Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Έχω τελειώσει σχολή προγραμματισμού πριν χρόνια. Αλλά είμαι λίγο εκτός του χώρου. Τελευταία λοιπόν με ενδιαφέρει πολύ ο χώρος του web design και του development. Όχι φυσικά ένα απλό WordPress site που σχεδιάζει κάποιος με elementor, αλλά κάτι πιο επαγγελματικό. Σκέφτομαι λοιπόν, ενώ έχω αρχίσει να διαβάζω αρκετά, ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα μου, δεδομένου ότι χρειάζεται καλή γνώση της javascript (δεν ξέρω), της php (κάτι ξέρω), ajax, css κλπ.

Έχω καταλήξει σε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα πρώτο, δεύτερο, τρίτο ή σε συνδυασμό προγραμμάτων του udemy και του coursera, ίσως και του free code camp.

Να σημειώσω ότι ο χρόνος μου δεν είναι απεριόριστος.. Αλλά ο συγκεκριμένος τομέας μου αρέσει πολύ. Ποιο από τα παραπάνω θεωρείτε περισσότερο vfm ή αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από karavidas_jako
Δημοσ.

Μια χαρά επαγγελματικά websites μπορείς να φτιάξεις με wp+elementor.

Και λιγότερο δουλεύεις, και περισσοτερα λεφτά θα σου μείνουν, ειδικά στο σημερινό οικονομικό meta που επικρατεί που όλοι ζητάνε eShop αντίστοιχο της addidas και θέλουν να πληρώσουν 500€ και 5€ στο παπάκι για χοστ.

Στα σοβαρά τώρα, αν υπάρχει ένας τομέας στο Web development που ανθίζει, είναι αυτός του plug-in as a service. Μάθε τα απαραίτητα για να φτιάξεις κάτι που λείπει από την αγορά και απευθύνεται στη μάζα, και δεν θα πάει τσάμπα ο κόπος σου. Ο Web designer τύπου κάθομαι να φτιάξω από την αρχή σελίδα html css αποτελεί δεινόσαυρο τη σήμερον ημέρα. Εννοείται ότι πρέπει να γνωρίζεις, αλλά όλη σου η δουλειά θα γίνεται μέσα από κάποιο CMS η framework.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StigmaX είπε

όλοι ζητάνε eShop αντίστοιχο της addidas και θέλουν να πληρώσουν 500€ και 5€ στο παπάκι για χοστ.

True story

Δημοσ.

καλά, αυτό ισχύει.. Απλά έχει γεμίσει η αγορά με WP+elementor developers. οπότε αναρωτιέμαι τι περισσότερο μπορώ να προσφέρω έτσι ώστε να επιβιώσω κι εγώ. Αν κατάλαβα καλά λέτε να μην ακολουθήσω κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα, σωστά; εκτιμώ πολύ τις συμβουλές και τη βοήθεια σας, ειλικρινά!!

Δημοσ.

Αυτό που σου πρότεινε ο StigmaX έχει ψωμί. Να φτιάχνεις plugins. Γνωρίζω άτομο (έλληνα) που βγάζει 12k το μήνα από την εμπορική εκμετάλλευση plugin. Προφανώς και δεν θα βγάλεις τόσα με το καλημέρα, αλλά η αγορά είναι τεράστια και εξίσου μεγάλη είναι και η ζήτηση. Το 30% των sites στο web είναι πάνω σε wordpress.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, elorant είπε

Το 30% των sites στο web είναι πάνω σε wordpress.

Και το 100% των πελατών σου θα θέλει site με 100€ 😂

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση αυτό. Αυτό που λέω είναι ότι αν δραστηριοποιηθείς στην κατασκευή plugins έχεις μια τεράστια αγορά να απευθυνθείς καθώς το 30% των websites παγκοσμίως είναι στημένα σε Wordpress

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, becoming_I είπε

Και το 100% των πελατών σου θα θέλει site με 100€ 😂

Καλά αυτό δεν ισχύει και τόσο, αν και καταλαβαίνω αυτό που θέλεις να πεις. Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που είτε από άγνοια, είτε από ανάγκη, είτε επειδή έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τους άλλους, θα θελήσουν να αγοράσουν κάτι "τσάμπα". Στην πλειοψηφία όμως (τουλάχιστον ο κόσμος με τον οποίο συναναστρέφομαι) είναι σοβαροί και ξέρουν ότι αυτό που θα τους φτιάξεις είναι εργαλείο - επένδυση για την επιχείρησή τους.

Η κατασκευή και προώθηση commercial themes και plugins είναι μια καλή επένδυση* αλλά η δουλειά δε σταματάει στην ανάπτυξη και διάθεση.
Η πολλή δουλειά είναι μετά, στο support. Εκεί όσο περισσότερες πωλήσεις κάνεις, τόσο περισσότερη δουλειά έχει.

*επένδυση γιατί θα δουλέψεις αρκετά μέχρι να φτάσεις στο σημείο να μπορέσεις να δώσεις προς πώληση το προϊόν σου και μετά περιμένεις να εισπράξεις από τις πωλήσεις

Και ένα tip για τον OP: Front-end Developer Handbook θα βρεις πολύ υλικό εκεί και θα καταλάβεις και σχετικά σύντομα αν έχεις τη διάθεση και ενέργεια να ασχοληθείς με το αντικείμενο.
Αυτό που γράφεις, ότι ο χρόνος σου δεν είναι απεριόριστος, προσωπικά με προβλημάτισε. Δεν ξέρω αν μπορείς να ξεκινήσεις με αυτή τη λογική. Γενικά το web εξελίσσεται με την ταχύτητα του φωτός τα τελευταία 6-7 χρόνια και αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις θα γίνεις σύντομα δεινόσαυρος, ακόμα και αν φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο. Θα πρέπει πάντα, πέρα από τη δουλειά, να μαθαίνεις νέα και να εξελίσσεσαι και εσύ μαζί με αυτό.

Επεξ/σία από vadou
Δημοσ.

σε ότι αφορά αυτό που είπα για το χρόνο,εννοούσα κυρίως ότι δε μπορώ πχ να είμαι σε ένα σεμινάριο για κάνα χρόνο 5 ώρες τη μέρα πχ..η αλήθεια είναι πως πολύ εύκολα γίνεσαι δεινόσαυρος.ήταν πάντα η μόνιμη φοβία μου..απλά θέλω να βελτιώσω πολύ τις γνώσεις μου πχ στη javascript..θα κοιτάξω σίγουρα το σύνδεσμο που μου έστειλες!!ευχαριστώ ειλικρινά πολύ όλα τα παιδιά που βοήθησαν!!σίγουρα θα λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν μου τη γνώμη σας!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...