Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TEOKOS είπε

1) υπάρχουν ειδικές για μηχανή https://www.motoraid.eu/rider-equipment/earplugs

2) Το υλικό του κέλυφους αυξάνει το κόστος, με ακριβότερο το πολυκαρμπονάτο (ελληνιστί )

Συμφωνώ ότι τα υλικά ανεβάζουν το κόστος  σε ένα μεγάλο budget  θα κοιτούσα να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Φυσικά και είναι εάν είναι να σου πάρει τα αυτιά ο θόρυβος κάθε φορά.. οτοασπιδες δεν είναι λύση φίλε. Είσαι αποκομμένος από τους ήχους γύρο σου  νομίζω είναι επικυνδινο αυτό.

Χωρις ωτοασπίδες δεν κανεις μεγαλο ταξιδι, και να μην έχεις ετσι και αλλιώς απο κάποια χλμ και πάνω δεν ακούς τίποτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Χωρις ωτοασπίδες δεν κανεις μεγαλο ταξιδι, και να μην έχεις ετσι και αλλιώς απο κάποια χλμ και πάνω δεν ακούς τίποτα.

εχεις δικιο, αλλα οταν μπαινεις σε πιο ηρεμους δρομους υπαρχει θεμα. η πιο sic λυση θα ταν κρανος με active noise canselling, αλλα θα ταν ακριβο κατι τετοιο.

παντως μετα το 100ικο δεν κερδιζεις ασφαλεια, ισα ισα που μπορει να χασεις κι ολας σε καποια κρανη, αλλα κερδιζεις ηχομονωση, features (πχ bluetooth), αεροδυναμικη, βαρος, κλπ που μου διαφευγουν

για μενα προσωπικα το πιο σημαντικο περα της ασφαλειας ειναι το βαρος και γενικα ποσο λιγοτερο σε κουραζει το κρανος και ποσο καλα "αναπνεει". ευτυχως αυτα τα βρισκεις σε σχετικα τιμιες τιμες, παραπανω ομως απ το 100ικο που συζηταμε

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ από τότε που πήρα ακριβό καλό κράνος δεν κοίταξα ξανά τα φθηνά. Δεν τα έχω δοκιμάσει και όλα εννοείται. 

Το κράνος θα το κρατήσεις 4 με 5 χρόνια και αφού μιλάμε για το κεφάλι, το σημαντικότερο μέρος του ανθρώπου αξίζει τα παραπάνω χρήματα. 

Τα καλά κράνη θα συμφωνήσω ότι ξεκινούν από 300 €  οπότε από 60€ τον χρόνο σου βγαίνει. Καλύτερη εφαρμογή, καλύτερα υλικά, πολύ πιο αθόρυβα κτλ 

Καλύτερα φθηνότερα ο υπόλοιπος εξοπλισμός του αναβάτη και το κράνος ακριβό. 

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

εχεις δικιο, αλλα οταν μπαινεις σε πιο ηρεμους δρομους υπαρχει θεμα. η πιο sic λυση θα ταν κρανος με active noise canselling, αλλα θα ταν ακριβο κατι τετοιο.

παντως μετα το 100ικο δεν κερδιζεις ασφαλεια, ισα ισα που μπορει να χασεις κι ολας σε καποια κρανη, αλλα κερδιζεις ηχομονωση, features (πχ bluetooth), αεροδυναμικη, βαρος, κλπ που μου διαφευγουν

για μενα προσωπικα το πιο σημαντικο περα της ασφαλειας ειναι το βαρος και γενικα ποσο λιγοτερο σε κουραζει το κρανος και ποσο καλα "αναπνεει". ευτυχως αυτα τα βρισκεις σε σχετικα τιμιες τιμες, παραπανω ομως απ το 100ικο που συζηταμε

Γι'αυτό δεν πρέπει το μόνο κρητιριο που να έχουμε για την αγοράς κράνους να είναι μόνο το ποσό κοστίζει.  Αφού θα δώσουμε που θα δώσουμε ένα σεβαστό ποσό καλό θα ήταν να το η ξεψαχνισουμε πρώτα. Στο site που έβαλα υπάρχουν ακριβά κράνη με 2 αστέρια σε ασφάλεια κάτι που θεωρώ τραγικό. Πρώτα από όλα η ασφάλεια

Δημοσ.

Οι προδιαγραφες ασφαλειας και κατασκευης, ειναι το ελαχιστο δυνατο που πρεπει να τηρει ενα κρανος. Εταιριες που ειναι πρωτοπόροι  στον τομεα τους (αραι, σοει , σουομι), εχουν τεχνολογιες στις ακριβες σειρες τους, που ξεπερνουν κατα πολυ τα ορια ασφαλειας των προδιαγραφων.

Ενα φθηνο καλο κρανος, με ενα ακριβο καλο κρανος -αν θετουμε παραγοντα την τιμη- ειναι ιδια στην ελαχιστη ασφαλεια, οχι ομως στη μεγιστη οσον αφορα την ασφαλεια.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Μην τσιγκουνεύεστε πράγματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια σας και τα οποία δεν έχεις το περιθώριο να μάθεις αν κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Το να "γλυτώσεις" 100-200€ και την μια φορά που θα το χρειαστείς θα σε αφήσει στον τόπο δεν έχει και πολύ νόημα. Δεν μιλάμε για παπούτσια που αν δεν σου κάνουν τα αλλάζεις αλλα για κράνος.

Δημοσ.

Παντως παιδια ενα Arai το ειχα παρει απο Γερμανια το 2012 στα 650€(εδω εκανε καπου στα 850€) και εχω δει τρομακτικη διαφορα σε σχεση με καναδυο φτηνα φιλων μου που φορεσα.Εννοειτε οτι με 50-80 χλμ δεν καταλαβαινεις τιποτα,στα πολλα φαινεται.Με το Superduke μετα τα 200 με τα φτηνα (το ενα ηταν ενα Shark των 100€ αν θυμαμαι καλα) γινοταν χαμος,εκτος του οτι ειχαν τρομερο θορυβο,αν κουναγα το κεφαλι εχανα την ισσοροπια.Καλα οχι να πεσω αλλα το καταλαβαινα.Με το Arai τιποτα,σταθερο τερμα.Οτι υπαρχουν και vfm κρανη υπαρχουν σιγουρα,ειναι τι ψαχνει ο καθενας αλλα οπως σε ολα τα πραγματα απο ενα σημειο και μετα το vfm χανεται.

Δημοσ.

Το καλό είναι ότι βρίσκεις πια σε προσιτές τιμές αξιόλογα κράνη ακόμα και αυτά του lidl καμία σχέση με το τι κυκλοφορούσε στην αγορά πριν είκοσι-τριάντα χρόνια

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Το καλό είναι ότι βρίσκεις πια σε προσιτές τιμές αξιόλογα κράνη ακόμα και αυτά του lidl καμία σχέση με το τι κυκλοφορούσε στην αγορά πριν είκοσι-τριάντα χρόνια

Από το lidl μπορείς να πάρεις αξιόλογα και σε καλή τιμή κάποια εργαλεία, ελληνικά γαλακτοκομικά, τσουρέκι, αναψυκτικά! 

Κράνος από το Lidl όχι ρε φίλε, κουβαδακια για την άμμο με ωραία χρωματακια είναι. Καλύτερα να τρως κρέας από το Λιντλ παρά να φορέσεις κράνος!  

Δημοσ.

εγω ψαχνω κρανος που να εχει σε επαρκεια ζελατινες που χαλανε τουλαχιστον στο χρονο, τα ΜΤ δεν βρισκεις.

Τι να διαλεξω? σημειωτεον τα θελω για παπι οχι για duke.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tornado είπε

εγω ψαχνω κρανος που να εχει σε επαρκεια ζελατινες που χαλανε τουλαχιστον στο χρονο, τα ΜΤ δεν βρισκεις.

Τι να διαλεξω? σημειωτεον τα θελω για παπι οχι για duke.

Μια χαρά θα σε καλύψει το Mt revenge για παπι δώσε αλλά 20 ευρώ πάρε μια αντιθολοτικη ζελατίνη

Δημοσ.

το sharp μην το έχετε για ευαγγέλιο πάντως, είναι συγκεκριμένοι έλεγχοι που κάνει που μπορείς να πετύχεις ψηλό σκορ με σκ@τά κράνος

για παπια/σκουτερ ίσως να παλεύεται ένα φθηνό κράνος αλλά για μεγαλύτερες μηχανές δεν κάνουν, κουνάνε, κάνουν θόρυβο κλπ, τα είπαν ήδη πιο πάνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Μια χαρά θα σε καλύψει το Mt revenge για παπι δώσε αλλά 20 ευρώ πάρε μια αντιθολοτικη ζελατίνη

θελω φλιπ απ κρανος,

μαλλον παω για αυτο 

https://www.motoexpert.gr/el/krani-mixanis/krani-mt/mt-optimus/mt-optimus-sv-titanium-mat

μιας και εχει αυτο

https://www.motoexpert.gr/el/mt-atom-sv-optimus-sv-zelatina-v16-max-diafani

Δεν ξερω αν μπορω να βρω καλυτερο συνδιασμο.

Επεξ/σία από tornado

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...