christopher0016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) επικρατεί η άποψη ότι για να παρεις ένα ασφαλή κράνος πρέπει να δώσεις πάνω από 200€ έτσι πίστευα και εγώ μέχρι να το ψάξω κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μπορείς να πάρεις φτηνό κράνος με ECE 25.05. iso γνωστό site που τεσταρουν κράνη https://sharp.dft.gov.uk Με λιγότερα από 100 ευρώ https://sharp.dft.gov.uk/helmets/mt-revenge/ Πχ το MT revenge είναι ένα πενταστερο με ISO προδιαγραφές ece 25.05 κοστίζει λιγότερα από 100 ευρώ Υστερεί σίγουρα από αεροδυναμική και υλικά που κάνουν πιο ελαφρύ το κράνος σίγουρα δεν προτείνεται για μηχανή που βγάζει πολλά χιλιόμετρα όχι για λόγους ασφαλείας δηλαδή να γίνει ατύχημα και να υστερεί από προστασία σε σχέση με ένα πανάκριβο κράνος. Γι'αυτό άλλωστε έχει 5 αστέρια στα crash test. αλλά για την ηχομόνωση του τους αεραγωγούς σχεδιασμό έξυπνους μηχανισμούς και άλλα καλά που έχουν ακριβότερα κράνη. το βασικότερο σε ένα κράνος το πρώτο και κύριο πιστεύω είναι η ασφάλεια σε ένα ατύχημα να μην γίνει κομματάκια.. Εδώ ένα βίντεο από έναν τύπο που τα εξηγεί πολύ καλά. Ξεκίνησα το τοπικ για να δείξω ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα ασφαλή κράνος με λίγα λεφτά. θα ήθελα να υπάρξει γενική συζήτηση γύρω από αυτά. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από christopher0016 3
NikosKallithea Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Πέρα από την ασφάλεια που παρέχει ένα κράνος, που μπορεί να μη σου χρειαστει ποτέ, το κυριότερο για μένα είναι η ηχομόνωση και η αεροδυναμική, πράγματα που τα νιώθεις το κεφάλι σου κάθε δευτερόλεπτο. Εκτός αν μιλάς για ένα κράνος για παπάκι delivery. 2
panoskatos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Πέρα από την ασφάλεια που παρέχει ένα κράνος, που μπορεί να μη σου χρειαστει ποτέ, το κυριότερο για μένα είναι η ηχομόνωση και η αεροδυναμική, πράγματα που τα νιώθεις το κεφάλι σου κάθε δευτερόλεπτο. Εκτός αν μιλάς για ένα κράνος για παπάκι delivery. Το έγραψε ξεκάθαρα ότι στα πολλά χιλιόμετρα θα είναι ενοχλητικό. Όμως είναι ενδιαφέρον για κάποιον που καβαλάει μικρού κυβισμού μηχανάκι. 3
papoys1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, christopher0016 είπε επικρατεί η άποψη ότι για να παρεις ένα ασφαλή κράνος πρέπει να δώσεις πάνω από 200€ έτσι πίστευα και εγώ μέχρι να το ψάξω κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μπορείς να πάρεις φτηνό κράνος με ECE 25.05. iso γνωστό site που τεσταρουν κράνη https://sharp.dft.gov.uk Με λιγότερα από 100 ευρώ https://sharp.dft.gov.uk/helmets/mt-revenge/ Πχ το MT revenge είναι ένα πενταστερο με ISO προδιαγραφές ece 25.05 κοστίζει λιγότερα από 100 ευρώ Υστερεί σίγουρα από αεροδυναμική και υλικά που κάνουν πιο ελαφρύ το κράνος σίγουρα δεν προτείνεται για μηχανή που βγάζει πολλά χιλιόμετρα όχι για λόγους ασφαλείας δηλαδή να γίνει ατύχημα και να υστερεί από προστασία σε σχέση με ένα πανάκριβο κράνος. Γι'αυτό άλλωστε έχει 5 αστέρια στα crash test. αλλά για την ηχομόνωση του τους αεραγωγούς σχεδιασμό έξυπνους μηχανισμούς και άλλα καλά που έχουν ακριβότερα κράνη. το βασικότερο σε ένα κράνος το πρώτο και κύριο πιστεύω είναι η ασφάλεια σε ένα ατύχημα να μην γίνει κομματάκια.. Εδώ ένα βίντεο από έναν τύπο που τα εξηγεί πολύ καλά. Θα συμφωνήσω απόλυτα από τη στιγμή που σου παρέχουν την ίδια ασφάλεια ποιος ο λόγος να δώσεις 200 και όχι 50-60 αλλά θα κάνω και λίγο την Κατίνα γιατί μου αρέσει. Συνήθως τα κράνη συμβαδίζουν και με το δίκυκλο που καβαλάς.Όταν έχεις π.χ. μία BMW ή μία Harley ας πούμε φυσικά και θα έχεις ένα κράνος άνω των 100-200 ευρώ.Όχι ότι με αυτές τις μηχανές κινδυνεύεις περισσότερο απλά σου δίνουν ένα ακόμη πρεστίζ και να μη σε πουν καρμίρη. Φαντάσου λέω τώρα εγώ τον άλλο να κατεβαίνει Κηφισίας με τη BMW ή τη Harley και να φοράει κράνος από το Lidl. Θα γελάνε και οι Πακιστανοί που καθαρίζουν παμπρίζ στα φανάρια ενώ ο άλλος δίπλα με το παπάκι κανένα πρόβλημα δεν έχει. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από papoys1 2
Fronimitis Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Στα πιο ακριβα κρανη να συμπληρωσω οτι ακομα και το αφρωδες υλικο που αγκαλιαζει το κεφαλι εχει περισσοτερη αντοχη στον χρονο απο οτι ενα φτηνο κρανος. Κατοχος ΜΤ κρανους.
TEOKOS Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Θα συμφωνήσω απόλυτα από τη στιγμή που σου παρέχουν την ίδια ασφάλεια ποιος ο λόγος να δώσεις 200 και όχι 50-60 αλλά θα κάνω και λίγο την Κατίνα γιατί μου αρέσει. Συνήθως τα κράνη συμβαδίζουν και με το δίκυκλο που καβαλάς.Όταν έχεις π.χ. μία BMW ή μία Harley ας πούμε φυσικά και θα έχεις ένα κράνος άνω των 100-200 ευρώ.Όχι ότι με αυτές τις μηχανές κινδυνεύεις περισσότερο απλά σου δίνουν ένα ακόμη πρεστίζ και να μη σε πουν καρμίρη. Φαντάσου λέω τώρα εγώ τον άλλο να κατεβαίνει Κηφισίας με τη BMW ή τη Harley και να φοράει κράνος από το Lidl. Θα γελάνε και οι Πακιστανοί που καθαρίζουν παμπρίζ στα φανάρια ενώ ο άλλος δίπλα με το παπάκι κανένα πρόβλημα δεν έχει. Φοράνε και αυτοί με τα Harley κράνη ;;;;;; Με κάτι κατσαρόλες τους βλέπω να κυκλοφοράνε , ζωγραφισμένες με κάτι νεκροκεφαλές κ.λ.π ...LoL
papoys1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 28 λεπτά πριν, Fronimitis είπε Στα πιο ακριβα κρανη να συμπληρωσω οτι ακομα και το αφρωδες υλικο που αγκαλιαζει το κεφαλι εχει περισσοτερη αντοχη στον χρονο απο οτι ενα φτηνο κρανος. Κατοχος ΜΤ κρανους. Το αφρώδες συνήθως δεν παθαίνει τίποτε.Αυτό που με τον καιρό χαλάει είναι η εσωτερική επένδυση σε αυτό που είναι με ύφασμα παρόμοιο με το ύφασμα στον ουρανό των αυτοκινήτων. Αυτό με το βάλε βγάλε δέχεται περισσότερη ταλαιπωρία ξεκολλάει κάποια στιγμή δεν επισκευάζεται όπως ο ουρανός του αυτοκινήτου και πάει για πέταμα.
Fronimitis Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε Το αφρώδες συνήθως δεν παθαίνει τίποτε.Αυτό που με τον καιρό χαλάει είναι η εσωτερική επένδυση σε αυτό που είναι με ύφασμα παρόμοιο με το ύφασμα στον ουρανό των αυτοκινήτων. Αυτό με το βάλε βγάλε δέχεται περισσότερη ταλαιπωρία ξεκολλάει κάποια στιγμή δεν επισκευάζεται όπως ο ουρανός του αυτοκινήτου και πάει για πέταμα. Εχεις δικιο αυτο εννοουσα.Στο ΜΤ μου ειδικα εκει που με εσφιγγε στην αρχη,τωρα παραειναι χαλαρο. 1
christopher0016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Θα συμφωνήσω απόλυτα από τη στιγμή που σου παρέχουν την ίδια ασφάλεια ποιος ο λόγος να δώσεις 200 και όχι 50-60 αλλά θα κάνω και λίγο την Κατίνα γιατί μου αρέσει. Συνήθως τα κράνη συμβαδίζουν και με το δίκυκλο που καβαλάς.Όταν έχεις π.χ. μία BMW ή μία Harley ας πούμε φυσικά και θα έχεις ένα κράνος άνω των 100-200 ευρώ.Όχι ότι με αυτές τις μηχανές κινδυνεύεις περισσότερο απλά σου δίνουν ένα ακόμη πρεστίζ και να μη σε πουν καρμίρη. Φαντάσου λέω τώρα εγώ τον άλλο να κατεβαίνει Κηφισίας με τη BMW ή τη Harley και να φοράει κράνος από το Lidl. Θα γελάνε και οι Πακιστανοί που καθαρίζουν παμπρίζ στα φανάρια ενώ ο άλλος δίπλα με το παπάκι κανένα πρόβλημα δεν έχει. Πέρα ότι θα γελάνε και οι πέτρες δεν είναι κατάλληλο για μηχανή από ηχομόνωση κάνει αρκετό θόρυβο μετά από κάποια χιλιόμετρα. Σίγουρα θα υπάρχουν αντίστοιχα οικονομικά κράνη με καλή ηχομόνωση και ασφαλή εξίσου αντί να δώσεις 500 ευρώ μπορείς να βρεις με 200 κράνος με προδιαγραφές και ηχομόνωση . Το topic το άνοιξα για να δείξω ότι με ένα low budget μπορεί κάποιος να αγοράσει πιστοποιημένο κράνος. Όποιος θέλει μπορεί να δείξει vfm κράνη για μεγάλου κυβισμού μηχανή Και με 70 ευρώ πουλάς πρεστίζ άμα είσαι μάγκας https://www.skroutz.gr/s/10665817/MT-Revenge-Leopard-Black-Fluo-Yellow.html?from=sku_color_variations Βάζεις Αυτό και νομίζει ο βλάχος ότι έχεις ακριβό κράνος ντρέπεται που έδωσε 60 ευρώ στα λιντλ για κράνος που να ξέρεε χαχα 😂 Αλλά το θέμα είναι να αγοράσεις κάτι που να καλύπτει της ανάγκες σου. Κάποιοι θα δώσουν που θα δώσουν 60 ευρώ εάς πάρουν κάτι ασφαλή τουλάχιστον Για το παπί είχα πάρει ένα φτηνιαρικο κράνος όταν πήρα μηχανή και πήρα ένα πρόσφορα στα 200 ευρώ . Το φτηνιαρικο πάνω από τα 100 χιλιόμετρα γινόταν απίστευτα ενοχλητικό στον ήχο Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από christopher0016 1
TEOKOS Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Και το δικό μου arai των 800 ευρώ (πάλιωσε πια) χωρίς ωτοασπίδες σε μεγάλο ταξίδι σε πιάνει πονοκέφαλος από τον θόρυβο. Δεν είναι κριτήριο ο θόρυβος στην κοστολόγηση των κρανών 1
christopher0016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Φυσικά και είναι εάν είναι να σου πάρει τα αυτιά ο θόρυβος κάθε φορά.. οτοασπιδες δεν είναι λύση φίλε. Είσαι αποκομμένος από τους ήχους γύρο σου νομίζω είναι επικυνδινο αυτό.
TEOKOS Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1) υπάρχουν ειδικές για μηχανή https://www.motoraid.eu/rider-equipment/earplugs 2) Το υλικό του κέλυφους αυξάνει το κόστος, με ακριβότερο το πολυκαρμπονάτο (ελληνιστί ) 1
kostaskalamatas Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 7 λεπτά πριν, TEOKOS είπε 1) υπάρχουν ειδικές για μηχανή https://www.motoraid.eu/rider-equipment/earplugs 2) Το υλικό του κέλυφους αυξάνει το κόστος, με ακριβότερο το πολυκαρμπονάτο (ελληνιστί ) Το πολυκαρμπονατο ειναι υλικο που βρισκεις σε φθηνα κρανη και εννοει θερμοπλαστικο. το καρμπον φαιμπερ ειναι το ακριβο υλικο.
andrapos Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Σε μεγάλες ταχύτητες με φτηνό κράνος δεν είναι ο θόρυβος που ενοχλεί.Επειδη δεν έχουν καλή αεροδυναμική το κράνος αρχίζει να κουνιέται και μετά από κάποια ταχύτητα απλά δεν βλέπεις τίποτα,είναι επικίνδυνα.Και πολλά κράνη των 200+ ευρώ δεν έχουν καλή αεροδυναμική.Πρεπει οι εμπρός αεραγωγοί να στέλνουν τον αέρα στον πίσω αεραγωγό,όχι απλά να μπαίνει ο αέρας από μπροστά μέσα στο κράνος.Για ταχύτητες έως 100κμ/ώρα δεν καταλαβαίνεις σχεδόν καμία διαφορά.
mp123 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Καλά τα ψέματα ότι πληρώσεις παίρνεις.για μένα με την λίγη εμπειρία που έχω τα καλά κρανοι ξεκινάνε τουλαχιστον από 300 ευρώ και πάνω.τωρα αν είναι καλά τα φτηνά κρανοι των 100 θα πω από το να μην φοράς καθόλου μια χαρά είναι και των 100 ευρώ κρανος mrt. Για μένα το μίνιμουμ κράνος είναι ένα shoei ryd των 300 ευρώ.τιποτα λιγότερο.( Έχω πάρει δύο φτηνά των 200 ευρώ με ενοχλούσαν ).πήρα shoei nxr θα ασχοληθώ με Κρόνος μετά από δύο χρόνια πάλι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα