Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δλδ η καλωδιωση που φερνει το dsl ειναι αλλο πραγμα;

εχω μπερδευτει σορρυ. εγω απλα θελω να βελτιωσω το αποτελεσμα μου οσο αφορα τον θορυβο. δεν γνωριζω τι πρεπει να κανω.

Δημοσ.

Φυσικά είναι άλλο πράγμα και μεταφέρουν διαφορετικά σήματα.

Από τον πάροχο έρχεται ένα χάλκινο τηλεφωνικό καλώδιο μεταφέροντας πολλά ζεύγη μαζί, ένα εκ των οποίων είναι το δικό σου. Αυτό κάποια στιγμή θα τερματίσει στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής σου και από εκεί θα έρθει στο διαμέρισμα συνήθως σε ένα απλό χάλκινο ζεύγος ραζίμ. Ενδέχεται να είναι απλό UTP.

Αυτά τα καλώδια μεταφέρουν το DSL σήμα για να συγχρονίσει το modem/router που έχεις. Αυτό το σήμα είναι που επηρεάζεται κι έχουμε καλό ή κακό συγχρονισμό.

Από το modem/router και μετά, δεν υπάρχει DSL σήμα και μετατρέπεται σε Ethernet για να επικοινωνήσουν όλες οι δικτυακές συσκευές. Αυτό δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου, αν μιλάμε για οικιακές εγκαταστάσεις και τις συνήθεις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε, είτε εσωτερικά στο δίκτυο είτε στο διαδίκτυο.

Δημοσ.

τωρα καταλαβα. το ιδιο λεμε απλα μου τα εξηγησες καλυτερα.

απο το μοντεμ και μετα οπως λες πολυ σωστα δεν εχει σημασια. Εγω αρχικα αλλαξα το καλωδια απο το καπακι τυπου στο μοντεμ και βελτιωθηκε η κατασταση με νεα cat5. δεν ξερω εαν το cat7 θα εχει καλυτερο αποτελεσμα.

οποτε μιλαμε για την καλωδιωση απο τον κατανεμητη στο μοντεμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μένεις σε παλιά πολυκατοικία είναι πολύ πιθανό να υπάρχει φθορά στο καλώδιο από την είσοδο μέχρι το διαμέρισμα. Το παθαίνουν πολλοί και η λύση είναι να τραβήξεις νέο καλώδιο εξωτερικά. Ένα απλό cat5 αρκεί.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ftth τι ειναι; ξερει κανεις;

επισης εαν ξερει καποιος.....εαν αυτα τα φιλτρα για τα εθερνετ κανουν δουλεια.

ευχαριστω

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.

Μπορείς να μας πεις ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις γιατί έχεις ρωτήσει δέκα άσχετα πράγματα; Είναι αργή η σύνδεση σου;

Δημοσ.
23 ώρες πριν, nickvas19 είπε

το ftth τι ειναι; ξερει κανεις;

επισης εαν ξερει καποιος.....εαν αυτα τα φιλτρα για τα εθερνετ κανουν δουλεια.

ευχαριστω

FTTH= Fiber To The Home. Με απλά λόγια  έρχεται η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και η υπηρεσία είναι GPON και όχι DSL.

Σε ποια φίλτρα Ethernet αναφέρεσαι;

22 ώρες πριν, nickvas19 είπε

παιζω σποτιφι και προσπαθω να το στρωσω καπως.

Να στρώσεις, τι και γιατί;

Πα' όλο που ρωτήθηκες επανειλημμένως, δεν μας έχεις αναφέρει ποιο ακριβώς πρόβλημα έχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...