Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από adsl2+
Curtis76 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Τουλάχστον βαλτον να βρει σε πια θέση (ακρο 2 ή 4) ο διακόπτης οπτικά έχει την ίδια λειτουργία με τους απλους διακόπτες, δηλαδή να καλωδιώση το άκρο που όταν ο διακόπτης είναι στη πάνω θέση τότε να ενεργοποιεί το πλυντήριο, (πάω για δουλεια τα λέμε) 1
hp8 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Όταν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε ένα φορτίο από δυο ηλεκτρικές πηγές τότε χρησιμοποιούμε τους μεταγωγικούς διακόπτες. Παρέχει ρεύμα από την ΔΕΗ, η από μια γεννήτρια στον ηλεκτρικό πίνακα. Καλό θα είναι να χρησιμοποιουμε το κάθε εξάρτημα για την δουλειά που φτιάχτηκε για ασφάλεια και για να μην μπερδευουμε τους τεχνικούς 1 1
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 3 hours ago, adsl2+ said: Σωστά , το έχω και ψάχνω να βρω τη χρησιμότητά του , έτσι ο τεχνικός θα το βάλει μόνο για την πάνω Ι θέση της ασφάλειας του πλυντηρίου , Αν κατάλαβα καλά, σ' ευχαριστώ για την βοήθειά σου ! μπορεις απλα να παρεις εναν κανονικο διακοπτη για αυτο που θες και να μην χρησιμοποιησεις το συγκεκριμενο μια που το κοστος ειναι πολυ μικρο ωστε να μην μπερδευεσαι και με αυτο που εχεις συνηθισει να βλεπεις οπτικα.επισης ψαχνεις για διακοπτη ή για ασφαλεια για το πλυντηριο? 1
paylidis Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, hp8 είπε Όταν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε ένα φορτίο από δυο ηλεκτρικές πηγές τότε χρησιμοποιούμε τους μεταγωγικούς διακόπτες. Παρέχει ρεύμα από την ΔΕΗ, η από μια γεννήτρια στον ηλεκτρικό πίνακα. Καλό θα είναι να χρησιμοποιουμε το κάθε εξάρτημα για την δουλειά που φτιάχτηκε για ασφάλεια και για να μην μπερδευουμε τους τεχνικούς Συμφωνώ. Μόνο σε τέτοια περίπτωση (ΔΕΗ-OFF-H/Z) το έχω δει και έχω... 1
adsl2+ Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, poulinos είπε μπορεις απλα να παρεις εναν κανονικο διακοπτη για αυτο που θες και να μην χρησιμοποιησεις το συγκεκριμενο μια που το κοστος ειναι πολυ μικρο ωστε να μην μπερδευεσαι και με αυτο που εχεις συνηθισει να βλεπεις οπτικα.επισης ψαχνεις για διακοπτη ή για ασφαλεια για το πλυντηριο? για διακόπτη 16Α , υπάρχει ασφάλεια 16Α συν λυχνία σε καλωδίωση 3χ2,5 Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από adsl2+
nvel Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 οι διακόπτες είθισται να έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από τον μικροαυτόματο. Ο ρευματοδότης του πλυντηρίου γιατί πρέπει να έχει διακόπτη, επειδή έχεις ένα και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα