Προς το περιεχόμενο

Θα τρελαθώ......

cronos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούστε φίλοι μου τί μου συνέβη. Έχω ένα παλιό σκληρό 5GB και αποφάσισα να τον κάνω φορητό για να μπορώ να κουβαλώ δεδομένα της διπλωματικής μου εργασίας, από το γραφείο στο σπίτι. Ο σκληρός αυτός ήταν χωρισμένος σε τρία partitions. Εκείνη την εποχή που τον δούλευα 5GB ήταν όσο σήμερα τα 80. Οπότε 3 partitions ήταν καλά.

Πάω στο γραφείο να του περάσω ένα format-ακι και να του διαγράψω τα partitions και βλέπω με έκπληξη στο partition magic ότι περισσεύει ένα ολόκληρο GB. Το GB αυτό ήταν τελείως αφορμάριστο. Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι αν το '97 που τον αγόρασα, τον αγόρασα για 6άρι ή 5άρι. Θυμάμαι πάντως ότι ανέλαβε ένας φίλος μου να τον κόψει σε partitions,για να είμαστε σίγουροι, γιατί στο σύστημα υπήρχε και άλλος σκληρός.

Υπάρχει περίπτωση η τότε έκδοση του Partition Magic να έβλεπε τον σκληρό max ως 5άρι και η τελευταία να αποκατέστησε την πραγματικότητα? Γιατί δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπολόγισε καλά ο φίλος αυτός, γιατί το παιδί ήξερε απίστευτα πράγματα από υπολογιστές.

Για πείτε τί πιστεύετε?

Δημοσ.

to pio pithana pou toulaxisto fantazomai einai:

1) h ekdosh PM pou eftiaxse ta partitions na mhn yposthrize dynatothta gia Overlap sta 1024 cylider boundaries kai otan kopikan ta partition "exases" afto to GB mono k mono ap afto

2) poly pithano an eixes formarei partitions me megalo cluster size na exases kambosa MB mono kai mono ap ta partitions ( ypologizw mia 200MB).

3) ta typika oria twn motherboards gia tous diskous htan 2GB,8GB. opote apokleietai to provlima na tan sta 5GB ap to mainboard. An to M/B soy ton evlepe san CHS kai oxi san LBA na xases xwro ap ton tropo tou accessing.

--> logika o arxikos sou diskos prepei na tan 6,4GB. an thymasai to montelo tou to akrives rixse ena reply na ton psaxsw na sou pw ti paizei m afton. :o

Δημοσ.

asxeto bebaia alla sxetika simantiko:

Kopste re paidia me ta topics "Boi8eia-SOS", "@#$@# tin kideia mou" kai "Ma einai dynaton?"

To topic einai gia to ti afora to 8ema, oxi ti fwnazeis sto PC sou otan sou bgalei to problem.

Δημοσ.

Λοιπόν ακούστε τί έγινε. Έψαξα για κωδικό πάνω στον σκληρό για να βεβαιωθώ ποιά είναι η ονομαστική του χωρητικότητα. Πάνω στον σκληρό δεν έγραφε τίποτα άλλο εκτός από κάτι serial numbers. Κάπου δίπλα σε ένα SN είδα ένα 5.1 οπότε μάλλον αυτή πρέπει να είναι και η ονομαστική του χωρητικότητα (αυτή θυμόμουν και εγώ άλλωστε) . Το επιβεβαίωσα και στο bios ότι πράγματι είναι 5.1 GB. Στα windows όμως από τη στιγμή που του έκανα format μου τον βλέπει 6GB. Όλα αυτά από το PC του σπιτιού. Να πώ ότι τον έχω συνδέσει ως slave μαζί με τον κύριο σκληρό (master) και στο άλλο κανάλι έχω τα CDR/DVD.

Από το pc του γραφείου, επειδή δεν έχει jumber-άκι ο σκληρός με το λειτουργικό(κάποιος το αφαίρεσε) , αλλά λειτουργεί ως master από τη στιγμή που δεν έχει συνδεθεί άλλη συσκευή μαζί του, αναγκάστικα τον δικό μου να τον συνδέσω στο ίδιο κανάλι με το CDROM ως slave. To DOS δεν βλέπει δεύτερο σκληρό συνδεδεμένο αλλά τα windows τον βλέπουν κανονικά. To partition magic που δοκίμασα από τα windows έβλεπε μόνο έναν σκληρό, αυτόν με το λειτουργικό αλλά ο windows explorer και ο total commander βλέπουν κανονικά δύο σκληρούς. Πρίν κάνω format στον δικό μου αφαίρεσα τον κυρίως σκληρό και έκανα boot από boot cd. Εκεί χρησιμοποίησα το partition magic 8.02 και ένωσα τα 3 partitions καθώς επίσης και το αφορμάριστο του 1GB που έβλεπε. Φορμάρισα τον σκληρό σε FAT32 και τον έκανα logical partition.

Από τότε είναι 6GB. Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει να τον φουλάρω για να δώ τί μήνυμα λάθους θα μου βγάλει. Για πείτε καμιά ιδέα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...