Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθαρά προσωπική άποψη και οπτική για όλα τα παρακάτω.

Ο προγραμματισμός είναι αναγκαίο κομμάτι της καθημερινότητας μου καθώς εργάζομαι καθαρά πάνω σε αυτό και δεν είναι απλά ένα χόμπυ που βγάζω γούστα.

Το γουστάρω, με εκφράζει καθώς κάνω shut down το μυαλο μου από την πραγματικότητα, φοράω ακουστικά καρφώνω Spotify και χάνομαι στον κώδικα.

Ναι υπάρχει κάποιες φορές άγχος, άλλοτε μεγάλο και άλλοτε μικρό αλλά κυρίως αυτό εμφανίζεται οταν υπάρχουν :

1. Στενά και απαιτητικά deadlines
  2. Όταν το project/feature που αναλαμβάνεις ειναι κρίσιμης σημασίας πχ bank payment κλπ
  3. Όταν υπάρχει συνδιασμός των 2 παραπάνων (stress overload :D)

Επίσης ναι με έχει επηρεάσει και στον ελεύθερο μου χρόνο αρκετά αλλά και πάλι αυτό είναι κάτι το οποιό είναι σχετικό στον καθένα.

Πχ Άλλο να δουλεύεις σε startup που τρεχεις από το πρωι μεχρι το βράδυ για το κάθε κουλό που θα συμβεί και άλλο σε corporate που είναι κάποιος πιο stable η κατάσταση.

Προσωπικά ο προγραμματισμός με έχει κάνει να σκέφτομαι γενικότερα πιο σφαιρικά για το κάθε τι στη ζωή μου όπως επίσης και να γίνω προνοητικότερος σαν άνθρωπος.

Επίσης πιστεύω θα πρέπει να διαχωρισεις αν μιλας για τον προγραμματισμό ως απλό χόμπυ από το οποίο βγάζουμε και κανένα χαρτζιλίκι ή ως full time job.

Υπάρχουν αρκετές και μεγάλες διαφορές μεταξύ των 2 αυτών κατηγοριών.

Αυτά από μένα ;)

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνώ με τους προηγούμενους. γενικά η ανάλυση και σχεδίαση για την επίλυση ενός προβλήματος με έχει βοηθήσει στην καθημερινότητα μου να γλυτώνω από δύσκολες καταστάσεις και γενικά πλέον έχω την πεποίθηση πως για κάθε πρόβλημα υπάρχει και λύση οπότε και αντιμετωπίζω τις καταστάσεις μακράν πιο ψύχραιμα σε σχέση με τον περίγυρο μου. (έχουμε φτάσει στο σημείο να με ρωτάνε αν είμαι αναίσθητος). το καλό ή κακό (ανάλογα πως το βλέπει κανείς) είναι ότι μπορώ και αντιλαμβάνομαι ξεκάθαρα πλέον τους ανθρώπους και αυτό που θέλουν να πουν. το αρνητικό είναι πως έχω γίνει πιο απόλυτος στις αποφάσεις μου, δίνω την εντύπωση πως ακούω τον συνομιλητή μου (για λόγους ευγένειας) αλλά ουσιαστικά σε προγενέστερο χρόνο έχω πάρει ήδη την απόφαση και έχω ήδη καταλάβει την τροπή της συζήτησης (προφανώς όχι για όλους αλλά για την πλειοψηφία).

Αυτό εμένα προσωπικά που δημιουργεί έναν εκνευρισμό (γιατί οι άλλοι δεν βλέπουν αυτό που βλέπεις εσύ) που προσπαθώ να κρύψω μέσα από μία κυνικότητα και απάθεια σε μερικές καταστάσεις όταν έρχομαι σε επαφή - συνεργασία με άλλους ανθρώπους που σε γενικές γραμμές αποφεύγω. άρα θα έλεγα πως χάνεις λίγο από την κοινωνικότητα και ηρεμία που μπορεί να έχεις σαν άνθρωπος και κερδίζεις σε ψυχραιμία και στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, elorant είπε

@pananton

Μήπως είσαι INTJ;

σε μία ερώτηση ο ορισμός του "food for thought". Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω ωστόσο θα το ψάξω..

Επεξ/σία από pananton
Δημοσ.

Από την αρχή ήθελα να το βάλω αλλά διάφορα παιδιά έδωσαν πολύ ωραίες απαντήσεις και δεν ήθελα να χαλάσω το νήμα. Τώρα όμως που είδα τον pananton δεν άντεξα :)

your-first-job-as-developer-ldmarz-one-m

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχα επιλογή θα προγραμμάτιζα μονο για hobby. Αν και μου αρέσει, μου προκαλεί φοβερό άγχος αν και αυτο ειναι στο χαρακτήρα. Αν γυριζα το χρονο πισω θα εκανα κάτι αλλο πάντως. Πιστεύω οτι χάνω το χρονο/ζωη μου γενικά  και δεν έχω όρεξη οπως αλλοι. Καποιοι ακομα και 30+ χρονων με οικογενεια ειναι πορωμένοι και μετα τη δουλειά διαβάζουν βιβλία και ξεκινανε νεα project και ολο το σαβατοκυριακο ασχολουνται με υπολογιστή. Εγω θα αφιερώσω μονο 1-3 μερες για αυτά σε αντιθεση με αλλους που ολη τους η ζωη ειναι αυτο. Δε ξέρω τι φταίει αλλα δε μπορώ να το κάνω. Πχ προτιμώ να κανω καποιο αλλο hobby να μάθω άλλα πραγματα η να γυμναστική , να χαλαρώσω κτλ. Ισως απλά έχω ψυχολογικά.

Ολες οι απαντησεις ειναι προσωπικες αποψεις και δε νομιζω πως μπορει να βγει κάποιο συμπερασμα. 

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Αν είχα επιλογή θα προγραμμάτιζα μονο για hobby. Αν και μου αρέσει, μου προκαλεί φοβερό άγχος αν και αυτο ειναι στο χαρακτήρα. Αν γυριζα το χρονο πισω θα εκανα κάτι αλλο πάντως. Πιστεύω οτι χάνω το χρονο/ζωη μου γενικά  και δεν έχω όρεξη οπως αλλοι. Καποιοι ακομα και 30+ χρονων με οικογενεια ειναι πορωμένοι και μετα τη δουλειά διαβάζουν βιβλία και ξεκινανε νεα project και ολο το σαβατοκυριακο ασχολουνται με υπολογιστή. Εγω θα αφιερώσω μονο 1-3 μερες για αυτά σε αντιθεση με αλλους που ολη τους η ζωη ειναι αυτο. Δε ξέρω τι φταίει αλλα δε μπορώ να το κάνω. Πχ προτιμώ να κανω καποιο αλλο hobby να μάθω άλλα πραγματα η να γυμναστική , να χαλαρώσω κτλ. Ισως απλά έχω ψυχολογικά.

Ολες οι απαντησεις ειναι προσωπικες αποψεις και δε νομιζω πως μπορει να βγει κάποιο συμπερασμα. 

Μπορείς να μείνεις στον χώρο της πληροφορικής σε άλλη θέση(πχ..τεχνικός).
Πλέον αναρωτιέμαι και εγώ αν αξίζει όλη αυτή η διαρκής πίεση.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Steftson είπε

Επίσης πιστεύω θα πρέπει να διαχωρισεις αν μιλας για τον προγραμματισμό ως απλό χόμπυ από το οποίο βγάζουμε και κανένα χαρτζιλίκι ή ως full time job.

Υπάρχουν αρκετές και μεγάλες διαφορές μεταξύ των 2 αυτών κατηγοριών.

Η επιλογή ενός χόμπυ δεν σημαίνει απαραίτητα την σύνδεση του, με κάποιο οικονομικό όφελος... 😀

58 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Αν προγραμματίζεις επαγγελματικά, είναι μάλλον δύσκολο να το έχεις και σαν χόμπυ, επειδή χρειάζεται ν' αλλάζεις παραστάσεις και να ξεκουράζεσαι μέσα από άλλες δραστηριότητες.

Αν νομίζεις ότι έχεις άγχος, η καλλιτεχνικές δραστηριότητες βοηθούν αρκετά στη σταδιακή απομάκρυνση του. Πχ το σχέδιο με κάρβουνο ή με μολύβι, αν και προσωπικά προτιμώ το μαύρο πενάκι για να μην μπορώ να σβήσω τα πιθανά λάθη. Έχει σημασία αυτό... και λειτουργεί αγχολυτικά η ιδέα του «κάνω λάθη» και προχωρώ.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tony_dim_2018 είπε

Η επιλογή ενός χόμπυ δεν σημαίνει απαραίτητα την σύνδεση του, με κάποιο οικονομικό όφελος... 😀

Αν προγραμματίζεις επαγγελματικά, είναι μάλλον δύσκολο να το έχεις και σαν χόμπυ, επειδή χρειάζεται ν' αλλάζεις παραστάσεις και να ξεκουράζεσαι μέσα από άλλες δραστηριότητες.

Αν νομίζεις ότι έχεις άγχος, η καλλιτεχνικές δραστηριότητες βοηθούν αρκετά στη σταδιακή απομάκρυνση του. Πχ το σχέδιο με κάρβουνο ή με μολύβι, αν και προσωπικά προτιμώ το μαύρο πενάκι για να μην μπορώ να σβήσω τα πιθανά λάθη. Έχει σημασία αυτό... και λειτουργεί αγχολυτικά η ιδέα του «κάνω λάθη» και προχωρώ.

Συμφωνώ και ισως πρεπει να το δοκιμάσω. Παντως λογω αγχους εχω πάει και ασχημα σε interview σε θεματα που ηξερα καλα και λίγοι γνωριζαν. 

Αλλα ξέρω πολλους που το έχουν και ως hobby παραλληλα δηλαδή βαζουν καμια 10ρια project το χρονο στο GitHub και ταυτόχρονα παρακολουθουν πολλά μαθηματα και συνέχεια νεες τεχνολογίες. Μερικες εταιρείες προσλαμβάνουν μονο έτσι.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Συμφωνώ και ισως πρεπει να το δοκιμάσω. Παντως λογω αγχους εχω πάει και ασχημα σε interview σε θεματα που ηξερα καλα και λίγοι γνωριζαν. 

Αλλα ξέρω πολλους που το έχουν και ως hobby παραλληλα δηλαδή βαζουν καμια 10ρια project το χρονο στο GitHub και ταυτόχρονα παρακολουθουν πολλά μαθηματα και συνέχεια νεες τεχνολογίες. Μερικες εταιρείες προσλαμβάνουν μονο έτσι.

--Για ότι καλλιτεχνικό θελήσεις να δοκιμάσεις, ψάξε το πρώτα, μην μπεις σε έξοδα που ενδεχομένως δεν σου χρειάζονται. Πχ πριν μερικά χρόνια κάποιος μαθητής ήθελε να του δείξω ξυλογλυπτική, κι αντί να ρωτήσει τι χρειάζεται, πήγε κι αγόρασε ένα σωρό άσχετα εργαλεία, και μετά ήρθε να ρωτήσει...

--Το γεγονός ότι κάποτε πήγες άσχημα σε μια δουλειά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν γνώριζες την δουλειά σου, αφού όπως είπες στο κομμάτι αυτό είχες τη γνώση που χρειαζόσουν και που λίγοι είχαν. Μπορεί να σημαίνει όμως ότι δεν είχες αρκετή αυτοπεποίθηση και προστιθέμενου του άγχους σε τσάκισε. Για να φτάσεις σε σημεία ικανά, τέτοια ώστε να σου προσφέρουν αυτοπεποίθηση, ίσως πρέπει τεχνηέντως να διοχετεύσεις την αρνητική ενέργεια του λάθους κάπου αλλού, Πχ καλλιτεχνικά.

--Κάπως έτσι ασχολούμαι, αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο γνώσεων. Ο προγραμματισμός ως επάγγελμα δεν μ' ενδιαφέρει, όπως δεν μ' ενδιέφερε κάποτε να σπουδάσω καλλιτεχνικά. Κάνω κάτι επειδή το γουστάρω και για όσο καιρό με γεμίζει. Τον επόμενο χρόνο ίσως κάνω κάτι άλλο.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...