archer100 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Κάθε τι με το οποίο ασχολείται ο άνθρωπος, έχει επίπτωση στην ψυχοσύνθεση του. Αθλητισμός, ζωγραφική, χορός, ποίηση, ανάγνωση μυθιστορημάτων, gaming, μουσική και τόσες άλλες ενασχολήσεις που μπορεί να είναι χόμπυ ή και επάγγελμα, αλλάζει τον εαυτό μας, κάποιες φορές προς το καλύτερο, κάποιες προς το χειρότερο, κάποιες αμφίδρομα Τι επιπτώσεις έχει ο Προγραμματισμός στον δικό σας εσωτερικό κόσμο; Αισθάνεστε ότι γίνεστε καλύτεροι ή σας επηρεάζει κυρίως αρνητικά; Ποια στοιχεία του χαρακτήρας σας αισθάνεστε να έχουν επηρεαστεί περισσότερο;
Predatorkill Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μονιμο αγχος, αυτο, τιποτε αλλο. Να κοιμασαι και να βλεπεις κωδικες, καμμια φορα την ωρα που εχεις σηκωθει για κατουρημα στις 5 να βρισκεις τη λυση για κατι που σε δυσκολευει, να κοιτας την οθονη χωρις να σκεφτεσαι αλλα τα ματια να εχουν βαρεσει διπλωπια για κανα 2λεπτο. κατα τα αλλα, οταν δουλευει το ρημαδι οπως πρεπει ειναι ωραια η γλυκα... Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από Predatorkill 5
archer100 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 24 λεπτά πριν, Predatorkill είπε Μονιμο αγχος, αυτο, τιποτε αλλο. Να κοιμασαι και να βλεπεις κωδικες, καμμια φορα την ωρα που εχεις σηκωθει για κατουρημα στις 5 να βρισκεις τη λυση για κατι που σε δυσκολευει, να κοιτας την οθονη χωρις να σκεφτεσαι αλλα τα ματια να εχουν βαρεσει διπλωπια για κανα 2λεπτο. κατα τα αλλα, οταν δουλευει το ρημαδι οπως πρεπει ειναι ωραια η γλυκα... Στο επικοινωνιακο κομματι πιστευεις σε εχει επηρεασει; Εχεις γινει πχ πιο κλειστος η πιο εξωστρεφης-ομιλητικος;
Predatorkill Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 9 λεπτά πριν, archer100 είπε Στο επικοινωνιακο κομματι πιστευεις σε εχει επηρεασει; Εχεις γινει πχ πιο κλειστος η πιο εξωστρεφης-ομιλητικος; Δεν με εχει επηρεασει καθολου, ημουν παντα εξωστρεφης.
archer100 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Επισης, εχει επηρεασει καθολου τη σχεση σας με τη γυμναστικη; Γινατε πχ πιο 'βαριοι', δυσκινητοι, βαριεστε να γυμναστειτε κλπ η το αντιθετο; Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από archer100
Fortistis Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, archer100 είπε Επισης, εχει επηρεασει καθολου τη σχεση σας με τη γυμναστικη; Γινατε πχ πιο 'βαριοι', δυσκινητοι, βαριεστε να γυμναστειτε κλπ η το αντιθετο; Ναι. Πριν αρχίσω τον προγραμματισμό, ήμουν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Είχα φίλους, μου άρεσε να βγαίνω έξω, να βλέπω τον ήλιο, έκανα αθλήματα. Όμως, κάποια στιγμή πήγα στο σπίτι ενός παιδιού από την γειτονιά και είδα το σκοτεινό του δωμάτιο. Την "τρύπα" του, όπως το αποκαλούσε. Μου έδειξε το Linux και το terminal. Μου είπε για την C, την Python και το LAMP. Έπειτα άρχισα και δειλά δειλά να προγραμματίζω. Χωρίς να το καταλάβω, σταμάτησα να θέλω να βγαίνω έξω και να βλέπω ήλιο. Δεν ήθελα να μιλάω πλέον σε ανθρώπους, αλλά μόνο να γράφω στο πληκτρολόγιο. Δεν είχα πρόβλημα να μιλάω με messages, γιατί αυτά είναι μέσω του υπολογιστή. Πλέον κάθομαι ώρες μόνος, μέσα στα σκοτάδια, μπροστά από την οθόνη μου. Αυτή η ζωή νομίζω με σκοτώνει και σίγουρα κάνει κακό στην υγεία μου. Έχω πάρει 30 κιλά από εκείνη την μέρα στο σπίτι του παιδιού, και ακόμα παχαίνω. Νιώθω πως με κάθε 1ΤΒ που μεταφέρω μέσω δικτύου (internet ή local) παίρνω 100 γραμμάρια. Ευτυχώς τα νιώθω να χάνονται με κάθε 100 trolling που κάνω. Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον, η ζωή μου έχει αλλάξει και τίποτα άλλο δεν έχει νόημα. Θέλω να στέλνω δεδομένα μέσω δικτύων, να κάνω trolling, και να είμαι μόνιμα μπροστά από μία οθόνη μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. 1
archer100 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, Fortistis είπε Ναι. Πριν αρχίσω τον προγραμματισμό, ήμουν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Είχα φίλους, μου άρεσε να βγαίνω έξω, να βλέπω τον ήλιο, έκανα αθλήματα. Όμως, κάποια στιγμή πήγα στο σπίτι ενός παιδιού από την γειτονιά και είδα το σκοτεινό του δωμάτιο. Την "τρύπα" του, όπως το αποκαλούσε. Μου έδειξε το Linux και το terminal. Μου είπε για την C, την Python και το LAMP. Έπειτα άρχισα και δειλά δειλά να προγραμματίζω. Χωρίς να το καταλάβω, σταμάτησα να θέλω να βγαίνω έξω και να βλέπω ήλιο. Δεν ήθελα να μιλάω πλέον σε ανθρώπους, αλλά μόνο να γράφω στο πληκτρολόγιο. Δεν είχα πρόβλημα να μιλάω με messages, γιατί αυτά είναι μέσω του υπολογιστή. Πλέον κάθομαι ώρες μόνος, μέσα στα σκοτάδια, μπροστά από την οθόνη μου. Αυτή η ζωή νομίζω με σκοτώνει και σίγουρα κάνει κακό στην υγεία μου. Έχω πάρει 30 κιλά από εκείνη την μέρα στο σπίτι του παιδιού, και ακόμα παχαίνω. Νιώθω πως με κάθε 1ΤΒ που μεταφέρω μέσω δικτύου (internet ή local) παίρνω 100 γραμμάρια. Ευτυχώς τα νιώθω να χάνονται με κάθε 100 trolling που κάνω. Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον, η ζωή μου έχει αλλάξει και τίποτα άλλο δεν έχει νόημα. Θέλω να στέλνω δεδομένα μέσω δικτύων, να κάνω trolling, και να είμαι μόνιμα μπροστά από μία οθόνη μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Χαριτολογεις, αλλα υπαρχουν ανθρωποι που τους εχει επηρεασει εν μερει με τον τροπο που λες
Fortistis Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, archer100 είπε Χαριτολογεις, αλλα υπαρχουν ανθρωποι που τους εχει επηρεασει εν μερει με τον τροπο που λες Όχι, δεν χαριτολογώ. Σατηρίζω με ευγενικό τρόπο την μπούρδα που προσπαθείς (και καλά) να μάθεις. Είναι μπούρδα για δύο λόγους: 1) Correlation doesn't mean causation 2) Αφορά στερεότυπα και, ως εκ τούτου, είναι προσβλητικό. 1
archer100 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Fortistis είπε Όχι, δεν χαριτολογώ. Σατηρίζω με ευγενικό τρόπο την μπούρδα που προσπαθείς (και καλά) να μάθεις. Είναι μπούρδα για δύο λόγους: 1) Correlation doesn't mean causation 2) Αφορά στερεότυπα και, ως εκ τούτου, είναι προσβλητικό. Υπαρχουν απειρες συζητησεις και αρθρα για το εν λογω θεμα στα αγγλικα: https://www.google.com/search?ei=v76xXLWKHcGImwXul5fgDA&q=programming+and+mental+health&oq=programming+and+ment&gs_l=psy-ab.1.0.0i203j0i22i30l9.22497.33119..34911...0.0..0.287.4543.0j27j1......0....1..gws-wiz.......0i71j35i39j0i22i10i30j35i39i19j0.m9aJHJ2xklI Δε θα ητανε κακο να γινει μια συζητηση και εδω, δεδεομενων και των ιδιομορφων συνθηκων της χωρας μας
Fortistis Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, archer100 είπε Υπαρχουν απειρες συζητησεις και αρθρα για το εν λογω θεμα στα αγγλικα: https://www.google.com/search?ei=v76xXLWKHcGImwXul5fgDA&q=programming+and+mental+health&oq=programming+and+ment&gs_l=psy-ab.1.0.0i203j0i22i30l9.22497.33119..34911...0.0..0.287.4543.0j27j1......0....1..gws-wiz.......0i71j35i39j0i22i10i30j35i39i19j0.m9aJHJ2xklI Δε θα ητανε κακο να γινει μια συζητηση και εδω, δεδεομενων και των ιδιομορφων συνθηκων της χωρας μας Άπειρες συζητήσεις στα αγγλικά και στο Quora ή/και το medium βλέπεις για κάθε μπούρδα, ειδικά στο Quora. Από ζώδια μέχρι και τι μας ψεκάζουν. Αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι valid οι αναζητήσεις λόγω του όγκου των άρθρων σε τέτοιες σελίδες; Το επιχείρημά σου δεν στέκει.
archer100 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Fortistis είπε Άπειρες συζητήσεις στα αγγλικά και στο Quora ή/και το medium βλέπεις για κάθε μπούρδα, ειδικά στο Quora. Από ζώδια μέχρι και τι μας ψεκάζουν. Αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι valid οι αναζητήσεις λόγω του όγκου των άρθρων σε τέτοιες σελίδες; Το επιχείρημά σου δεν στέκει. Τι ακριβως θελεις να ακυρωσεις με την επεμβαση σου; Το ενδεχομενο επιπτωσης (θετικης η αρνητικης) του προγραμματισμου η το να ρωταει καποιος για αυτο; Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από archer100
Fortistis Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 48 λεπτά πριν, archer100 είπε Τι ακριβως θελεις να ακυρωσεις με την επεμβαση σου; Το ενδεχομενο επιπτωσης (θετικης η αρνητικης) του προγραμματισμου η το να ρωταει καποιος για αυτο; Δεν ακυρώνω κάτι, γιατί δεν υπάρχει κάτι. Άρα, και αυτό σου το post είναι μη λογικό. Από εκεί και πέρα. Δεν μπορείς να πεις "επίπτωση του προγραμματισμού". Το "αρνητική ή θετική" δεν ισχύει, γιατί δεν υπάρχει "επίπτωση του προγραμματισμού". Στο έγραψα καθαρά, αλλά επειδή (προφανώς) δεν γνωρίζεις δεν κατάλαβες τι σου έγραψα. Το ξαναγράφω: correlation doesn't mean causation. Δεν έχεις κανένα επιχείρημα για αυτό και το αρχικό σου post βασίζεται σε αυθαίρετα αξιώματα που χρησιμοποιείς επειδή συμφέρει την παρούσα γνωσιολογική σου κατάσταση (congitive state). Π.χ.: 16 ώρες πριν, archer100 είπε Κάθε τι με το οποίο ασχολείται ο άνθρωπος, έχει επίπτωση στην ψυχοσύνθεση του. Όχι. Δεν ισχύει. Χώρια ότι είναι εντελώς γενικό, χρησιμοποιεί μη καλά καθορισμένους όρους όπως ο "ψυχοσύνθεση". Γενικά, ό,τι έχεις γράψει σε αυτό το post είναι ίδιου στυλ. Τίγκα στα λογικά ατοπήματα.
vadou Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) @archer100 Μπορείς να εξηγήσεις λίγο το context της ερώτησης; Είσαι κάποιος που σκέφτεται να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και τον απασχολεί αν θα του αλλάξει η προσωπικότητα; Βλέπεις τους προγραμματιστές σαν αντικείμενο έρευνας και σκέφτηκες να ρωτήσεις απευθείας τα "πειραματόζωα"; Ήσουν για ποτάρες με τον κολλητό και σκέφτηκες ότι αυτό θα είναι μια καλή ερώτηση για το forum; Πες μας λίγο για τον εαυτό σου, εσύ με τι ασχολείσαι; Τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ψυχοσύνθεσή σου; Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από vadou 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 18 ώρες πριν, archer100 είπε Κάθε τι με το οποίο ασχολείται ο άνθρωπος, έχει επίπτωση στην ψυχοσύνθεση του. Αθλητισμός, ζωγραφική, χορός, ποίηση, ανάγνωση μυθιστορημάτων, gaming, μουσική και τόσες άλλες ενασχολήσεις που μπορεί να είναι χόμπυ ή και επάγγελμα, αλλάζει τον εαυτό μας, κάποιες φορές προς το καλύτερο, κάποιες προς το χειρότερο, κάποιες αμφίδρομα Τι επιπτώσεις έχει ο Προγραμματισμός στον δικό σας εσωτερικό κόσμο; Αισθάνεστε ότι γίνεστε καλύτεροι ή σας επηρεάζει κυρίως αρνητικά; Ποια στοιχεία του χαρακτήρας σας αισθάνεστε να έχουν επηρεαστεί περισσότερο; Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην οργάνωση της σκέψης και την επίλυση προβλημάτων μέσω μιας "τμηματοποίησης". Όταν δηλαδή έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται βουνό, αλλά αν το χωρίσεις σε τμήματα/ενέργειες τότε φαίνεται πολύ πιο προσιτό γιατί κάθε φορά έχεις να αντιμετωπίσεις ένα συγκεκριμένο μικρότερο πρόβλημα. Αυτή η τακτική μακροπρόθεσμα σε βοηθά να αυξήσεις θεαματικά την παραγωγικότητα σου, αλλά και σε κάποιο βαθμό σε ηρεμεί γιατί μπορείς να αντιμετωπίζεις τις αναποδιές της ζωής λίγο πιο ψύχραιμα γνωρίζοντας ότι δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα όσο φαίνονται αρχικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 21 ώρες πριν, archer100 είπε Κάθε τι με το οποίο ασχολείται ο άνθρωπος, έχει επίπτωση στην ψυχοσύνθεση του. Αθλητισμός, ζωγραφική, χορός, ποίηση, ανάγνωση μυθιστορημάτων, gaming, μουσική και τόσες άλλες ενασχολήσεις που μπορεί να είναι χόμπυ ή και επάγγελμα, αλλάζει τον εαυτό μας, κάποιες φορές προς το καλύτερο, κάποιες προς το χειρότερο, κάποιες αμφίδρομα Τι επιπτώσεις έχει ο Προγραμματισμός στον δικό σας εσωτερικό κόσμο; Αισθάνεστε ότι γίνεστε καλύτεροι ή σας επηρεάζει κυρίως αρνητικά; Ποια στοιχεία του χαρακτήρας σας αισθάνεστε να έχουν επηρεαστεί περισσότερο; Ο προγραμματισμός για μένα, ήρθε να συμπληρώσει κάποια δημιουργικά χόμπυ. Ασχολούμενος στο παρελθόν με πολλά πράγματα, όπως ζωγραφική, ξυλογλυπτική, μαθηματικά, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι εκείνος που άλλαξε κάτι σε βάθος, επειδή τελικά όλες αυτές οι δραστηριότητες είχαν να προσφέρουν κάποια δεξιότητα, ενώ εμπεριέχουν και στοιχεία προγραμματισμού. Μια προσωπογραφία σε ξύλο για παράδειγμα, δεν γίνεται τυχαία, χρειάζεται κάποιος τεχνικός αλγόριθμος που βάζει μια τάξη στις εργασίες. Παρόλα αυτά, νιώθω μεγαλύτερη ευχαρίστηση με το διάβασμα και τον προγραμματισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα