Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Εγω θα παω να τη δω για τα cgi effects περισσοτερο, διοτι ειμαι λατρης απο παιδι.

Οποτε αν θελει να με σποιλεριάσει καποιος εθελοντης που την ειδε σημερα, ριξτε στο ψαχνό! Μια γρηγορη περιληψη του 9ου επεισοδιου δηλ.

Οχι ρε κριμα ειναι να φας spoiler πανω στην πρεμιερα.

Εγω δεν εγραψα επιτηδες τιποτα σε spoiler μηπως και καποιος κανει παραθεση το σχολιο μου και εμφανιστουν στους υπολοιπους.

Πηγαινε δες την με το καλο,και μετα  αν εχεις ορεξη να γραψεις κατι,το γραφεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μόλις επέστρεψα και γω.... ένα μόνο καλό έχει η ταινία είναι απλά καλύτερη απ την δεύτερη αυτό τίποτα άλλο... όλη η ταινία είναι ένας αχταρμάς μέχρι και το fan service που θέλουν να κάνουν ούτε αυτό τους βγαίνει.... γενικός όλη η καινούργια τριλογία δεν έχει καν σχέση μεταξύ της σε κάθε ταινία απλά κάνουν ότι τους κατέβει... διάβασα ένα πολύ σωστό σχόλιο στο imdb ότι αυτή η τριλογία δεν είναι κανενός σκηνοθέτη ούτε κανενός σεναριογράφου είναι ταινίες που τις έφτιαξε μια εταιρεία και είπε θα βάλουμε 50% άνδρες, 50%γυναίκες, 20%λευκούς, 25% μαύρους κ.τ.λ και θέλουμε και 30% δράση 20% χιούμορ 20%fan service κτλ... και. όλα αυτά ονομάστε τα star wars..... πραγματικά είναι ντροπή πλέον να κράζουμε τις ταινίες 1,2 και 3 του Lucas που μπορεί να ήταν λίγο παιδικές αλλά τουλάχιστον είχαν αρχή μέση κ τέλος και έδειξαν πολύ σωστά πως ανέβηκε μία αυτοκρατορία και ένας Vader....αυτή η σαπίλα της Disney τι μας έδειξε? 

Επεξ/σία από elessar86
  • Like 11
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, afragorn είπε

To imdb μόνο εμένα δεν εμφανίζει βαθμολογίες κοινού και κριτικών;; Χμμμμ γιατί αραγε...🙄🤑

Οπως και το metacritic,γραφουν οτι 20του μηνα η ταινια κυκλοφορει επισημα.

Αρα υποθετω οτι τοτε θα δουμε τις πρωτες βαθμολογιες απο κοινο.

Δημοσ.

Στο τελος στο 

Spoiler

φιλι που του εδωσε ημουν πραγματικα ετοιμος να φτυσω την οθονη. 

το εβλεπα να ερχεται για καποιο λογο απο τα πλανα και την γλωσσα του σωματος και ελεγα πλακα κανεις, δε μπορει, λαθος θα κανω. Κι οντως εγινε. Πραγματικα απαραδεκτη σκηνη, εκτος τοπου και χρονου.

• Like 2
Δημοσ.

Και γω γύρισα πριν λιγο

Βλέπεται μεν αλλά μέχρι εκει γενικά σαν κλείσιμο τριλογίας απογοήτευση 

Και στα πρικουελ πέφτει κράξιμο αλλά τουλάχιστον το 3ο ήταν το καλυτερο

Επειδή είδα πάλι τις 2 πρώτες ταινίες αυτή δεν μου αφήσε και πολλά σαν τριλογία 

Αφηνει την αίσθηση αρπαχτής χωρίς να υπάρχει πλάνο από την αρχή κάναμε 3 ταινίες έτσι απλά για να της κανουμε για την κονόμα 

Και από χαρακτήρες τελικά φτωχεια ειδικά στο θέμα "κακών" 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, sheik είπε

Στο τελος στο 

το εβλεπα να ερχεται για καποιο λογο απο τα πλανα και την γλωσσα του σωματος και ελεγα πλακα κανεις, δε μπορει, λαθος θα κανω. 

Το κουφο ειναι οτι στο σημειο αυτο μερικοι μεσα στην αιθουσα βαραγανε παλαμακια και βεβαια λιγα λεπτα μετα με βαση οτι γινεται,ηταν σε φαση WTF :P

Δημοσ.

Δεν ξερω αν είμαι ο μόνος ...

Spoiler

ξενέρωσα υπερβολικά που έχασαν οι Sith. Ακόμα κι αν παραβλέψω το γεγονός ότι ο Palpatine είχε γιο, εγγονή, έζησε ζωάρα στον πλανήτη των Sith, έφτιαξε τρελό infrastructure και συμπίεσε το deathstar σε απλό κανονάκι και το έβαλε σε κάθε star destroyer ... αναζωογονείται και στο καπάκι "καίει" καμιά 500άρια X-Wings από την πολυθρόνα του (τραγικό) και μετα ... πεθαίνει; Είναι δυνατόν; #TeamPalpatine 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγήκε το Force Awakens το κατηγόρησαν ότι αντέγραψε το A New Hope. Πήγαν στο άλλο άκρο με το The Last Jedi που πήγε να κάνει κάτι διαφορετικό αλλά ποδοπάτησε εντελώς ότι λίγο πήγε να χτίσει το Force Awakens και έκανε ότι έκανε με εντελώς λάθος τρόπο, άντε πάλι γκρίνια και εκεί. Και έπρεπε τώρα σε 2:30 ώρες να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ναι έχει κάποιες ωραίες έως ΠΟΛΥ ωραίες σκηνές και κάποια ωραία Star Wars moments, τίγκα στο fan service, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει την μοίρα της. Και, ω Θεοί, τι τρέξιμο είναι αυτό, σαν να έβλεπα 100άρι σπριντ επί 2.5 ώρες...

Αν πάτε χωρίς καμία απολύτως προσδοκία και είστε έτοιμοι να δεχτείτε ότι εξηγήσεις δίνει η ταινία χωρίς πολλά πολλά τότε θα περάσετε πολύ καλά. Αν βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει ένα λεπτό, τότε θα αρχίσει ο κατήφορος... Η ταινία πληρώνει την έλλειψη σωστής συνοχής εξαρχής για όλη την τριλογία, έκαναν το εντελώς αντίθετο με το MCU όσον αφορά το χτίσιμο και την συνοχή.

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 3
Δημοσ.

Tην είδα και δεν την προτείνω για κινηματογράφο.

Η ταινία  έχει ανεκδιήγητο σενάριο,κακή σκηνοθεσία ,ανύπαρκτες ερμηνείες και  η ροή της πλοκής είναι σαν συνεχόμενα hyperspace jumps.

Μερικές παρατηρήσεις:

•     Η ερμηνεία του Adam driver ήταν κατα πολύ ανώτερη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παλτά και ο χαρακτήρας  του είχε τουλάχιστον ένα arc της προκοπής.
  •     Ο Lando Calrissian εμφανίζεται στην ταινία αλλά  δεν έχει ουσιαστικό ρόλο.
  •     O  C3PO έχει αναβαθμισμένο ρόλο σε αυτή τη ταινία για να πετάει μπούρδες.
  •     Οι σκηνές του Luke μου έβγαζαν κάτι το αστείο λες και ο mark hamill σφιγγόταν όταν τις γύριζε.
  •     Τα ρομάντζα της ταινίας είναι επιπέδου twilight
  •     Έχουμε αναφορά σε  sith lore ύστερα από τα γνωστά δεν υπάρχουν πια jedi και sith
  •     Απογοητεύτηκα από τον αυτοκράτορα όπως τον κατέντησαν,η μεγαλύτερη δύναμη του αυτοκράτορα ήταν ο ψυχολογικός πόλεμος και η ικανότητα του να χειραγωγεί τα θύματα του και  εδώ τον έκαναν ένα κακό της πλάκας  που πετάει ηλεκτρισμό
    Spoiler

μέχρι το διάστημα.

•     Μερικές σκηνές ειδικά με τον αυτοκράτορα είναι πολύ σκοτεινές,σχεδόν στραβομάρα.
  •     Η ταινία δεν έχει soundtrack.
  •     Ο jj abrams στα πρώτα 5 λεπτά  της ταινίας παρακάμπτει το the last jedi του rian johnson.
  •     Τα φεμινοναζιστικά είναι μειωμένα σε αυτή τη ταινία.

Δεν απογοητεύθηκα γιατί οι απαιτήσεις μου από την ταινία ήταν εξαιρετικά χαμηλές.Ήταν προφανές ότι αυτό θα ήταν αποτέλεσμα όταν προσπαθείς να χωρέσεις 15 χαρακτήρες παλιούς και νέους σε μια ταινία και με το σενάριο να είναι όπως παραδεχθεί και ο ίδιος ο jar jar γραμμένο στο πόδι.

10 hours ago, drpaneas said:

Δεν ξερω αν είμαι ο μόνος ...

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

ξενέρωσα υπερβολικά που έχασαν οι Sith. Ακόμα κι αν παραβλέψω το γεγονός ότι ο Palpatine είχε γιο, εγγονή, έζησε ζωάρα στον πλανήτη των Sith, έφτιαξε τρελό infrastructure και συμπίεσε το deathstar σε απλό κανονάκι και το έβαλε σε κάθε star destroyer ... αναζωογονείται και στο καπάκι "καίει" καμιά 500άρια X-Wings από την πολυθρόνα του (τραγικό) και μετα ... πεθαίνει; Είναι δυνατόν; #TeamPalpatine 

Έχουμε σεξιστικές/ρατσιστικές διακρίσεις στη ταινία.Το ίδιο κόλπο είχε δοκιμάσει και ένας αφρροαμερικανός jedi master αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα.

leak video της τελικής μάχης.

Spoiler

• Like 1
Δημοσ.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι το TLJ είχε κάποια στοιχεία που δε μ' άρεσαν, αλλά κατά κύριο λόγο το ευχαριστήθηκα και δε συμφωνώ με το τόσο μίσος που έχει λάβει. Κρατήστε αυτή τη σκέψη για το τέλος του post μου.

Μόλις γύρισα από την προβολή λοιπόν. Δε θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να βλέπει ταινία Star Wars (ακόμα και Disney Wars) και να κοιτάει την ταινία με τέτοια απάθεια και αποστροφή. Δε χωράει το μυαλό μου το πόσο απαράδεκτο ήταν το 2ο μισό. Ούτε κάποιος που μισεί τα Star Wars δε μπορεί να βιάσει τόσο το lore.

*Heavy spoilers below*

Αποφασίζουν να φέρουν πίσω τον Palpatine λοιπόν... Και γιατί όχι, μπορεί να είναι damage control αλλά είναι γεγονός ότι he can cheat death, ότι είναι master manipulator και ο πιο δυνατός Sith που έχει υπάρξει. Και προφανώς τον σκοτώνει η overpowered Rey μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς καμία  δυσκολία... Η δικαιολογία ότι είναι εγγονή του, απλά φθηνή (και άχρηστη).

Ας καταπιούμε επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια o Emperor κάπως βρήκε ΤΟΣΑ star destroyers, το καθένα με τη δύναμη να καταστρέφει πλανήτη όπως το Death Star που έκαναν χρόνια να το κατασκευάσουν. Παρόλα αυτά τα 2 Death Star πήραν συνολικά 3 ταινίες για να καταστραφούν, μετά από μάχες μεγάλης διάρκειας, και με ολόκληρες ταινίες να εστιάζουν σε αυτά. Ενώ από την άλλη, εμφανίζεται ξαφνικά ολόκληρος στόλος με κάθε star destroyer να κατέχει αντίστοιχη δύναμη με το Death Star, και καταστράφηκε ολόκληρος σε δευτερόλεπτα (κυρίως offscreen).

Force lightning που καταστρέφει ολόκληρο στόλο... Oκ, δε με χαλάει σαν ιδέα μόνο και μόνο επειδή το κάνει ο Emperor. Τη Rey όμως δεν την άγγιξε καν και μάλιστα το έστρεψε εναντίον του και τον σκότωσε σε δευτερόλεπτα. Κάτι που δεν κατάφερε ο Luke και ο Anakin. Μετά από αυτό είχα μια μικρή ελπίδα να εμφανιστεί από κάπου και να γίνει έστω μια στοιχειώδης μάχη, γιατί απλά δε μπορούσα να το πιστέψω αυτό που είδα.

Τέλος, απ' ότι φαίνεται πλέον δε χρειάζεται να πεθάνει κανείς. Νόμιζε κανείς ότι το παρακάνανε με το healing; Όχι βέβαια, έχουμε και revive πλέον. Πεθαίνει κανένας, ανασταίνεται κανένας... Ήξερε ο Ανδρέας ο άνεργος. Απλά κωμική η σκηνή με τον Kylo Ren όταν πεθαίνει. Οι ίδοι που χειροκροτήσανε στο φιλί λίγα δεύτερα πριν (ξερνάω), γελάσανε.

Δεν περίμενα να δω κάτι τρομερό. Αλλά αυτό και ειδικά το 3ο act, ήταν μια προσβολή για ό,τι έχτισε τόσα χρόνια το Star Wars.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γύρισα κι εγώ πριν λίγο, θα τα γράψω αύριο αναλυτικά. Συνοψίζοντας, η ταινία είναι πολύ καλύτερη από το TLJ και οριακά καλύτερη από το FA. Πάσχει σε αρκετά σημεία, αλλά έχει και πολλά θετικά/βελτιωμένα σημεία. 

Λογικά σε όποιον δεν άρεσε το TLJ, θα του αρέσει αυτή. Δεν έχει καθόλου πολιτικορεκτίλα, έχει ελάχιστη Rose μέσα και διορθώνει τα loose ends του TLJ, θυσιάζοντας το pacing. 

Προσωπικά την προτείνω για σινεμά, μόνο και μόνο επειδή έφυγαν τα forced φεμινιστικά/φυλετικά από μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

Και η κουτσι Μαρία ξέρει τι παίζει στην ταινία και το τέλος της . Ευτυχώς δηλαδή γιατί μας γλύτωσε από το μαρτύριο το να την δούμε .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...