Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε έναν δικό μου server σκεύτικα να στήσω τον δικόν μου SIP server. Πλέον εφόσον η τηλεφωνία οδεύει προς VOIP μονοπάτια απορώ εάν μπορώ μέσω έναν δικόν μου Asterisk Server μπορώ να καλώ  κανονικούς τηλεφωνικούς αριθμούς. Η ιδέα είναι ότι εάν νοικιάζω έναν VPS να βάλω ASTERISK έτσι μέσω smartphone, SIP και WI-Fi να μπορώ να καλώ σπίτι.

Όμως δεν γνωρίζω εάν η VOIP υποδομή των provider παρέχει την δυνατότητα αυτή άνας "κανονικός" τηλεφωνικός αριθμός να λαμβάνει κλείσεις από έναn "ότι να ναι" SIP Account, εάν παρέχετε αυτό πως χρεώνετε η κλήση και σε ποιον χρεώνετε;

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι έχεις ένα τηλεφωνικό κέντρο (PSTN, ISDN, SIP κλπ) καταρχήν σημαίνει ότι μπορείς να εκτελείς κλήσεις μόνο μεταξύ των συσκευών που συνδέονται σε αυτό (με οποιονδήποτε τρόπο). Εξ αρχής ΔΕΝ μπορείς να εκτελείς κλήσεις εκτός αυτού και ειδικά σε γεωγραφικούς αριθμούς.

Για να πετύχεις το δεύτερο χρειάζεται (από την στιγμή που μιλάς για VoIP και Asterisk) να έχεις σύνδεση με κάποιον VoIP πάροχο και μέσω αυτού να εκτελείς εξωτερικές κλήσεις. Θα σου δώσει (ανάλογα τον πάροχο και την σύμβαση) έναν εικονικό ή πραγματικό γεωγραφικό αριθμό που θα τον ρυθμίσεις ως Trunk στον δικό σου server. Οι κλήσεις αυτές έχουν χρέωση.

Επεξ/σία από jkoukos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...